Włochy, MILANO
...Od 1886 roku mamy ważne zadanie: z wielką starannością tworzyć niepowtarzalny makaron, nie idąc na żadne kompromisy w kwestii tradycji. Osiągnięcia, postępy, udoskonalenia towarzyszą naszej historii i pozwalają nam, z każdym dniem coraz bardziej, przynosić na stoły całego świata autentyczną przyjemność z włoskiej kuchni. Historia De Cecco sięga daleko w przeszłość. W 1831 roku, Włochy nie były jeszcze zjednoczone, a Nicola Antonio De Cecco rozpoczyna działalność młynarską w Fara San Martino.
Włochy, Orbassano
...Pochodzące z regionu Kampania w południowych Włoszech, paccheri to krótkie i szerokie rurki makaronu o średnicy około 30-40 mm. Często podawane są z gęstymi sosami na bazie pomidorów, takimi jak ragù napoletano. Ich duży rozmiar i pyszna konsystencja 'al dente' sprawiają, że są idealne do nadzień, takich jak ricotta i szpinak, lub innych kreatywnych opcji. Gładkie paccheri dobrze komponują się z sosami na bazie ryb, sosami kremowymi, a ponieważ są bezjajeczne, są idealne do sosów wegańskich.
Słowenia, Krmelj
... orzeźwiającej sałatce makaronowej, grube makarony dodają zabawowego elementu i eksplozji smaku do Twoich kulinarnych kreacji. Przyjmij urok tych pulchnych muszek, stworzonych z semoliny durum, i podnieś swoje posiłki dzięki urokowi grubego makaronu. Ponadto, jak wszystkie nasze produkty, są one organiczne i wegańskie. Wielkość porcji: 100g Zawartość energii: 1555 kJ / 366,2 kcal Całkowita zawartość tłuszczu: 1,09g Tłuszcze nasycone: 0,25g CAŁKOWITE WĘGLOWODANY: 77,02g Cukry: 4,82g Błonnik: 1,17g Białko: 11,89g SÓL: 0,07g...
Francja, Paris
...Orecchiette buononaturale są wytwarzane w sposób półręczny przez wytłaczanie w mosiądzu, z prostotą i pasją, w żyznej prowincji Irpinia, na południu Włoch. Ciasto, składające się z semoliny pszenicy durum i wody, jest zaprojektowane tak, aby jak najlepiej wytrzymać gotowanie. Nasze suszone makarony przechodzą średnio 30 godzin suszenia w temperaturze maksymalnej 50 stopni Celsjusza, a następnie...
Włochy, Ceglie Messapica
...Świeże makaron z semoliny z pszenicy durum w zmodyfikowanej atmosferze.
Usytuowana w Varreddes w Île-de-France, nasza farmę angażuje się w zrównoważoną uprawę pszenicy durum, aby tworzyć rzemieślnicze makarony w krótkim łańcuchu dostaw. Założona przez rodzinę rolników od kilku pokoleń, uprawiamy naszą pszenicę durum i inne rośliny w sposób przyjazny dla środowiska. W 2020 roku uruchomiliśmy naszą działalność produkcji makaronów na farmie, wykorzystując technikę mielen...
Włochy, Villafranca
...Pennette Trafilate Pasja i tradycja to składniki naszego wielkiego sukcesu, które dają życie autentycznym specjałom Kampanii, regionu znanego z kultury gastronomicznej i przyjemności płynącej z degustacji świeżego, rzemieślniczego makaronu, przygotowanego z całą tradycją dawnych czasów. Proces trafilatury polega na przepuszczeniu ciasta składającego się z mąki semoliny z pszenicy durum i wody...
Tunezja, Tunis
...Nasze makarony w kształcie grzybów to wysokiej jakości makarony z semoliny pszenicy durum. Czas gotowania wynosi 8 minut Kategorie: Żywność Makarony Makarony specjalne Dostępna waga: 500 g Czas gotowania: 8 min Waga na karton: 6 kg Wartość energetyczna: 350 kcal Białko: > 10,5 g Węglowodany: < 75 g Tłuszcze: < 2,5 g Wilgotność: < 13 % Zawartość popiołu: < 1,1 %...
Włochy, Palagianello
Włochy, Barberino Di Mugello
...Pici - Paccheri - Spaghetti - Penne z pszenicy durum: Jest to makaron produkowany wyłącznie z semoliny pszenicy durum zbieranej na wzgórzach Volterry przez rolników z kooperatywy. Obróbka odbywa się zgodnie z rzemieślniczymi metodami, z użyciem mosiężnych matryc i suszeniem w niskiej temperaturze. Tortelloni, Tortelloni Verdi, Maremmani z ręcznie robionego makaronu.
Włochy, Fisciano
... jajeczny: Wykonany ze świeżych, wolno biegających jaj i wysokiej jakości semoliny z pszenicy durum, oferujący bogaty smak i złoty kolor. • Makaron nadziewany: Oferujemy pyszny wybór ravioli, tortellini i gnocchi, wszystkie przygotowane z autentycznych i świeżych składników. • Makaron wytwarzany na miedzi: Nasz makaron wytwarzany na miedzi charakteryzuje się unikalną teksturą, która idealnie...
Włochy, Carmagnola
... handlowy z międzynarodową firmą Webcor Group, dzięki tej współpracy rozszerza możliwości handlowe, zwracając uwagę na rynek afrykański i bliskowschodni. Zakład dysponuje działem produkcji, który wytwarza różne rodzaje makaronu: makaron z semoliny pszenicy durum, makarony, makaron trikolorowy, tortelli, makaron nadziewany suchy, penne rigate, spaghetti, tagliatelle, makaron jajeczny, ciasto na...
Włochy, San Cono
...maksymalnie 38°, co pozwala na zachowanie właściwości organoleptycznych produktu. Oprócz tradycyjnego makaronu z semoliny pszenicy durum, Pastificio Milazzo produkuje także inne specjały z dodatkiem naturalnych aromatów.
Włochy, Sammichele Di Bari
...Il Pastificio Di Bari Tarall'oro powstał w 1982 roku; w 2014 roku wznowił linie produktów piekarniczych z ważnymi nowościami, nie tracąc przy tym swojego rdzenia działalności, jakim jest makaron rzemieślniczy. Makaron Tarall’Oro, około 100 artykułów w 10 różnych smakach, wytwarzany jest wyłącznie z najwyższej jakości semoliny z pszenicy durum, jest formowany na miedzi i uzyskiwany w procesie...
Włochy, Montecorvino Rovella
... tej małej firmie z naszego regionu) iść naprzód. Pastificio Tortora to rodzinna firma, czysta i zadbana w najmniejszych szczegółach; wszystkie etapy są starannie nadzorowane przez właściciela. Najlepsze semoliny z twardej pszenicy z Tavoliere (w szczególności z Altamury) są sprowadzane bezpośrednio z Apulii i Molise, gdzie triticum durum wciąż stanowi specjalny produkt bogaty w witaminy, białka i...
Wielka Brytania, Norwich
Pasta Foods jest światowym liderem w produkcji makaronu i pelletów przekąskowych oraz jedynym producentem krótkiego makaronu suchego w Wielkiej Brytanii. Dostarczając przemysłowi spożywczemu, nasze produkty można znaleźć w wiodących markach i produktach pod marką własną na całym świecie. Makaron i semolina - Oferujemy wysokiej jakości makaron i semolinę w 100% z pszenicy durum z naszego własnego...
... pomysły: to sekret naszych produktów zdrowotnych. To, co nas wyróżnia na rynku, to LINIA FUNKCJONALNA, specjalny makaron wykonany z semoliny pszenicy durum wzbogaconej ekstraktami roślin andyjskich i amazońskich o cennych właściwościach odżywczych. Makaron pełnoziarnisty jest ponadto wykonany z pełnoziarnistej semoliny pszenicy durum, która ma diagram mielenia opracowany we współpracy z Uniwersytetem...
Francja, Wittenheim
...Większość makaronów na świecie jest wytwarzana z semoliny pszenicy durum i wody, ale makaron Alzacki VALFLEURI składa się wyłącznie z semoliny pszenicy durum i świeżych jajek, co czyni go wyjątkowym i nadaje mu charakterystyczne cechy. Jakość i bogaty skład w świeżych jajkach sprawiają, że makaron Alzacki VALFLEURI jest produktem premium cenionym przez smakoszy.
Włochy, Santa Maria La Carità
...Obróbka makaronu suchego: stosowana metoda obróbki jest delikatna i składa się zasadniczo z 4 różnych etapów: Etap mieszania: używamy wyłącznie 100% włoskiej semoliny z pszenicy durum o wysokiej zawartości białka. Każdy kształt makaronu wymaga odpowiedniej mieszanki semoliny i wody. Mieszanie na zimno (nie przekraczające 35°C) zapobiega "denaturacji termicznej" glutenu, cennej substancji zawartej...
Bułgaria, Stara Zagora
Największy bułgarski producent makaronów od 1958 roku. Wysokiej jakości makaron z semoliny pszenicy durum. Spaghetti nr 8, 400 g w opakowaniach PP, 30 opakowań w kartonie 12 kg, 50 kartonów na palecie - 600 kg. Vermicelli (włoskie nitki), 400 g w opakowaniach PP, 25 opakowań w kartonie 10 kg, 25 kartonów na palecie - 250 kg. Makaron, krótki makaron, duże muszle, małe muszle, spirale, ślimaki, kuskus, stokrotki: 400 g w opakowaniach PP, 25 opakowań w kartonie 10 kg, 30 kartonów na palecie - 300 kg. Pakowanie 400 g w opakowaniach PP w kartonach. Wydajność 1250 MT miesięcznie.
Hiszpania, Madrid
... makaron świeży najwyższej jakości, produkowany w Hiszpanii. Nasze makarony są wytwarzane wyłącznie z semoliny pszenicy durum (Triticum Durum). Laboratorium, ponieważ jesteśmy w ciągłej ewolucji i tworzeniu nowych kombinacji, a także odpowiednich proporcji w każdym z naszych produktów.
Włochy, Sant'egidio Del Monte Albino
Nasza firma to całkowicie rzemieślnicza, rodzinna wytwórnia makaronu, która produkuje makaron z semoliny z pszenicy durum, wytłaczany na mosiądzu, wykorzystując 100% włoską, starą semolinę... Nasza oferta jest bardzo zróżnicowana i obejmuje naprawdę autentyczne kształty makaronu... Oprócz klasycznych paccheri, calamarata, scialatielli, ręcznie robionych fusilli Al ferretto, produkujemy również...
Włochy, Pernucari Di Rombiolo
... lokalnych rolników. Zajmuje powierzchnię około 5.000 m², w której łączą się rzemiosło i nowoczesność zakładów produkcyjnych. Firma szczyci się produkcją typowego i autentycznego makaronu rzemieślniczego, uzyskiwanego dzięki charakterystycznemu przetwarzaniu według starych tradycji makarskich, wykorzystując najlepsze semoliny z pszenicy durum, wolne wyrabianie z zimną, bakteriologicznie czystą wodą oraz powolne suszenie w niskiej temperaturze. A w przypadku niektórych formatów, przetwarzanie odbywa się z użyciem trafilatury mosiężnej.
Słowenia, Miren
Nasza firma produkuje wysokiej jakości świeży i suchy makaron, z semoliny z pszenicy durum, pełnoziarnistego orkisz, palonej pszenicy, pełnoziarnistej semoliny oraz z gryki. W naszym procesie produkcyjnym nie używamy jaj, konserwantów ani żadnych dodatków, nasz makaron może być spożywany przez osoby z nietolerancją na jaja, wegetarian oraz tych, którzy prowadzą zdrowy i zrównoważony styl życia...
Turcja, Gaziantep
...My, jako GOYMEN, jesteśmy producentem semoliny, spaghetti i produktów makaronowych w Gaziantep w Turcji od 1956 roku. Nasze produkty są wytwarzane z 100% semoliny z pszenicy durum, zgodnie z certyfikatami jakości ISO 9001 i 22000. Posiadamy również certyfikaty ISO 14001 oraz ISO / IEC 27001 od stycznia 2014 roku. Nasz czas dostawy jest bardzo krótki, w zależności od zdolności produkcyjnej...
Włochy, Saviano
Nasza firma produkuje makaron z semoliny pszenicy durum w sposób rzemieślniczy, ale z wykorzystaniem najnowocześniejszych maszyn, stosując całkowicie rzemieślniczy proces, taki jak powolne i długie suszenie (około 3-4 dni) w bardzo niskich temperaturach (40°-45°). Formy są wyłącznie mosiężne, co zapewnia unikalną porowatość. Wszystko to, w połączeniu z naszą specjalną selekcją semoliny oraz wiedzą naszego Mistrza Makaronu, tworzy produkt wyjątkowy.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play