...Etna to osobny świat w enologii, nie tylko sycylijskiej, ale i śródziemnomorskiej. Ciepło Południa łączy się z mgłami, dużymi różnicami temperatur i częstymi opadami, krótko mówiąc, w tych winach jest odrobina wielkiej Północy. Można to odczuć w delikatnie owocowych, ziołowych i leśnych tonach, złagodzonych przez dębowe beczki, w których to wino dojrzewa przez 1 rok.
...leżą na glebach pochodzenia eocenu, składających się z pietraserena, galestro i wapienia. W piwnicy znajdują się beczki o pojemności 25 quintali z dębu francuskiego, beczki o pojemności 39 quintali z dębu słoweńskiego oraz czternaście barrique z różnych rodzajów drewna, używanych tylko do Rosso Toscano. Czas leżakowania w dębie dla Brunello wynosi trzy lata, po czym następuje sześciomiesięczne dojrzewanie w butelce. Wina mają tradycyjny styl.
...La Nuova Sansone Srl powstała w 1991 roku. Firma działa w zakresie produkcji pojemników ze stali nierdzewnej 18/10 do żywności i kieruje się na rynek krajowy oraz zagraniczny. Produkty obejmują beczki i pojemniki do przechowywania oliwy, wina i miodu, ale także do wody i piwa, a w razie potrzeby do przechowywania ciecierzycy, fasoli i innych roślin strączkowych oraz produktów farmaceutycznych...
RTB srl działa w sektorze enologii i winiarstwa, oferując kompleksowe zaopatrzenie w produkty i sprzęt dla winnic, w tym:
- Sprzęt do winiarstwa,
- Membrany i systemy filtracji tangencjalnej,
- Systemy i wkłady do filtracji i mikrofiltracji,
- Produkty i środki wspomagające enologię,
- Zbiorniki magazynowe ze stali,
- Beczki do dojrzewania i starzenia,
- Odwrócona osmoza, stabilizacja, dealkolizacja.
Historia winnicy Attanasio sięga XIX wieku, w Salento, krainie szlachetnych win, które zyskują coraz większe uznanie na rynku światowym. Całkowita pojemność winnicy wynosi około 10 000 hektolitrów, podzielonych między zbiorniki ze stali nierdzewnej a beczki z francuskiego dębu. Nasze urządzenia, wszystkie nowej generacji, są wyposażone w kontrolę termiczną i zarządzanie różnymi etapami...
... stabilizacji wina w wymianie jonowej za pomocą żywic i/lub w trybie ciągłym za pomocą chłodu, winiarnie, zbiorniki zawsze pełne, autoklawy do wytwarzania win musujących, prasy pneumatyczne, taśmy transportowe, maszyny do pakowania butelek (depaletyzatory, formy kartonów, pakowarki, paletyzatory), beczki, kadzie, ...