...ORIGINE Vin Blanc sec La Misaine Blanc Sec został specjalnie wybrany przez naszych winiarzy, aby zaoferować Państwu wina zrównoważone, autentyczne i smakowite, idealne do codziennych posiłków. VINIFICATION Tradycyjna w zbiornikach inox. CÉPAGES Airen DÉGUSTATION Piękny jasnożółty kolor z zielonkawymi refleksami. Nos z aromatami cytrusów. Usta żywe i lekko kwaskowate. ACCORDS METS & VINS Do degustacji z owocami morza, grillowanymi rybami lub kremowymi serami. Serwować w temperaturze 9°C.
...Élevage : 6 miesięcy na osadzie drożdżowym. Butelkowanie luty 2023. Korek Diam 3 oznaczony. Dégustation : jego jasnoczerwona barwa oferuje niebieskie i błyszczące refleksy. W nosie to prawdziwe trio aromatów kompotowanych czarnych owoców, przypraw i esencji maquis, które przenosi w serce Balagny. Usta okrągłe i żywe, z jedwabistymi taninami, wspierają aromatyczne doznania. Le Rouge Fraticello to wino o charakterze, z typowymi aromatami korsykańskich szczepów, elastyczne i owocowe. Doskonale harmonizuje z lokalnymi specjałami kuchni korsykańskiej, takimi jak Figatellu i dziczyzna.
Francja, Strasbourg
... owoców egzotycznych. To doświadczenie, które budzi pragnienie tworzenia z tego rodzaju piw piankowych musów, które będą doskonałym dodatkiem do sałatek owocowych. Zapachy owoców egzotycznych są urzekające, na czoło wysuwa się mango i liczi. Musowanie jest żywe, bąbelki są mikroskopijne i przyczyniają się do finezji piwa...
Francja, Auxerre
... nowych beczkach dębowych","Millésime:2016":"Rocznik: 2016","attaque en bouche vive avec une incroyable fraîcheur aromatique. Le caractère croquant et gourmand de ce vin est accompagné par les agrumes et l'essence d'orange.":"żywe atak w ustach z niesamowitą świeżością aromatyczną. Chrupiący i smakowity charakter tego wina towarzyszą cytrusy i esencja pomarańczy.","Taux d'alcoolémie:13,5%":"Zawartość alkoholu: 13,5%","Vinification":"Winiarstwo"}...
Francja, Lys Haut Layon
...Terroir: Gleba gliniasta żwirowa na łupkach Situacja: Haut layon Winifikacja Winifikacja odbywa się zgodnie z tradycyjną metodą. Wino pozostaje na osadzie przez minimum 9 miesięcy przed degorżowaniem. Degustacja w temperaturze między 6 a 8°C Oko: Jasnożółty Nos: Owoce białe, melisa Usta: Drobne bąbelki. Żywe, niemal nerwowe atakowanie. Elegancki smak. Potencjał do starzenia: Do wypicia w ciągu 3 lat Równowaga: Brut Dopasowanie potraw i wina: Idealne jako aperitif, do koktajli i na desery. Wacherin lodowy z malinami. Cięcie: Guyot podwójny Wysokość: 100 do 120 m...
Francja, Aniane
... nowoczesnych nawozów chemicznych, od 1971 roku rodzina Guibert sadziła ponad trzydzieści odmian winorośli nieklonowanych. Plony są naturalnie niskie, średnio 37 hektolitrów na hektar. Żywe wina o ogromnym potencjale aromatycznym i niezwykłej zdolności do starzenia! Wina Moulin de Gassac pochodzą z najlepszych selekcji parceli pięknych terenów Languedoc. Butelka wina Moulin de Gassac to dusza starożytnej cywilizacji, która trafia na Twoje usta.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play