Francja, Boulogne-Billancourt
...McHenry Hohnen to winnica z Margaret River w Australii, znana z win organicznych, które wyrażają różnorodność lokalnych terroirów. Założona przez pionierów regionu, winnica wyróżnia się swoimi zrównoważonymi praktykami oraz autentycznością swoich cuvées. Cuvée "Rocky Road" to mieszanka Sémillon i Sauvignon Blanc. Fermentacja w beczkach i dębowych baryłkach, a następnie dojrzewanie na osadzie...
Francja, Huningue
...Optyczny czujnik tlenu Memosens do zastosowań higienicznych w naukach przyrodniczych oraz przemyśle farmaceutycznym/żywnościowym Memosens COS81D to idealny czujnik tlenu do zastosowań higienicznych, takich jak fermentacja i inertyzacja. Jego precyzyjne i stabilne pomiary w długim okresie czasu oraz stały monitoring zapewniają niezwykle wiarygodne wartości pomiarowe, które pomogą Ci osiągnąć...
Francja, Banyuls Dels Aspres
...Encépagement: Macabeu - Muscat Côtes Catalanes Złoty medal od Gilberta i Gaillarda Sole: Argilo-Calcaire Winifikacja: Bezpośrednie tłoczenie, statyczne klarowanie i fermentacja w zbiornikach inox w temperaturze 14" / 16" przez 15 do 20 dni, a następnie dojrzewanie na drożdżach osadowych aż do butelkowania Degustacja: Jasnożółta i błyszcząca barwa, Nos oferuje aromaty świeżych owoców, cytrusowych i egzotycznych, a także piękne nuty kwiatowe. Żywy i świeży w ustach, typowość muscatu dominuje w finiszu. Encépagement: Macabeu - Muscat Sole: Argilo-Calcaire...
Francja, Saint-Vérand
...Winogrona zbierane są ręcznie. Do tej Cuvée używamy tylko pierwszych tłoczeń tylko pierwszych tłoczeń naszych najlepszych roczników. Wino dojrzewa w kadziach tylko podczas pierwszej fermentacji alkoholowej. przez około 3 miesiące, a następnie butelkowane z naszą drugą fermentacją drugą fermentacją, aby stworzyć delikatne bąbelki. Wino jest następnie starzone na listwach przez minimum 1 rok...
Francja, Lys Haut Layon
...Terroir: Gleba gliniasta żwirowa na łupkach Sytuacja: Haut layon Winogrona są zbierane ręcznie w kolejnych selekcjach. Winifikacja Fermentacja alkoholowa odbywa się w beczkach, a dojrzewanie trwa 18 miesięcy w beczkach. Cukry resztkowe: 210 g/litr Alkohol: 12,5 Degustacja w temperaturze między 10 a 12°C Nos: Żółty Nos: Nuty pigwy Usta: Owoce kandyzowane, pigwy z bogatym finiszem Potencjał...
Francja, Soing-En-Sologne
...Wino do picia. Fermentacja z użyciem dzikich drożdży bez dodatków. Maceracja przez 3 tygodnie. Do picia z przyjaciółmi! Domaine: CHÂTEAU FRÉDIGNAC Appellation: VIN DE FRANCE Région: BORDEAUX Couleur: Czerwone Cépages: 15% Merlot, 35% Malbec, 50% Cabernet Sauvignon Mode de culture: Bio Caractère: Lekki/Owocowy Contenance: 75cl Millésime: 2020 Poids: 1 kg...
Francja, Brissac Loire Aubance
...CEPAGE : Cabernet franc, Grolleau noir. TERROIR : Argilo-sableux. VINIFICATION ET ELEVAGE : Winogrona zbierane starannie ręcznie w skrzynkach. Winifikacja według tradycyjnej metody. Fermentacja i dojrzewanie na osadzie przez 12 miesięcy w piwnicy. APPELLATION : AOP Crémant de Loire. NOTES DE DEGUSTATION : Delikatne bąbelki na różowo-skalnym kolorze. Owocowy nos z nutami kwiatowymi. Świeży, owocowy i elegancki smak. ACCORD METS/VIN : Świąteczne aperitify, koktajle, tarta truskawkowa. TEMPERATURE DE SERVICE : Między 7 a 9°C. Kartony po 6 butelek 75cl...
...Polietylen klasyczny jest produkowany w wyniku rafinacji ropy naftowej, która jest nieodnawialnym surowcem kopalnym. Polietylen roślinny jest produkowany z odpadów trzciny cukrowej, która jest odnawialnym surowcem roślinnym. Trzcina cukrowa jest miażdżona, aby uzyskać zarówno cukier, jak i syropowy resztkowy produkt: melasę. Fermentacja tej melasy pozwala na produkcję etanolu, który po...
Francja, Saint Cannat
...WINIFIKACJA Bezpośrednie tłoczenie i fermentacja z kontrolą temperatury – mieszanie osadów na koniec fermentacji. DEGUSTACJA Jasnożółta barwa z zielonkawymi refleksami. W smaku wyczuwalne aromaty cytrusowe (cytryna, grejpfrut) oraz nuty roślinne (bukszpan, jaśmin). Idealne jako aperitif, do sałatek lub grillowanych ryb. Wino najlepiej podawać w temperaturze między 8°C a 10°C.
Francja, Chalonnes Sur Loire
...Proces Redux pozwala na obniżenie zawartości alkoholu w winie o 1 do 2 stopni, poprzez przetwarzanie moszczu przed fermentacją. Redux to opatentowana technika ujemna, która pozwala na zmniejszenie zawartości cukru w moszczu winogronowym dzięki dwustopniowemu procesowi membranowemu: filtracji i osmozie odwrotnej. Polega to na ekstrakcji z moszczu w niskiej temperaturze skoncentrowanego syropu...
Francja, Saint-Denis
...Wytworzona z tradycyjnej francuskiej mąki, ta gama oferuje produkty najwyższej jakości z lepszą trwałością. Powolna fermentacja w niskiej temperaturze daje wystarczająco dużo czasu na rozwój aromatów i generuje miąższ tłusty i porowaty, otoczony cienką i chrupiącą skórką, którą zawdzięczamy pieczeniu na kamieniu.
Francja, Brue Auriac
...Kolor: Czerwony Rocznik: 2019 AOP Coteaux Varois en Provence Szczepy: Syrah 90%, Grenache 10% 14,0% obj. WINIFIKACJA: Winiarstwo zrównoważone Maceracja przedfermentacyjna w niskiej temperaturze, fermentacja w 20-25°C, maceracja przez 2 tygodnie, dojrzewanie w beczkach dębowych (228L – średnie opalenie) przez 16 miesięcy NOTA DEGUSTACYJNA: Nos wyraża intensywne nuty konfitu z czarnych owoców...
Francja, Saint Loubes
...Ponad 100-letnie doświadczenie w produkcji win musujących z naszą spółką zależną SVM. - Proces oparty na metodzie Charmat (fermentacja odbywa się w zamkniętym pojemniku, jak w przypadku francuskich cydrów lub włoskich prosecco) - Dopasowanie do światowego trendu na słodkie smaki i ceny - Sektor otwarty na innowacje i przyciągający nowych konsumentów - Kilka możliwych kombinacji (w porównaniu do...
Francja, Les Riceys
Champagne Morize Père & Fils to winnica z tradycjami sięgającymi 1830 roku, z ponad trzema pokoleniami zbieraczy-manipulantów. Gospodarstwo znajduje się w malowniczej wiosce Les Riceys, w wyjątkowym terroirze Côte des Bar, największym w regionie Szampanii, położonym na południu departamentu Aube, znanym z trzech apelacji: CHAMPAGNE / ROSÉ DES RICEYS / COTEAUX CHAMPENOIS Nasze szampany, wino różo...
Francja, Ducy-Sainte-Marguerite
...uznawane przez liczne nagrody w uprawie owoców oraz wytwarzaniu wszystkich produktów cydrowych; tłoczenie, selekcja i fermentacja, destylacja aż po starzenie w beczkach z francuskiego dębu wyłącznie. Odwiedź nasz katalog produktów i odkryj nasze gamy.
Francja, Le Puy Ste Reparade
... wspaniałego terroiru. NASZE WINA: Winifikujemy w sposób tradycyjny, z dojrzewaniem na osadzie, długą fermentacją w niskiej temperaturze, zarządzaniem tlenem i temperaturą, ograniczonymi dodatkami siarczynów i innych substancji. Tutaj kluczowe jest: najpierw winogrono! PIWNICA: Symbol miejsca, nasza wieża winifikacyjna na 4 piętrach to unikalny koncept we Francji. Innowacyjna, umożliwia winifikację grawitacyjną w duchu jakości: "Tutaj schodzimy w sposób okrężny, delikatnie". Nasz cel: oferować wina przyjemności i dzielenia się...
Przejęta w 1999 roku, posiadłość CHATEAU LE BREZEGUET produkuje wina z winorośli o średniej wieku 25 lat, gdzie używanym szczepem jest Malbec. Aby wyprodukować swoje wina, fermentacja w gorących warunkach trwa około trzech tygodni, a następnie wino dojrzewa przez minimum 18 miesięcy. CHÂTEAU LE BREZEGUET produkuje również cuvée z jego starych winorośli, pochodzących z winorośli w wieku od 35 do...
Francja, Sennecey-Lès-Dijon
W BOURGOGNE jesteśmy specjalistami w zakresie sprzętu i materiałów do piekarni oraz cukierni. Nasza oferta obejmuje pełną gamę maszyn do piekarni i laboratorium cukierniczego lub czekoladowego (piece, chłodzenie, fermentacja, mieszanie, dzielenie, formowanie, wałkowanie...) oraz sprzęt do aranżacji Twojego sklepu (witryny, kosze na pieczywo, krajalnice...). Analizujemy i realizujemy Twoje projekty tworzenia lub rozbudowy, dokonujemy adaptacji istniejących instalacji w celu dostosowania ich do norm oraz zwiększenia stopnia automatyzacji.
Francja, Bondoufle
ACTIF Industries jest francuskim specjalistą w produkcji sprzętu dla branży gastronomicznej, restauracji, instytucji zbiorowego żywienia, cateringów, piekarni, cukierni, czekoladziarni: konserwacja, mrożenie, fermentacja, blokowanie ciasta, utrzymywanie temperatury, meble do przechowywania INOX, szafy, chłodziarki, zamrażarki, mroźniki, wieże. Wszystkie produkty są wytwarzane „wyłącznie we Francji”, w fabryce znajdującej się u bram Paryża. Rygor i perfekcjonizm wykazały uznawane umiejętności. To efekt ponad 25-letniego doświadczenia.
... umieszczane w prasę. Uzyskany sok, zwany moszczem, jest przenoszony do piwnicy po sedymentacji i umieszczany w beczkach, w których odbywa się fermentacja alkoholowa. W przypadku win czerwonych winogrona są częściowo odszypułkowane (celem jest oddzielenie owoców od łodyg); następnie macerują w kadzi (najlepiej drewnianej) przez tydzień lub dłużej, w zależności od rocznika. Ta faza pozwala na ekstrakcję tanin i koloru zawartych w skórce winogron. Gdy kadzie osiągają temperaturę około 16-18°C, rozpoczyna się aktywność drożdży i fermentacja alkoholowa.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play