... parcelarna Długa maceracja przez 3 tygodnie Fermentacja malolaktyczna w zbiornikach Dojrzewanie w dębowych beczkach przez 12 miesięcy CÉPAGES 50% Cabernet Sauvignon 50% Merlot OPIS O pięknej, klarownej barwie z refleksami granatowymi, Château Lalande rouge ujawnia w nosie przepiękny bukiet czerwonych owoców i kakao, z nutami tostowego drewna. Atak jest łagodny i okrągły, rozwijając się w nuty owocowe z delikatnie wtopionymi taninami. Wielkie wino z Saint-Julien.
Francja, Bordeaux
... naturalną fermentacją alkoholową, kontrolą temperatury, długą maceracją (18 dni) oraz 2 remontażami dziennie przez cały czas fermentacji. Te działania pozwalają maksymalnie wydobyć jakość owoców: kolor, aromaty i strukturę. Następnie wino dojrzewa w dębowych beczkach, z których jedna trzecia to nowe drewno, przez 12 miesięcy. Degustacja Na pierwszy rzut oka, wino z Château de la Haute Libarde...
Francja, La Cadière-D'azur
...USTA: Harmonijne, skoncentrowane, tłuste, nuty cytrusowe, nuty owoców czerwonych, nuty grejpfruta, okrągłe, dobrze zbudowane, silna intensywność, długa trwałość. Szczepy: Grenache (20%) / Mourvèdre (80%) Alkohol: 13% Objętość: 75 cl...
Francja, Auxerre
... długa długość Rada winiarza: podawać w temperaturze między 10 a 12°C Zawartość alkoholu: 14% Apogeum: 2020-2028 Opakowanie: Karton z 6 butelkami po 75cl Domaine: Château d'Yquem Appellation: Barsac Rocznik: 2018 Uprawa: Tradycyjna Etykieta: AOC (Appellation d'Origine Contrôlée)...
Francja, Roubia
... czarnej porzeczki, subtelne aromaty wiśni, hojne aromaty owoców czerwonych. Usta Intensywne, jedwabiste, lekkie nuty czarnej porzeczki, hojne nuty wiśni, hojne nuty owoców czerwonych, eleganckie taniny, delikatne taniny, okrągłe, dobrze zbudowane, dobra intensywność, długa trwałość. Dopasowanie potraw i wina Grillowane mięsa czerwone, mięsa białe, ptactwo, drób, sery krowie. Temperatura serwowania: 16° - 18° Kolor: Czerwony Szczep: Grenache, Mourvèdre, Syrah Alkohol: 14,5% Objętość: 75 cl (Butelka)...
Francja, Brissac Loire Aubance
...MILLESIME : 2018 CEPAGE : Chenin. TERROIR : Gravier d'Anjou. VINIFICATION ET ELEVAGE : Delikatne tłoczenie 3 zbiorów winogron poddanych suszeniu i botrytyzacji. Fermentacja w beczkach dębowych, a następnie dojrzewanie przez 12 miesięcy na drobnych osadach w celu wydobycia złożonej struktury aromatycznej. APPELLATION : AOP Coteaux de l'Aubance. NOTES DE DEGUSTATION : Lśniący, złoty kolor...
Francja, Saint Cannat
... gliniasto-wapiennych pokrytych otoczakami. To Cairanne Excellence pochodzi ze starych winorośli (w wieku od 30 do 80 lat) z bardzo niskim plonem wynoszącym 30 hl/ha. ODMIANY WINOGRON Grenache 60% Syrah 40% WINOBRANIE Po ręcznym zbiorze winogrona są całkowicie odszypułkowane po przyjęciu w winiarni. Każda odmiana jest winifikowana osobno, w tradycyjny sposób. Fermentacja w kontrolowanej temperaturze pozwala na długą macerację (3 do 4 tygodni).
Francja, Le Puy Ste Reparade
... wspaniałego terroiru. NASZE WINA: Winifikujemy w sposób tradycyjny, z dojrzewaniem na osadzie, długą fermentacją w niskiej temperaturze, zarządzaniem tlenem i temperaturą, ograniczonymi dodatkami siarczynów i innych substancji. Tutaj kluczowe jest: najpierw winogrono! PIWNICA: Symbol miejsca, nasza wieża winifikacyjna na 4 piętrach to unikalny koncept we Francji. Innowacyjna, umożliwia winifikację grawitacyjną w duchu jakości: "Tutaj schodzimy w sposób okrężny, delikatnie". Nasz cel: oferować wina przyjemności i dzielenia się...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play