Francja, Soreze
TOM PRESS oferuje profesjonalistom cały sprzęt do konserwacji, przetwarzania żywności i gotowania: N°1 dla pasjonatów rękodzieła. TOM PRESS projektuje i dystrybuuje ponad 5 000 referencji sprzętu i produktów do konserwacji, gotowania i przetwarzania żywności. Dzięki temu sprzętowi możesz produkować i przetwarzać owoce i warzywa, mięsa i ryby, nabiał, zboża oraz samodzielnie przygotować swoją wędl...
Francja, Issy-Les-Moulineaux
... do każdej okazji! Domaine: Dwaj bracia Charles-Henry i Emmanuel Fourny stoją na czele winnicy Veuve Fourny od 1993 roku. Reprezentują oni 5. pokolenie rodzinne tej wspaniałej posiadłości, której winnice znajdują się głównie w Vertus (Côte des Blancs). Gleby są wapienne, kredowe, a winiarstwo jest bardzo mało interwencyjne (drożdże dzikie, niskie dosowanie realizowane wyłącznie z cukru...
Francja, Roubia
...CÉPAGES 20% Grenache Blanc 20% Ugni Blanc 20% Marsanne 20% Roussane, 20% Clairette Degré 13° VINIFICATION Zbiór mechaniczny pozwala nam na szybkie zbieranie winogron w chłodny poranek, aby zachować wszystkie aromaty. Fermentacja w zbiornikach inox w niskiej temperaturze oraz dojrzewanie na osadzie przez 10 miesięcy, aby nadać winu pełnię. DÉGUSTATION Jasnozłota barwa, srebrzyste refleksy...
Francja, Saint-Sulpice-De-Faleyrens
...Szampan Assemblage : Chardonnay Potencjał do starzenia : Około 4 lata Winiarstwo : Zbiór ręczny, delikatne i stopniowe tłoczenie, fermentacja alkoholowa w zbiornikach inox, mieszanie cuvées, a następnie dodanie likieru do tirage. Dojrzewanie przez 15 miesięcy i degorżowanie przed dodaniem likieru do dozowania.
Francja, Les Riceys
...CÉPAGES : 100 % PINOT NOIR VINIFIKACJA : Różowe uzyskane przez macerację. DEGUSTACJE : Rzadkie wino o unikalnym smaku. Nos zaskakuje, jest bogaty i złożony z nutami małych czerwonych owoców i przypraw. Jego delikatny, dobrze zbalansowany smak łączy świeżość z finezją. To wino do posiłków, doskonale komponuje się z białym mięsem i serami. MEDAL : 1 gwiazdka w Przewodniku Hachette des Vins 2021...
Francja, Lys Haut Layon
...Terroir: Gleba gliniasta żwirowa na łupkach Situacja: Haut layon Winifikacja Winifikacja odbywa się zgodnie z metodą tradycyjną. Fermentacja w butelce przeprowadzana jest z naturalnymi cukrami winogron. Degustacja w temperaturze od 6 do 8°C Oko: Jasnożółty Nos: Owoce żółte Usta: Delikatne i złożone aromaty przypominające dojrzałą brzoskwinię i nektarynę. Żywe, niemal nerwowe atakowanie. Usta...
Francja, Saint Cannat
...CÉPAGES Gamay 35% Cinsault 30% Cabernet 25% Sciacarellu 10% VINIFICATION Druga fermentacja naturalna w butelce uzyskana dzięki technice "Metoda Tradycyjna". Ten różowy jest wynikiem rygorystycznego wyboru cuvées, które będą poddane "szampanizacji". Był dojrzewany przez minimum 12 miesięcy, co nadaje winu owocowość i złożoność. DÉGUSTATION Jego bąbelki są bardzo drobne, więc idealne na wielkie okazje, można go degustować schłodzonego w temperaturze od 6° do 9°C w towarzystwie deserów z świeżymi owocami. Maksymalny czas przechowywania wynosi rok, aby zachować całą złożoność i urok wina.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play