Włochy, Fidenza
Bertelli Formaggi S.r.l., obecny na rynku od czterech pokoleń, oferuje doskonałe jakościowo sery dojrzewające i świeże. Jesteśmy punktem odniesienia dla wielu europejskich firm w zakresie dostaw nie tylko Parmigiano Reggiano dojrzewającego od 12 do 60 miesięcy, ale także serów kozi i owczych z tradycji włoskiej. Jesteśmy również dostawcami typowych wędlin, takich jak salame, fiocchetto, mortadella...
Włochy, Bellizzi
...ERETT stymuluje dojrzewanie i poprawia kolor owoców, konsystencję owoców, wagę owoców oraz zwiększa zawartość cukru. Produkt ten można stosować na wszystkich uprawach poprzez aplikację dolistną i fertygację. ERETT oparty jest na specyficznych ekstraktach roślinnych i jest bogaty w polisacharydy, aminokwasy, peptydy, witaminy oraz całkowicie chelatowane przez EDTA bor i żelazo. Aspekt:Ciemnobrązowa ciecz Aplikacja:Aplikacja dolistna i fertygacja Opakowanie:1L - 5L - 20L - 1000L...
Włochy, Goito
... co najmniej trzy bardzo skuteczne operacje: a) usunięcie powietrza z porowatości powierzchni _ uszczelniacze porów (z drastycznym zmniejszeniem znanych pęcherzyków, które pojawiają się na elastycznych produktach o niskiej grubości); b) zmniejszenie wchłaniania podłoża (aby zapewnić odpowiednie dojrzewanie wodoodpornej powłoki); c) zwiększenie przyczepności dzięki głębokiemu wnikaniu komponentu...
Włochy, MILANO
...Grana Padano Dop to najsłynniejszy i najbardziej ceniony ser Dop na świecie. Oprócz tego, Grana Padano Dop w całości ma ciemnożółtą skórkę o grubości 4-8 mm. Ponadto, ma białą lub słomkową masę o drobnoziarnistej strukturze. Na koniec, smak jest charakterystyczny, aromatyczny i delikatny. Jak łatwo można się domyślić, im dłuższe dojrzewanie, tym bardziej intensywny smak. Dodatkowo, Grana Padano Dop w całości ma średnią wagę około 45,640 kilogramów. CENA ZA KG W EURO 6,00 DATA WAŻNOŚCI 24/10/2025 MINIMALNE ZAMÓWIENIE 50 CAŁYCH FORM...
Włochy, Campo San Martino
Od 1980 roku Afinox jest specjalistą na rynku krajowym i międzynarodowym w projektowaniu i produkcji sprzętu o wysokiej wartości technologicznej dla sektora gastronomicznego. Śledząc trendy i ewolucje rynku, firma włączyła do swojej oferty coraz bogatszą gamę urządzeń, stając się z biegiem lat głównym punktem odniesienia dla profesjonalistów i podmiotów w branży. Szafy chłodnicze, urządzenia do sz...
Włochy, Capo D'orlando
...Jest to mutacja mandarynki zwyczajnej lub ‘Awany’, odkryta w okolicach Palermo. Roślina o okrągłym kształcie, liście małe, wąskie i lancetowate, kwiaty są białe, małe i pachnące. Skórka cienka, w kolorze pomarańczowym. Miąższ jest pomarańczowo-czerwony, soczysty. Dojrzewanie odbywa się między lutym a kwietniem. EFEKTY POZYTYWNE Jak wszystkie cytrusy, jest bogaty w witaminę C, więc ma właściwości...
Włochy, Milano
... rozpoznawania i wiązania potencjalnych komórek patogennych lub ciał obcych. Mogą stymulować odpowiedź adaptacyjną, indukując dojrzewanie leukocytów w wyniku zakażenia bakteriami Gram+ i Gram-, wspierając tym samym odpowiedź immunologiczną wrodzoną.
Włochy, Pasturo
...To ser bawoli z cienką, białą kwitnącą skórką. Pasta jest miękka, gładka i kremowa. Smak jest przyjemny i delikatny. Średnia waga: 0,3 Minimalne dojrzewanie: 7-10 dni...
Włochy, Sizzano
...ODMIANA Greco Novarese 100% POŁĄCZENIE Niebieskie i dojrzałe sery Kremowe desery Wyroby piekarnicze KOLOR Bursztynowy AROMA Szafran i kwiaty rumianku Rodzynki, orzechy laskowe i kandyzowane owoce DOJRZEWANIE W drewnie od 2019 TEMPERATURA: 8-12 °C...
Włochy, Radicofani
...Dojrzewanie w ziołach z melisą nadaje serowi pecorino delikatny cytrynowy aromat, który zachwyca i intryguje. Prezentowany jest w opakowaniu w formie miseczki o wadze około 1,400 kg; Dostępny również w opakowaniu próżniowym w całości o wadze około 1,400 kg; w połowie formy około 0,750 kg; w ćwiartkach formy o wadze 0,300 kg.
Włochy, Salerno
...Wybieramy tylko najlepsze świeżo złowione sardele, najbardziej odpowiednie do przetwarzania zgodnie z tradycyjnym rzemiosłem, do którego dojrzewanie w soli nadaje najbardziej autentyczny smak Cetary.
Włochy, Martina Franca
Pioggia Store to włoska firma lider w produkcji i dystrybucji typowych produktów spożywczych z Apulii, z naciskiem na eksport na rynki międzynarodowe i sprzedaż hurtową. Dzięki starannemu doborowi surowców, pochodzących wyłącznie z lokalnych upraw i hodowli, gwarantujemy autentyczne i wysokiej jakości produkty. Nasza oferta obejmuje świeże sery, takie jak mozzarella di bufala, kremowa burrata, doj...
Włochy, Mesoraca
...którą wszyscy znamy. Dojrzewanie odbywa się w kontrolowanych warunkach wilgotności i temperatury przez co najmniej 45 dni. Polecana jako przystawka oraz jako składnik dań głównych (np. makaron zapiekany). Kategoria: Wędliny kalabryjskie WAGA: 300/350 g SKŁADNIKI: Mięso wieprzowe, sól, naturalne aromaty i przyprawy Cukry: dextroza i sacharoza Przeciwutleniacze: E301 Konserwanty: E250-E252 Waga: 0.350 kg...
Włochy, Sala Bolognese
TEK FRIGO to firma działająca w branży chłodnictwa przemysłowego, a w szczególności zajmujemy się projektowaniem i montażem jednostek skraplających, systemów chłodniczych, chłodziarek wodnych, chłodziarek do cieczy przemysłowych i wielu innych. Zakres zastosowań naszych produktów jest bardzo szeroki, w tym między innymi systemy mycia przemysłowego na rozpuszczalnikach, zmodyfikowanym alkoholu lub...
Włochy, Parma
La Greci Parma to historyczna firma z "Food Valley", znana w dziedzinie świeżej i mrożonej gastronomii skierowanej do detalistów oraz profesjonalistów z branży gastronomicznej. Sprzedaje ser Parmigiano Reggiano, dojrzewający w Magazynach Generalnych Greci, będących własnością firmy. Zajmuje się również sprzedażą mięsa pochodzącego z hodowli w prowincji Parma, ubojonego pod kontrolą weterynaryjną.
Włochy, Noci
Serowarnia Ignalat to średniej wielkości, rodzinna firma z Apulii, działająca na rynku od 1948 roku, specjalizująca się w produkcji nabiału, wytwarzanego wyłącznie z wyselekcjonowanego mleka krowiego z Apulii. Ignalat produkuje różne rodzaje nabiału: świeżego, wędzonego, dojrzewającego oraz różne typowe apulijskie specjały, takie jak mozzarella nodino i treccia, burrata, burrata wędzona w natural...
Włochy, Calcinate
Strona e-commerce do sprzedaży B2C w całej Europie specjalności gastronomicznych Doliny Żywności Włoskiej, produkowanych przez wybrane firmy z Emilii-Romanii w systemie Km 0. Nasi degustatorzy wybrali najlepsze specjały z tradycyjnego smaku emiliańskiego. To produkty gastronomiczne, które są codziennie spożywane na stołach Doliny Żywności. Parmigiano Reggiano DOP z nizin, wzgórz i gór, z dojrzewan...
Włochy, Colonnata Carrara
...Opakowanie 100 g Lardo di Colonnata IGP Biała jak marmur, który otula jej dojrzewanie, pachnąca przyprawami, delikatna i słodka w smaku. Kiedyś przygotowywana poprzez ubijanie Lardo w białym marmurowym moździerzu Canaloni di Colonnata, używana jako podstawowy dodatek. Dziś stosowana nie tylko w podstawowym sosie do minestrone, makaronu z fasolą, sosu pomidorowego, dań głównych i risotto z...
Włochy, Nave
...Doskonała ekspozycja winnic, które korzystają z dobrej insolation i świeżej bryzy z pobliskiego jeziora Garda, pozwala winogronom w pełni wyrazić swoje możliwości. Mądre dojrzewanie w piwnicy daje wino o wielkiej elegancji i harmonii, wyrafinowane i zdolne do pozytywnej ewolucji przez ponad dekadę. Zaleca się serwowanie w temperaturze 16-18°C oraz otwarcie butelki na godzinę przed spożyciem. Zawiera siarczyny. Pojemność: 0.75l Kod: 06353 Kategoria: Czerwone Zawartość alkoholu: 14.4% vol. Kraj: Włochy Region: Wenecja Szczepy: Corvina Veronese 90%, Oseleta 10%...
...Vitigno: 100% Arneis. Vinificazione: fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej w temperaturze 18°C przez 3 tygodnie. Maturazione: dojrzewanie „sur lies” w zbiornikach ze stali nierdzewnej przez około 8 miesięcy. Colore: słomkowożółty z lekko zielonkawymi refleksami. Profumo: delikatny i kwiatowy, bogaty w owocowe nuty przypominające jabłko i dojrzałą gruszkę. Sapore: wyrazisty i pełny z...
Włochy, Viterbo
...Sgambato, pozbawiony bocznej kości przed dojrzewaniem, unika w ten sposób zbyt wielu odpadów. Surowiec świeży i gwarantowany, ponieważ firma z wyboru nie posiada komór mrożących. Waga po dojrzewaniu kg. 6.5. Produkt do użycia po obróbce kg. 5.800 Dojrzewanie 6/8 miesięcy.
... wysychając. Teraz przyszedł czas na morskie powietrze, które, zanim dotrze do doliny, ukradło na Apeninach balsamy lasów. W zależności od pory roku otwierają się okna i przez dziewięć miesięcy postępuje się w ten sposób. Potem schodzimy do piwnicy: tutaj po dwóch latach kończy się dojrzewanie. Efekt jest emocjonujący, ale trzeba być gotowym na emocje: trzeba uchwycić, niemal usłyszeć, rzadką słodycz jego plastra, a niechcący usunąć tłuszcz, lekki i łatwostrawny, który nadaje mu harmonię i miękkość. Biały chleb i lokalne wino to jego idealni towarzysze.
...Parmigiano Reggiano 30 miesięcy to skoncentrowany smak, kruchy i ziarnisty, o wyraźnym aromacie. Jego charakterystyczny smak czyni go triumfem dla kubków smakowych. Długoletnie dojrzewanie sprawia, że jest to produkt wysoko strawny i bogaty w składniki odżywcze, odpowiedni dla osób nietolerujących laktozy oraz dla małych dzieci.
Włochy, Langhirano
...Gran Riserva Etichetta Nera. Najwyższej jakości produkt Monica&Grossi: duża sztuka, o wyjątkowym dojrzewaniu, trwającym co najmniej 16 miesięcy w naszych piwnicach na starych drewnianych półkach. W ten sposób szynka dojrzewa, tworząc niezrównaną harmonię aromatów i smaków. Dojrzewanie: 16/18 miesięcy Średnia waga: kg. 10 - 11.5 Sztuki na opakowanie: 2...
Włochy, Dorgali
... nutami czerwonych owoców i jagód, wiśni i mirty, towarzyszące delikatnym nutom przyprawowym nadanym przez dojrzewanie w beczkach z francuskiego dębu. W ustach ciepłe wrażenie jest następnie podążane przez znaczną świeżość, wyraźną słoność i elegancką taninowość, które dobrze komponują się w miękkiej i jedwabistej strukturze. Dobra intensywność i trwałość. Atha Ruja pasuje do serów półtwardych o średniej intensywności, aromatycznych wędlin oraz dań z czerwonego mięsa o średniej strukturze, pieczeni i dziczyzny.
Włochy, Marciano Della Chiana
... intensywnym rubinowym kolorze. Dzięki soczystemu i pełnemu smakowi, idealnie nadaje się do picia solo lub z czekoladą. Doskonałe połączenie z dojrzałymi serami. Format: 0,5 l. Typ wina: Passito. Rocznik: 2019. Kraj: Włochy. Region: Toskania. Szczep: 100% Aleatico. Dojrzewanie: 6 miesięcy w małych beczkach drewnianych - 6 miesięcy w butelce. Kolor: Intensywny rubinowy. Aromat: Truskawka, Śliwka, Dzika róża. Temperatura: 12° C. Idealne z: Czekoladą, dojrzałymi serami.
...Po zakończeniu fermentacji wino dojrzewa w barrique przez 16-18 miesięcy. Następnie następuje dalsze dojrzewanie w butelce przez co najmniej 3 miesiące. Potencjał starzenia: 4 i więcej lat w zależności od rocznika. Kolor: intensywny rubinowy. Aromaty: szerokie i trwałe, z nutami dobrze dojrzałych owoców czerwonych.
Włochy, Codogno
...Grana Padano DOP to ser twardy, gotowany i długo dojrzewający. Produkowany jest na Nizinie Padanej, z surowego, półtłustego mleka, świeżo udojonego z hodowli krów wolnych od chorób endemicznych. Jest to włoski ser z chronioną nazwą pochodzenia (DOP). Oznacza to, że wszystkie trzy podstawowe etapy łańcucha produkcyjnego: hodowla, przetwarzanie mleka na ser i dojrzewanie muszą odbywać się w...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play