Francja, Strasbourg
... wyraźne aromaty rumianku i cytryny. Aromaty te rozwijają się w kilku etapach, zachowując piękną świeżość. Musowanie jest niezrównanej finezji, podobnie jak jego żywotność. Tekstura jest ultra kremowa, bardzo orzeźwiająca, podczas gdy równowaga między kremem, pikantnymi estrami, skórkami pomarańczy a pszenicą jest mistrzowska. Rumianek jest dobrze wyczuwalny i rozwija się w finiszu. Wszystko jest harmonijne: pszenica, drożdże, nuty cytrusowe: aksamitne odczucie obecne jest od początku do końca, a nawet pozostaje na długo...
Francja, Auxerre
...","Œil":"Oko\nJasnożółte, uszlachetnione latami starzenia w piwnicy\n","Taux d'alcoolémie":"Zawartość alkoholu: 12%\n","Vinification":"Winiarstwo: Drożdże dzikie. Fermentacja i dojrzewanie: fermentacja w kontrolowanej temperaturze i dojrzewanie przez 8 miesięcy w zbiorniku. Cukier resztkowy 16g/l\n","Millésime":"Rocznik: 2005\n","Domaine":"Domaine Vincent Denis\n","Culture":"Uprawa: Tradycyjna\n"}...
Francja, Soreze
...wymieszać, dodać drożdże i pozostawić do fermentacji w miejscu chronionym przed powietrzem w temperaturze od 15 do 20°C. Po 1 do 2 tygodniach przelać, dbając o to, aby nie zaciągnąć osadu z dna, wymieszać z cukrem i rozlać do butelek. Ten cukier pozwoli na powstanie bąbelków i piany podczas otwierania, po 2 do 3 miesiącach dojrzewania. Zawartość alkoholu - 6,1 % WSKAZÓWKA - idealnym sprzętem do...
Francja, Geispolsheim
...Alkohol jest przeciwwskazany u dzieci i młodzieży poniżej 18. roku życia, a także u kobiet w ciąży i karmiących. Producent: SRL "GYUMRIGAREDJOUR" Składniki: woda pitna, słód jęczmienny, chmiel, drożdże. Bez konserwantów. Zawartość alkoholu nie mniej niż 4,5%. Przechowywać w temperaturze od 10°C do 20°C.
Francja, Blagnac
... produktów związanych z przemysłami etanolowym, piwowarskim i paliwowym, co doprowadziło do przejęcia Instytutu Siebela w Chicago, AB Vickers w Burton-upon-Trent oraz utworzenia firmy technologicznej zajmującej się etanolem z jej słynną szkołą alkoholu. W 1985 roku LALLEMAND rozpoczął sprzedaż bakterii do fermentacji malolaktycznej win. Doprowadziło to do przejęcia w 1988 roku fabryki bakterii w...
Kiedy winogrona osiągają dojrzałość, zawierają cukry. Te są następnie przekształcane przez drożdże dzikie w alkohol i glicerol, przy jednoczesnej produkcji dwutlenku węgla. Te drożdże są obecne w winnicach, na winogronach i nadają winu jego charakterystyczny smak. Potrzeba około 17 g cukru na litr soku, aby wyprodukować 1 stopień alkoholu. W przypadku win białych winogrona są bezpośrednio...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play