...Pecorino w formie czarnej, odtłuszczony, to serpółtwardy o prostokątnej formie, ważący około 2,00 kg.
Dostępny w całości luzem; opakowanie próżniowe całe 2,00 kg, próżniowe pół kg 1,00;
próżniowe ćwiartki formy kg 0,500.
Dostępny również w formacie 0,500 kg.
Firma Caseartecnica Bartoli z Parmy produkuje od 1960 roku maszyny ze stali nierdzewnej do produkcji i krojenia sera oraz dla przemysłu spożywczego w ogóle. Oferuje szeroką gamę narzędzi do transportu i gotowania mleka, automatycznych, półautomatycznych i półręcznych narzędzi do krojenia sera w małych, średnich i dużych ilościach, rozwiązania, które działają zarówno indywidualnie, jak i w linii z ...
...Caciocavallo to półtwardyser z ciasta podpuszczkowego, produkowany wyłącznie z mleka krowiego, tradycyjnie formowany ręcznie. Jego nazwa "caciocavallo" pochodzi od faktu, że produkt ten dojrzewa w parach "na koniu" na drewnianych belkach przez co najmniej 45 dni.
Prezentuje się w intensywnym żółtym kolorze, ma pastowatą konsystencję oraz łagodny i lekko intensywny smak, doskonały do spożycia samodzielnie lub z chlebem, również grillowanym, lub w towarzystwie doskonałego kieliszka wina z Apulii.
...Grana Padano DOP to półtwardyser produkowany na rozległym obszarze północnych Włoch, który obejmuje Piemont, Lombardię, Wenecję (z wyjątkiem Belluno), prowincję Trydent oraz Emilię-Romanię, w rejonach Bolonii (po prawej stronie rzeki Reno), Ferrary, Forlì-Cesena, Piacenzy, Rawenny i Rimini.
Na bazie mleka krowiego, karmionego naturalnymi paszami, Grana Padano DOP charakteryzuje się typowym...
...Ser, który łączy bogactwo pasteryzowanego mleka owczego z odwagą ziaren pieprzu. Z minimalnym czasem dojrzewania wynoszącym 120 dni, ten półtwardyser występuje w szerokich i niskich formach o wadze około 16 kg, oferując bogate i umiarkowanie pikantne doznania smakowe.
Idealny jako zakończenie posiłku lub do wzbogacenia Twoich potraw jako przyprawa, Pecorino Pepato to doskonały wybór, aby nadać...