...ORIGIN Wino różowe z Francji Pozwól się zaskoczyć temu mrożonemu różowemu winu! Zachwyci Cię swoją świeżością i przyjemnością, podkreśloną nutą słodyczy. Najlepiej smakuje bardzo schłodzone z kilkoma kostkami lodu. Idealne jako aperitif, doda oryginalności wszystkim Twoim letnim potrawom. WINEMAKING Tradycyjne, z bezpośrednim tłoczeniem i fermentacją w niskiej temperaturze, aby zachować...
Francja, Saint-Bris-Le-Vineux
... "Clos Jus". Winifikacja i dojrzewanie Zbiory winogron w idealnej dojrzałości. Selekcja najlepszych gron dzięki analizie fotometrycznej przy odbiorze winogron. Fermentacja w ciągu 15 dni. Tłoczenie pneumatyczne w celu zachowania jakości soków. Fermentacja malo-laktyczna w beczkach. Dojrzewanie w beczkach (nowe beczki i beczki 5-letnie) przez 12 miesięcy. Butelkowanie w optymalnym momencie i odpoczynek wina przed wprowadzeniem na rynek. NOTATKI Z DEGUSTACJI To wino o czerwonej barwie wiśni ujawnia złożony bukiet. Temperatura serwowania: 16 - 18°C...
...Nieprzetworzony cukier buraczany z Francji Naturalny aromat papai Naturalny barwnik E160c (ekstrakt z karotenoidów) Opakowanie: Słoik PET 200g Zastosowania: Domowe jogurty: Idealny do użycia z jogurtownicą, ten cukier dodaje egzotycznego smaku domowym jogurtom. Wystarczy wymieszać go z mlekiem przed fermentacją, aby uzyskać subtelny i naturalny smak. Wypieki i Desery: Idealny do ciast, tart i kremów, dodaje słodkiego i owocowego akcentu, który zachwyci miłośników tropikalnych smaków. Referencja:SUCRE000084...
Francja, Bordeaux
... 24°C, co pozwala na optymalną ekstrakcję aromatów, koloru i tanin. Wino jest odciekane po 15 do 20 dniach przed fermentacją malolaktyczną. Degustacja Z ciemnoczerwonym kolorem, to wino otwiera się intensywnym owocowym bukietem z przyprawowymi nutami charakterystycznymi dla dobrze dojrzałych Cabernet Sauvignon. W ustach taniny są miękkie i ciepłe. Struktura jest szeroka z nutami leśnych owoców i...
Francja, Saint-Martin-Du-Vivier
...Szampan jest ostatecznym symbolem luksusu i celebracji na całym świecie. Produkowany wyłącznie w regionie Szampanii we Francji, ten prestiżowy win musujący jest wytwarzany według tradycyjnej metody, z drugą fermentacją w butelce, która nadaje mu drobne bąbelki i unikalny charakter. Ikoniczne szczepy, takie jak Chardonnay, Pinot Noir i Pinot Meunier, wnoszą do szampana bogaty bukiet aromatyczny...
Francja, Saint Emilion
... de Laforest Winifikacja: Maceracja przedfermentacyjna w temperaturze 8-10 °C Fermentacja alkoholowa Maceracja od 3 do 5 tygodni Fermentacja malolaktyczna w beczkach Winifikacja integralna na podstawie selekcji parceli, ręczne przetłaczanie Dojrzewanie: 10 do 14 miesięcy, 30% nowych beczek Mieszanka: 60% Merlot, 30% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon...
Francja, Paris
...Cidre o złotej słomkowej barwie z miedzianymi refleksami. Połączenie słodkich, lekko gorzkich i kwaśnych jabłek nadaje temu cydrowi doskonałą równowagę typową dla normandzkiego terroiru. Fermentacja na dzikich drożdżach Wytwarzanie musowania metodą tradycyjną Pochodzący z rolnictwa ekologicznego - Gospodarstwo certyfikowane przez Demeter Bez dodatku siarczynów Wymiary: 5,5 cm x 23 cm Waga netto: 330 Objętość: 330 mL...
Francja, Soreze
TOM PRESS oferuje profesjonalistom cały sprzęt do konserwacji, przetwarzania żywności i gotowania: N°1 dla pasjonatów rękodzieła. TOM PRESS projektuje i dystrybuuje ponad 5 000 referencji sprzętu i produktów do konserwacji, gotowania i przetwarzania żywności. Dzięki temu sprzętowi możesz produkować i przetwarzać owoce i warzywa, mięsa i ryby, nabiał, zboża oraz samodzielnie przygotować swoją wędl...
...Cépages : Sciaccarellu i Niellucciu (40/60) 15 lat 25 hl/hec Récolte : ręczna (10 000 butelek) Vinification : bez siarczynów. Zbiór częściowo odszypułkowany, zbiornik inox z regulacją temperatury Mise en cuve i fermentacja. Fermentacja w temperaturze 24 do 28°C. Codzienne remontowanie i napowietrzanie. Maceracja 4 do 5 tygodni w zależności od szczepów w tym roczniku. Opróżnianie i prasowanie...
Francja, Issy-Les-Moulineaux
Caviste online z ponad 350 referencjami win, szampanów i alkoholi, La Cave Éclairée dostarcza zarówno dla klientów indywidualnych (zamówienia online, wesela itp.), jak i dla firm (CSE, prezenty na koniec roku, wydarzenia, seminaria, imprezy itp.). Asortyment składa się w przeważającej części z małych, rodzinnych winnic o wysokiej jakości i kładzie duży nacisk na produkty ekologiczne. Szampany, wi...
Francja, Carnoet
... oferuje od ponad dziesięciu lat rozwiązania do przechowywania w inertyzacji dla zachowania zbóż na farmie, przeznaczone do FAF, czyli produkcji pasz na farmie. Oferta silosów tour Vitalac pozwala zachować wartości odżywcze wilgotnych zbóż (kukurydza, pszenica) i nawet poprawić ich smakowitość dla karmienia zwierząt. Na koniec zbiorów, dzięki hermetycznemu zamknięciu silosu do kiszenia, fermentacja mlekowa ziaren zużywa tlen.
Francja, Montmorillon
...To piwo bursztynowe jest przyjemnie pełne. Fermentacja zbóż nadaje mu lekko słodkie nuty i wyjątkową okrągłość! Degustuj w dobrym towarzystwie! Kolor: Bursztynowy Styl: Ale Bursztynowa Zawartość alkoholu: 6,50% IBU (goryczka): 13...
Francja, Caromb
... : Bezpośrednie tłoczenie. Moszcz szybko schładzany, aby zachować aromaty. Naturalne klarowanie na zimno. Fermentacja w zbiornikach w 16°C dla optymalnej świeżości i owocowości. Starzenie na drobnych osadach aż do butelkowania.
Francja, Roubia
...CÉPAGES 20% Grenache Blanc 20% Ugni Blanc 20% Marsanne 20% Roussane, 20% Clairette Degré 13° VINIFICATION Zbiór mechaniczny pozwala nam na szybkie zbieranie winogron w chłodny poranek, aby zachować wszystkie aromaty. Fermentacja w zbiornikach inox w niskiej temperaturze oraz dojrzewanie na osadzie przez 10 miesięcy, aby nadać winu pełnię. DÉGUSTATION Jasnozłota barwa, srebrzyste refleksy...
Francja, Quincampoix
...Rhum blanc Krassel | Oaxaca – Meksyk – Butelka 0,7 litra 55% | Rhum blanc czysty sok (typ „agricole”) Rodzaj trzciny: java | Powolna fermentacja w drewnianych zbiornikach z sosny | Podwójna destylacja w tradycyjnym alembiku Pochodzenie: Rio Blanco – Oaxaca – Meksyk Producent: rodzina Krassel Nota degustacyjna: W nosie, ten rum szybko się ujawnia. Atak trzciny jest bardzo słodki i lekko...
Francja, Saint-Sulpice-De-Faleyrens
...Szampan Assemblage : Chardonnay Potencjał do starzenia : Około 4 lata Winiarstwo : Zbiór ręczny, delikatne i stopniowe tłoczenie, fermentacja alkoholowa w zbiornikach inox, mieszanie cuvées, a następnie dodanie likieru do tirage. Dojrzewanie przez 15 miesięcy i degorżowanie przed dodaniem likieru do dozowania.
Francja, Auxerre
... w zależności od dojrzałości. Klarowanie i fermentacja w beczkach. Bezpośrednia fermentacja w beczkach, dojrzewanie wielkiego wina przez 18 miesięcy w beczkach (1/3 nowe drewno) z batonnage osadów. Oko: kryształowa barwa, jasny złoty kolor z zielonkawymi refleksami. Rada winiarza: serwować w temperaturze 10-12°C. Zawartość alkoholu: 13,5%. Czas przechowywania: 25 lat. Opakowanie: Karton z 6 butelkami po 75cl. Domaine: Domaine de Chevalier. Appellation: Pessac-Léognan. Rocznik: 2017. Uprawa: Zrównoważona. Etykieta: AOC (Appellation d'Origine Contrôlée).
Francja, Le Mans
...Główne zalety wody z dynamizacją dla osób prywatnych, profesjonalistów i instytucji: - Bardziej wyrafinowany i świeższy smak potraw, dłuższa trwałość chleba, przyspieszona fermentacja. - Usunięcie osadów kamienia i rdzy w piecach i instalacjach. - Produkcja ciepłej wody jest bardziej efektywna i ekonomiczna. - Lepsza wydajność ogrzewania z obiegiem wody oraz zmniejszone zużycie energii po...
Francja, Bayonne
Założona w 1994 roku, OKIN, co w języku baskijskim oznacza "piekarz", to rodzinna firma z siedzibą na wybrzeżu baskijskim. Jesteśmy wyłącznie piekarzami. Od momentu naszego powstania, 25 lat temu, a także dzisiaj, pozostajemy wierni chlebowi. Chleb to produkt, w który wierzymy i który stanowi podstawę naszej diety. Nadal się rozwijamy, dbając o każdy szczegół naszych najbardziej klasycznych chlebó...
Francja, Caudiès De Fenouillèdes
... beczkach z francuskiego dębu (25% nowych), gdzie przechodzi całą fermentację alkoholową. Fermentacja malolaktyczna nie jest celowo poszukiwana, aby zachować świeżość. Podczas 10-miesięcznego dojrzewania na osadzie, wino jest regularnie mieszane, aby nadać mu więcej ciała. Ta praca „po burgundzku” sprawia, że ta cuvée jest winem do starzenia. Degustacja: Ładny, kwaskowaty nos z tostowymi, maślanymi nutami i orzechami, hojny i złożony smak, który zaspokoi wszystkie pragnienia.
Francja, Cénac
...Fermentacja naszych win czerwonych odbywa się w temperaturze od 25° do 30°C w termoregulowanych zbiornikach inox. Przeprowadzamy delestage w połowie fermentacji, aby uzyskać lepszą ekstrakcję między wytłokami a moszczem, a następnie ekstrakcja przebiega łagodniej. Następnie następuje maceracja pofermentacyjna trwająca 8 dni. Nos ekspresyjny, jego aromat jest przyprawowy, tostowy, waniliowy, z...
Francja, La Roche-Des-Arnauds
Floraison Sauvage to niezależna mikrobrewery eksploracyjna, która produkuje unikalne piwa. Istnieją trzy linie: linia standardowa, linia sygnaturowa i vox populi. ------ Linia Standardowa: - "Ma Copine" 5.1% Alc: piwo czerwone z imbirem i płatkami ryżu. To jest to! Bardzo subtelne nuty, to piwo zamienia osoby, które nie piją piwa, w piwoszy. - "Brut Smoke IPA" 4.1% Alc: białe, gorzkie i jednocześn...
Francja, Moustoir-Ac
Z siedzibą w Bretanii, AXION BAKERY CORPORATION specjalizuje się w sprzedaży sprzętu i materiałów profesjonalnych przeznaczonych dla piekarni, cukierni, cateringów, restauracji i przemysłu. Od 30 lat AXION BAKERY CORPORATION sprzedaje sprzęt do piekarni i cukierni, a także wyposażenie kuchni profesjonalnych dla restauracji. Oferujemy również koncepcje dotyczące zakupu piekarni. Sprzęt i materiały,...
Francja, Chateau-Landon
Café Don Manuel komercjalizuje kawy z Finca Don Manuel, a oferta obejmuje różnorodność odmian kawowców uprawianych z nasion w obrębie gospodarstwa (Colombia, Tabi, Supremo, Castillo,...) oraz rodzaje fermentacji: Honey Jaune, Honey Rouge i Natural, dla niektórych z tych odmian. Wysoka jakość naszej selekcji owoców oraz procesów przygotowania ziaren do eksportu to nasz znak rozpoznawczy. Brak pośre...
Francja, Malataverne
... macerowanie skórkowe. Tłoczenie. Fermentacja alkoholowa z kontrolą temperatury, fermentacja malolaktyczna zablokowana. Tradycyjna winifikacja w zbiornikach inox, kontrolowane temperatury. Zawartość alkoholu 12,5% vol. Alergeny (siarczyny) Zawiera siarczyny. To różowe wino będzie idealne na spotkania z przyjaciółmi, w towarzystwie grillowanych potraw i warzywnych tians.
Francja, Saint-Omer
...Ta wersja bez cukru jest wytwarzana na bazie erytrytolu bio, który jest doskonałym zdrowym słodzikiem (pochodzącym z fermentacji naturalnych i organicznych węglowodanów). Fermentacja naturalna Bez dodatku cukru Bez alkoholu Organiczny Niskokaloryczny (10Kcal/100ml) Wyprodukowano we Francji Waga netto: 580 g Objętość: 330 ml...
Francja, La Cadière-D'azur
...Kultura biologiczna. Zbiory ręczne w skrzynkach. Całkowite odszypułkowanie, fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury. Dojrzewanie w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, lekkie filtrowanie, tradycyjny korek z korka, dojrzewanie na osadzie. DEGUSTACJA OKO: Kolor żółty, intensywny. NOS: Aromatyczny, żywy, aromaty kwiatów białych, obfite aromaty cytrusowe. USTA: Harmonijne, obfite, tłuste, nuty kwiatów białych, dobra intensywność, dobra trwałość. Szczepy: Clairette (60%) / Ugni blanc (40%) pH = 3.38 Alkohol: 13% Objętość: 75 cl...
Francja, Cavignac
...Według historyków, drożdże są pierwszymi mikroorganizmami, które zostały użyte przez człowieka. Chociaż proces fermentacji nie był wówczas rozumiany, ludzie wykorzystywali je do uzyskiwania bardziej strawnych pokarmów i napojów, o przyjemniejszym smaku i dłuższym okresie przydatności do spożycia. Fermentacja przez długi czas była uważana przez ludzi za zjawisko boskie. Zalecenia dotyczące...
Francja, Paris
...Świeżo zebrane liście herbaty najpierw suszy się na materiałach na powietrzu i w słońcu, a następnie zwija w cylindryczne kosze bambusowe, aby liście się złamały i mogła rozpocząć się fermentacja. Po osiągnięciu pożądanego poziomu fermentacji herbata jest suszona w niskiej temperaturze. Oolong oznacza "Czarny smok". Nazwa ta pochodzi z dawnej chińskiej legendy i odnosi się do czarnych węży, które czasami znajdowały się owinięte wokół gałęzi krzewów herbacianych. TEMPERATURA WODY: 85° do 95°C CZAS PARZENIA: 2 do 3 minut...
Francja, Bordeaux
...fermentacja malolaktyczna w zbiornikach. Dojrzewanie: 60% w beczkach, 25% w zbiornikach inox, i 15% w amforach. Degustacja: Granatowa barwa o pięknej intensywności, nos z nutami czarnej porzeczki, fiołka, wzbogacony mentolowymi aromatami, piękna złożoność aromatyczna. Słodki, z dużą okrągłością i słodyczą, delikatne, aksamitne i eleganckie taniny, aromaty czerwonych i czarnych owoców z piękną świeżością.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play