Włochy, Radicofani
...Ricotta to produkt uboczny uzyskiwany z serwatki pozostałej po produkcji sera. Aby uzyskać bardziej delikatną i miękką ricottę, serwatka jest wzbogacana o świeże mleko i śmietanę. Produkt uzyskuje się poprzez podgrzewanie serwatki do temperatury około 80°C, a następnie pakowany jest w termoszczelnym opakowaniu o wadze około 2 kg. Świetna do spożycia na surowo, a także z cukrem, czekoladą, alkermes i innymi dodatkami. W kuchni można przygotować wspaniałe desery oraz pyszne dania słone, takie jak ravioli i cannelloni nadziewane ricottą i szpinakiem. Waga fuscella około 2,00 kg.
Włochy, Orbassano
...Ten duży raviolo w kształcie półksiężyca, nadziewany szpinakiem i ricottą, został zaprojektowany, aby zaspokoić najbardziej wymagające podniebienia i jest również zaprojektowany, aby zapewnić idealny stosunek między ciastem a nadzieniem. Ciasto i jego hojne rozmiary mogą otaczać nadzienie bez łamania się podczas gotowania. Nadzienie to symfonia smaków i konsystencji. Świeży, lekko podsmażony szpinak oraz wysokiej jakości ricotta, miękka i kremowa, tworzą doskonałą równowagę lekkości i smaku.
...Torty z Ricottą to specjalność naszej tradycji. Przygotowanie Świeża ricotta jest dokładnie osuszona i odsączona w komorach chłodniczych, następnie mieszana z odpowiednią ilością cukru i umieszczana w sterylnych wiaderkach. Po zapakowaniu wiaderka są transportowane do tunelu do szybkiego schładzania, dzięki czemu w ciągu kilku godzin słodka masa ricotty osiąga temperaturę -18°C i jest przechowywana w odpowiednich komorach. Proces ten pozwala uzyskać produkt o wysokiej jakości. Dostępne w formatach: 1,2 kg (opakowanie jednostkowe) oraz Tortina jednorazowa o wadze 110 g (opakowanie 12 sztuk).

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców lub twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz ze sklepu App Store

App StoreGoogle Play