Włochy, Pasturo
...Ser pleśniowy z truflami, miękki i kremowy, łatwy do smarowania. Jego pleśń rozkłada się równomiernie w całej masie, a smak nabiera odcienia bliższego mleku. Całościowy smak łączy w sobie kuszącą słodycz sera z charakterystycznym smakiem trufli. Średnia waga: 1,5 kg Minimalny czas dojrzewania: 50 dni...
...Gorgonzola to ser żółty o surowej konsystencji w kolorze słomkowym, którego zielone prążki są wynikiem procesu pleśnienia, czyli powstawania grzybów. W wersji Dolce jest kremowy i miękki, o szczególnym i charakterystycznym smaku, lekko pikantnym. W wersji Piccante ma bardziej wyrazisty i mocny smak, którego pasta jest bardziej pleśniowa, zwarta i krucha. Produkowany z mleka pasteryzowanego pochodzącego z obór znajdujących się w regionie pochodzenia, z dodatkiem kultur bakterii mlecznych i wyselekcjonowanych pleśni, naturalnie pozbawiony laktozy. Dostępny w klasycznych formatach.
Włochy, Orbassano
...Świeże ravioli w kształcie słonecznika, nadziewane gorgonzolą (włoskim serem pleśniowym) i orzechami, to kulinarne arcydzieło, które ucieleśnia elegancję i wyrafinowanie kuchni włoskiej. Delikatne ciasto jajeczne otula kremowe i aromatyczne nadzienie, w którym gorgonzola, ze swoimi odważnymi i aromatycznymi nutami, harmonijnie łączy się z chrupkością i okrągłym smakiem posiekanych orzechów.
Francja, Les Rues-Des-Vignes
...Prawdziwe piwo klasztorne. Bardzo zrównoważone, o pięknej pełni. Piwo okrągłe i łagodne. Można w nim wyczuć nuty słodowe oraz intensywne nuty owocowe, które nadają mu pełnię. Delikatne nuty kwiatowe i chmielowe na finiszu. To piwo jest zrównoważone i ma ciało. Styl: Piwo Blond Alkohol: 6.4° Słody: Pilsner, Monachijski 25, Klasztorne i Pszeniczne Chmiele: Golding, Challenger i Strisselspalt IBU: 21 Ser: Ecume de Wimereux, Gorgonzola, owocowy Comté Mięso: Wieprzowina (pieczona Orloff) Ryba: Smażone przegrzebki Dania: Potjevelsh...
Litwa, Bajorai, Vilniaus R.
...Gorgonzola to ser obecny na całym świecie i doskonały przykład Made in Italy. Po raz pierwszy wyprodukowano go pod koniec IX wieku, w pobliżu Mediolanu, w miejscowości Gorgonzola, od której wziął swoją nazwę. Początkowo nazywano go "stracchino verde", ponieważ był wytwarzany z mleka krów "stracche", czyli "zmęczonych", które z Prealpi schodziły na niziny, aby odpocząć. Produkt ten posiada certyfikat PDO (DOP).
Malta, Triq L-Oratorju In-Naxxar
... pokojowej przez jakiś czas. Upewnij się, że ubijasz gorgonzolę, aż stanie się kremowa. Im dłużej będziesz ubijać, tym bardziej kremowa będzie gorgonzola. Dodaj bitą śmietanę i wymieszaj, aż będzie kremowa i sprawi, że pocieknie Ci ślinka. Dodaj śmietanę do swojego sifu do bitej śmietany i, używając naboju do bitej śmietany, nałóż ładną plamkę do subtelnej miski. Dodaj ćwierć świeżej figi i smacznego!
Francja, Marseille
... krowie pełne pochodzące z gospodarstw rolnych znajdujących się w prowincjach terytorium „Consorzio di Tutela del formaggio Gorgonzola” (98,26%); •Wyselekcjonowane kultury bakterii mlecznych (1,5%); •Wyselekcjonowane pleśnie z rodzaju Penicillium (0,01%); •Sól morska suszona (0,21%); •Podpuszczka pochodzenia zwierzęcego (0,02%)...
...Burrata, ser o miękkiej konsystencji, produkowana jest w Apulii, a szczególnie w mieście Andria. Ta ręcznie robiona torba z sera, zawierająca serce Stracciatella, jest obecnie jedną z najlepszych specjalności apulijskich. Składniki: Mleko, śmietana, sól, trufla (3%) – lub gorgonzola, podpuszczka, bez konserwantów. Rodzaje i Format CZAS PRZECHOWYWANIA: 15 DNI Kod: BURRATP.
Francja, Saint-Etienne
...Ser o białej, gładkiej skórce z delikatnymi otworami i pleśnią. Charakteryzuje się miękką teksturą i kremowym wyglądem na ciepło, dodaje obfitości i smaku wielu potrawom. Jego charakterystyczny smak sprawia, że doskonale komponuje się z wieloma przepisami zarówno na ciepło, jak i na zimno, w sosach, na pizzach, w sałatkach, w risotto..
...Gorgonzola, Mascarpone, Ricotta, Pecorino, Parmesan), angielskie (Cheddar). Oprócz serów oferują również masło, śmietanę, jogurt, jogurt owocowy, twaróg i ser owocowy, desery, ryż na mleku, maślankę, ser do smarowania, a także masło ziołowe, świeżą śmietanę, kulinarną śmietanę, czekoladę, czekoladę light, mus czekoladowy, pudding różnych marek (Danone, De Lelie, Meylandt, Inza, Paschca, Stroobloem, Nazareth, Becel, Planta, Solo, Debic, Goudkuipje, Philadelphia).
... zasadniczo podzielona na dwie części. Z jednej strony mamy Annę i wędliny z produktami pochodzącymi z Parmy, takimi jak surowa i gotowana szynka San Giovanni, produkty dystrybuowane przez Noi Di Parma, takie jak Gorgonzola i Taleggio. Ser owczy i krowi z Sardynii oraz regionalne sery krojone i świeże ricotty codziennie. Z drugiej strony dział produktów ekologicznych bez oleju palmowego, dla wegan, wegetarian, bezglutenowych dla celiaków, bez dodatku cukru i bez laktozy. Produkty regionalne z Toskanii i Ligurii, takie jak miód Bologni. Zapraszamy do odwiedzin w licznych grupach!
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play