Włochy, MILANO
...Panettone to tradycyjny włoski wypiek świąteczny, pochodzący z Mediolanu. Charakteryzuje się wysoką, kopułowatą formą i jest przygotowywany z ciasta drożdżowego, wzbogaconego o kandyzowane owoce, rodzynki i skórkę pomarańczową. Jego przygotowanie wymaga kilku dni na obróbkę i naturalne wyrastanie, co nadaje wypiekowi jego puszystą konsystencję i charakterystyczny smak. Panettone często kojarzy...
...Tradycyjny przepis na gofry Pegi przekazywany jest z pokolenia na pokolenie przez lata. Dziś asortyment rozwinął się, aby zaoferować nowe i smaczne smaki. Nasi rzemieślnicy cukierniczy przygotowali wiele wariantów, w tym gofry z przepisem 100% wegańskim, które zaskoczą swoją bliskością do oryginalnych gofrów. Warsztaty Pegi są również wyposażone w komórkę rozwoju, aby badać różne projekty.
Francja, Privas
... na 100g, całkowita zawartość cukru 60g na 100g Od 1885 roku sekrety wiecznej młodości! Krem z kasztanów z Ardèche to przepis stworzony przez Clémenta Faugiera w 1885 roku w Privas. Przepis ten pozostał niezmieniony od momentu swojego powstania, wykorzystuje tylko naturalne składniki. Składniki: kasztany, cukier, kawałki kasztanów w cukrze, woda, syrop glukozowy, naturalny aromat waniliowy Przygotowany z 45g owoców na 100g, całkowita zawartość cukru 60g na 100g Kod: 516 Waga netto (g): 365 Waga brutto (g): 633 Cena netto: 3.03 Cena brutto: 3.20...
Francja, Ducy-Sainte-Marguerite
...44 to tradycyjny normandzki przepis. 44 z La Flaguerie uzyskuje się poprzez macerację ziaren kawy, pomarańczy i goździków w cydrowym destylacie przez co najmniej 44 dni. Waga brutto: 1450g Waga opakowania 6: 9kg...
Słowacja, Košice
...Ser mozzarella Milkyland Pizza Milky Shredded Cheese to idealny dodatek do tworzenia idealnie roztopionej, złocistej pizzy. Wstępnie starty dla wygody, ten ser łączy gładką, kremową teksturę z łagodnym, zrównoważonym smakiem, który wzbogaca każdy przepis na pizzę. Jego jednolite właściwości topnienia zapewniają równą warstwę, która harmonijnie łączy się ze wszystkimi rodzajami dodatków. Stworzony...
... się z gulaszami lub potrawami w sosie. Może również towarzyszyć daniom warzywnym. W Iranie ryż champa przygotowuje się w taki sposób, aby na wierzchu miał chrupiącą warstwę. Możesz znaleźć ten przepis tutaj. Odkryjesz w ten sposób wszystkie smaki tego ryżu, po prostu przestrzegając tradycyjnych irańskich potraw. Worek: 20 kg...
Francja, Castelnaudary
...Tradycyjny przepis, który nadaje klasyczny i wyrazisty smak czystemu wiejskiemu pasztetowi wieprzowemu z Francji, do spożycia na świeżym wiejskim chlebie.
Włochy, Imperia
...DOP Pesto z bazylii genueńskiej bez czosnku. Wersja naszego Pesto przygotowana bez czosnku. Poza brakiem czosnku, przepis jest taki sam jak w przypadku normalnego Pesto (tradycyjny przepis jest jednak bardzo delikatny). Zawiera oliwę z oliwek extra virgin, bazylię uprawianą w Ligurii (Basilico Genovese DOP), orzeszki piniowe oraz Grana Padano. W porównaniu do domowego pesto, dodawana jest tylko...
Francja, Montelimar
...Calissons de Provence, wypiekane w tradycyjny sposób w kotle. Odkryj wszystkie smaki migdałów, kandyzowanej melony i kandyzowanej skórki pomarańczowej w tej owalnej słodkości z ostrymi końcami, której kształt nadaje jej całą oryginalność. Tradycyjny przepis, Calissons są wytwarzane w naszych warsztatach. Calisson należy do 13 prowansalskich deserów bożonarodzeniowych. Jest przede wszystkim...
Francja, Appietto
La Biscuiterie d'Afa to firma rodzinna, specjalizująca się w produkcji tradycyjnych ciastek korsykańskich. La Biscuiterie d’Afa, posiadająca solidne doświadczenie, uznawane umiejętności oraz nowoczesne i wydajne narzędzia produkcyjne, stała się liderem w swojej dziedzinie. Codziennie zaopatruje swoich klientów na całej wyspie oraz eksportuje swoje produkty na kontynent i za granicę. Obecnie ofer...
Włochy, Messina
...Pignolata messinese to tradycyjny przepis sycylijski, który przygotowuje się szczególnie z okazji świąt Bożego Narodzenia lub karnawału. Składa się z małych kawałków ciasta, które są smażone (lub w niektórych przypadkach pieczone) i polewane, pokrywając je dwiema różnymi polewami: jedną białą o smaku cytrynowym i jedną czarną z gorzkiej czekolady. Podwójna kombinacja kolorów jest jedną z niezbędnych cech, aby stworzyć ten słodki przysmak.
Grecja, Ionia, Thessaloniki
... słodycze (ciasto, ciasto orzechowe, „revani” - tradycyjny grecki słodycz), placek pomarańczowy, placek jabłkowy, tarta tatin, ciasteczka. Produkt dostępny w opakowaniach: 15 kg torba papierowa o smaku pomarańczowym Prezentacja w telewizji portugalskiej: https://www.youtube.com/watch?v=MJ1m1LutnNU...
Francja, Vaulx-En-Velin
...Tradycyjny przepis na zieloną tapenadę to niezbędny produkt do Twoich przystawek na tostach lub w kuchni, w cieście francuskim, dziczyźnie i omletach. Różne rozmiary produktów: 125g Kraj pochodzenia: Algieria...
Malta, Triq L-Oratorju In-Naxxar
...Przepis na ten ciasto zastępuje tradycyjne składniki – masło i olej – tłuszczem zawartym w bitej śmietanie. Dzięki wilgotnej strukturze i rozpływającej się w ustach konsystencji, na pewno pozostawi Cię z pragnieniem więcej. Możesz użyć różnych owoców jagodowych według własnego wyboru, aby nadać bitej śmietanie smak. 1 szklanka masła w temperaturze pokojowej, niesolonego 2 1/2 szklanki cukru granulowanego 6 jajek w temperaturze pokojowej 3 szklanki mąki uniwersalnej ½ łyżeczki soli koszernej 1 szklanka ciężkiej śmietany do ubijania 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego...
Turcja, Manisa
...Ajvar to jasna i intensywna pasta z czerwonej papryki, tysiącletni tradycyjny przepis z Macedonii. Przygotowaliśmy pieczone czerwone papryki i bakłażany, które starannie zbieraliśmy z pól, nietknięte ręką, przyprawione naszymi specjalnymi przyprawami i przyniesione na Wasze stoły. Możecie bezpiecznie spożywać nasze domowe ajvary, wolne od dodatków i naturalnie przygotowane, do każdego posiłku w ciągu dnia. Dzięki swojemu unikalnemu aromatowi, to wspaniały smak, który doda koloru Waszym kanapkom i będzie doskonałą przystawką na Wasze zaproszenia.
Belgia, Fernelmont
...Vol-au-Vent, tradycyjny przepis, konserwowany w słoiku, długi okres przydatności w temperaturze pokojowej. Smaczny.
Francja, Furiani
ALINE CHOCOLATIERE na nowo interpretuje klasyki cukiernictwa czekoladowego w stylu bastiańskim. To cała Korsyka w czekoladowych przysmakach: subtelne połączenie skarbów Wyspy Piękności i doskonałej czekolady, poprzez miód, cytrusy, orzechy, skarby maquis oraz ikoniczne Canistrelli, które przenoszą w wspomnienia dzieciństwa i obiecują zaskakujące i niepowtarzalne doznania smakowe. Już od kilku lat...
Francja, Malataverne
...Oryginalny i tradycyjny przepis na lemoniadę, w BIO. Woda gazowana, cukier, środek zakwaszający kwas cytrynowy, naturalny aromat cytryny i limonki.
Francja, BRIE
...Sos cheddar to wielki klasyk. Jego tradycyjny przepis opiera się na serze cheddar, który najczęściej używa się w postaci startej dla większej wygody, na śmietanie oraz opcjonalnie na odrobinie mleka. Przygotowanie jest podobne do sosów z niebieskiego sera lub roquefort. Podgrzewa się śmietanę i mleko, a następnie dodaje się ser, mieszając za pomocą łyżki. Przyprawienie sosu cheddar jest również...
Portugalia, Cascais
...Kawałki ośmiornicy konserwowane w tradycyjnym portugalskim sosie na bazie oliwy, pieprzu, pomidorów, cebuli i innych bardzo smacznych przypraw. Tradycyjny portugalski przepis na bazie pomidorów i cebuli, który podkreśla smak ośmiornicy. Ośmiornica złowiona do tej konserwy, oferująca bardzo mięsiste kawałki o intensywnym smaku. Ref COLI-010 Dostępny / Wysyłka natychmiastowa Bezpieczna płatność kartą lub PayPal Dostawa w 4 dni w Europie od 9,90 € Wymiana lub zwrot w ciągu 30 dni...
Francja, Gennevilliers
... to tradycyjny wyrób rzemieślniczy stworzony wyłącznie dla Seneafood.. Składniki:Madd (Zaban, saba senegalansis) 50%, cukier 45%, woda 4%, sól 1% Dominujący smak:Lekko kwaśny Tekstura:Zawiera pestki Zalecenia dotyczące degustacji:Doprawić według własnych upodobań (słony, pikantny lub słodki)...
Francja, Ham
... łatwiejszy do strawienia, ale jego aromat jest równie intensywny. Pistou to tradycyjny przepis pochodzący z Prowansji, który swoją nazwę zawdzięcza włoskiemu Pesto. Te dwa przepisy, choć bardzo podobne i wzajemnie się inspirujące, są całkowicie różne. Podczas gdy "Pesto Genovese" przygotowuje się z bazylii, oliwy z oliwek, czosnku, sera i orzeszków piniowych, Pistou zawiera tylko bazylię, czosnek, oliwę z oliwek i nic więcej. Referencja: AR801233 Ean13: 3760306801233...
Hiszpania, Cox (alicante)
...Oliwka mojo picón należy do odmiany oliwek verdial. W Oliwkach El Cortijo postanowiliśmy jak najbardziej zachować tradycyjny przepis na mojo picón z Wysp Kanaryjskich. Dlatego przyprawa naszych oliwek, oprócz bazy z wody, soli i białego wina, zawiera: - Ząbki czosnku - Ostre papryczki - Kmin rzymski - Słodką paprykę - Ostre paprykę - Oliwę z oliwek extra virgin...
Hiszpania, Salamanca
Churros Casimiro. Produkcja ultrazamrożonych churros do dystrybucji i eksportu. Ultrazamrożone churros. Tradycyjny przepis. Bez dodatków, konserwantów ani barwników.
Hiszpania, Madrid
... pieczenia na pizzach i makaronach Ser Havarti - ulubiony przez hiszpańskich konsumentów Ser Emmental - z mleka krów pasących się w Alpach Ser Cheddar - tradycyjny przepis brytyjski Ser Hushall (light) - tradycyjny przepis szwedzki Ser Kremowy do Smarowania - 100% naturalny, bez sztucznych dodatków Ser typu Feta - idealny do zastosowań na zimno i na ciepło Ser Niebieski Danablu Castello - tradycyjny...
Belgia, Ieper
Najlepsze składniki, tradycyjny rzemieślniczy sposób wytwarzania, długie czasy odpoczynku i wyrastania, entuzjastyczny zespół wykwalifikowanych piekarzy, nowoczesna piekarnia, ogromna pasja i miłość do zawodu oraz uśmiech… To przepis na Twoje pyszne, rzemieślnicze pieczywo… CIESZ SIĘ TYM!
...Przepis tradycyjny - Unikalna sztuka Masz ochotę na czekoladę? Czekolada gorzka z figami i orzechami, czekolada gorzka z wiśniami Amarena, czekolada mleczna z pianką, czekolada biała marmurkowa z malinami, a może nasza specjalność - Baton Marsylski... Baton Marsylski ® to specjalność Czekoladni z Marsylii. Pralina "bez masła i śmietany" to czysta przyjemność, naturalna, chrupiąca, w stylu retro...
Hiszpania, Cordoba
Gazpacho to delikatny i orzeźwiający zimny napój lub zupa, pochodzący z regionu śródziemnomorskiego, który spożywa się głównie latem. Różnica między salmorejo a gazpacho polega na tym, że tradycyjny przepis na gazpacho skutkuje napojem, co oznacza, że gazpacho można pić bezpośrednio z kubka, w przeciwieństwie do salmorejo, które spożywa się łyżką i z dodatkami. Przepisy na gazpacho są tanie...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play