Francja, Roubia
...CÉPAGES 20% Grenache Blanc 20% Ugni Blanc 20% Marsanne 20% Roussane, 20% Clairette Degré 13° VINIFICATION Zbiór mechaniczny pozwala nam na szybkie zbieranie winogron w chłodny poranek, aby zachować wszystkie aromaty. Fermentacja w zbiornikach inox w niskiej temperaturze oraz dojrzewanie na osadzie przez 10 miesięcy, aby nadać winu pełnię. DÉGUSTATION Jasnozłota barwa, srebrzyste refleksy...
Francja, Quincampoix
...Rhum blanc Krassel | Oaxaca – Meksyk – Butelka 0,7 litra 55% | Rhum blanc czysty sok (typ „agricole”) Rodzaj trzciny: java | Powolna fermentacja w drewnianych zbiornikach z sosny | Podwójna destylacja w tradycyjnym alembiku Pochodzenie: Rio Blanco – Oaxaca – Meksyk Producent: rodzina Krassel Nota degustacyjna: W nosie, ten rum szybko się ujawnia. Atak trzciny jest bardzo słodki i lekko...
...Utrzymywanie ciepła kamiennych podstaw jest na maksymalnym poziomie. Produkty można wyraźnie obserwować przez szklane drzwi oraz mocne oświetlenie. Opcja Panel sterujący manualny i dotykowy Fermentacja lub stół ze stali nierdzewnej na dnie pieca...
Francja, Saint-Sulpice-De-Faleyrens
...Szampan Assemblage : Chardonnay Potencjał do starzenia : Około 4 lata Winiarstwo : Zbiór ręczny, delikatne i stopniowe tłoczenie, fermentacja alkoholowa w zbiornikach inox, mieszanie cuvées, a następnie dodanie likieru do tirage. Dojrzewanie przez 15 miesięcy i degorżowanie przed dodaniem likieru do dozowania.
Francja, Auxerre
... w zależności od dojrzałości. Klarowanie i fermentacja w beczkach. Bezpośrednia fermentacja w beczkach, dojrzewanie wielkiego wina przez 18 miesięcy w beczkach (1/3 nowe drewno) z batonnage osadów. Oko: kryształowa barwa, jasny złoty kolor z zielonkawymi refleksami. Rada winiarza: serwować w temperaturze 10-12°C. Zawartość alkoholu: 13,5%. Czas przechowywania: 25 lat. Opakowanie: Karton z 6 butelkami po 75cl. Domaine: Domaine de Chevalier. Appellation: Pessac-Léognan. Rocznik: 2017. Uprawa: Zrównoważona. Etykieta: AOC (Appellation d'Origine Contrôlée).
Austria, Frohnleiten
FLECKS Brau-Anlagen istnieją od ponad 20 lat, produkowane są w rozmiarach 3,5,10,20,30,50 HL: do tej pory zbudowano ponad 150 pół- lub pełnoautomatycznych browarów w 37 krajach. Jesteśmy rodzinną firmą w drugiej generacji, z siedzibą w Styrii/Austria i dostarczamy wszystko z jednej ręki: technologia warzenia, planowanie, produkcja, montaż, uruchomienie, szkolenie, przepisy na piwo oraz zdalne wsp...
Hiszpania, Alcanadre
... wyprodukowane z starannie wyselekcjonowanych parceli odmiany Verdejo, które rosną w najlepszych terroirach dostosowanych do ich cech winiarskich. Dzięki temu zapewniona jest pełna dojrzałość, która podkreśla roślinne nuty, wzmacniając owocową frakcję.","ELABORACIÓN":"Fermentacja alkoholowa w stalowych zbiornikach w kontrolowanej temperaturze 16ºC przez około 3 tygodnie. Następnie wino dojrzewa na osadzie przez 3 miesiące, bez przeprowadzania fermentacji malolaktycznej."}...
Tunezja, Tunis
...Ocet jabłkowy 100% naturalny o aromacie czosnku. Ta kompozycja jest potężnym naturalnym remedium i ma synergiczny efekt, który poprawia właściwości każdego składnika. Fermentacja alkoholowa Fermentacja octowa Regulacja Przechowywanie Butelkowanie Kategorie: Żywność i napoje Ocet naturalny Kolor: jasnobrązowy Kwasowość (stopień octowy): 5% (+ 0,5%) Zapach: specyficzny Czosnek: pH niskie: 2,8 Wygląd: klarowny Alkohol resztkowy: < 0,5%...
Francja, Le Mans
...Główne zalety wody z dynamizacją dla osób prywatnych, profesjonalistów i instytucji: - Bardziej wyrafinowany i świeższy smak potraw, dłuższa trwałość chleba, przyspieszona fermentacja. - Usunięcie osadów kamienia i rdzy w piecach i instalacjach. - Produkcja ciepłej wody jest bardziej efektywna i ekonomiczna. - Lepsza wydajność ogrzewania z obiegiem wody oraz zmniejszone zużycie energii po...
Włochy, Barletta
... krótkiej wstępnej maceracji na zimno, a następnie fermentacji w zbiornikach stalowych z użyciem wyselekcjonowanych drożdży przez około 10 dni w temperaturze 24-26°C oraz maceracji na skórkach. Następnie następuje końcowe odciśnięcie z użyciem miękkich pras oraz fermentacja malolaktyczna w stali. Wino dojrzewa w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu przez 18 miesięcy.
Francja, Bayonne
Założona w 1994 roku, OKIN, co w języku baskijskim oznacza "piekarz", to rodzinna firma z siedzibą na wybrzeżu baskijskim. Jesteśmy wyłącznie piekarzami. Od momentu naszego powstania, 25 lat temu, a także dzisiaj, pozostajemy wierni chlebowi. Chleb to produkt, w który wierzymy i który stanowi podstawę naszej diety. Nadal się rozwijamy, dbając o każdy szczegół naszych najbardziej klasycznych chlebó...
Francja, Caudiès De Fenouillèdes
... beczkach z francuskiego dębu (25% nowych), gdzie przechodzi całą fermentację alkoholową. Fermentacja malolaktyczna nie jest celowo poszukiwana, aby zachować świeżość. Podczas 10-miesięcznego dojrzewania na osadzie, wino jest regularnie mieszane, aby nadać mu więcej ciała. Ta praca „po burgundzku” sprawia, że ta cuvée jest winem do starzenia. Degustacja: Ładny, kwaskowaty nos z tostowymi, maślanymi nutami i orzechami, hojny i złożony smak, który zaspokoi wszystkie pragnienia.
Francja, Cénac
...Fermentacja naszych win czerwonych odbywa się w temperaturze od 25° do 30°C w termoregulowanych zbiornikach inox. Przeprowadzamy delestage w połowie fermentacji, aby uzyskać lepszą ekstrakcję między wytłokami a moszczem, a następnie ekstrakcja przebiega łagodniej. Następnie następuje maceracja pofermentacyjna trwająca 8 dni. Nos ekspresyjny, jego aromat jest przyprawowy, tostowy, waniliowy, z...
Francja, La Roche-Des-Arnauds
Floraison Sauvage to niezależna mikrobrewery eksploracyjna, która produkuje unikalne piwa. Istnieją trzy linie: linia standardowa, linia sygnaturowa i vox populi. ------ Linia Standardowa: - "Ma Copine" 5.1% Alc: piwo czerwone z imbirem i płatkami ryżu. To jest to! Bardzo subtelne nuty, to piwo zamienia osoby, które nie piją piwa, w piwoszy. - "Brut Smoke IPA" 4.1% Alc: białe, gorzkie i jednocześn...
Włochy, Fossalta Di Portogruaro
Projektowanie i własna wiedza: systemy biologiczne niskokosztowe do oczyszczania ścieków i odpadów organicznych z przemysłu spożywczego. Projektowanie i doradztwo w zakresie mini i mikro instalacji wiatrowych. Badania laboratoryjne nad digestatami, optymalizacja instalacji fermentacji beztlenowej. Sprzedaż narzędzi laboratoryjnych do optymalizacji instalacji biogazowych. Kursy zawodowe w zakresie ...
Włochy, Nave
Fusari od ponad 60 lat dystrybuuje hurtowo wina, alkohole i napoje do tysięcy lokali w prowincjach Brescia, Cremona, Mantova, Verona i Trento. Mówią to nasi klienci: jesteśmy punktualni, precyzyjni i zarządzamy unikalnym asortymentem, ponad 7000 artykułów włoskich i międzynarodowych, starannie wyselekcjonowanych. Nigdy nie przestajemy poszukiwać. Dlatego wiele produktów oferowanych w najmodniejszy...
Francja, Moustoir-Ac
Z siedzibą w Bretanii, AXION BAKERY CORPORATION specjalizuje się w sprzedaży sprzętu i materiałów profesjonalnych przeznaczonych dla piekarni, cukierni, cateringów, restauracji i przemysłu. Od 30 lat AXION BAKERY CORPORATION sprzedaje sprzęt do piekarni i cukierni, a także wyposażenie kuchni profesjonalnych dla restauracji. Oferujemy również koncepcje dotyczące zakupu piekarni. Sprzęt i materiały,...
Niemcy, Waltenhofen
EDS - dobry wybór - dla stali nierdzewnej. Planujemy, budujemy i dostarczamy instalacje browarnicze oraz maszyny dla małych i średnich przedsiębiorstw. Wspieramy Państwa w planowaniu, realizacji i uruchomieniu projektu browarniczego, a także w dalszych etapach. Niezależnie od tego, czy jesteś nowicjuszem, stowarzyszeniem browarnym, gastronomią czy przemysłem - znajdziemy rozwiązanie dla Twojego pr...
Francja, Chateau-Landon
Café Don Manuel komercjalizuje kawy z Finca Don Manuel, a oferta obejmuje różnorodność odmian kawowców uprawianych z nasion w obrębie gospodarstwa (Colombia, Tabi, Supremo, Castillo,...) oraz rodzaje fermentacji: Honey Jaune, Honey Rouge i Natural, dla niektórych z tych odmian. Wysoka jakość naszej selekcji owoców oraz procesów przygotowania ziaren do eksportu to nasz znak rozpoznawczy. Brak pośre...
Niemcy, Düsseldorf
Jesteśmy specjalistą w zakresie wysokiej jakości surowców, fermentacji, roślin leczniczych, substancji roślinnych oraz ekstraktów dla obszarów suplementów diety, żywności funkcjonalnej i ekstraktów roślinnych. Jako dostawca usług kompleksowych z wieloletnim doświadczeniem w zakresie Private Label i rozwoju produktów, chętnie wspieramy Państwa w tworzeniu własnych pomysłów produktowych, od koncepc...
Francja, Malataverne
... macerowanie skórkowe. Tłoczenie. Fermentacja alkoholowa z kontrolą temperatury, fermentacja malolaktyczna zablokowana. Tradycyjna winifikacja w zbiornikach inox, kontrolowane temperatury. Zawartość alkoholu 12,5% vol. Alergeny (siarczyny) Zawiera siarczyny. To różowe wino będzie idealne na spotkania z przyjaciółmi, w towarzystwie grillowanych potraw i warzywnych tians.
...Częściowo pieczony mrożony produkt piekarniczy. Całkowicie ręcznie robiony. Wykonany z oliwy z oliwek extra virgin, przecieru pomidorowego i oregano. Naturalna fermentacja przez 24 godziny. Nie zawiera laktozy. Nieregularny kształt.
...Czarna herbata jest głównie uprawiana i zbierana w Indiach, Sri Lance oraz krajach afrykańskich. W przeciwieństwie do herbaty zielonej, w przypadku herbaty czarnej po zbiorach następuje kilka etapów produkcji, takich jak fermentacja. Tylko w ten sposób powstaje charakterystyczny czarny liść herbaty. Na Sri Lance czarna herbata jest nadal sprzedawana pod nazwą Ceylon. Sri Lanka jest czwartym co...
Hiszpania, Murcia
...Rosé od Sinner Wine - Wino różowe Rocznik 2021 Wino z Toledo, Castilla la Mancha, Hiszpania: Odmiana Garnacha - Musujące wino różowe – Alkohol 9% Wytwarzane z wyselekcjonowanych winogron, z drugą fermentacją w butelce, gdzie nabywa naturalne bąbelki. Faza wizualna: Intensywny różowy kolor, podkreślający swoje jasne tony. Faza olfaktoryczna: Nasze różowe wino Garnacha jest lekkie, świeże i owocowe. Wina z Hiszpanii...
Belgia, Mont-Saint-Guibert
...te dekstryny są dalej rozkładane na cukry fermentowalne za pomocą glukoamylazy. W procesie fermentacji te cukry fermentowalne są częściowo przekształcane aerobowo, ale głównie anaerobowo przez Saccharomyces cerevisiae (drożdże) w biomasy i etanol; surowiec zawierający cukier, taki jak np. trzcina cukrowa, może być bezpośrednio podawany do fermentacji po kruszeniu. Grupy procesów upstream: - Magazynowanie - Czyszczenie - Mielenie / Kruszenie - Zacieranie - Płynizacja - Sacharyfikacja - Fermentacja (wsadowa lub ciągła)...
Turcja, Izmir
... jakością wymaganą w wrażliwych procesach, takich jak przechowywanie mleka, wody pitnej, chemikaliów, fermentacja i pasteryzacja. Specjalny Projekt dla Twojego Procesu Zbiorniki ze stali nierdzewnej GEO są szyte na miarę, specjalnie zaprojektowane i wyprodukowane z uwzględnieniem potrzeb Twojego procesu, wyposażone w odpowiednie wymiary oraz niezbędny sprzęt i moduły. Jak w przypadku całej produkcji GEO, na życzenie oferowane są usługi montażu na miejscu, uruchomienia oraz certyfikacji CE.
Francja, Saint-Omer
...Ta wersja bez cukru jest wytwarzana na bazie erytrytolu bio, który jest doskonałym zdrowym słodzikiem (pochodzącym z fermentacji naturalnych i organicznych węglowodanów). Fermentacja naturalna Bez dodatku cukru Bez alkoholu Organiczny Niskokaloryczny (10Kcal/100ml) Wyprodukowano we Francji Waga netto: 580 g Objętość: 330 ml...
...Heliflex ciągły chłodnik chłodzi, fermentuje lub mrozi ładunki ogólne - Chłodnik Heliflex firmy Gronemeyer ciągłe chłodzenie, fermentacja lub temperowanie ładunków ogólnych. Produkty transportowane są na plastikowym łańcuchu Heliflex. Łańcuch jest nawinięty wokół dwóch obracających się wież w spirali. Temperatura wyjściowa produktów może być zmieniana poprzez dostosowanie czasu przepływu i/lub...
Francja, La Cadière-D'azur
...Kultura biologiczna. Zbiory ręczne w skrzynkach. Całkowite odszypułkowanie, fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury. Dojrzewanie w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, lekkie filtrowanie, tradycyjny korek z korka, dojrzewanie na osadzie. DEGUSTACJA OKO: Kolor żółty, intensywny. NOS: Aromatyczny, żywy, aromaty kwiatów białych, obfite aromaty cytrusowe. USTA: Harmonijne, obfite, tłuste, nuty kwiatów białych, dobra intensywność, dobra trwałość. Szczepy: Clairette (60%) / Ugni blanc (40%) pH = 3.38 Alkohol: 13% Objętość: 75 cl...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play