...Gouda to holenderski żółty ser wytwarzany z mleka krowiego. Jest to ser dojrzewający (półtwardy).
Produkt dostępny jest w postaci bloku lub kostki owiniętej folią w kolorze żółtym lub czerwonym. Gouda charakteryzuje się łagodnym smakiem, który staje się intensywniejszy w miarę wydłużania się procesu dojrzewania. Smak jest łagodny, delikatny i aromatyczny z subtelnym posmakiem pasteryzacji, który...
...Pecorino w formie czarnej, odtłuszczony, to serpółtwardy o prostokątnej formie, ważący około 2,00 kg.
Dostępny w całości luzem; opakowanie próżniowe całe 2,00 kg, próżniowe pół kg 1,00;
próżniowe ćwiartki formy kg 0,500.
Dostępny również w formacie 0,500 kg.
...Pasteryzowany ser owczy P.D.O. manchego, dojrzewający 2-3 miesiące
Smak: Łagodny
Aromat: Typowy dla sera owczego
Kolor: Kość słoniowa
Konsystencja: Twarda...
...Austriacki Sklep z Premium Serami i Kiełbasami. Alpen Sepp International. Rzemieślnicze sery z mleka siana. Odkryj austriackie alpejskie produkty spożywcze - ser górski, ser alpejski, serpółtwardy, sucha lub twarda kiełbasa.
...Półtwardyser z co najmniej 50% tłuszczu w suchej masie; myta skórka i pokryta pieprzem; Smak: lekko pikantny z smakiem pieprzu
Zawartość tłuszczu: 50%
Smak: lekko pikantny z smakiem pieprzu...
Firma Caseartecnica Bartoli z Parmy produkuje od 1960 roku maszyny ze stali nierdzewnej do produkcji i krojenia sera oraz dla przemysłu spożywczego w ogóle. Oferuje szeroką gamę narzędzi do transportu i gotowania mleka, automatycznych, półautomatycznych i półręcznych narzędzi do krojenia sera w małych, średnich i dużych ilościach, rozwiązania, które działają zarówno indywidualnie, jak i w linii z ...
W 1956 roku Hubert Deimel zakłada ‚Hubert Deimel Haushaltwarenfabrik‘. Produkowany jest obierak do ziemniaków ‚Famos‘. Produkt staje się hitem sprzedażowym i stanowi podstawę dla udanego rozwoju firmy.
Dziś firma nosi nazwę Westmark GmbH i oferuje ponad 2.500 artykułów. Jako wyspecjalizowany partner handlu, Westmark oferuje portfolio praktycznych akcesoriów gastronomicznych i kuchennych oraz arty...
...Ser owczy jest wytwarzany z mleka zbieranego w różnych hodowlach w rejonie Montes de Toledo, co skutkuje powstaniem charakterystycznego mleka, które przyczynia się do wyjątkowego i charakterystycznego smaku tego produktu.
Produkuje się go przez cały rok. Rozróżniamy serpółtwardy od twardego na podstawie okresu dojrzewania. Pierwszy ma minimalny okres dojrzewania wynoszący 60 dni, ser twardy 180...
...Ser Quintana półtwardy Mahón-Menorca D.O.P., wytwarzany z surowego mleka krowiego i 100% naturalnych składników, bez konserwantów i dodatków, dojrzewający pod okiem naszego Mistrza Rzemieślnika Serowara oraz Mistrza Rzemieślnika Dojrzewania Serów. Zawsze z poszanowaniem tradycyjnego procesu produkcji sera oraz tysiącletnich praktyk dojrzewania na wyspie Menorca. Z dojrzewaniem od 2 do 5 miesięcy...
...Ser stołowy półtwardy produkowany z mleka krowiego pochodzącego z ograniczonego obszaru. Skórka jest cienka i elastyczna; aby uzyskać czarny kolor, jest traktowana na powierzchni barwnikami i konserwantami. Masa serowa jest biała lub lekko słomkowa z wyraźnymi i nieregularnymi dziurami. Produkt ten posiada certyfikat PDO (DOP).
...Caciocavallo to półtwardyser z ciasta podpuszczkowego, produkowany wyłącznie z mleka krowiego, tradycyjnie formowany ręcznie. Jego nazwa "caciocavallo" pochodzi od faktu, że produkt ten dojrzewa w parach "na koniu" na drewnianych belkach przez co najmniej 45 dni.
Prezentuje się w intensywnym żółtym kolorze, ma pastowatą konsystencję oraz łagodny i lekko intensywny smak, doskonały do spożycia samodzielnie lub z chlebem, również grillowanym, lub w towarzystwie doskonałego kieliszka wina z Apulii.
...Grana Padano DOP to półtwardyser produkowany na rozległym obszarze północnych Włoch, który obejmuje Piemont, Lombardię, Wenecję (z wyjątkiem Belluno), prowincję Trydent oraz Emilię-Romanię, w rejonach Bolonii (po prawej stronie rzeki Reno), Ferrary, Forlì-Cesena, Piacenzy, Rawenny i Rimini.
Na bazie mleka krowiego, karmionego naturalnymi paszami, Grana Padano DOP charakteryzuje się typowym...
...Ser, który łączy bogactwo pasteryzowanego mleka owczego z odwagą ziaren pieprzu. Z minimalnym czasem dojrzewania wynoszącym 120 dni, ten półtwardyser występuje w szerokich i niskich formach o wadze około 16 kg, oferując bogate i umiarkowanie pikantne doznania smakowe.
Idealny jako zakończenie posiłku lub do wzbogacenia Twoich potraw jako przyprawa, Pecorino Pepato to doskonały wybór, aby nadać...
...Grana Padano to serpółtwardy z Chronioną Nazwą Pochodzenia (AOP).
Został stworzony prawie 1000 lat temu przez cystersów z opactwa Chiaravalle, którzy używali dojrzewającego sera do konserwacji nadmiaru mleka.
Grana Padano pochodzi z częściowo odtłuszczonego mleka krowiego z regionu Grana.
Region Padano znajduje się w dolinie Padana (północne Włochy).
Krowy mleczne oraz zielona pasza używana...
...Ser kozi
Specjały z Poitou-Charentes, Quercy, Sancerrois lub Touraine, Buisson oferuje szeroki wybór serów kozi.
Ser kozi z Poitou-Charentes
Ser kozi z Quercy
Ser kozi z Sancerrois
Ser kozi z Touraine
ser owczy
ser owczy twardy
ser owczy półtwardy...
...W Recoletos Commerce mamy w ofercie produkty agrospożywcze doskonałej jakości:
- Oliwa z oliwek extra virgin
- Oliwa z oliwek extra virgin ekologiczna
- Masło
- Wino czerwone, białe, różowe
- Likery
- Sery we wszystkich odmianach:
>> Ser mieszany dojrzewający (v-c-o)
>> Ser mieszany półtwardy (v-c-o)
>> Ser wytwarzany z mleka owczego
>> Ser owczy dojrzewający
>> Ser owczy rezerwowy
>> Ser mini owczy półtwardy
>> Ser mini mieszany półtwardy (v-o)...