Francja, Auxerre
... mot du vigneron":"Słowo winiarza","Le conseil de l'œnologue":"Rada enologa","La richesse des raisins de ces vendanges tardives donnait un vin au potentiel de plus de 18% vol. Les sucres résiduels en quantité extrême s’équilibrent naturellement avec l’acidité saline du Chenin":"Bogactwo winogron z tych późnych zbiorów dawało wino o potencjale ponad 18% obj. Cukry resztkowe w ekstremalnej ilości...
Francja, Issy-Les-Moulineaux
... egzotyczny podróż do Alzacji! Objętość: 75cl Typ: Wino białe półsłodkie Szczepy: 100% Gewurztraminer Cukry resztkowe: 17g/L AOC: Alzacja Starzenie: Do picia już teraz i do przechowywania do 2026 roku Temperatura serwowania: 8-10°C...
Francja, Lys Haut Layon
...Terroir: Gleba gliniasta żwirowa na łupkach Sytuacja: Haut layon Winogrona są zbierane ręcznie w kolejnych selekcjach. Winifikacja Fermentacja alkoholowa odbywa się w beczkach, a dojrzewanie trwa 18 miesięcy w beczkach. Cukry resztkowe: 210 g/litr Alkohol: 12,5 Degustacja w temperaturze między 10 a 12°C Nos: Żółty Nos: Nuty pigwy Usta: Owoce kandyzowane, pigwy z bogatym finiszem Potencjał...
Francja, Saint Cannat
... nazywa się metodą tradycyjną, której specyfiką jest druga fermentacja w butelce. Alkohol: 12% Cukry resztkowe: 10-12 g/L DEGUSTACJA Jasny, żółty kolor z błyszczącymi refleksami. Świeży nos i "oral" z nutami migdałów. Harmonia w ustach, po której następuje ładne wykończenie. Świeżość i aromaty owoców łączą się z elegancją. Ten musujący Bourgogne jest idealny na aperitif i doskonale uzupełni Twoje dania rybne i owoce morza. Idealna temperatura serwowania: 6-8°C...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play