... "Clos Jus".
Winifikacja i dojrzewanie
Zbiory winogron w idealnej dojrzałości. Selekcja najlepszych gron dzięki analizie fotometrycznej przy odbiorze winogron. Fermentacja w ciągu 15 dni. Tłoczenie pneumatyczne w celu zachowania jakości soków. Fermentacja malo-laktyczna w beczkach. Dojrzewanie w beczkach (nowe beczki i beczki 5-letnie) przez 12 miesięcy. Butelkowanie w optymalnym momencie i odpoczynek wina przed wprowadzeniem na rynek.
NOTATKI Z DEGUSTACJI
To wino o czerwonej barwie wiśni ujawnia złożony bukiet.
Temperatura serwowania: 16 - 18°C...
... do winiarni grawitacyjnej, gdzie odbywa się winifikacja parcelarna w termoregulowanych zbiornikach ze stali nierdzewnej.
Dojrzewanie: beczki dębowe
Degustacja: Boski blask delikatnych i świeżych kwiatów łączy się z aromatami dojrzałych owoców i mokki w pysznym i czarującym nosie. Usta to prawdziwa rozkosz, z hojnymi i apetycznymi nutami, świeżymi, podtrzymywanymi przez bardzo ładny, drobny i jedwabisty ziarno.
...Komentarz
Historia winnic Bardet zaczyna się w 1704 roku, na brzegach Garonny, w parafii St-Brice de Vignonet, na południe od Saint-Emilion. Handlarz win i zbóż, pan Seigneriau żegluje po spokojnych wodach Garonny, Gironde i Dordogne, aby załadować swoją gabare na beczkiwina, które następnie sprzedaje w portach handlowych. Port w Vignonet staje się ważnym miejscem handlu winem i niezbędnym...
...Początkowo starzony w beczkach po bourbonie przez 7 lat, The Bothy jest następnie dojrzewany w małych beczkach z amerykańskiego dębu o pojemności 125 litrów przez dodatkowe 2 lata, co zapewnia jeszcze intensywniejszą wymianę z drewnem. Butelkowany w mocy beczki na poziomie 56,20%, The Bothy oferuje pełnię i delikatność, ale także aromatyczną moc.
Stan: Nowy produkt
Kraj: Szkocja
Region produkcji: Highlands | Wyspa Arran
Oznaczenie: Whisky
Rocznik: 2021
Alkohol: 56,2°
Pojemność: 70cl...
Odkryj naszą selekcję win czerwonych, białych, różowych i musujących! Naszym celem jest ułatwienie współpracy między francuskimi winiarzami a krajowymi i międzynarodowymi nabywcami. Założona w 2018 roku, DIXVINS to Twoja platforma B2B oferująca sprzedaż online win i alkoholi produkowanych we Francji, skierowana do restauratorów, winiarni i hurtowników z całego świata. Regularnie oferujemy promocje...
...Małe beczki dębowe lub kasztanowe o pojemności 20 / 28 / 56 i 112L. Te beczki są idealne do starzenia alkoholi (rum, armagnac, whisky itp.), piw oraz oczywiście wina.
...Pomerol
Assemblage :
90% Merlot - 10% Cabernet Franc
Potencjał starzenia :
Około 25 lat
Winifikacja :
Zbiory ręczne, fermentacja w termoregulowanych zbiornikach betonowych. Wina dojrzewają w dębowych beczkach francuskich, z czego 50% to beczki nowe, a 50% to beczki po winie przez 20-22 miesiące.
...Beczka z drewna dębowego, ręcznie robiona.
Dostarczana z drewnianym stojakiem.
Aby starzeć wina, whisky, wódki, koniak lub inne alkohole.
Z tą małą beczką możesz również przygotować swój ocet.
Produkt nowy
Dostępna w pojemności 1 - 3 - 5 lub 10 litrów.
...", który dotyka Pouilly-Fuissé.
Winiarstwo:
Gleba: Czerwona gleba bardzo wapienna i płytka.
Gęstość sadzenia: 8 500 krzewów/hektar.
Cięcie: Guyot.
Wiek: 50 lat.
Zbiory: Ręczne.
Plony: Od 30 do 40 hektolitrów na hektar w zależności od roku.
Małe winogrona z bardzo małymi gronami, bardzo skoncentrowane w cukrze.
Winifikacja: Bardzo długa winifikacja, na zimno na osadzie drożdżowym. (między 15 °C a 20 °C)
Dojrzewanie: 100% dojrzewania w Demi-Muids przez 11 do 12 miesięcy (beczki dębowe o pojemności 500 litrów) z 1 do 3 win.
...Le spiritueux : Ten pyszny "Gran Reserva" to mieszanka rumów z Gwatemali, które dojrzewały w systemie Solera przez 6 do 15 lat, a następnie były starzone przez 6 miesięcy w starych beczkach po koniaku. Wybrano tutaj najlepsze beczki z tej Solery, aby stworzyć ten wyjątkowy trunek, który oferuje wspaniałe aromaty przypraw (cynamon, goździk), wanilii oraz bardzo eleganckiego, zintegrowanego drewna...
... wina charakteryzują się aromatami dojrzałych owoców i przypraw.
Zdolności uprawowe i agronomiczne
Prunelard N to mało plonujący i dość silny szczep, o wzniesionym pokroju, który można prowadzić w długim cięciu.
Elementy opisu
Identyfikacja opiera się na:
- końcówce młodego pędu, która ma dużą gęstość leżących włosków,
- młodych liściach o żółtej barwie z brązowymi plamami,
- dorosłych liściach całkowitych z sinusami ogonkowymi w kształcie V, mało otwartymi lub zamkniętymi z równoległymi brzegami, z krótkimi ząbkami w porównaniu do ich szerokości u podstawy.
...W 1321 roku, za panowania papieża Jana XXII, cztery beczki zostały przetransportowane z papieskiej piwnicy w Awinionie, aby zostały napełnione winem w Châteauneuf. W 1909 roku Pierre Tramier kupił tę posiadłość, a Beaucastel przeszedł następnie w ręce jego zięcia, Pierre'a Perrina, naukowca, który znacznie zwiększył areał winnic. Jego wysiłki kontynuował Jacques Perrin aż do 1978 roku...
Dziś pochodnię niesie Jean Pierre i François, synowie Jacques'a. Ale Marc, Pierre, Thomas i Matthieu, którzy reprezentują piątą generację, są gotowi kontynuować tę wspaniałą historię rodzinną.
...Specyficzne produkty winiarskie do produkcji wina, uzupełniające lub alternatywne do beczki, pojawiły się w ciągu ostatnich kilku lat. Jakość naszych produktów oraz bliska współpraca z różnymi kluczowymi graczami na tym rynku pozwoliły nam opracować produkty wysokiej jakości i neutralne.
... utrzymaniu niskich plonów. Obecnie, w drugim roku konwersji na Bio, nasza produkcja będzie certyfikowana na rocznik 2023. Nasze wina są winifikowane, dojrzewają i butelkowane na terenie posiadłości w naszej piwnicy wyposażonej w zbiorniki ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury oraz w piwnicy na beczki.
Château Montana, oprócz swojej działalności winiarskiej, którą możecie odkrywać podczas wizyt i degustacji, oferuje wynajem swojej sali i gite, mogących pomieścić wszelkiego rodzaju wydarzenia.
Tonnellerie Tedem specjalizuje się w dezynfekcji i regeneracji beczek. Opracowaliśmy unikalny na świecie patent, który pozwala na optymalną regenerację beczek. Proces oparty na ozonie, BEZ SZLIFOWANIA. Zachowujemy grubość beczek.
Oferujemy dwie linie:
-Minerał: Regeneracja bez podgrzewania, zapewniająca lekkie drewniane nuty oraz głęboką dezynfekcję (resztkowy siarkowy jest usuwany w głębi dla n...
... lat.
Dzięki bardzo zróżnicowanemu klimatowi, gorącemu i suchemu latem oraz bardzo zimnemu zimą, drzewa rosną powoli i dają bardzo gęste drewno.
Beczki dębowe „Sessile” – najszlachetniejszy gatunek
Nasz bednarz sam zaopatruje i formuje wszystkie elementy od 100 litrów do 10 hektolitrów wyłącznie z dębu „Sessile”.
Te beczki są bardzo dobrze przystosowane do długotrwałego dojrzewania, charakteryzują się dużą tłustością, dużym poszanowaniem owoców oraz dobrą trwałością.
Domaine La Berangeraie dysponuje winnicą o powierzchni 30 hektarów, położoną na wysokości 174 metrów nad poziomem morza. Berangeraie produkuje i oferuje trzy różne linie: Cahors tradycyjny (bez beczki), Cahors dojrzewający (z beczką) oraz wino z regionu Lot w kolorze różowym i czerwonym.
LA TONNELLERIE DEMPTOS jest producentem dębowych beczek do wina. Produkcja beczek do wina jest sprzedawana na całym świecie najbardziej prestiżowym winnicom.
... różowe) oraz szeroki wybór win i wysokiej jakości napojów alkoholowych (whisky premium, koktajle, piwa, napoje bezalkoholowe, szampany, inne napoje spirytusowe).
- współpracę z kateringiem, aby zapewnić idealne połączenie potraw i win na Twoje wydarzenia.
- wynajem sprzętu: dystrybutory piwa, ekspresy do kawy, beczki, szkło, fontanny, chłodnie, przyczepy, grill, frytkownice, namioty, pawilony.
- projektowanie zestawów prezentowych i koszy upominkowych.
- delikatesy i produkty regionalne.
Z doświadczeniem czterech pokoleń, założyliśmy naszą winiarnię w samym sercu naszego winnicy. Została ona zaprojektowana i urządzona w celu połączenia nowoczesnych i tradycyjnych technik (piwnica na beczki podziemne) z kryteriami funkcjonalnymi, jakościowymi i estetycznymi związanymi z naszym rzemieślniczym charakterem. Ponieważ również wierzymy w konieczność ochrony środowiska i zdrowia...