...Tradycyjnyprzepis na gofry Pegi przekazywany jest z pokolenia na pokolenie przez lata. Dziś asortyment rozwinął się, aby zaoferować nowe i smaczne smaki. Nasi rzemieślnicy cukierniczy przygotowali wiele wariantów, w tym gofry z przepisem 100% wegańskim, które zaskoczą swoją bliskością do oryginalnych gofrów. Warsztaty Pegi są również wyposażone w komórkę rozwoju, aby badać różne projekty.
... na 100g, całkowita zawartość cukru 60g na 100g
Od 1885 roku sekrety wiecznej młodości! Krem z kasztanów z Ardèche to przepis stworzony przez Clémenta Faugiera w 1885 roku w Privas. Przepis ten pozostał niezmieniony od momentu swojego powstania, wykorzystuje tylko naturalne składniki. Składniki: kasztany, cukier, kawałki kasztanów w cukrze, woda, syrop glukozowy, naturalny aromat waniliowy
Przygotowany z 45g owoców na 100g, całkowita zawartość cukru 60g na 100g
Kod: 516
Waga netto (g): 365
Waga brutto (g): 633
Cena netto: 3.03
Cena brutto: 3.20...
...Przepis na ten ciasto zastępuje tradycyjne składniki – masło i olej – tłuszczem zawartym w bitej śmietanie. Dzięki wilgotnej strukturze i rozpływającej się w ustach konsystencji, na pewno pozostawi Cię z pragnieniem więcej. Możesz użyć różnych owoców jagodowych według własnego wyboru, aby nadać bitej śmietanie smak.
1 szklanka masła w temperaturze pokojowej, niesolonego
2 1/2 szklanki cukru granulowanego
6 jajek w temperaturze pokojowej
3 szklanki mąki uniwersalnej
½ łyżeczki soli koszernej
1 szklanka ciężkiej śmietany do ubijania
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego...
...Calissons de Provence, wypiekane w tradycyjny sposób w kotle. Odkryj wszystkie smaki migdałów, kandyzowanej melony i kandyzowanej skórki pomarańczowej w tej owalnej słodkości z ostrymi końcami, której kształt nadaje jej całą oryginalność.
Tradycyjnyprzepis, Calissons są wytwarzane w naszych warsztatach.
Calisson należy do 13 prowansalskich deserów bożonarodzeniowych. Jest przede wszystkim...
...Tradycyjnyprzepis, który nadaje klasyczny i wyrazisty smak czystemu wiejskiemu pasztetowi wieprzowemu z Francji, do spożycia na świeżym wiejskim chlebie.
...44 to tradycyjny normandzki przepis. 44 z La Flaguerie uzyskuje się poprzez macerację ziaren kawy, pomarańczy i goździków w cydrowym destylacie przez co najmniej 44 dni.
Waga brutto: 1450g
Waga opakowania 6: 9kg...
... się z gulaszami lub potrawami w sosie. Może również towarzyszyć daniom warzywnym.
W Iranie ryż champa przygotowuje się w taki sposób, aby na wierzchu miał chrupiącą warstwę. Możesz znaleźć ten przepis tutaj. Odkryjesz w ten sposób wszystkie smaki tego ryżu, po prostu przestrzegając tradycyjnych irańskich potraw.
Worek: 20 kg...
...DOP Pesto z bazylii genueńskiej bez czosnku. Wersja naszego Pesto przygotowana bez czosnku. Poza brakiem czosnku, przepis jest taki sam jak w przypadku normalnego Pesto (tradycyjnyprzepis jest jednak bardzo delikatny).
Zawiera oliwę z oliwek extra virgin, bazylię uprawianą w Ligurii (Basilico Genovese DOP), orzeszki piniowe oraz Grana Padano. W porównaniu do domowego pesto, dodawana jest tylko...
La Biscuiterie d'Afa to firma rodzinna, specjalizująca się w produkcji tradycyjnych ciastek korsykańskich.
La Biscuiterie d’Afa, posiadająca solidne doświadczenie, uznawane umiejętności oraz nowoczesne i wydajne narzędzia produkcyjne, stała się liderem w swojej dziedzinie. Codziennie zaopatruje swoich klientów na całej wyspie oraz eksportuje swoje produkty na kontynent i za granicę.
Obecnie ofer...
ALINE CHOCOLATIERE na nowo interpretuje klasyki cukiernictwa czekoladowego w stylu bastiańskim. To cała Korsyka w czekoladowych przysmakach: subtelne połączenie skarbów Wyspy Piękności i doskonałej czekolady, poprzez miód, cytrusy, orzechy, skarby maquis oraz ikoniczne Canistrelli, które przenoszą w wspomnienia dzieciństwa i obiecują zaskakujące i niepowtarzalne doznania smakowe.
Już od kilku lat...
...Tradycyjnyprzepis na zieloną tapenadę to niezbędny produkt do Twoich przystawek na tostach lub w kuchni, w cieście francuskim, dziczyźnie i omletach.
Różne rozmiary produktów: 125g
Kraj pochodzenia: Algieria...
...Ajvar to jasna i intensywna pasta z czerwonej papryki, tysiącletni tradycyjnyprzepis z Macedonii. Przygotowaliśmy pieczone czerwone papryki i bakłażany, które starannie zbieraliśmy z pól, nietknięte ręką, przyprawione naszymi specjalnymi przyprawami i przyniesione na Wasze stoły. Możecie bezpiecznie spożywać nasze domowe ajvary, wolne od dodatków i naturalnie przygotowane, do każdego posiłku w ciągu dnia. Dzięki swojemu unikalnemu aromatowi, to wspaniały smak, który doda koloru Waszym kanapkom i będzie doskonałą przystawką na Wasze zaproszenia.
...Sos cheddar to wielki klasyk. Jego tradycyjnyprzepis opiera się na serze cheddar, który najczęściej używa się w postaci startej dla większej wygody, na śmietanie oraz opcjonalnie na odrobinie mleka. Przygotowanie jest podobne do sosów z niebieskiego sera lub roquefort. Podgrzewa się śmietanę i mleko, a następnie dodaje się ser, mieszając za pomocą łyżki. Przyprawienie sosu cheddar jest również...
...Kawałki ośmiornicy konserwowane w tradycyjnym portugalskim sosie na bazie oliwy, pieprzu, pomidorów, cebuli i innych bardzo smacznych przypraw. Tradycyjny portugalski przepis na bazie pomidorów i cebuli, który podkreśla smak ośmiornicy. Ośmiornica złowiona do tej konserwy, oferująca bardzo mięsiste kawałki o intensywnym smaku.
Ref COLI-010
Dostępny / Wysyłka natychmiastowa
Bezpieczna płatność kartą lub PayPal
Dostawa w 4 dni w Europie od 9,90 €
Wymiana lub zwrot w ciągu 30 dni...
... to tradycyjny wyrób rzemieślniczy stworzony wyłącznie dla Seneafood..
Składniki:Madd (Zaban, saba senegalansis) 50%, cukier 45%, woda 4%, sól 1%
Dominujący smak:Lekko kwaśny
Tekstura:Zawiera pestki
Zalecenia dotyczące degustacji:Doprawić według własnych upodobań (słony, pikantny lub słodki)...
... łatwiejszy do strawienia, ale jego aromat jest równie intensywny.
Pistou to tradycyjnyprzepis pochodzący z Prowansji, który swoją nazwę zawdzięcza włoskiemu Pesto. Te dwa przepisy, choć bardzo podobne i wzajemnie się inspirujące, są całkowicie różne.
Podczas gdy "Pesto Genovese" przygotowuje się z bazylii, oliwy z oliwek, czosnku, sera i orzeszków piniowych, Pistou zawiera tylko bazylię, czosnek, oliwę z oliwek i nic więcej.
Referencja: AR801233
Ean13: 3760306801233...
...Oliwka mojo picón należy do odmiany oliwek verdial. W Oliwkach El Cortijo postanowiliśmy jak najbardziej zachować tradycyjnyprzepis na mojo picón z Wysp Kanaryjskich. Dlatego przyprawa naszych oliwek, oprócz bazy z wody, soli i białego wina, zawiera:
- Ząbki czosnku
- Ostre papryczki
- Kmin rzymski
- Słodką paprykę
- Ostre paprykę
- Oliwę z oliwek extra virgin...
...Pignolata messinese to tradycyjnyprzepis sycylijski, który przygotowuje się szczególnie z okazji świąt Bożego Narodzenia lub karnawału. Składa się z małych kawałków ciasta, które są smażone (lub w niektórych przypadkach pieczone) i polewane, pokrywając je dwiema różnymi polewami: jedną białą o smaku cytrynowym i jedną czarną z gorzkiej czekolady. Podwójna kombinacja kolorów jest jedną z niezbędnych cech, aby stworzyć ten słodki przysmak.
... pieczenia na pizzach i makaronach
Ser Havarti - ulubiony przez hiszpańskich konsumentów
Ser Emmental - z mleka krów pasących się w Alpach
Ser Cheddar - tradycyjnyprzepis brytyjski
Ser Hushall (light) - tradycyjnyprzepis szwedzki
Ser Kremowy do Smarowania - 100% naturalny, bez sztucznych dodatków
Ser typu Feta - idealny do zastosowań na zimno i na ciepło
Ser Niebieski Danablu Castello - tradycyjny...
Najlepsze składniki, tradycyjny rzemieślniczy sposób wytwarzania, długie czasy odpoczynku i wyrastania, entuzjastyczny zespół wykwalifikowanych piekarzy, nowoczesna piekarnia, ogromna pasja i miłość do zawodu oraz uśmiech… To przepis na Twoje pyszne, rzemieślnicze pieczywo…
CIESZ SIĘ TYM!
...Przepistradycyjny - Unikalna sztuka
Masz ochotę na czekoladę? Czekolada gorzka z figami i orzechami, czekolada gorzka z wiśniami Amarena, czekolada mleczna z pianką, czekolada biała marmurkowa z malinami, a może nasza specjalność - Baton Marsylski... Baton Marsylski ® to specjalność Czekoladni z Marsylii. Pralina "bez masła i śmietany" to czysta przyjemność, naturalna, chrupiąca, w stylu retro...
Gazpacho to delikatny i orzeźwiający zimny napój lub zupa, pochodzący z regionu śródziemnomorskiego, który spożywa się głównie latem. Różnica między salmorejo a gazpacho polega na tym, że tradycyjnyprzepis na gazpacho skutkuje napojem, co oznacza, że gazpacho można pić bezpośrednio z kubka, w przeciwieństwie do salmorejo, które spożywa się łyżką i z dodatkami. Przepisy na gazpacho są tanie...
... doskonałych składników, przetwarzanych zgodnie z tradycją. Od niepamiętnych czasów scorzetta jest jednym z tradycyjnych słodkości typowych dla Bernaldy, miasta w prowincji Matera, bogatego w historię, tradycje i będącego turystycznym celem Lucanii. Przepis na scorzetta bernaldese należy do jednych z najsmaczniejszych i najstarszych, a składa się z kilku prostych składników, takich jak białko jajka, cukier i migdały. Odwiedź nas lub odwiedź naszą stronę internetową www.la-scorzetta.it, aby kupić scorzette, odkryć przepis Vincenzo Zito lub zapoznać się z całą wysoką cukiernią cukierni L'Orchidea.