...Na drzewie występuje w postaci małego zielonego cytrynu, który jest zbierany. Następnie jest blanszowany w słonej wodzie, a potem suszony w piasku pustyni, gdzie pozostaje przez kilka tygodni. Ten etap pozwala tym cytrynom rozwinąć poszukiwaną umami. Zastosowanie: Czarne cytryny to suszone owoce, które mogą być: Ścierane lub miksowane: w proszku, nadadzą aromat potrawom rybnym lub sosom. Łamane...
Francja, Condom
...Robe: Amberowa z złotymi refleksami Nez: Umami, bardzo złożony na grzybie i trufli. Bouche: Bardzo intensywna na trufli, pieczona pomidor, bardzo złożona i mocna, lekka goryczka w dużej mierze przykryta przez truflę. Finale: Bardzo długa na trufli i rozwija się w aromaty winogron, daktyli, owoców kandyzowanych, z zawsze dominującą truflą, obecnością ziołowych nut jak genepi, absynt, gentiana.
Francja, Graulhet
... czosnku czarnego różnią się w zależności od czasu suszenia i przypominają nieco aromaty octu balsamicznego. Ma optymalny czas przydatności do spożycia wynoszący 1 rok, ale w Japonii niektórzy przechowują go przez 10 lat. Podobnie jak dobre wino, z wiekiem nabiera wartości, jeśli chcesz zatrzymać proces dojrzewania, przechowuj go w lodówce. A w kuchni? W ustach uwalnia się wspaniała słodycz, lekko kwaśna, która przypomina lukrecję, należy do smaków Umami. Jego smak jest tak delikatny, że możesz go kosztować w całości, czysty i nieprzetworzony, o każdej porze.
Francja, Paris
... zdrowotne klasycznego czosnku, a jego lekko słodki smak, który waha się od karmelu do lukrecji i zmienia się w zależności od czasu suszenia, uważany jest za jeden z pięciu podstawowych smaków, umami. Czosnek czarny jest szczególnie wszechstronny i znajduje zastosowanie w wielu przepisach, od przystawek po desery. Jest bardzo ceniony przez smakoszy i szefów kuchni z gwiazdkami Michelin. Ean13:3701511709891 Referencja:CzosnekCzarnyBioAOPVoghieraKrem1...
Francja, Paris
...Krótki opis: Poutargue z muletu, znana również jako "boutargue", to luksusowy przysmak śródziemnomorski. Jest to suszone i solone ikra muletu. • Tekstura: Ma jędrną i lekko gumowatą teksturę. • Smak: Smak poutargue jest słony i intensywny, z wyraźnymi morskimi nutami. Niektórzy opisują jej smak jako umami, przypominający smak kawioru. • Zastosowanie kulinarne: Poutargue zazwyczaj kroi się w cienkie plasterki i podaje samodzielnie lub z tostami, sałatkami lub innymi daniami.
Francja, Varennes-Jarcy
...Pasta do smarowania z ciemnej czekolady z nutą czarnego czosnku, która nadaje jej intensywny czekoladowy smak. Na końcu poczujesz charakterystyczny smak i pełnię czarnego czosnku, podczas gdy jego umami podkreśli smak czekolady, eksponując go. Idealna na naleśniki lub na kromkę chleba. Nasz czarny czosnek pochodzi z BIO IGP białego czosnku z Drôme. Wszystkie użyte składniki pochodzą z rolnictwa...
Francja, Maisons-Alfort
Biospringer produkuje naturalne składniki na bazie drożdży dla przemysłu spożywczego. Biospringer oferuje ekstrakty drożdżowe, drożdże nieaktywne, drożdże autolizowane, łuski drożdżowe, aby poprawić profil aromatyczny żywności za pomocą naturalnych baz aromatycznych, nut umami i kokumi, a także rozwiązania do redukcji soli i tłuszczu.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play