... wielu odmian limonek, z combavy.
EFEKTY KORZYSTNE
Chociaż zawiera mniej witaminy C niż cytryna, limonka jest doskonałym źródłem kwasu askorbinowego. 100 g limonki dostarcza około 35% zalecanej dziennej wartości. Miąższ i skórka limonki zawierają polifenole i terpeny, które poprawiają stan metaboliczny i hamują powstawanie nowotworów.
W KUCHNI
Sok z limonki w kuchni można wykorzystać do marynowania kurczaka. Skórka limonki może być używana do ciast, muffinów lub kruchego ciasta na tarty.
...Syrop surowy z yuzu od Bacanha to aromatyczny koncentrat tego wyjątkowego cytrusa pochodzącego z Azji. Jego aromat jest kwaskowaty, owocowy, a cytrusowy zapach jest niepowtarzalny.
Syrop surowy z yuzu można wykorzystać w przepisach na smoothie, koktajle lub lemoniady.
Składniki: cukier z czystej, organicznej trzciny cukrowej, woda, sok z organicznego soku cytrynowego, sok z organicznego yuzu, naturalny aromat yuzu, naturalny aromat mandarynki, ekstrakt z limetki, kwas cytrynowy.
Butelka 400ml
Do 20 napojów z 1 butelki
Wymiary: 8*8*16cm
Waga netto: 875...
...która wymaga długiego przygotowania, wykorzystujemy również skórkę pomarańczy, aby nadać marmoladzie pyszny cytrusowy akcent i unikalną konsystencję.
Oprócz naszych pomarańczy najwyższej jakości, w naszej marmoladzie używamy tylko włoskiego cukru i soku z cytryny tłoczonego na zimno, naturalnego składnika, który pomaga w konserwacji i dodaje świeżości.
Składniki: Pomarańcze Washiton, włoski cukier, sok z cytryny tłoczony na zimno.
SKU:ara/ara/212...
FASTCONCEPT jest producentem i dystrybutorem sprzętu oraz instalacji dla supermarketów, restauracji, barów i kawiarni. Nasze wyciskarki do owoców, piekarniki, witryny chłodnicze i grzewcze, inteligentne ekspozytory oraz szeroka gama maszyn i mebli zaprojektowanych dla różnych profesjonalistów w branży spożywczej zaspokoją Twoje potrzeby.
Od naszego powstania w 2005 roku, nasze rozwiązania w 100% ...
...Składniki i alergeny:
Pomarańcza, cytryna, grejpfrut, jeżyna, truskawka, cukier, sok z cytryny, żelujący: pektyny jabłkowe.
Średnie wartości odżywcze na 100g
Energia 982/231 kJ kcal
Tłuszcze < 0.5 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0.1 g
Węglowodany 55g
W tym cukry 53 g
Białko 0.9 g
Sól 0.01 g
Rozkoszuj się swoimi zmysłami w symfonii kuszących smaków z naszą wykwintną konfiturą o żywych nutach gorzkiej pomarańczy, pikantnej cytryny i delikatnej esencji grejpfruta.
Waga: 335g
SKU: 3 455 149 000 010...
...Te żelki są w 100% naturalne, wykonane z owoców i jagód, które nie zawierają żadnego dodanego cukru, glutenu ani cholesterolu.
Składniki: sok jabłkowy zagęszczony, puree jabłkowe zagęszczone, puree truskawkowe (11%), sok wiśniowy zagęszczony, sok truskawkowy zagęszczony (7%),
środek żelujący (pektyna), błonnik cytrusowy, mąka ryżowa, naturalny aromat truskawkowy (0,2%).
Tłuszcz 0,4 g: Błonnik 1,54 g
Węglowodany 15 g: Białko 0,2 g...
...najczęściej wykorzystuje się sok do przyprawiania wielu potraw, od ryb po owoce morza, od sałatek po desery owocowe, a także do przygotowywania lodów i orzeźwiających napojów.
Cytryna jest również stosowana w celach terapeutycznych w walce z nowotworami i reumatyzmem. Jedna cytryna zawiera 35% dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Bardzo prawdopodobne, że ten owoc ma pochodzenie azjatyckie, być...
... syropowatej konsystencji, ten ocet jabłkowy emanuje subtelnymi aromatami lubczyku, które harmonijnie łączą się z charakterystyczną kwasowością octu jabłkowego. Jego ziołowy i cytrusowy smak doda świeżości Twoim dressingom, marynatom, sosom i potrawom.
Nasz ekologiczny ocet jabłkowy pochodzi z jabłek ekologicznych uprawianych z poszanowaniem środowiska, bez użycia chemikaliów ani GMO. Świeży lubczyk użyty do infuzji jest zbierany w pełni dojrzały i starannie suszony, aby zachować jego naturalny smak.
Referencja: AR800205
Pojemność: 250ml...