Mistrzostwo Mistrza Destylatora Pedro Ferreira jest pulsującym sercem naszej rzemieślniczej destylarni. Z ponad dziesięcioletnim doświadczeniem i bagażem wiedzy wzbogaconym niezliczonymi podróżami za granicę, Pedro tworzy destylaty o wyjątkowej jakości. Każdy przepis to dzieło sztuki, owoc emocji, tradycji, smaków i odrobiny alchemii. Nasza produkcja, w pełni rzemieślnicza, obejmuje intensywne ama...
Produkcja Cacio di Pienza to tradycja, która ma bardzo stare korzenie i była przekazywana z pokolenia na pokolenie aż do dzisiaj. Producenci mleka zebrali się w Cooperativa di Cotignano, wykorzystując i zachowując typowe metody przetwarzania: pozyskiwanie mleka z wyjątkowymi aromatami nadawanymi przez zioła typowe dla pastwisk Val d'Orcia, wyrafinowane techniki dojrzewania i, przede wszystkim, szc...
... podniebieniu jest gorzki i przywołuje likiery takie jak
gencjana i rabarbar. Zawiera nuty kawy, ziarna
kakao i liści tytoniu.
POŁĄCZENIA
Jego tak charakterystyczny smak pozwala na połączenia z
równie gorzkimi produktami, takimi jak karczochy, łodygi, cykoria;
pasuje do wykwintnych serów o długim
czasie dojrzewania, może być pikantny; do lardo di colonnata.
Z rybą, warto spróbować w połączeniu z miecznikiem
i tuńczykiem; z deserami, do dekoracji musów czekoladowych,
w lodach i w sałatkach owocowych.
...Rubinowy kolor, z jasnofioletowymi refleksami, gdy jest młody, z biegiem lat staje się granatowy. Suchy, szorstki, gorzki smak, z wiekiem miękki i aksamitny.
Obszar: Wenecja
Typologia: D.o.c.
...CALCIUM C to płynny nawóz na bazie wapnia, który pomaga w redukcji zaburzeń roślin, takich jak gorzki punkt jabłek, gnicie końcówki pomidorów i papryki, puste serce roślin kapustnych oraz przypalenie końcówek sałaty.
Wapń jest niezbędnym składnikiem odżywczym dla rozwoju wszystkich tkanek roślinnych, a jego zastosowanie zapewnia dłuższą trwałość wszystkich upraw ogrodniczych na wszystkich...
Winnica San Donaci, założona w 1933 roku, jest jedną z najstarszych firm w regionie Salento. Właściwości firmy znajdują się w Salice Salentino (strefa historyczna) w najbardziej sprzyjających obszarach, na powierzchni około 500 hektarów, z znaczną różnorodnością gleb i mikroklimatu. Dziś Winnica San Donaci korzysta z wysoko innowacyjnych technologii. Maceracja w automatycznych winifikatorach z zan...
Winiarnia społeczna w Leverano została założona w 1959 roku i jest obecnie jednym z najważniejszych producentów w Salento. Winiarnia liczy około 1300 członków i 1100 hektarów upraw. Główne odmiany winogron to te autochtoniczne, w szczególności primitivo, negroamaro i malvasia nera. Do nich dołączają inne krajowe szczepy, takie jak montepulciano, vermentino i trebbiano, oraz międzynarodowe, jak syr...
... niskich temperaturach, które pozwalają zachować w pełni smak i świeżość starannie wyselekcjonowanych składników oraz zapewniają stabilny produkt na dłużej. Z doświadczenia i tradycji piwowara Peroni powstaje Peroni Cruda, niepasteryzowane lager o miękkiej i kremowej konsystencji oraz przyjemnie gorzkim posmaku chmielu, produkowane z 100% włoskiego słodu. TERMIN WAŻNOŚCI 30 MAJA 2021
Pojemność: 0.33l
Kod: 05605
Kategoria: Specjalne
Zawartość alkoholu: 4.7% vol
Kraj: Włochy
Kolor: słomkowy
Zapach: przyjemnie gorzki posmak chmielu
Smak: świeży, autentyczny, szczery, miękka i kremowa konsystencja...
...Oliwa z oliwek extra virgin Novello 2023 justpugliafactory jest produkowana pod koniec października i na początku listopada. Uzyskuje się ją z wczesno dojrzewających odmian zielonych i czarnych oliwek. Zapach jest bogaty w warzywne aromaty. Gorzki i pikantny smak są dobrze zbalansowane.
Novello justpugliafactory to filtrowana oliwa z oliwek extra virgin, która nie została dekantowana.
100% włoska oliwa z oliwek extra virgin najwyższej kategorii.
... południowoamerykańskich i afrykańskich odmian Robusta, jest to odpowiednia kawa dla wymagających podniebień, które cenią sobie mocne i intensywne smaki. Delikatność kremu ujawnia przyjemne nuty kakao i subtelny akcent tytoniu, co daje intensywny i trwały, ale nie gorzki smak w ustach.
Kawa dla tych, którzy chcą samodzielnie mielić swoje ziarna, w pełni doświadczając przygotowania napoju na każdym etapie. Niezapomniany aromat, aby naładować energię i przeżyć przyjemne chwile w samotności lub w towarzystwie.
Opakowanie z zaworem zachowującym świeżość utrzymuje produkt w dobrym stanie mimo upływu czasu.
... wartości normalnych.
W szczególności:
- Olejek eteryczny z lawendy: pomaga regulować wydzielanie sebum, hamując bakterie powodujące infekcje i stany zapalne.
- Olejki eteryczne z cytryny i neroli (pomarańcz gorzki): działają bakteriobójczo i stymulują mikrokrążenie.
- Ekstrakt z Serenoa Serrulata: dzięki swoim polifenolom o silnych właściwościach normalizujących sebum, jest bardzo skuteczny w walce z seborreą.
- Olej arganowy i olej sezamowy: mają działanie nawilżające i łagodzące, przyczyniając się do redukcji stanów zapalnych.
Essencja salonowa: 50 ml...
...Liście oliwne są wykorzystywane zgodnie z starożytnym przepisem śródziemnomorskim, dostosowując metodę ręcznego przygotowania. Powstaje Olivetum, gorzki napój o słodkim smaku, wytwarzany z liści oliwnych i skórki owoców cytrusowych. Jest w całości produkowany z naturalnych składników. Liście oliwne i liście owoców cytrusowych są moczone w alkoholu; po przefiltrowaniu dodawany jest karmelizowany...
Mannamaru to wysokiej jakości likier gorzki, powstały z starannego wyboru najlepszych mandarynek BIO uprawianych na Sycylii. Naszym celem jest oferowanie autentycznego doświadczenia sensorycznego, uchwycenie esencji i bogactwa sycylijskiego terroir w każdym łyku.
Różnimy się dbałością o wybór surowców oraz naszym silnym zaangażowaniem w zrównoważony rozwój. Nasze mandarynki BIO są uprawiane...
Gospodarstwo rolne Palma specjalizuje się w produkcji ziół aromatycznych i znajduje się u bram Parku Narodowego Cilento. Rośliny aromatyczne to pasja, ale nie tylko dla tych, którzy je produkują: oregano, szałwia, mięta, laurowe… każda roślina aromatyczna ma różne cechy: smak może być słodki, lekko gorzki, pikantny, delikatny. W każdym przypadku, na stole, zioło aromatyczne może zrobić różnicę...