Włochy, Fidenza
...50-miesięczny Parmigiano Reggiano ma wyraźny, intensywny smak, bogaty w składniki odżywcze i o niskiej zawartości tłuszczu. To idealny ser dla wyrafinowanych podniebień i lekkich diet.
Hiszpania, Guijuelo (salamanca)
... przechodzą przez następujące zabiegi: mielenie, dodawanie składników i wyrabianie, schładzanie, nadziewanie, suszenie i dojrzewanie. Korzyści z wędlin Wędliny są bogate w magnez, fosfor, cynk i potas. Ponadto, świnie iberyjskie Brisa dostarczają nam certyfikowanego mięsa najwyższej jakości, co jeszcze bardziej poprawia ich właściwości. Stanowią doskonałe źródło żelaza i witaminy B12, co sprawia, że...
...Nie jest to szynka o długim dojrzewaniu: to najlepsze, co mamy w naszej pracy. Proces produkcji jest tradycyjny, ale już na początku wybór ud jest szczególny, mięso ma różne jakości i większą ilość tłuszczu, aby umożliwić długie dojrzewanie. Przez trzy tygodnie szynki wchłaniają sól w wilgotnej (80%) i zimnej (od +1 do +4 stopni) komorze, a następnie przez trzy miesiące odpoczywają, powoli...
Włochy, Codogno
... obszarze pochodzenia; zatem tylko mleko i włoska tradycja. Aby uzyskać formę o wadze około 32-34 kg, potrzebne jest 500 litrów mleka, które dociera do mleczarni w ciągu 1-2 godzin od udoju. Mleko odpoczywa przez 12-18 godzin, podczas których część tłuszczu oddziela się przez wypływ, a forma zostaje usunięta, aby półtłuste mleko mogło dać ten doskonały ser długo dojrzewający, zachowując smak świeżego mleka.