Francja, Brissac Loire Aubance
...CEPAGE : Cabernet franc, Grolleau noir. TERROIR : Argilo-sableux. VINIFICATION ET ELEVAGE : Winogrona zbierane starannie ręcznie w skrzynkach. Winifikacja według tradycyjnej metody. Fermentacja i dojrzewanie na osadzie przez 12 miesięcy w piwnicy. APPELLATION : AOP Crémant de Loire. NOTES DE DEGUSTATION : Delikatne bąbelki na różowo-skalnym kolorze. Owocowy nos z nutami kwiatowymi. Świeży, owocowy i elegancki smak. ACCORD METS/VIN : Świąteczne aperitify, koktajle, tarta truskawkowa. TEMPERATURE DE SERVICE : Między 7 a 9°C. Kartony po 6 butelek 75cl...
...Polietylen klasyczny jest produkowany w wyniku rafinacji ropy naftowej, która jest nieodnawialnym surowcem kopalnym. Polietylen roślinny jest produkowany z odpadów trzciny cukrowej, która jest odnawialnym surowcem roślinnym. Trzcina cukrowa jest miażdżona, aby uzyskać zarówno cukier, jak i syropowy resztkowy produkt: melasę. Fermentacja tej melasy pozwala na produkcję etanolu, który po...
Francja, Saint Cannat
...WINIFIKACJA Bezpośrednie tłoczenie i fermentacja z kontrolą temperatury – mieszanie osadów na koniec fermentacji. DEGUSTACJA Jasnożółta barwa z zielonkawymi refleksami. W smaku wyczuwalne aromaty cytrusowe (cytryna, grejpfrut) oraz nuty roślinne (bukszpan, jaśmin). Idealne jako aperitif, do sałatek lub grillowanych ryb. Wino najlepiej podawać w temperaturze między 8°C a 10°C.
Wielka Brytania, Ellesmere Port
SPL International produkuje i dostarcza szeroką gamę produktów fermentacyjnych oraz surowców zarówno dla producentów komercyjnych napojów alkoholowych, jak i hurtowników domowego browarnictwa. Kategorie produktów obejmują: drożdże, składniki odżywcze, enzymy, klarowniki, regulację kwasowości, fermentowalne składniki i inne; jeśli nie mamy produktów, których potrzebujesz w naszym istniejącym portfo...
Słowenia, Maribor
Firma Borgla d.o.o. została założona w 2015 roku i wywodzi się z pomysłu na narzędzie do przygotowywania kefiru. Jako udany projekt na Kickstarterze, firma rozpoczęła działalność i rozwija nowe narzędzia do przygotowywania fermentowanej żywności i napojów. Do dziś firma, oprócz rozwoju produktów do domowego przygotowywania fermentowanej żywności i napojów, rozpoczęła również hodowlę ekologicznych...
...Ergotioneina (EGT) jest ważną substancją czynną w ludzkim ciele. Ergotioneina uzyskiwana jest w wyniku wielokrotnej fermentacji Hericium Erinaceum i Tricholoma Matsutake. Wielokrotna fermentacja może zwiększyć wydajność L-Ergotioneiny, która jest pochodną siarkową aminokwasu histydyny, unikalnym stabilnym przeciwutleniaczem i środkiem cytoprotekcyjnym, występującym w ludzkim ciele. Ergotioneina może być transportowana do mitochondriów przez transporter OCTN-1 w keratynocytach skóry i fibroblastach, pełniąc w ten sposób funkcje przeciwutleniające i ochronne. Numer CAS: 104832-72-0...
Francja, Chalonnes Sur Loire
...Proces Redux pozwala na obniżenie zawartości alkoholu w winie o 1 do 2 stopni, poprzez przetwarzanie moszczu przed fermentacją. Redux to opatentowana technika ujemna, która pozwala na zmniejszenie zawartości cukru w moszczu winogronowym dzięki dwustopniowemu procesowi membranowemu: filtracji i osmozie odwrotnej. Polega to na ekstrakcji z moszczu w niskiej temperaturze skoncentrowanego syropu...
Hiszpania, Madrid
...Nazwa pochodzenia: CIGALES Zbiory odbyły się na początku października, poddając je delikatnemu zgniataniu i odszypułkowaniu. Fermentacja przebiegała w kontrolowanej temperaturze. Następnie przeprowadzono fermentację malolaktyczną. Później wino zostało sklarowane, ustabilizowane i zabutelkowane.
Niemcy, Hamburg
... hamuje rozkład białka mięśniowego i wspiera procesy gojenia. 100% czysta L-leucyna może być zatem dodawana jako suplement diety do Twoich shake'ów lub BCAA, aby uzyskać potrzebny zastrzyk energii podczas treningu. Właściwości produktu: Bezglutenowy, Bezlaktozowy, Wegański Oznakowanie żywności: E 641 Produkcja: Fermentacja z kukurydzy...
Francja, Saint-Denis
...Wytworzona z tradycyjnej francuskiej mąki, ta gama oferuje produkty najwyższej jakości z lepszą trwałością. Powolna fermentacja w niskiej temperaturze daje wystarczająco dużo czasu na rozwój aromatów i generuje miąższ tłusty i porowaty, otoczony cienką i chrupiącą skórką, którą zawdzięczamy pieczeniu na kamieniu.
Francja, Brue Auriac
...Kolor: Czerwony Rocznik: 2019 AOP Coteaux Varois en Provence Szczepy: Syrah 90%, Grenache 10% 14,0% obj. WINIFIKACJA: Winiarstwo zrównoważone Maceracja przedfermentacyjna w niskiej temperaturze, fermentacja w 20-25°C, maceracja przez 2 tygodnie, dojrzewanie w beczkach dębowych (228L – średnie opalenie) przez 16 miesięcy NOTA DEGUSTACYJNA: Nos wyraża intensywne nuty konfitu z czarnych owoców...
Białoruś, Grodno
... zawiera białko, które jest chronione przed fermentacją, cztery szczepy bakterii probiotycznych, środki buforujące-deoksydujące, makro-, mikroelementy oraz witaminy, które są niezbędne i ważne dla realizacji wysokowydajnego rozwoju produkcji mleka. Stosowanie tego dodatku w okresie rozwoju produkcji mleka pozwala zwiększyć wydajność krów o 3-5 litrów do końca rozwoju produkcji mleka. W dalszej kolejności, krowa, która otrzymała ten dodatek w okresie rozwoju produkcji mleka.
Francja, Saint Loubes
...Ponad 100-letnie doświadczenie w produkcji win musujących z naszą spółką zależną SVM. - Proces oparty na metodzie Charmat (fermentacja odbywa się w zamkniętym pojemniku, jak w przypadku francuskich cydrów lub włoskich prosecco) - Dopasowanie do światowego trendu na słodkie smaki i ceny - Sektor otwarty na innowacje i przyciągający nowych konsumentów - Kilka możliwych kombinacji (w porównaniu do...
Wielka Brytania, Cookstown
...Czym jest fermentacja beztlenowa? Fermentacja beztlenowa to naturalny proces biologiczny, który można wykorzystać do wytwarzania energii odnawialnej i zarządzania odpadami. Proces ten zachodzi w fermentorze wolnym od tlenu, gdzie mikroorganizmy przekształcają materiały organiczne, takie jak odpady spożywcze, zawiesiny i resztki upraw, w: Biogaz Biogaz to mieszanka gazu biometanowego i...
Francja, Les Riceys
Champagne Morize Père & Fils to winnica z tradycjami sięgającymi 1830 roku, z ponad trzema pokoleniami zbieraczy-manipulantów. Gospodarstwo znajduje się w malowniczej wiosce Les Riceys, w wyjątkowym terroirze Côte des Bar, największym w regionie Szampanii, położonym na południu departamentu Aube, znanym z trzech apelacji: CHAMPAGNE / ROSÉ DES RICEYS / COTEAUX CHAMPENOIS Nasze szampany, wino różo...
Hiszpania, Sant Cugat Del Vallès
...Szybkie szczegóły Typ: Zielona kawa Odmiana: Inna Rodzaj przetwarzania: suszenie na słońcu Dojrzałość: bardzo dobra fermentacja Klasa: 1 i 2 Certyfikacja: SGS, Krajowa Rada Kakao i Kawy (NCCB) Waga (kg): 71 Miejsce pochodzenia: Hiszpania Marka: konwencjonalne kakao i kawa...
Niemcy, Kirchheim Am Neckar
...Chroni to kable i węże. Elementy prowadzenia kabli dostarczane są w długościach 3 metrów. Dzięki szerokiemu asortymentowi akcesoriów montażowych, instalacja na ścianie lub suficie jest bardzo łatwa. Elementy łączone są za pomocą złączek śrubowych. Cała technologia zawieszania jest innowacyjna w tym systemie montażowym. Oznacza to, że elektryk może komfortowo pracować przy stole montażowym podczas instalacji sterowania fermentacją. Ten system tworzy nowy, prostszy i wygodniejszy sposób pracy dla instalatora na miejscu budowy.
Niemcy, Hamburg
... procesach przemysłowych w branżach takich jak petrochemia, rafinacja ropy naftowej, metalurgia, maszyny, elektrownie, papiernictwo, farmaceutyki, drukowanie i farbowanie, żywność, fermentacja, ochrona środowiska i inne. ● Wysokoodporne przedwzmacniacze o wysokiej odporności na zakłócenia; ● Monitor pH (ORP) i odległość przesyłania elektrody do 100 m (opcjonalny przedwzmacniacz); ● Izolowane wyjście prądowe 4~20mA s485 komunikacja;...
Bułgaria, Plovdiv
... rozmrażania. W piekarniku rozwój jest silny, chleb jest złocisty i błyszczący, a miąższ ma dobrze otwarte pory. Fermentacja jest szybka i stabilna, bez pęknięć na powierzchni. Poprawiacz do makaronu, spaghetti, makaronu, wermiszelu, klusek Poprawiacz do spaghetti, makaronu, wermiszelu, klusek, makaronu. Gotowe produkty mają dobrze widoczną połysk, kolor, solidność, przezroczystą powierzchnię i...
Francja, Ducy-Sainte-Marguerite
...uznawane przez liczne nagrody w uprawie owoców oraz wytwarzaniu wszystkich produktów cydrowych; tłoczenie, selekcja i fermentacja, destylacja aż po starzenie w beczkach z francuskiego dębu wyłącznie. Odwiedź nasz katalog produktów i odkryj nasze gamy.
Hiszpania, Rubi-Barcelona
...fermentacja, zawieszenie ciał stałych, roztwory, złożone reakcje chemiczne itp. Mikronizatory do dyspersji i emulgacji, osiągające bardzo mały rozmiar cząstki. Filtry Nucha są przeznaczone do zastosowań filtracyjnych głównie w przemyśle chemicznym, farmaceutycznym i spożywczym.
Francja, Le Puy Ste Reparade
... wspaniałego terroiru. NASZE WINA: Winifikujemy w sposób tradycyjny, z dojrzewaniem na osadzie, długą fermentacją w niskiej temperaturze, zarządzaniem tlenem i temperaturą, ograniczonymi dodatkami siarczynów i innych substancji. Tutaj kluczowe jest: najpierw winogrono! PIWNICA: Symbol miejsca, nasza wieża winifikacyjna na 4 piętrach to unikalny koncept we Francji. Innowacyjna, umożliwia winifikację grawitacyjną w duchu jakości: "Tutaj schodzimy w sposób okrężny, delikatnie". Nasz cel: oferować wina przyjemności i dzielenia się...
Piekarnia Sultao działa od 1977 roku, zajmując się codzienną produkcją wypieków i świeżego chleba dla stałych klientów, a także dostarczaniem do sprzedaży w Porto. Jest bardzo ceniona za swój chleb wytwarzany ręcznie, z wolną fermentacją, co sprzyja dobremu samopoczuciu jej klientów. Bijou i chleb wodny to wizytówki tego miejsca, z przepisem sięgającym niemal pół wieku. Sultao - Twój wybór piekarni.
Niemcy, Düsseldorf
... odzyskać surowce wtórne i/lub wytworzyć produkt paliwowy z MSW, Bollegraaf Recycling Solutions jest właściwym wyborem dla Ciebie! Zalety naszych instalacji: • Osiągnij maksymalne przekierowanie z Twojego strumienia odpadów • Obsługuj różnorodne strumienie materiałów przychodzących: odpady komunalne, odpady budowlane i rozbiórkowe, odpady organiczne oraz odpady komercyjne • Integruj z różnymi technologiami przetwarzania: fermentacja beztlenowa, gazowanie i piroliza • Niższe koszty przetwarzania i robocizny na tonę...
W przemyśle fermentacyjnym mikrobiologiczne przekształcenia materiałów organicznych są powszechnie stosowane do uzyskiwania niezbędnych produktów, z uwzględnieniem różnicy między fermentacją tlenową a beztlenową. Zapewnienie optymalnych warunków dla mikroorganizmów odgrywa w tym ważną rolę. EGH ingredients® oferuje ESTERIN® jako środek do kontrolowania i zapobiegania pienieniu, dostosowując...
Niemcy, Halstenbek
.../ Węglowodany (Galaktoza, Tagatoza,.), Kwas usninowy P4L® - USŁUGI: Zarządzanie projektami i doradztwo, Zarządzanie produkcją i łańcuchem dostaw, Rozwój biznesu i sprzedaż techniczna, Badania i rozwój TECHNOLOGIE PLATFORMOWE/ MOŻLIWOŚCI PRODUKCYJNE: (Fermentacja komórkowa) Fermentacja, Ekstrakcja i oczyszczanie (Adsorpcja/ Desorpcja, Krystalizacja,..), Zielona chemia, cGMP, ISO9001...
Przejęta w 1999 roku, posiadłość CHATEAU LE BREZEGUET produkuje wina z winorośli o średniej wieku 25 lat, gdzie używanym szczepem jest Malbec. Aby wyprodukować swoje wina, fermentacja w gorących warunkach trwa około trzech tygodni, a następnie wino dojrzewa przez minimum 18 miesięcy. CHÂTEAU LE BREZEGUET produkuje również cuvée z jego starych winorośli, pochodzących z winorośli w wieku od 35 do...
Turcja, Bursa
...którą ocet naturalnie tworzy, aby ograniczyć kontakt z powietrzem. Taki stan rzeczy świadczy o tym, że fermentacja nadal trwa i że ocet jest naturalny. W polskim rynku krajowym naszymi klientami są hurtownicy żywności, piekarnie, sklepy, mleczarnie oraz kawiarnie, a także prowadzimy sprzedaż detaliczną przez internet, na przykład na stronach Hepsiburada.com czy Trendyol.com.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play