Francja, Montataire
... meszku lub znacznego owłosienia, które często jest źródłem kompleksów. Ta tradycyjna metoda pochodzi z Bliskiego Wschodu, gdzie kobiety smarowały swoje ciała jajami mrówek, bogatymi w kwas mrówkowy. Ten składnik ma właściwości redukujące owłosienie i jest obecnie stosowany w naszych produktach Gutto, stąd nazwa kremu i oleju z jajami mrówek. Wzbogacone o aloes, pozostawią skórę nawilżoną i ukojoną. Olejek lub krem należy stosować przez 5 dni po depilacji, aby ostatecznie zauważyć wolniejszy odrost, cieńsze włosy, aż do całkowitego braku odrostu.
Austria, Ried Im Innkreis
...Tynktura z głogu Płyn roślinny Głóg od Kräutermax. Został wyprodukowany z destylatu liści i kwiatów głogu. Płyny roślinne Kräutermax są wytwarzane tradycyjną metodą destylacji. Proces produkcji płynów Kräutermax opiera się na trzech kluczowych etapach. Mianowicie maceracji i fermentacji składników roślinnych, destylacji parą wodną w naczyniu z czystym alkoholem oraz popiołowaniu pozostałości...
Francja, Voiron
...W przeciwieństwie do okablowania CMS, okablowanie przezroczyste jest najbardziej tradycyjną metodą okablowania. Lutowania komponentów przechodzą przez miedź, co zapewnia jej dużą wytrzymałość. Nasze biuro projektowe w zakresie płytek drukowanych pomoże Ci dopracować plany Twojej prototypowej karty elektronicznej i określi rodzaj okablowania komponentów, aby ułatwić produkcję na dużą skalę.
...Uniwersalne detektory nieszczelności firmy Pfeiffer Vacuum łączą wysoką wydajność z niezwykle prostą obsługą oraz tradycyjną niezawodnością. Najpotężniejszy detektor nieszczelności w swojej klasie - teraz z 2-letnią gwarancją Detektory nieszczelności serii ASM 340 gwarantują najwyższą wydajność w poszukiwaniu nieszczelności w próżni lub metodą sniffing w różnych zastosowaniach – od działań...
...Mąka słodowa żytnia jest przede wszystkim przeznaczona do produkcji ciemnego chleba i wypieków. Jest to tradycyjna, fermentowana mąka słodowa żytnia, która rozwija swój ciemny kolor nie poprzez prażenie. Tradycyjna metoda produkcji nadaje produktowi intensywny i aromatyczny smak żyta z nutą słodko-kwaśną.
...On jest NAJLEPSZYM napojem energetycznym i pobudzaczem wśród herbat – to herbata matcha. Działa pobudzająco jak kawa, smakuje dobrze i jest zdrowa. Ta potrójna skuteczność w jednym pakiecie rzadko jest osiągana przez inny napój. Jasnozielona herbata matcha, bogata w przeciwutleniacze, zyskuje coraz więcej zwolenników na całym świecie. Tradycyjna metoda przygotowania jest prosta i elastyczna w...
Francja, Lyon
...Hydrolat jest produkowany jednocześnie z olejkiem eterycznym podczas destylacji parowej. Butelka szklana 200ml. 100% hydrolat biologiczny, mikrofiltracja bez konserwantów Nazwa łacińska: Juniperus oxycedrus Pochodzenie: Francja (Gard) Część destylowana: Gałązki liściaste z jagodami Metoda ekstrakcji: Tradycyjna destylacja parowa bez siarczynów Przechowywanie: 1 rok w zamkniętej butelce, następnie przechowywać w lodówce przez kilka miesięcy Uprawa: Rolnictwo ekologiczne Kolor: Bezbarwny...
Hiszpania, Hernialde
... Peru (Junín), gdzie mogą przetrwać tylko alpejskie trawy i gorzkie bulwy. Rozwija się w bogatych glebach górskich i jest zbierana w swoim naturalnym optymalnym momencie dojrzewania, zgodnie z tradycyjną metodą rolniczą Inków, z głębokim szacunkiem dla matki ziemi i środowiska (1 uprawa na glebie, co 8 lat). Jest suszona na słońcu i starannie selekcjonowana przed przetworzeniem. Maca była używana przez co najmniej 3000 lat przez rdzennych mieszkańców regionu jako superżywność.
Francja, Montmorot
..."Vache bleue" (niebieska krowa), czerwone lub czerwono-zielone etykiety "Tradycyjne" oznaczają, że te sery Comté dojrzewały zgodnie z tradycyjną metodą Comté, stosowaną od momentu założenia naszej firmy prawie 140 lat temu. Sery Comté dojrzewają w celu zapewnienia optymalnej fermentacji. Każda serowa koło przechodzi przez co najmniej trzy piwnice, każda...
Włochy, Sant'agata De Goti
...Oliwa z oliwek BIO Terre Caudine to produkt z rolnictwa ekologicznego, który charakteryzuje się bardzo niską kwasowością (0,1%) oraz wysoką zawartością polifenoli i witaminy E. Oliwa jest uzyskiwana z odmian oliwek Ortice, Ortolana i Racciopella, zbieranych bezpośrednio z naszych gajów oliwnych. Uprawa oliwek odbywa się w sposób ekologiczny, z wykorzystaniem wyłącznie nawozów organicznych. Po zbiorach pod koniec października następuje natychmiastowe tłoczenie oliwek tradycyjną metodą na zimno, co pozwala zachować cechy organoleptyczne oliwy.
Francja, Saint Germain En Laye
... smak sprawia, że jest często używana do przygotowywania syropów, koktajli, naparów po posiłku i zimnej herbaty. Roślina francuska produkowana w rolnictwie ekologicznym, pochodząca z permakultury, zbierana ręcznie i suszona na rusztach zgodnie z tradycyjną metodą suszenia. Nazwa łacińska: Mentha gracilis Forma: suszone liście...
Francja, Saint-Vérand
... plony. Zbiory: ręczne. Winifikacja: Tradycyjna metoda Beaujolais, pół-węglowa, w całości. Z maceracją średnio 8 dni. Dojrzewanie w zbiornikach przez 6 do 8 miesięcy. Degustacja: Wino, które nie udaje! Nos jest naznaczony charakterystycznymi aromatami piwonii i wiśni. W ustach jest solidne, mięsiste. Taniny są obecne, ale nie są szorstkie. Okrągłość odmiany prezentuje się tutaj z piękną głębią.
Francja, Donchery
... czyszczenia z użyciem lub bez użycia środka czyszczącego. Można prać 500 razy w pralce w temperaturze do 90°C (bez zmiękczacza, bez wybielacza). Wzmocniona, więc nie strzępi się. Działa elektrostatycznie na suche zanieczyszczenia. Kolor czarny. Referencja: MIC-MICNOI/10 Waga: 330 gr/m2 METODA UŻYTKOWANIA: Na sucho lub na mokro.
Włochy, Monza
... bielizny. Metoda Burgo jest jednocześnie tradycyjna i innowacyjna; smak dawnej krawiectwa łączy się z aktualną kreatywnością, zawsze zwracając uwagę na zmieniające się czasy. Praktyka i ciągłe badania w zakresie materiałów są kluczowe i funkcjonalne dla przygotowania szkolnego i zawodowego. Bardzo ważne jest, krok po kroku, aby mieć ciągły kontakt z nauczycielem; każdy krawiec jest wspierany i doradzany z pełnym poszanowaniem swojej indywidualności, dlatego każdy nauczyciel nie może mieć więcej niż ośmiu uczniów w klasie.
Francja, Auxerre
... przejść w odstępach tygodniowych. Ta metoda pozwala zwiększyć ilość jagód dotkniętych „szlachetną pleśnią”, jaką jest Botrytis. 3 do 4 przejść w prasie. Fermentacja w nowych beczkach. Starzenie przez 20 miesięcy, zawsze w beczkach. Œil: kolor złoty żółty Nez: intensywny, delikatnie owocowy i botrytyzowany Le conseil de l'œnologue: serwować w temperaturze 10-12°C Taux d'alcoolémie: 14% Temps de garde: 44 lata Conditionnement: Karton z 6 butelkami po 75cl Domaine: Château d'Yquem Appellation: Sauternes Millésime: 2011 Culture: Tradycyjna Label: AOC (Appellation d'Origine Contrôlée)...
ufs.country_names.RU, Varna Village
...Tłoczenie to tradycyjna metoda ekstrakcji oleju, bez użycia heksanu. Pozwala zachować wszystkie użyteczne właściwości słonecznika. Waga: 1 L/ butelka PET Termin przydatności: 12 miesięcy Opakowanie: 12 szt/10,92 KG/pudełko kartonowe...
Francja, Lignières-Ambleville
...Główne atuty Domu Couprie to nasz terroir i przede wszystkim nasze dziedzictwo rzemieślnicze. Cała nasza produkcja jest destylowana na osadzie, tradycyjna metoda, która nadaje dodatkową finezję i bogactwo aromatyczne naszym koniakom, Pineaux des Charentes i likierom. Nasza gama koniaków składa się z pięciu jakości: V.S Sélection dojrzewa przez 4 lata w beczkach, V.S.O.P przez 8 lat, Napoleon...
Francja, Lys Haut Layon
...Saumur BRUT lub 1/2 sec AOP Metoda Tradycyjna VINIFIKACJA: Nasz Saumur Brut jest wytwarzany zgodnie z metodą tradycyjną. Wino to korzysta następnie z długiego dojrzewania na osadzie przez 24 miesiące w naszych podziemnych piwnicach: ten wybór jakościowy pozwala nam uzyskać dużą finezję bąbelków i aromatyczną elegancję. Ta oryginalna mieszanka Chenin Blanc, Cabernet Franc i Chardonnay oferuje...
Francja, La Rochelle
...Sól morska, w przeciwieństwie do Fleur de Sel, krystalizuje się w naszych solankach na dnie basenów. Ta sól, intensywna w smaku, ma unikalny odcień spowodowany naturalną obecnością gliny na dnie naszych solanek. Gliny w solankach są bogate w krzemionkę, naturalny przeciwutleniacz. Tradycyjna metoda zbioru pozwala naszej soli morskiej na wchłonięcie 2 do 3% tej gliny. Krzemionka, w połączeniu z naturalną obecnością wapnia, potasu, magnezu… czyni ją najlepszą z soli morskich, z uznawanymi korzyściami dla zdrowia.
Włochy, Ponte Galeria
...MaguroTonno Rosso Filetto Sashimi Tonno Rosso pokrojony w kawałki o wadze 0,9/2,8 kg, bez skóry, bez czarnych części. Ten tuńczyk nie był poddawany obróbce gazem ani barwnikami! Naturalny w 100%! Bez glazury. Tuńczyk czerwony sycylijski od zawsze jest najbardziej pożądanym rybą w japońskich restauracjach na całym świecie. Tylko najlepsza jakość tuńczyka, łowionego tradycyjną metodą na haczyk i...
Francja, Soissons
...W przeciwieństwie do mydła marsylskiego, mydło z Soissons jest mydłem saponifikowanym na zimno, podobnie jak mydło kastylijskie. Saponifikacja na zimno to tradycyjna metoda, która wykorzystuje bardzo mało energii. Są one wzbogacone i bogate w naturalnie wytwarzaną glicerynę roślinną podczas saponifikacji. Waga: 0,1 kg Wymiary: 7 × 5,5 × 2,8 cm...
Francja, Campagne-Lès-Hesdin
...Nasz stały mydło Thalie jest uzyskiwane poprzez saponifikację na zimno w naszych warsztatach we Francji (a dokładniej w naszym pięknym regionie Hauts-de-France). Saponifikacja na zimno to tradycyjna i rzemieślnicza metoda uzyskiwania mydła, które jest naturalnie bogate w glicerynę, co zapewnia szacunek i komfort dla Twojej skóry. Użyte oleje roślinne zachowują wszystkie swoje właściwości...
Francja, Saint Cannat
...{"GRAPES VARIETIES":"ODMIANY WINOGRON\nSyrah 50%\nGrenache 40%\nMourvèdre 10%\n\nWINEMAKING\nWinogrona zbierane są ręcznie, sortowane i odszypułkowane, aby przeprowadzić tradycyjną fermentację z maceracją, która trwa około 5 tygodni; alternatywną metodą jest również maceracja węglowa.\nWino dojrzewa przez 18 miesięcy (w beczkach przez 12 miesięcy oraz dodatkowy okres 6 miesięcy w zbiornikach).\n...
Francja, Amayé-Sur-Seulles
...Nasz Hash Mix CBD/CBG jest wytwarzany z pyłku naszych kwiatów. Pochodzi z mechanicznej ekstrakcji przeprowadzonej przez nas. Następnie poddawany jest prasowaniu na zimno. Prawdziwy hash CBD/CBG wytwarzany tradycyjną metodą. Zapach naszego Hash MIX jest intensywny, przypadnie do gustu miłośnikom dobrej żywicy. Uprawiany i produkowany we Francji. Nasz Hash Mix CBD/CBG pochodzi z rolnictwa ekologicznego, gwarantowanego bez pestycydów. Boveda Humidipack dostarczany z hashem dla lepszego przechowywania. Zawartość CBD: 7,5 % Zawartość THC: 0,30 % (analiza laboratoryjna)...
Francja, Nice
...Nasze cenne małe perły owocowe zostały opracowane zgodnie z tradycyjną metodą cukierniczą dla pasty owocowej. Każde opakowanie składa się z 25 pereł, z których każda zawiera 10 mg CBD, co daje łącznie 250 mg CBD. Te pyszne cukierki mają intensywny smak mango z nutą owocu passiflory i są pokryte lekko kwaskowatym, krystalizowanym cukrem, co dodaje im jeszcze więcej smaku! Ich mały format...
Francja, Les Riceys
Champagne Morize Père & Fils to winnica z tradycjami sięgającymi 1830 roku, z ponad trzema pokoleniami zbieraczy-manipulantów. Gospodarstwo znajduje się w malowniczej wiosce Les Riceys, w wyjątkowym terroirze Côte des Bar, największym w regionie Szampanii, położonym na południu departamentu Aube, znanym z trzech apelacji: CHAMPAGNE / ROSÉ DES RICEYS / COTEAUX CHAMPENOIS Nasze szampany, wino różo...
...Twoje oko w powietrzu Budowle takie jak budynki, mosty i wieże podlegają regularnym inspekcjom w celu wykrycia uszkodzeń. Tradycyjna metoda kosztownego rusztowania nie jest potrzebna przy inspekcji wspieranej przez drony. Dzięki naszym kamerom o wysokiej rozdzielczości, fragmenty obrazu można powiększać w postprodukcji bez utraty jakości. W ten sposób nawet najmniejsze szczegóły są precyzyjnie przedstawiane.
Hiszpania, San Vicente De La Sonsierra-La Rioja
...Tradycyjna metoda produkcji w naszym regionie. Całe kiście są umieszczane w zbiorniku, aby przejść naturalną fermentację w atmosferze dwutlenku węgla. Efektem są wina o owocowym aromacie i fioletowych kolorach.
Hiszpania, Madrid
...Nazwa pochodzenia: CIGALES Winogrona zebrano pod koniec września. Różowe wino wyprodukowano tradycyjną metodą saignée. Moszcz pozostawał w kontakcie z częściami stałymi winogron (skórkami) przez krótki czas (1 godzina), a następnie przeszedł do zbiornika. Fermentował w kontrolowanej temperaturze 15ºC przez 16 dni, po czym dokonano przelewu w celu późniejszej klarifikacji, stabilizacji i butelkowania.
Francja, Saint Lambert De La Potherie
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play