... współpracy z partnerami setki biogazowni w Niemczech i na całym świecie. Większość tych projektów jest nadal w eksploatacji i stanowi dowód wysokiej jakości oraz technicznych i ekonomicznych osiągów rozwiązań systemowych LIPP. LIPP oferuje rozwiązania systemowe do produkcji biogazu w następujących obszarach: ZASTOSOWANIA - anaerobowe oczyszczalnie ścieków - zakłady fermentacji odpadów - fermentacja osadów ściekowych - rolnicze biogazownie...
...Kawa uprawiana przez Carlosa na jego plantacji w Hondurasie ma dość bogaty profil aromatyczny i smakowy. Dzięki 48 godzinom naturalnej fermentacji, możemy cieszyć się zarówno słodkimi nutami mlecznej czekolady i karmelu, jak i bardziej owocowymi akcentami pomarańczy i zielonego jabłka. Eksplozja smaków, która zawsze pozostaje zrównoważona z średnią kwasowością. Lokalizacja: Corquin, Copan Gospodarstwo: Carlos Estevez Mejia Wysokość: 1450 – 1550 m n.p.m. Wariant: Red Catuai Proces: Fermentacja Anaerobowa 48 godzin Profil organoleptyczny: Pomarańcza, biała czekolada, zielone jabłko i karmel...
...ORIGIN Wino różowe z Francji Pozwól się zaskoczyć temu mrożonemu różowemu winu! Zachwyci Cię swoją świeżością i przyjemnością, podkreśloną nutą słodyczy. Najlepiej smakuje bardzo schłodzone z kilkoma kostkami lodu. Idealne jako aperitif, doda oryginalności wszystkim Twoim letnim potrawom. WINEMAKING Tradycyjne, z bezpośrednim tłoczeniem i fermentacją w niskiej temperaturze, aby zachować...
Francja, Saint-Bris-Le-Vineux
... "Clos Jus". Winifikacja i dojrzewanie Zbiory winogron w idealnej dojrzałości. Selekcja najlepszych gron dzięki analizie fotometrycznej przy odbiorze winogron. Fermentacja w ciągu 15 dni. Tłoczenie pneumatyczne w celu zachowania jakości soków. Fermentacja malo-laktyczna w beczkach. Dojrzewanie w beczkach (nowe beczki i beczki 5-letnie) przez 12 miesięcy. Butelkowanie w optymalnym momencie i odpoczynek wina przed wprowadzeniem na rynek. NOTATKI Z DEGUSTACJI To wino o czerwonej barwie wiśni ujawnia złożony bukiet. Temperatura serwowania: 16 - 18°C...
Polska, Zaleszany
Founded in 2010 in Poland, Formpos specializes in crafting bespoke retail furniture. Our range includes plywood stands, retail displays, shelves for shops, free-standing display units, exhibition displays, reception desks, counter displays, and more. We provide a complete service solution, starting from product design through prototype, series production, logistics, and installation across the EU...
Włochy, Marmirolo
...W: 380 ÷ 400. Mąka Typ 55 uzyskana z najlepszych europejskich pszenic, o dużej sile. Idealna do wyrabiania ciasta metodą tradycyjną z długą fermentacją i przechowywaniem, do 4 dni w chłodni. 25KG -10KG...
Ukraina, Chornomorsk
...Wysokiej jakości korzeń szczawiu końskiego, zioło na sprzedaż hurtową Potrawy przygotowywane z liści szczawiu końskiego cieszą się dużą popularnością. Używa się nie świeżych liści, lecz suszonych - podczas suszenia zachodzi fermentacja, co nadaje im przyjemny smak, a charakterystyczna goryczka znika. Ekstrakt z korzeni i kłączy daje żółty barwnik; liście i łodygi dają zielony barwnik. Kłącze...
...Nieprzetworzony cukier buraczany z Francji Naturalny aromat papai Naturalny barwnik E160c (ekstrakt z karotenoidów) Opakowanie: Słoik PET 200g Zastosowania: Domowe jogurty: Idealny do użycia z jogurtownicą, ten cukier dodaje egzotycznego smaku domowym jogurtom. Wystarczy wymieszać go z mlekiem przed fermentacją, aby uzyskać subtelny i naturalny smak. Wypieki i Desery: Idealny do ciast, tart i kremów, dodaje słodkiego i owocowego akcentu, który zachwyci miłośników tropikalnych smaków. Referencja:SUCRE000084...
Francja, Bordeaux
... 24°C, co pozwala na optymalną ekstrakcję aromatów, koloru i tanin. Wino jest odciekane po 15 do 20 dniach przed fermentacją malolaktyczną. Degustacja Z ciemnoczerwonym kolorem, to wino otwiera się intensywnym owocowym bukietem z przyprawowymi nutami charakterystycznymi dla dobrze dojrzałych Cabernet Sauvignon. W ustach taniny są miękkie i ciepłe. Struktura jest szeroka z nutami leśnych owoców i...
Francja, Saint-Martin-Du-Vivier
...Szampan jest ostatecznym symbolem luksusu i celebracji na całym świecie. Produkowany wyłącznie w regionie Szampanii we Francji, ten prestiżowy win musujący jest wytwarzany według tradycyjnej metody, z drugą fermentacją w butelce, która nadaje mu drobne bąbelki i unikalny charakter. Ikoniczne szczepy, takie jak Chardonnay, Pinot Noir i Pinot Meunier, wnoszą do szampana bogaty bukiet aromatyczny...
Polska, Warszawa, Poland
...Acid Whey Powder (AWP) jest produktem ubocznym produkcji sera lub kwaśnej kazeiny. Powstaje w wyniku suszenia świeżej serwatki z miękkich serów białych. Fermentacja mikrobiologiczna zmniejsza zużycie mleka drobnoustrojów i przekształca laktozę w kwas mlekowy. Acid Whey Powder jest używany głównie do produkcji ricotty i masła serwatkowego. Jest również stosowany jako składnik wielu przetworzonych...
...Energy-K to napój energetyczny fermentowany z Kombuchą. Cukier dodany przed fermentacją jest całkowicie wykorzystywany przez kultury Kombuchy. Napoje są butelkowane niepasteryzowane i niefiltrowane. Dzięki fermentacji w butelce powstaje orzeźwiająca gazowość. Kofeina pochodzi w 100% z palonej herbaty Mate z upraw ekologicznych (w wariancie: "Mate") lub z ekstraktu z ekologicznego Guarany (w pozostałych wariantach).
... z stylem życia i zdrowiem oraz substancji pomocniczych dla przemysłu farmaceutycznego. Możemy zastosować różnorodne możliwości techniczne: - Rozpuszczanie składników stałych i mieszanie komponentów - Koncentracja roztworów wodnych, zawiesin i dyspersji - Oczyszczanie, mycie i koncentracja za pomocą nowoczesnych instalacji ultrafiltracyjnych (UF) - Emulgowanie, dyspersja i homogenizacja - Podgrzewanie i chłodzenie płynnych surowców - Fermentacja, hydroliza oraz różnorodne procesy enzymatyczne...
Francja, Saint Emilion
... de Laforest Winifikacja: Maceracja przedfermentacyjna w temperaturze 8-10 °C Fermentacja alkoholowa Maceracja od 3 do 5 tygodni Fermentacja malolaktyczna w beczkach Winifikacja integralna na podstawie selekcji parceli, ręczne przetłaczanie Dojrzewanie: 10 do 14 miesięcy, 30% nowych beczek Mieszanka: 60% Merlot, 30% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon...
Włochy, Canelli
...Kompaktowy monoblok z 7 zaworami napełniającymi to rozwiązanie zaprojektowane dla małych winnic, które produkują wina najwyższej jakości. Może być wyposażony w zamykarkę do kapsli i jest odpowiedni do butelkowania rzemieślniczo warzonego piwa z drugą fermentacją. Centralna gwiazda umieszcza 7 butelek pod kranami, które są napełniane poprzez opuszczenie zbiornika. Podczas gdy te butelki są...
Francja, Paris
...Cidre o złotej słomkowej barwie z miedzianymi refleksami. Połączenie słodkich, lekko gorzkich i kwaśnych jabłek nadaje temu cydrowi doskonałą równowagę typową dla normandzkiego terroiru. Fermentacja na dzikich drożdżach Wytwarzanie musowania metodą tradycyjną Pochodzący z rolnictwa ekologicznego - Gospodarstwo certyfikowane przez Demeter Bez dodatku siarczynów Wymiary: 5,5 cm x 23 cm Waga netto: 330 Objętość: 330 mL...
Francja, Soreze
TOM PRESS oferuje profesjonalistom cały sprzęt do konserwacji, przetwarzania żywności i gotowania: N°1 dla pasjonatów rękodzieła. TOM PRESS projektuje i dystrybuuje ponad 5 000 referencji sprzętu i produktów do konserwacji, gotowania i przetwarzania żywności. Dzięki temu sprzętowi możesz produkować i przetwarzać owoce i warzywa, mięsa i ryby, nabiał, zboża oraz samodzielnie przygotować swoją wędl...
... się do szerokiego zakresu zastosowań z prostą geometrią. Zalety 1-Specjalne wykończenie powierzchni 2-Odpowiedni i dostosowywalny design 3-Długa żywotność 4-Wysoka trwałość – mniejsze wymagania konserwacyjne 5-Skuteczna filtracja Zastosowania 1-Przetwórstwo żywności i minerałów 2-Czyszczenie wody 3-Zastosowania górnicze 4-Separacja wibracyjna 5-Fermentacja 6-Obróbka wody Stal nierdzewna w...
...Cépages : Sciaccarellu i Niellucciu (40/60) 15 lat 25 hl/hec Récolte : ręczna (10 000 butelek) Vinification : bez siarczynów. Zbiór częściowo odszypułkowany, zbiornik inox z regulacją temperatury Mise en cuve i fermentacja. Fermentacja w temperaturze 24 do 28°C. Codzienne remontowanie i napowietrzanie. Maceracja 4 do 5 tygodni w zależności od szczepów w tym roczniku. Opróżnianie i prasowanie...
Belgia, Westerlo
...Materiał może być przetwarzany za pomocą konwencjonalnego sprzętu przemysłu tworzyw sztucznych, takiego jak maszyny do wtrysku i wytłaczania. Typowe zastosowania końcowe to te, dla których organiczna recyklingowalność (kompostowalność i fermentacja beztlenowa) jest zamierzonym końcem życia lub dla których trudno jest uniknąć fragmentów trafiających do otoczenia. Nadaje się do (żywnościowych) opakowań, zarządzania odpadami organicznymi, zastosowań rolniczych, ogrodniczych oraz związanych z morzem.
Polska, Warszawa
... są one lepiej przyswajalne przez skórę, co zwiększa ich skuteczność i biodostępność w porównaniu do tradycyjnych ekstraktów. Fermentacja dodatkowo wzmacnia właściwości nawilżające, regenerujące i antyoksydacyjne roślin, co sprawia, że ekstrakty te idealnie sprawdzają się w produktach do pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej oraz wymagającej regeneracji. Przykładowo, fermentowany ekstrakt z soi...
Holandia, Harderwijk
... nazywana jest również „nieśmiertelną” w tradycyjnej medycynie chińskiej. Fermentacja w bogatym w składniki odżywcze środowisku zapewnia jej właściwości regeneracyjne. Jak używać? Wieczorem nałóż niewielką ilość kremu na oczyszczoną twarz i szyję. Delikatnie wmasuj krem opuszkami palców na całej twarzy, wykonując ruchy od dołu do góry. Używaj w połączeniu z kremem na dzień L'Oréal Paris Age Perfect Cell Renaissance, aby uzyskać najlepsze rezultaty.
... aktywności, ale ponieważ fermentacja jest długim procesem (kilka dni), enzym może usunąć cały alfa-acetolakton. EFEKT pH Optymalne pH wynosi od 5,5 do 6. Przy pH 5 enzym działa z 50% swojej maksymalnej aktywności, a przy...
Niemcy, Mainz
...Smaczny kwiat na zewnątrz • Certyfikat z <0,2% THC • Tani bestseller z dobrymi marżami Produkt zawiera: 1 g SKU: 100063 Waga: 1 g Wymiary: 0.00 × 0.00 × 0.00 cm Dostępny w: Unii Europejskiej Fermentacja: 2 tygodnie Nawóz: brak Faza kwitnienia: 8 tygodni Pochodzenie: Szwajcaria Zawartość THC: <0,2% Cięcie: suche Metoda uprawy: na zewnątrz Cięcie: suche...
Francja, Issy-Les-Moulineaux
Caviste online z ponad 350 referencjami win, szampanów i alkoholi, La Cave Éclairée dostarcza zarówno dla klientów indywidualnych (zamówienia online, wesela itp.), jak i dla firm (CSE, prezenty na koniec roku, wydarzenia, seminaria, imprezy itp.). Asortyment składa się w przeważającej części z małych, rodzinnych winnic o wysokiej jakości i kładzie duży nacisk na produkty ekologiczne. Szampany, wi...
...Suszenie wytwarzane przez naszego partnera LIS France SA (Lesaffre Ingredients Services). Oferujemy zarówno suszenie rozpyłowe, suszenie w próżni, jak i granulację. LIS oferuje Państwu produkcję formulacji przed suszeniem. To wykracza poza suszenie substancji. Można przeprowadzić następujące czynności: Mieszanie (ciecz/ciecz, proszek/ciecz, pasta/ciecz) Homogenizacja pod wysokim ciśnieniem (emulsja) Hydroliza Filtracja Obróbka cieplna Fermentacja...
Francja, Carnoet
... oferuje od ponad dziesięciu lat rozwiązania do przechowywania w inertyzacji dla zachowania zbóż na farmie, przeznaczone do FAF, czyli produkcji pasz na farmie. Oferta silosów tour Vitalac pozwala zachować wartości odżywcze wilgotnych zbóż (kukurydza, pszenica) i nawet poprawić ich smakowitość dla karmienia zwierząt. Na koniec zbiorów, dzięki hermetycznemu zamknięciu silosu do kiszenia, fermentacja mlekowa ziaren zużywa tlen.
Francja, Montmorillon
...To piwo bursztynowe jest przyjemnie pełne. Fermentacja zbóż nadaje mu lekko słodkie nuty i wyjątkową okrągłość! Degustuj w dobrym towarzystwie! Kolor: Bursztynowy Styl: Ale Bursztynowa Zawartość alkoholu: 6,50% IBU (goryczka): 13...
Francja, Caromb
... : Bezpośrednie tłoczenie. Moszcz szybko schładzany, aby zachować aromaty. Naturalne klarowanie na zimno. Fermentacja w zbiornikach w 16°C dla optymalnej świeżości i owocowości. Starzenie na drobnych osadach aż do butelkowania.
Portugalia, Figueira Da Foz
Dzięki wykorzystaniu umów na dystrybucję hurtową w całej Europie, Domador - Wina i Likiery zdołał zapewnić bardzo konkurencyjne ceny, jednocześnie utrzymując jakość, którą firma zobowiązuje się oferować swoim klientom. Rdzeniem naszej działalności jest dostarczanie win w dużych ilościach, moszczy, koncentratów, napojów alkoholowych, materiałów winiarskich, artykułów eksploatacyjnych i wielu innyc...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play