Włochy, Orbassano
PASTA GIRARDI to rzemieślnicza firma zorganizowana w Piemoncie, specjalizująca się od 1997 roku w codziennej produkcji świeżego makaronu, ravioli, lasagne oraz wysokiej jakości dań gourmet gotowych dla profesjonalistów z branży spożywczej (HORECA) oraz do sprzedaży detalicznej, zarówno niezależnej, jak i zorganizowanej. Każdy nasz produkt jest efektem stałej uwagi poświęconej badaniom i selekcji s...
Włochy, Rome
... tradycyjne włoskie dania, domowy makaron lub pizzę, z pomocą naszego szefa kuchni. Będziesz cieszyć się mieszaniem składników i smaków, aby stworzyć swoją ulubioną pizzę lub makaron, próbując różnych przepisów i ucząc się „sekretów” włoskiej kuchni. Po zakończeniu będziesz mógł w końcu skosztować tego, co przygotowałeś, aby odkryć swoje umiejętności jako włoski „pizzaiolo” lub „makaroniarz”. Wszystko to w towarzystwie wyboru najlepszych win z regionu Lacjum. Naprawdę wyjątkowe doświadczenie z pasją do włoskiej kuchni.
Włochy, Castellamare
Benvenuti in Ipos, il vostro punto di riferimento per il vero Made in Italy. Con profonde radici nelle tradizioni artigianali italiane, Ipos si impegna a preservare e promuovere l'autenticità e la qualità che il nostro paese ha da offrire. Siamo una vetrina per migliaia di piccole aziende che, con immutata passione, lavorano per mantenere vive le pratiche tradizionali, resistendo alla standardizza...
Włochy, Sassano
... zainwestować w tradycję i jakość smaków swojej ziemi. Razem z dziećmi Rosarią, Donatellą i Donato, Salvatore tworzy firmę zdolną dostarczyć na Twój stół autentyczny domowy makaron. Dokładnie tak jak kiedyś. Zawsze bardzo dbamy o to, aby tradycja i jakość były na pierwszym miejscu. Dlatego pakujemy makaron bezpośrednio w firmie, aby każdy produkt mógł pozostać świeży jak świeżo zrobiony. Latem...
Włochy, Bari
Pasta Vera powstaje z doświadczenia rolniczego i pasji do produktów wysokiej jakości. PASTA VERA to makaron z zamkniętym łańcuchem dostaw, co pozwala na pełną kontrolę nad procesem produkcyjnym: pszenica durum z Włoch jest uprawiana na farmach należących do Grupy. Używane są nasiona nie GMO i pochodzące w 100% z Włoch. Gwarancja pochodzenia i jakości surowca oraz metody produkcji pozwalają...
Włochy, Montecorvino Rovella
... minerały, z którego produkowane są różnorodne kształty, wszystkie wytwarzane na miedzianych formach. Suszenie, niemal naturalne, odbywa się w temperaturze 30/40°C przez okres od 8 do 24 godzin, aby makaron zachował swój smak. Metody są więc w pełni rzemieślnicze, ale nie wyklucza się również wkładu nowoczesnych technologii, które umożliwiają m.in. pasteryzację parową, natychmiastowe pakowanie świeżego produktu w zmodyfikowanej atmosferze oraz sterylizację gotowego produktu. Produkcja wynosi około 1200 kilogramów dziennie.
Włochy, Cortina D'ampezzo
...Hotel Pontejel to urokliwy obiekt 2-gwiazdkowy, położony w centrum Cortina d'Ampezzo, w pobliżu stoków narciarskich. Oferuje komfortowe pokoje z międzynarodowym bufetem śniadaniowym lub opcją półpensjonatu; przylegająca restauracja jest dostępna dla gości hotelowych oraz klientów zewnętrznych. Dysponuje parkingiem, przechowalnią nart, podgrzewaczami butów oraz usługą transportu do i z tras narciarskich. Restauracja oferuje szeroki wybór win oraz menu potraw typowych dla kuchni weneckiej, tyrolskiej i dolin ladynskich, w tym domowy makaron.
Włochy, Firenze
Zaledwie kilka kroków od głównych atrakcji artystycznych Florencji Renesansowej, w sercu historycznego centrum, Restauracja La Martinicca, odpowiednia zarówno dla mieszkańców Florencji, jak i turystów, od ponad 30 lat oferuje typowe smaki kuchni toskańskiej. W przytulnym i kameralnym otoczeniu można delektować się tradycyjnymi potrawami, takimi jak domowy makaron, bistecca alla fiorentina, ossobuco, baccalà, trippa oraz sezonowe produkty.
Włochy, Madonna Del Piano-Pergola
Agriturismo został odrestaurowany w 1992 roku z miłością i zaangażowaniem, zaczynając od starego wiejskiego domu w Marche. Budynek dysponuje 6 apartamentami, z których każdy ma niezależne wejście, prywatną łazienkę oraz jest urządzony w sposób prosty i funkcjonalny. Na parterze znajduje się główna sala, w której serwowane są śniadania i posiłki, a specjalności domu obejmują dania typowe dla Marche...
Włochy, Imperia
I Sognatori to restauracja w Imperii, nad brzegiem morza. Obiad i kolacja z rybami, przygotowywane z najwyższej jakości produktów. Domowy makaron, zawsze świeża ryba. Wspaniały taras nadmorski, gdzie można delektować się daniami tradycji liguryjskiej z nutą kuchni sycylijskiej. Menu à la carte oraz dania poza menu, które zmieniają się co tydzień: zależy to od dostępnych surowców w danym okresie. Uprzejma obsługa gotowa zaspokoić Twoje potrzeby, I Sognatori to restauracja idealna dla rodzin, par i grup przyjaciół.
Włochy, Santa Maria La Carità
Obróbka makaronu suchego: stosowana metoda obróbki jest delikatna i składa się zasadniczo z 4 różnych etapów: Etap mieszania: używamy wyłącznie 100% włoskiej semoliny z pszenicy durum o wysokiej zawartości białka. Każdy kształt makaronu wymaga odpowiedniej mieszanki semoliny i wody. Mieszanie na zimno (nie przekraczające 35°C) zapobiega "denaturacji termicznej" glutenu, cennej substancji zawartej ...
Włochy, Foggia
Zlokalizowane w sercu Tavoliere w Apulii, Caldo Caldo to laboratorium rzemieślniczej kuchni zajmujące się przygotowaniem mrożonej żywności gotowej: koncentrujemy się na podkreślaniu typowych przepisów naszego regionu. Wszystkie dania są przygotowywane z pasją z przeszłości, aby uwydatnić zapach i smak surowców. Każdy przepis zawiera sekrety starożytnej sztuki kulinarnej, docenianej na całym świeci...
Włochy, Venasca
TRATTORIA DEL COMMERCIO: Trattoria del Commercio znajduje się w Venasca, w prowincji Cuneo i oferuje typową kuchnię piemoncką, w towarzystwie najlepszych win z regionu. Lokal jest bardzo przytulny, posiada salę idealną na przyjęcia i bankiety. Nasze specjalności to domowy makaron i ciasta. Zamknięte w poniedziałek wieczorem i we wtorek.
Włochy, San Gregorio Magno
... przestrzeniami dedykowanymi dzieciom (huśtawki, boiska do gry w bule itp.) oraz relaksowi, idealna na dzień w naturze. Agriturismo Grotte di Pertosa Cilento Kuchnia jest całkowicie związana z dawną tradycją kulinarną regionu, więc znajdziesz tu domowy makaron, mięso z grilla, wędliny i wiele innych potraw. Surowce są produkowane przez samą firmę, w której znajdują się: hodowle, winnice, pola uprawne i gaje oliwne. Obiekt oferuje możliwość wycieczek konnych, zabiegów biologicznych w Centrum Wellness, wizyt w obrębie firmy i wiele więcej.
...Makaron "PASTAI DEL METAPONTINO" powstaje z starannie wyselekcjonowanych twardych zbóż pochodzących z Lucanii, tych o najwyższym wskaźniku żółci, z najwyższą wartością białka nie mniejszą niż 14%. Produkcja jest w całości rzemieślnicza, począwszy od mąki, używając tylko semoliny z ekstrakcji, tzw. Fiore, poprzez proces wytwarzania makaronu, aż po powolne suszenie, które może trwać od 24 do 36...
Spighe Molisane to producent świeżego, jajecznego, suchego i organicznego makaronu od około 10 lat. Produkty, najwyższej jakości, charakteryzują się rzemieślniczym przetwarzaniem i są głównie regionalnymi specjałami.
Włochy, Castelnuovo Magra
Ristorante Palomita Blanca znajduje się w Castelnuovo Magra przy Via Borgolo 15, w rejonie La Spezia. Jesteśmy restauracją rybną, która reinterpretuję tradycyjne dania, wykorzystując tylko sezonowe i wysokiej jakości składniki. Domowy makaron, smaczne dania główne i drugie, kuchnia doświadczalna oraz starannie dobrane wina. Wszystko to w doskonałej relacji jakości do ceny. Menu zawsze różnorodne...
Włochy, Altamura
Szanowny Panie, Jesteśmy tradycyjnym włoskim producentem lokalnej żywności. Nasza firma specjalizuje się w produkcji i dystrybucji wypieków, takich jak słodkie lub słone taralli, frize, grzanki, ciastka i ciasta oraz domowy lub wytwarzany przez ekstrudowanie przez mosiężne formy makaron. Rozpoczęliśmy również produkcję biologicznych ciastek wykonanych z specjalnych mąk, takich jak kamut, ryż, soba, orkisz i kukurydza, a także pakowanie i dystrybucję suchych, międzynarodowych i włoskich roślin strączkowych.
... uprawianych i mielonych na kamieniu. Obok działalności produkcyjnej istnieje również działalność edukacyjna, która odbywa się na dwóch frontach: w tłoczni i w kuchni. Można bowiem odwiedzić tłocznię poprzez ścieżkę, która prowadzi dzieci do poznania procesu ekstrakcji oliwy. Do tego dochodzi szkoła gotowania dla dzieci, w której organizowane są kursy, podczas których uczniowie przygotowują dania tradycji toskańskiej, takie jak chleb, domowy makaron i ciastka, wykorzystując naturalne składniki pochodzące z gospodarstwa rolnego.
Włochy, Foligno
Domowy makaron...
Włochy, Catania
Włochy, Lurate Caccivio
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play