... Barwa: jasnoróżowa z łososiowymi refleksami Nos: lekki z nutami świeżych owoców czerwonych. Usta: gładkie, lekkie i kwaskowate z delikatnymi bąbelkami i intensywnymi aromatami truskawki i maliny. Przyjemne i smakowite różowe brut! POŁĄCZENIA POTRAW I WIN Star Bubbles Brut Rosé, wino idealne na aperitif, będzie doskonałym towarzyszem dla ryb i białego mięsa. Doskonale skomponuje się również z przekąskami na bazie warzyw, mini-ciastkami lub gazpacho. Serwować w temperaturze od 6 do 8°C...
Francja, Saint-Bris-Le-Vineux
... zachować jego świeżość i żywotność. Charakter wina Białe wino pełne świeżości, jego kolor jest zazwyczaj jasnozłoty, z błyszczącymi refleksami. Nos otwiera się na nuty kwiatowe i świeżych owoców. W ustach jest delikatne i aromatyczne. Często prezentuje aromaty białych kwiatów i orzechów laskowych. To wino przyjemne, dające natychmiastową radość! Dopasowanie potraw i win Wino aperitif, często łączy się je z likierem z czarnej porzeczki, aby zaproponować słynnego kira burgundzkiego. W wersji naturalnej doskonale pasuje do wędlin, omletów lub ryb w sosie. Jego żywotność i nuty...
Francja, Lys Haut Layon
...Białe wino wytrawne 100% Sauvignon, 100% wrażeń i 100% przyjemności – to najlepiej podsumowuje to wino jednoszczepowe. Dzięki 10 godzinom maceracji skórkowej, to wino to eksplozja aromatów zarówno w nosie, jak i w ustach, gdzie jego piękna objętość dorównuje świeżości i kwaskowatym nutom na finiszu. Na aperitif jest wystarczające samo w sobie, ale jest idealnym towarzyszem owoców morza, ostryg i grillowanych ryb. Czysta radość do dzielenia się.
Francja, Mazion
... chemicznych. ALCOOL: 12 % Vol DOSAGE: Typ, wytrawne PACKAGING: butelka 750 ml NOTES: Wino klarowne, pełne słońca z zielonkawymi refleksami. Lekki cytrusowy posmak na finiszu. MATCH FOOD AND WINE: Doskonale pasuje do przystawek, ryb, owoców morza oraz jako aperitif z likierem porzeczkowym. Spożywać w temperaturze od 7 do 10 °C.
Francja, Saint Cannat
...WINIFIKACJA Bezpośrednie tłoczenie i fermentacja z kontrolą temperatury – mieszanie osadów na koniec fermentacji. DEGUSTACJA Jasnożółta barwa z zielonkawymi refleksami. W smaku wyczuwalne aromaty cytrusowe (cytryna, grejpfrut) oraz nuty roślinne (bukszpan, jaśmin). Idealne jako aperitif, do sałatek lub grillowanych ryb. Wino najlepiej podawać w temperaturze między 8°C a 10°C.
Francja, Paris
AQUAFRESH FISH jest dostawcą ryb i owoców morza pochodzących z Oceanu Atlantyckiego. Naszą misją jest oferowanie Państwu najlepszych produktów morskich, a świeżość i jakość stawiamy w centrum naszych priorytetów. Oferujemy najszerszy asortyment, aby sprostać najbardziej zróżnicowanym potrzebom. Ponadto zaopatrujemy się u doświadczonych lokalnych rybaków, aby zapewnić smak i świeżość produktów. Db...
Francja, Pantin
...Serwować schłodzone, doskonale sprawdzi się jako aperitif oraz do ostryg z Basenu Arcachon. 60% Sauvignon Blanc, 35% Sauvignon Gris, 5% Sémillon. Degustacja: W ustach od razu na początku wyczuwamy skoncentrowany, aromatyczny Sauvignon, tłusty i doskonale zrównoważony. Owocowe i mineralne, ten rocznik będzie pasował do skorupiaków, ale także do delikatnych ryb i serów. Ten rocznik 2014 zdobył dwie...
Francja, Auxerre
...Degustacja Wino ekspresyjne z dominującymi aromatami mandarynki i białych brzoskwiń. Pełne i orzeźwiające w ustach. Dopasowanie do potraw Idealne jako aperitif lub w towarzystwie owoców morza i ryb. Opakowanie cena jednostkowa, sprzedawane w kartonie po 6 butelek z dostawą gratis. Porada winiarza: Serwować w temperaturze 8 do 10°C Czas przechowywania: Do spożycia w ciągu dwóch lat.
Francja, Saint-Vérand
... Blancs idealnie pasuje do przystawek lub w trakcie posiłku, do ryb grillowanych lub pieczonej cielęciny z oliwkami. Aromaty i smaki: Ten Crémant de Bourgogne oferuje lekką, złotą barwę z drobnymi bąbelkami, nos jest owocowy z nutami cytrusowymi. Dominujący jest żółty cytryn i limonka, które wprowadzają piękną świeżość w ustach. Mineralność, którą zapewniają szczepy posadzone na glebie gliniasto-wapiennej, nadaje temu winu solidną złożoność, zarezerwowaną dla miłośników odkryć.
Francja, PARIS
...To wino mono-szczepowe pochodzące z naszych najstarszych winnic wyróżnia się drobnymi i lekkimi bąbelkami. W nosie to eksplozja zapachów: aromaty żywicy sosnowej i miodu. Wielkie wino intensywne i smakowite, o aromatach owoców passji i karmelu. Ten szampan zaskoczy Cię swoim charakterem i elegancją. Idealne na aperitif, do ryb, ale także do talerzy serów. 100% chardonnay BLANC DE BLANCS 100% CHARDONNAY 1ER CRU Złoty Medal Gilbert i Gaillard 2014...
Francja, Issy-Les-Moulineaux
... i gruszka przywołują piękny, wyrafinowany owocowy charakter, który wzbogaca całość, wspierany przez zawsze bardzo delikatne bąbelki. Wspaniała butelka, idealna na aperitif, do owoców morza, skorupiaków i ryb! Domaine: Od ponad 5 wieków (1522) Philipponnat promuje wielkie terroiry wsi Ay, Mareuil-sur-Ay i Avenay, wszystkie położone na południe od Montagne de Reims. Pojemność: 75cl Typ: Wino musujące Dosażenie: Brut non dosé (0g/L) Szczepy: 65% Pinot noir, 30% Chardonnay, 5% Pinot meunier AOC: Szampan Starzenie: Do picia już teraz i do przechowywania do 2030 roku Temperatura serwowania: 8-10°C...
Francja, Les Riceys
...ODMIANA: 100% CHARDONNAY DEGUSTACJA: To wino 100% Chardonnay ma aromaty cytrusowe. Nos jest subtelny i dębowy. Doskonale pasuje do twoich terrin i ryb.
Francja, La Chapelle Heulin
... winnicą od 2007 roku, z powodzeniem kontynuując dziedzictwo rodzinne. Nasza tajemnica produkcji wyjątkowych Muscadet tkwi w połączeniu unikalnych terroirów, starannie wyselekcjonowanych zbiorów oraz powolnych i kontrolowanych fermentacji. Te czynniki pozwalają nam tworzyć Muscadet o wyraźnym charakterze, bogate i gładkie, z piękną długością w ustach. Niektóre z naszych Muscadet parcellaire mają nawet zdolność do eleganckiego starzenia się przez wiele lat. Ciężka praca naszego zespołu oraz jakość naszych win były wielokrotnie nagradzane w różnych konkursach.
Francja, CHICHEE
... smakowa: Jasnożółta barwa z białymi refleksami. Świeży, ale dość dyskretny nos, głównie kwiatowy. Po otwarciu pojawia się nuta mineralności i subtelna nuta zielonego jabłka. Wino lekkie i delikatne, w środku ust dominowane przez żywość cytrusów. Zauważalny finisz o dużej finezji i ładnej teksturze, zrównoważony i owocowy. Piękna trwałość dla całości pełnej i eterycznej. Trwałość i przechowywanie: Może być przechowywane przez 5 lat. Gastronomia: Serwować w temperaturze 14°C. Pasuje do ryb, owoców morza, drobiu.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play