Włochy, Radicofani
...Na zakończenie produkcji sera, z pozostałego serwatki biologicznej, powstaje ricotta biologiczna. Podobnie jak w przypadku innych ricott, serwatka jest wzbogacana świeżym mlekiem ekologicznym, co jest kluczowe dla uzyskania bardziej miękkiej i kremowej ricotty. Doskonała na surowo, lub bardzo smaczna z dodatkiem czekolady, cukru lub rumu. W kuchni może być używana do przygotowania pysznych ciast lub tart, a także do wyśmienitych dań wytrawnych, takich jak ravioli i cannelloni nadziewane ricottą i szpinakiem. Termoizolowane opakowanie o wadze około 2,00 kg.
Włochy, Misano Adriatico
...SEPI Pecorino Gran Sepi, opakowanie 1,5 kg, to ser wysokiej jakości pochodzący z Sardynii. Dzięki swojemu unikalnemu i wyrazistemu smakowi, te sery są idealne do wzbogacenia każdego dania i zaspokojenia najbardziej wymagających podniebień. Wykonany z lokalnego mleka owczego, SEPI Pecorino Gran Sepi to doskonały wybór dla miłośników sera.
Portugalia, Tortosendo
...Odkryj doskonałość naszego owczego sera twardego, prawdziwego rzemieślniczego arcydzieła. Charakteryzuje się twardą masą o jednolitym kolorze, białym lub lekko żółtawym, oraz teksturą z niewielką ilością oczek. Ser ten produkowany jest tradycyjną metodą, polegającą na powolnym odciekaniu skrzepu po koagulacji surowego mleka owczego z użyciem ostu 'Cynara Cadunculos'. Dojrzewanie, trwające 75 dni lub dłużej, nadaje mu bogatą teksturę i niepowtarzalny smak. Odkryj tradycję i autentyczność w tym wyjątkowym serze.
Włochy, Martina Franca
...Caciocavallo della Massaia to ser dojrzewający, produkowany z mieszanki mleka owczego, koziego i krowiego. Ser ten charakteryzuje się bogatym i złożonym smakiem, uzyskanym dzięki długiemu dojrzewaniu oraz zastosowaniu tradycyjnych technik. Caciocavallo doskonale nadaje się do spożycia samodzielnie lub jako część deski serów, w towarzystwie pełnych win czerwonych. Jego rzemieślnicza produkcja i unikalny smak czynią go produktem doskonałym w tradycji włoskiego serowarstwa.
Hiszpania, Guijuelo-Salamanca
...Ser wytwarzany z surowego mleka owczego. Jego smak jest pełny i trwały, maślany, z tendencją do oleistego. Cechy sensoryczne Jego smak jest pełny i trwały, maślany, z tendencją do oleistego, z idealnym poziomem soli, wnętrze jest zwarte z małymi nieregularnymi dziurkami o pochodzeniu mechanicznym, w kolorze słomkowym i krótką, ale nie kruchą masą. Pochodzenie: Zamora Rodzaj mleka: Całe i surowe...
Hiszpania, Malagón
...Ser prasowany z pasteryzowanego mleka owczego. Miękki ser owczy Rocinante - Dojrzewający 7 dni. Półtwardy ser owczy Rocinante - Dojrzewający 3 miesiące. Dojrzewający ser owczy Rocinante - Dojrzewający 6 miesięcy.
Francja, Esquiule
...Delektuj się i spraw przyjemność naszym serem owczym Ossau Iraty, wytwarzanym przez pasterzy z Kraju Basków i gór Béarn. Ser dojrzewający od 4 do 8 miesięcy w naszej piwnicy w Kraju Basków. Ze względu na rzemieślniczy proces produkcji, waga jest przybliżona. Dostarczamy na terenie całej Francji. Sprzedajemy również sery w wagach 1, 2 i 4 kg. Aby złożyć zamówienie, kliknij tutaj: https://www.fromages-fermiers.com/nos-fromages/ Aby uzyskać więcej informacji, napisz do nas: commandebalaka@gmail.com ...
...Doskonałość ricotty, serów owczych i kozi, ręcznie wytwarzanych z mleka pochodzącego wyłącznie z sycylijskiego bydła, zgodnie z dawnymi regionalnymi tradycjami.
Pasujące produkty
Ser sycylijski
Ser sycylijski
Włochy, Dorgali
...Ser owczy o delikatnym sercu i krótkim czasie dojrzewania. Ten ser ma gładką lub lekko żłobioną skórkę oraz kolor, który waha się od białego do delikatnego jasnobrązowego. Wykonany z pasteryzowanego mleka owczego, podpuszczki i soli, Novello Sardo to ser słodki, o miękkiej i zwartej białej masie. Jego słodki i delikatny smak sprawia, że idealnie komponuje się z gruszkami, złotymi winogronami...
Francja, Marseille
...typowy ser z centrum i południa Włoch oraz wysp, wytwarzany z całego mleka owczego, świeżego i koagulowanego przy użyciu podpuszczki roślinnej lub zwierzęcej (baraniej lub koziej), solony i aromatyczny, jeśli dojrzewa przez kilka miesięcy, z charakterystycznym pikantnym smakiem, jeśli przyprawianie trwało dłużej; Dostępne są różne odmiany: pecorino Romano, pecorino Sarde, pecorino toscano i pecorino Sicilien.
Hiszpania, Cuarte De Huerva
...Ser owczy dojrzewający „Riserva” od Boffard Ser typu „Riserva” to dojrzały ser produkowany w 100% z surowego mleka owczego, zgodnie z dawną tradycją kastylijską. Proces dojrzewania, ściśle kontrolowany, trwa minimum 8 miesięcy (dla produktu o wadze 3 kg) lub 4 miesiące (dla produktu o wadze 1 kg), podczas których sery są wyjmowane z magazynu 3 razy, aby zostały pokryte oliwą z oliwek. Oliwa...
Hiszpania, Totanes
... minimum 15% mleka owczego. Produkcja odbywa się przez cały rok. Rozróżniamy ser półtwardy od twardego na podstawie okresu dojrzewania. Pierwszy ma okres dojrzewania od jednego do trzech miesięcy, jest to masa prasowana, zwarta, ale nie zamknięta, z małymi pustkami w całym przekroju i o kolorze słomkowym na tle kości słoniowej, dzięki mieszance trzech rodzajów mleka. Ser twardy dojrzewa od trzech do sześciu miesięcy. Wszystkie nasze sery są wytwarzane bez dodatków spożywczych i są wolne od lizozymu, natamycyny i sorbinianów. Bezglutenowe.
...Ser iberyjski to ser o prasowanej konsystencji, wytwarzany z mieszanki trzech rodzajów mleka (krowiego, owczego i koziego). Jest to najpopularniejszy ser w Hiszpanii, a zgodnie z proporcjami określonymi w punkcie 4 załącznika I do Królewskiego Dekretu 262/2011 z dnia 28 lutego, który zatwierdza normy jakości dla serów i serów topionych. Każdy ser sprzedawany pod nazwą „Iberyjski” musi być wytwarzany z świeżego mleka w następujących proporcjach: maksymalnie 50% mleka krowiego, minimum 15% mleka koziego i minimum 15% mleka owczego.
Włochy, Marciano Della Chiana
...Pecorino Toscano DOP Stagionato to tradycyjny ser, charakteryzujący się twardą konsystencją uzyskaną z pasteryzowanego mleka owczego, z dodatkiem podpuszczki i soli. Pecorino Toscano DOP Stagionato ma minimalny czas dojrzewania wynoszący 120 dni i jest polecany do wzbogacania potraw tradycyjnej kuchni włoskiej.
Grecja, Eleftherio
...Feta (grecki Φέτα, féta, "plasterek") to solony biały ser produkowany w Grecji z mleka owczego lub z mieszanki mleka owczego i koziego. Jest to kruchy, dojrzewający ser, zwykle produkowany w blokach, o lekko ziarnistej teksturze.
Pasujące produkty
Ser feta to smak natury
Ser feta to smak natury
Inne Produkty
Ser kozi - z Grecji
Ser kozi - z Grecji
Hiszpania, Madrid
...Dlatego natura jest źródłem jakości wszystkich naszych serów. Rodzaje: Ser mieszany dojrzewający (V-C-O) Ser mieszany półdojrzewający (V-C-O) Ser wytwarzany z mleka owczego Ser owczy dojrzewający Ser owczy rezerwowy Mini ser półdojrzewający owczy Mini ser półdojrzewający mieszany (V-O)...
Polska, Pieniazkowice
Zakład przetwórstwa mleka Ryszarda Smolenia, znajduje się w Pieniążkowicach, w województwie małopolskim. Działalność prowadzimy nieprzerwanie od 2005 roku. Zajmujemy się produkcją i sprzedażą naturalnych serów górskich. Oferujemy sery zarówno z mleka owczego, jak i krowiego. Zachęcamy do skosztowania gałek, serków i korbaczy w wersji naturalnej oraz wędzonej. Mamy też ser naturalny w ziołach, a...
Francja, Hélette
... są naturalne: owczy AOP Ossau-Iraty 12 miesięcy dojrzewania, owczy AOP Ossau-Iraty 12 miesięcy dojrzewania na desce drewnianej, owczy AOP Ossau-Iraty z surowego mleka 5-6 miesięcy dojrzewania, owczy AOP Ossau-Iraty 4 miesiące dojrzewania, tomette Petit Agour z surowego mleka z papryką, tomme z mleka krowiego baskijskiego, tomme z mleka krowiego i owczego, cegła owcza, owczy z papryką z Espelette, tomme z mleka koziego i owczego, owczy AOP Ossau-Iraty z surowego mleka z papryką z Espelette, tomme kozia. Dom Agour oferuje sery całe, pół sery, w porcjach, pokrojone w plastry.
Hiszpania, Campo De Criptana
DANSO DOP MANCHEGO to firma specjalizująca się w serze Manchego, składająca się z osób z dużym doświadczeniem. Nasza oferta obejmuje również sery kozie, owcze oraz iberyjskie (50% krowiego, 25% koziego i 25% owczego), wszystkie wytwarzane z mleka najwyższej jakości. Nasze sery DANSO i CANTARERO mają twardą konsystencję, a ich aromat i smak są łagodne w młodszych (półdojrzewających), bardziej...
LACTOVIL to firma o ugruntowanej pozycji w sektorze nabiału w Portugalii, która zajmuje się produkcją i sprzedażą różnych rodzajów serów: Sery z mleka owczego, Sery z mleka koziego, Sery z mleka krowiego, Twaróg owczy. Sery typu plaster, Sery dojrzewające, Sery maślane, Sery pikantne, Sery półtłuste, Sery light, Sery Flamengo, Sery w kulkach, Sery w blokach, Twaróg, Sery mieszane... Z siedzibą w...
... répondent à tous les goûts.", "Polish": "Zespół dziesięciu osób w serowarni Gros-Chêne produkuje ponad trzydzieści różnych serów na bazie surowego mleka ekologicznego owczego i krowiego oraz surowego mleka koziego (ekologicznego lub nie), zbieranego w gospodarstwach w regionie. Sery twarde, miękkie, prasowane, pleśniowe, z niebieską pleśnią czy świeże – rzemieślnicze wyroby odpowiadają na wszystkie gusta."}...
Hiszpania, Casar De Cáceres
Ręcznie robione sery Sery rzemieślnicze Sery z PDO Torta del Casar Sery z mleka owczego Dostawca serów Grupa producentów serów Roślinna podpuszczka Surowe mleko Naturalny ser, wytwarzany tradycyjnymi metodami Alergeny: bezglutenowy...
Hiszpania, Villamayor De Calatrava
Jesteśmy Quesos Finca La Cruz, producentami rzemieślniczego sera z czystego mleka owczego. Nasze produkty są wytwarzane z czystego mleka od naszych własnych owiec, co pozwala na uzyskanie jednorodnego rezultatu pod względem jakości, aromatu i tekstury. Dodatkowo, są pakowane próżniowo i zamykane lnianą szmatką, aby zapewnić lepsze odwadnianie.
...Producent serów z mleka krowiego. Producent serów z mleka koziego: mini kozi ser regionalny, crottin z koziego mleka... Producent serów z mleka owczego: owczy ser formowany... Producent crottinów z Chavignol... Francuski producent deserowych śmietanek. Producent konfitury mlecznej z solą z Guérande;...
Jesteśmy producentem sera feta z mleka koziego, owczego i krowiego od 1957 roku. Produkujemy w warunkach higienicznych w nowoczesnych zakładach zgodnie z normami TSE, Tureckim Kodeksem Żywnościowym, ISO 9001 i HACCP. Zapraszamy do naszej fabryki.
Belgia, Acremont
Bergeria d’Acremont specjalizuje się w hodowli owiec mlecznych. Oferuje szeroki asortyment produktów: surowe mleko owcze, jogurt naturalny, jogurt owocowy, jogurt do picia, tzatziki, ser świeży, ser świeży z szczypiorkiem, crottin z mleka owczego, ricotta, serwatka, fetarella, budyń waniliowy, ryż na mleku, dżem mleczny, gouda owcza, jagnięcina, bècherin, bleu de scailton, lody, mięso owcze, mydła,… Na Twoje przyjęcia, desery i posiłki z serem możemy przygotować deski serów.
Hiszpania, Legasa
Jesteśmy firmą z północnej Nawarry, posiadamy stado 6000 owiec i produkujemy ser z mleka naszych owiec. Nasz ser jest wytwarzany z surowego mleka owczego, w sposób rzemieślniczy. Główną różnicą naszego sera jest naturalna skórka z pleśni Bertiz, która chroni ser i nadaje mu charakterystyczną kremowość. Ostatnio zdobyliśmy kilka międzynarodowych nagród, z których jesteśmy bardzo dumni...
Hiszpania, Zamora
... owczego, jak i mieszanki (owca, koza i krowa), wyróżniają się sery owcze z oznaczeniem pochodzenia DO „Queso Zamorano” oraz nasz ser CASTELLANO, który posiada IGP „Castellano”. Warto również podkreślić naszą specjalność Ser „Ibérico”. Produkowany z wyjątkowej mieszanki surowego mleka owczego, koziego i serowego. Produkujemy również sery z mleka pasteryzowanego.
Francja, MACAYE
Od ponad 30 lat ONETIK jest serowarnią zlokalizowaną w Kraju Basków. ONETIK zbiera mleko od ponad 150 producentów mleka owczego oraz 200 producentów mleka krowiego z regionu Pirenejów, co łącznie daje ponad 33 miliony litrów mleka, które są przetwarzane na autentyczne sery. W ten sposób ONETIK produkuje i sprzedaje szeroką gamę serów, w tym sery z mleka owczego, krowiego i koziego, a także z mleka mieszanych. Serowarnia oferuje również sery z niegotowanej masy serowej, formowane w różnych kształtach, o różnych smakach i różnym dojrzewaniu.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play