... alkoholowego absinthe. Oto niektóre z głównych cech białej bylicy:
Liście: Liście białej bylicy są pierzasto podzielone, srebrnoszare lub szaro-zielone i mają wyraźnie gorzki smak.
Aromat: Biała bylica ma silną obecność aromatyczną z lekkimi kwiatowymi i ziołowymi nutami.
Zawartość składników: Olejek eteryczny z białej bylicy zawiera różnorodne składniki, w tym tujony, kamforę, bornel i inne związki chemiczne.
Zbiór: Budjak
Nr kat.: AA-001...
... muszkatołowej. Jest powszechnie stosowany w papierosach, ginie i jest charakterystycznym aromatem słynnej rosyjskiej wódki miętowej.
Obecnie pieprz Cubeb jest szeroko stosowany przez szefów kuchni na całym świecie i jest popularnym składnikiem koktajli. Jego smak jest lekko pikantny, słodkawy i trochę gorzki. Nadaje się do potraw rybnych, mięsnych i
Opakowanie: 125g, 250g i luzem...
...Rozmiar/??????/ – maks. 850 sztuk/uncję dla klasy piekarskiej i maks. 550 sztuk/uncję dla typu cukierniczego; Czystość – min. 98,0 %, maks. 99,95 %; Złamane ziarna (mniejsze niż ½ całego miąższu) – maks. 5 %; Uszkodzenia cieplne – maks. 0,5 %; Uszkodzenia przez owady – maks. 2,0 %; Gorzki miąższ – maks. 2,0 %; Sclerotinia – maks. 5 sztuk na 25 kg; Obecność nasion chwastów – maks. 1 sztuka na kg; Obecność Ambrosia spp i innych gatunków kwarantannowych – 0,00 %;...
... zbierają ją i przetwarzają na gęsty, ciemny miód o niskiej zawartości wody. W kolorze jest ciemniejszy od naszego miodu nektarowego i ma czerwonawy odcień. Smak jest intensywniejszy (lekko gorzki), ma bardzo przyjemny dębowy/drzewny aromat. Można w nim wyczuć również delikatny smak dzikiego tymianku i mięty.
Uwaga: Miód może być płynny lub skrystalizowany (cukrowany). W przypadku krystalizacji...