... chorób i infekcji.
Daktyle dostarczają potasu, niezbędnego elektrolitu dla układu sercowo-naczyniowego. Potas ma dobrze znany wpływ na obniżanie wysokiego ciśnienia krwi. Daktyle mają niską zawartość sodu i dostarczają błonnik. Owoce daktyli są również bogate w minerały, takie jak wapń, miedź i magnez. Ponadto zawierają mangan i żelazo. Wapń jest ważnym minerałem, niezbędny składnik kości i zębów i jest wymagany przez organizm do skurczu mięśni, krzepnięcia krwi i przewodzenia impulsu nerwowego.
SKŁAD: suszone daktyle bez pestek
Kraj pochodzenia: IRAN, PAKISTAN...
... (podrażnienia, trądzik, egzema) oraz działa przeciwzmarszczkowo.
Ekstremalnie regenerujący składnik przeciwstarzeniowy, który pomaga spowolnić proces starzenia się skóry.
Zmniejsza widoczność rozstępów.
Olej do masażu na bóle mięśniowe.
Włosy: Odżywia, zmiękcza i regeneruje suche, szorstkie, zniszczone, łamliwe włosy.
Preparat przeciwłupieżowy, który łagodzi skórę głowy.
Kolor: złoty żółty
Zapach: Słaby
Dotyk: Bardzo suchy...
...Wykorzystanie daktyli jako składnika w przemyśle spożywczym rośnie z dnia na dzień, w rzeczywistości daktyl jest doskonałym substytutem cukru dzięki swojemu smakowi i wartości energetycznej.
South Organic oferuje swoim klientom wiele produktów pochodnych z daktyli ekologicznych w różnych formach: daktyle bez pestek, pasta daktylowa, pokrojone daktyle… do zastosowania w przemyśle spożywczym, zapewniając jednocześnie wysoką jakość tej gamy produktów, która rośnie z roku na rok.
... Maroka. Uważany jest za najbardziej wyrafinowany z daktyli. W latach 50. XX wieku daktyl Medjool zniknął z Maroka i obecnie rozwija się w dwóch regionach produkcji, w Izraelu i Kalifornii (USA). Energetyczny, uratuje cię przed zmęczeniem w ciągu dnia, jest również doskonały na wędrówki i aktywności na świeżym powietrzu. Bogaty w witaminę B, jest także źródłem błonnika pokarmowego. Można go jeść samodzielnie jako przekąskę lub jako składnik w potrawach słodkich lub słonych. Wchodzi w skład wielu potraw orientalnych.
...Nasze daktyle Deglet Nour marki Nour pochodzą świeżo z zbiorów 2024 w Tozeur, Tunezja. Charakteryzują się niezrównaną słodyczą, delikatną konsystencją i złotym kolorem. Te premium daktyle, znane jako "królowa daktyli", są starannie zbierane ręcznie i stanowią naturalne źródło energii, bogate w błonnik i składniki odżywcze. Idealne jako zdrowa przekąska lub składnik w różnych potrawach, przynoszą autentyczny smak Tunezji prosto do Twojego domu.