Francja, Saint-Bris-Le-Vineux
...Winiarstwo tradycyjne: tłoczenie, klarowanie, fermentacja na osadzie w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury przez około dwanaście miesięcy. NOTATKI DEGUSTACYJNE Piękny złocisty kolor, klarowny, z błyszczącymi refleksami. Nos ujawnia intensywny bukiet delikatnie łączący aromaty owoców egzotycznych (mango, ananas) oraz owoców suszone (orzechy laskowe, migdały). Atak w ustach...
...Cépage : Sciaccarellu i Niellucciu 15 lat 25 hl/hec Récolte : ręczna 5 000 butelek Vinification : bezpośrednie tłoczenie, a następnie lekkie klarowanie na zimno. Mise en cuve de fermentation z użyciem drożdży. Fermentacja 14-16°C. Delikatna filtracja na płytkach celulozowych i lekkie siarkowanie przed butelkowaniem. Butelkowanie wiosną 2023. Korek Diam 3 oznaczony Enclos des Anges. Dojrzewanie 4...
Francja, Bordeaux
... tygodni, aby wydobyć cały potencjał terroir. Dojrzewanie: 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu, z 20% nowego drewna. Tradycyjne klarowanie. Degustacja: Rubinowa barwa. Przyjemny, dojrzały i otwarty nos z nutami konfitu owocowego oraz mięsistym i dymnym akcentem. Usta są gładkie i dojrzałe, ale zachowują piękny owocowy charakter. Finisz ukazuje nutę jędrności, która dodaje głębi.
Francja, Caromb
... : Bezpośrednie tłoczenie. Moszcz szybko schładzany, aby zachować aromaty. Naturalne klarowanie na zimno. Fermentacja w zbiornikach w 16°C dla optymalnej świeżości i owocowości. Starzenie na drobnych osadach aż do butelkowania.
Francja, Saint-Sulpice-De-Faleyrens
...Bordeaux Rosé Assemblage : Cabernet Sauvignon Potentiel de garde : Około 2 lata Winifikacja : Winogrona są zbierane w szczycie dojrzałości. Są odszypułkowane i zgniatane, a następnie przechodzi się bezpośrednio do tłoczenia. Wybrane soki są następnie winifikowane jak nasze wina białe: klarowanie, chłodne ustabilizowanie cieczy, selekcja drożdży, kontrola temperatury.
Francja, Banyuls Dels Aspres
...Encépagement: Macabeu - Muscat Côtes Catalanes Złoty medal od Gilberta i Gaillarda Sole: Argilo-Calcaire Winifikacja: Bezpośrednie tłoczenie, statyczne klarowanie i fermentacja w zbiornikach inox w temperaturze 14" / 16" przez 15 do 20 dni, a następnie dojrzewanie na drożdżach osadowych aż do butelkowania Degustacja: Jasnożółta i błyszcząca barwa, Nos oferuje aromaty świeżych owoców, cytrusowych i egzotycznych, a także piękne nuty kwiatowe. Żywy i świeży w ustach, typowość muscatu dominuje w finiszu. Encépagement: Macabeu - Muscat Sole: Argilo-Calcaire...
Francja, Auxerre
... w zależności od dojrzałości. Klarowanie i fermentacja w beczkach. Bezpośrednia fermentacja w beczkach, dojrzewanie wielkiego wina przez 18 miesięcy w beczkach (1/3 nowe drewno) z batonnage osadów. Oko: kryształowa barwa, jasny złoty kolor z zielonkawymi refleksami. Rada winiarza: serwować w temperaturze 10-12°C. Zawartość alkoholu: 13,5%. Czas przechowywania: 25 lat. Opakowanie: Karton z 6 butelkami po 75cl. Domaine: Domaine de Chevalier. Appellation: Pessac-Léognan. Rocznik: 2017. Uprawa: Zrównoważona. Etykieta: AOC (Appellation d'Origine Contrôlée).
Francja, Lys Haut Layon
...IGP chardonnay cuvée O'Vent domaine du moulin de l'Horizon ​Kolor: Biały Szczep: 100% Chardonnay Winifikacja: Delikatne tłoczenie pneumatyczne i schłodzone klarowanie. Kontrolowana fermentacja alkoholowa w temperaturze między 16 a 17 °C. Dojrzewanie: W zbiorniku. Butelkowanie: W winnicy. Objętość: 75 cl Degustacja: Świeże i lekkie Chardonnay z piękną mineralnością, bardzo orzeźwiające wino. Starzenie: 1 do 2 lat. Dopasowanie potraw i win: Idealne na aperitif z muszlami św. Jakuba Objętość: 75 cl ​Kolor: Biały...
Francja, Roubia
...Kultura biologiczna. Zbiory mechaniczne. Całkowite zbiory, fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, fermentacja malolaktyczna, klarowanie. Starzenie w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, mieszanie, lekkie filtrowanie, techniczny korek z korka. Gleby gliniasto-wapienne, gleby żwirowe. Oko Kolor czerwony, żywy, z rubinowymi refleksami. Nos...
Francja, Saint Cannat
...białymi mięsami, rybami, talerzem świeżych serów. Podawać w temperaturze 10-12°C.","VINIFIKACJA":"Winogrona zbierane są w optymalnej dojrzałości. Po przyjęciu do winiarni następuje bezpośrednie tłoczenie, a następnie klarowanie, po którym moszcz fermentuje w niskiej temperaturze (16-18°C). Wino dojrzewa na osadzie przez kilka miesięcy; delikatne użycie drewna finalizuje proces dojrzewania przed butelkowaniem."}...
Francja, Lallaing
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców lub twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz ze sklepu App Store

App StoreGoogle Play