Włochy, Castellamare
Włochy, Orbassano
...Woda, jaja i semolina z pszenicy durum tworzą idealną mieszankę dla tego kształtu makaronu, charakteryzującego się swoją rurkowatą formą oraz szorstką i rowkowaną powierzchnią. Ta konsystencja została zaprojektowana, aby łapać i zatrzymywać sosy, co czyni ją idealnym połączeniem z bogatymi ragù (sosami mięsnymi).
Włochy, Messina
...To nie jest zwykły makaron pistacjowy, lecz tradycja, która wywodzi się z sycylijskiej pszenicy durum i sprzyjających warunków środowiskowych. Naturalne, powolne suszenie nadaje mu niezrównany smak i aromat. Ręczna produkcja zapewnia autentyczność, a mosiężne formy doskonałe trzymanie podczas gotowania i „przyczepność” do sosów. Tylko sycylijska pszenica i pistacje najwyższej jakości, aby uzyskać unikalny i rozpoznawalny smak, zawsze. Różne formaty: Busiate, Penne, Caserecce, Rigatoni, Paccheri, Fusilli.
Włochy, Catania
...Makaron wykonany z wysokiej jakości pszenicy durum Russello uprawianej na Sycylii, formowany na brązie i powoli suszony. Opakowanie 500 gramów.
Włochy, Carmagnola
...Nasza LASAGNE JAJECZNA | N ° 191 jest częścią szerokiego wyboru makaronu ARRIGHI, produkowanego wyłącznie z semoliny pszenicy durum, a w tym przypadku z dodatkiem jajek. Stanowią hołd dla włoskiej TRADYCJI kulinarnej par excellence. Płaskie i pełne ciasto nadaje strukturę potrawie od czasów najstarszych i najsłynniejszych greckich filozofów. Waga: 500g czas gotowania: 40 minut...
Włochy, Acquaviva Delle Fonti (ba)
...Trofie to rodzaj krótkiego makaronu przygotowanego z ciasta z semoliny pszenicy durum i wody. Dzięki ich wydłużonemu i zwężającemu się kształtowi są idealne do serwowania prostych i smacznych potraw.
Włochy, Ceglie Messapica
...Świeże makaron z semoliny z pszenicy durum w zmodyfikowanej atmosferze.
Włochy, Follonica
...Produkcja makaronu jajecznego oraz makaronu z semoliny z pszenicy durum wysokiej jakości, wytłaczanego na mosiądzu z wolnym suszeniem...
Włochy, Palagianello
Z lat doświadczeń w usługach importu, eksportu i pośrednictwa dla wielu firm, możemy pozyskiwać i doradzać, a także zająć się niemal wszystkimi produktami spożywczymi, które są potrzebne dla konkretnego biznesu lub osoby prywatnej/sektora. Z tego powodu Soledòr postanowił ograniczyć różnorodność produktów, które można pozyskać, do tylko kilku, z których wszystkie są rzemieślnicze i niezbędne w cod...
Włochy, Sassano
...ŚWIEŻA MAKARON Z SEMOLINY Z PSZENICY DURUM WYCIŚNIĘTY PRZEZ BRĄZOWĄ FORMĘ...
Włochy, Villafranca
...Pennette Trafilate Pasja i tradycja to składniki naszego wielkiego sukcesu, które dają życie autentycznym specjałom Kampanii, regionu znanego z kultury gastronomicznej i przyjemności płynącej z degustacji świeżego, rzemieślniczego makaronu, przygotowanego z całą tradycją dawnych czasów. Proces trafilatury polega na przepuszczeniu ciasta składającego się z mąki semoliny z pszenicy durum i wody...
Włochy, Barberino Di Mugello
...Pici - Paccheri - Spaghetti - Penne z pszenicy durum: Jest to makaron produkowany wyłącznie z semoliny pszenicy durum zbieranej na wzgórzach Volterry przez rolników z kooperatywy. Obróbka odbywa się zgodnie z rzemieślniczymi metodami, z użyciem mosiężnych matryc i suszeniem w niskiej temperaturze. Tortelloni, Tortelloni Verdi, Maremmani z ręcznie robionego makaronu.
Włochy, Montecorvino Rovella
... tej małej firmie z naszego regionu) iść naprzód. Pastificio Tortora to rodzinna firma, czysta i zadbana w najmniejszych szczegółach; wszystkie etapy są starannie nadzorowane przez właściciela. Najlepsze semoliny z twardej pszenicy z Tavoliere (w szczególności z Altamury) są sprowadzane bezpośrednio z Apulii i Molise, gdzie triticum durum wciąż stanowi specjalny produkt bogaty w witaminy, białka i...
Włochy, Sammichele Di Bari
...Il Pastificio Di Bari Tarall'oro powstał w 1982 roku; w 2014 roku wznowił linie produktów piekarniczych z ważnymi nowościami, nie tracąc przy tym swojego rdzenia działalności, jakim jest makaron rzemieślniczy. Makaron Tarall’Oro, około 100 artykułów w 10 różnych smakach, wytwarzany jest wyłącznie z najwyższej jakości semoliny z pszenicy durum, jest formowany na miedzi i uzyskiwany w procesie...
Włochy, Altamura
... artykuły te są starannie selekcjonowane, z poszanowaniem podstawowych zasad dobrostanu oraz szacunku dla człowieka i środowiska. Z tego powodu postanowiliśmy poszukiwać dla naszych klientów produktów, które pochodzą głównie z rolnictwa ekologicznego, takich jak mąka ekologiczna, wino ekologiczne, makaron z semoliny pszenicy durum z Apulii, oliwa z oliwek extra virgin, rośliny strączkowe, chleb oraz wszystkie produkty piekarnicze uzyskiwane z pszenicy uprawianej na tym samym terenie, co miasto Altamura. Nasza firma zobowiązuje się do dążenia do wyznaczonych celów w dłuższej perspektywie.
... pomysły: to sekret naszych produktów zdrowotnych. To, co nas wyróżnia na rynku, to LINIA FUNKCJONALNA, specjalny makaron wykonany z semoliny pszenicy durum wzbogaconej ekstraktami roślin andyjskich i amazońskich o cennych właściwościach odżywczych. Makaron pełnoziarnisty jest ponadto wykonany z pełnoziarnistej semoliny pszenicy durum, która ma diagram mielenia opracowany we współpracy z Uniwersytetem...
Moja firma produkuje makaron suchy, masło migdałowe oraz semoliny z pszenicy durum, wykorzystując wyłącznie metody produkcji ekologicznej z surowców najwyższej jakości. Gospodarstwo rolne znajduje się w Lombardii i zajmuje powierzchnię około 80 hektarów. Zatrudniamy 40 osób i działamy na 8 rynkach zagranicznych.
Włochy, Santa Maria La Carità
...Obróbka makaronu suchego: stosowana metoda obróbki jest delikatna i składa się zasadniczo z 4 różnych etapów: Etap mieszania: używamy wyłącznie 100% włoskiej semoliny z pszenicy durum o wysokiej zawartości białka. Każdy kształt makaronu wymaga odpowiedniej mieszanki semoliny i wody. Mieszanie na zimno (nie przekraczające 35°C) zapobiega "denaturacji termicznej" glutenu, cennej substancji zawartej...
Włochy, San Gavino Monreale
... procesowi rzemieślniczemu, są one łuskane i mielone na kamieniu w naszym młynie, a następnie przekształcane w mąki i semoliny. Produkty, które są duszą naszych sardyńskich i włoskich przepisów, substancją naszej wielkiej tradycji kulinarnej. Jesteśmy w San Gavino Monreale, w prowincji Południowa Sardynia, w sercu Campidano. Równina ta może poszczycić się ważną historią w uprawie zbóż, szafranu DOP i...
Włochy, Saviano
Nasza firma produkuje makaron z semoliny pszenicy durum w sposób rzemieślniczy, ale z wykorzystaniem najnowocześniejszych maszyn, stosując całkowicie rzemieślniczy proces, taki jak powolne i długie suszenie (około 3-4 dni) w bardzo niskich temperaturach (40°-45°). Formy są wyłącznie mosiężne, co zapewnia unikalną porowatość. Wszystko to, w połączeniu z naszą specjalną selekcją semoliny oraz wiedzą naszego Mistrza Makaronu, tworzy produkt wyjątkowy.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców lub twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz ze sklepu App Store

App StoreGoogle Play