...Białko sojowe pochodzi z Glycine max, rośliny strączkowej pochodzącej z Azji Wschodniej. Proszek białka sojowego jest powszechnie stosowanym źródłem białka roślinnego, pozyskiwanym z nasion.
Minimalna ilość zamówienia: 20 kg...
...Półprodukt do Ciemnego Chleba Wielozbożowego i Mieszanki Nasion, bogaty w błonnik, białko i minerały do rustykalnego chleba i bułek o ciemnym miąższu.
Format: 25 kg
Dawkowanie: 100%...
...gotowane suche fasole w różnych formach stanowiły główne źródło białka dla wielu populacji, szczególnie tych z południowych Włoch. W ostatnich czasach spożycie suchych nasion zmniejszyło się, podczas gdy w diecie ludzkiej wciąż szerokie zastosowanie ma świeża lub konserwowana w puszkach lub mrożona niedojrzała fasola.
...Migdały z Apulii pozyskiwane są z nasion migdałowca (prunus dulcis), poddawane procesowi łuskania, starannej selekcji i kalibracji. Migdały są powszechnie wykorzystywane w przygotowywaniu słodyczy, takich jak: torrone, cukierki, ciasta, ciasteczka, amaretti.
Są bogate w białko, witaminy (zwłaszcza z grupy B i witaminę E), aminokwasy niezbędne, kwasy tłuszczowe nienasycone oraz minerały (magnez...
...Mąka Teff BIO Bezglutenowa to wysokiej jakości produkt ekologiczny uzyskany z nasion teff, bezglutenowego zboża pochodzącego z Afryki. Certyfikowana jako ekologiczna i bezglutenowa, jest idealna dla osób stosujących dietę bezglutenową lub mających nietolerancje pokarmowe. Bogata w składniki odżywcze, takie jak wysokiej jakości białko dla tkanki mięśniowej oraz błonnik pokarmowy dla zdrowego...
...Migdały z Apulii pozyskiwane są z nasion migdałowca (prunus dulcis) i poddawane są procesowi łuskania, starannej selekcji oraz kalibracji. Migdały są powszechnie wykorzystywane w przygotowywaniu słodyczy, takich jak: nugaty, cukierki, ciasta, ciasteczka, amaretti.
Są bogate w białko, witaminy (szczególnie z grupy B i witaminę E), aminokwasy niezbędne, kwasy tłuszczowe nienasycone oraz minerały...
... alergennych ani produktów zawierających takie składniki. Podczas zbioru, transportu i przetwarzania produkt nie jest narażony na ryzyko zanieczyszczenia krzyżowego. Nie zawiera glutenu. Zawiera konserwanty (E300).
Wartości odżywcze na 100 g: Energia Kj 1101 / Kcal 268 Tłuszcze 28 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2 g Węglowodany 0,9 g w tym cukry 0,6 g Błonnik 1,6 g Białko 1,9 g Sól 1,08 g
Dostępne formaty: 80 g, 170 g.