Portugalia, Tortosendo
...Odkryj doskonałość naszego owczego sera twardego, prawdziwego rzemieślniczego arcydzieła. Charakteryzuje się twardą masą o jednolitym kolorze, białym lub lekko żółtawym, oraz teksturą z niewielką ilością oczek. Ser ten produkowany jest tradycyjną metodą, polegającą na powolnym odciekaniu skrzepu po koagulacji surowego mleka owczego z użyciem ostu 'Cynara Cadunculos'. Dojrzewanie, trwające 75 dni lub dłużej, nadaje mu bogatą teksturę i niepowtarzalny smak. Odkryj tradycję i autentyczność w tym wyjątkowym serze.
Włochy, Martina Franca
...Caciocavallo della Massaia to ser dojrzewający, produkowany z mieszanki mleka owczego, koziego i krowiego. Ser ten charakteryzuje się bogatym i złożonym smakiem, uzyskanym dzięki długiemu dojrzewaniu oraz zastosowaniu tradycyjnych technik. Caciocavallo doskonale nadaje się do spożycia samodzielnie lub jako część deski serów, w towarzystwie pełnych win czerwonych. Jego rzemieślnicza produkcja i unikalny smak czynią go produktem doskonałym w tradycji włoskiego serowarstwa.
Francja, Auros
... Ser Kozi i Owczy tome 4 kg oraz tommette 600g. Oferujemy również Saint Nectaire, Comté, Brie naturalny i z truflami, jogurty wiejskie, jogurty owcze, śmietanę wiejską, twaróg, Emmental tarty z surowego mleka itd.... Nie wahaj się poprosić o nasz pełny katalog i ceny.
Hiszpania, Guijuelo-Salamanca
...Ser wytwarzany z surowego mleka owczego. Jego smak jest pełny i trwały, maślany, z tendencją do oleistego. Cechy sensoryczne Jego smak jest pełny i trwały, maślany, z tendencją do oleistego, z idealnym poziomem soli, wnętrze jest zwarte z małymi nieregularnymi dziurkami o pochodzeniu mechanicznym, w kolorze słomkowym i krótką, ale nie kruchą masą. Pochodzenie: Zamora Rodzaj mleka: Całe i surowe...
Włochy, Misano Adriatico
...SEPI Pecorino Gran Sepi, opakowanie 1,5 kg, to ser wysokiej jakości pochodzący z Sardynii. Dzięki swojemu unikalnemu i wyrazistemu smakowi, te sery są idealne do wzbogacenia każdego dania i zaspokojenia najbardziej wymagających podniebień. Wykonany z lokalnego mleka owczego, SEPI Pecorino Gran Sepi to doskonały wybór dla miłośników sera.
Włochy, Fidenza
...Doskonałość ricotty, serów owczych i kozi, ręcznie wytwarzanych z mleka pochodzącego wyłącznie z sycylijskiego bydła, zgodnie z dawnymi regionalnymi tradycjami.
Pasujące produkty
Ser sycylijski
Ser sycylijski
Francja, Esquiule
...Serowarnia Balaka jest specjalistą w produkcji sera Ossau Iraty fermier. Kupujemy świeże sery, a następnie dojrzewamy je przez 4 do 8 miesięcy w naszej piwnicy w Kraju Basków. Te sery są produkowane wyłącznie przez pasterzy z Kraju Basków i gór Béarn. Dojrzewanie ręczne i rzemieślnicze. Ten ser posiada AOP. Oznaczenie pochodzenia kontrolowanego.
Hiszpania, Malagón
...Ser prasowany z pasteryzowanego mleka owczego z korą rozmarynu, z minimalnym okresem dojrzewania wynoszącym 180 dni.
Włochy, Radicofani
...Produkt wytwarzany jest z mleka pozyskiwanego z określonych obszarów, zgodnie z regulacjami Konsorcjum ds. zarządzania i produkcji pecorino DOP. Koagulacja odbywa się w temperaturze w zakresie od 35 do 38°C, a łamanie skrzepu powinno mieć konsystencję orzecha laskowego. Forma może ważyć od 1,00 kg do 3,50 kg. Nasza firma oferuje ser o wadze około 2,00 kg, dojrzewający minimum 20 dni. Ser ma białą, zwartą strukturę oraz świeży, niepowtarzalny smak.
Hiszpania, Fresno De La Vega (león)
...Ser produkowany na południu prowincji León z mleka owczego, dostępny w odmianach DOJRZAŁY, DOJRZAŁY, PÓŁDOJRZAŁY i MIĘKKI. Dostępny w jednostkach 1 kg lub 3 kg pakowanych próżniowo. Oferujemy również ser kozi oraz mieszankę sera owczego i krowiego.
...OU A PATE FRAICHE Przykład: Ser kozi, ser świeży po francusku, Petits Suisses, … Cechy: Prostota użycia Regularne odcieknięcie skrzepu Odciek z mleka koziego, mleka krowiego i mleka owczego, mleka sojowego… Kontrola ekstraktu suchego Łatwe czyszczenie, przestrzeganie higieny Nasze torby mogą być oferowane z różnymi opcjami: przejścia na rurki, sznurki, specyficzne otwarcia… są dostosowywane do każdego serowara Wymiary 50x100cm lub wymiary na zamówienie Funkcje Odciek Zawody Mleczarnie – Serowarnie...
Hiszpania, Legasa
...Ser wytwarzany z surowego mleka owczego. Naturalna skórka z rodzimych pleśni z Bertiz, chroni ser i nadaje mu niepowtarzalną kremowość. Nagrody międzynarodowe: 2023 Mondial du Fromage Tours - Złoty medal 2023 Superior Taste Awards - 2 gwiazdki 2023 Frankfurt International Trophy - Wielki złoty medal 2022-2023 World Cheese Awards - Złoty medal 2022 Cincho Cheese Awards - Złoty medal...
Włochy, Dorgali
...Ser o wyrazistym charakterze, produkowany wyłącznie z całego mleka owczego, gwarantujący zdecydowany i lekko pikantny smak, który wyróżnia się w każdym kęsie. Jego półgotowa, zwarta masa o czystej białej barwie jest zamknięta w cylindrycznej formie z niejadalną skórką, będącą świadectwem starożytnej sztuki i drobiazgowej dbałości o szczegóły. Idealny, aby dodać odrobinę klasy Twoim potrawom, od prostego tarcia po bardziej wyszukane przepisy.
Finlandia, Turku
...Składniki Mleko Pasteryzowane, Sól Volterra, Podpuszczka, Fermenty Mlekowe Pochodzenie Mleka Mleko Owcze Maremma Objętość: 150g (±10%)...
...Ser iberyjski to ser o prasowanej konsystencji, wytwarzany z mieszanki trzech rodzajów mleka (krowiego, owczego i koziego). Jest to najpopularniejszy ser w Hiszpanii, a zgodnie z proporcjami określonymi w punkcie 4 załącznika I do Królewskiego Dekretu 262/2011 z dnia 28 lutego, który zatwierdza normy jakości dla serów i serów topionych. Każdy ser sprzedawany pod nazwą „Iberyjski” musi być wytwarzany z świeżego mleka w następujących proporcjach: maksymalnie 50% mleka krowiego, minimum 15% mleka koziego i minimum 15% mleka owczego.
Hiszpania, Cuarte De Huerva
...Ser owczy dojrzewający „Riserva” od Boffard Ser typu „Riserva” to dojrzały ser produkowany w 100% z surowego mleka owczego, zgodnie z dawną tradycją kastylijską. Proces dojrzewania, ściśle kontrolowany, trwa minimum 8 miesięcy (dla produktu o wadze 3 kg) lub 4 miesiące (dla produktu o wadze 1 kg), podczas których sery są wyjmowane z magazynu 3 razy, aby zostały pokryte oliwą z oliwek. Oliwa...
Hiszpania, Madrid
...Dlatego natura jest źródłem jakości wszystkich naszych serów. Rodzaje: Ser mieszany dojrzewający (V-C-O) Ser mieszany półdojrzewający (V-C-O) Ser wytwarzany z mleka owczego Ser owczy dojrzewający Ser owczy rezerwowy Mini ser półdojrzewający owczy Mini ser półdojrzewający mieszany (V-O)...
Grecja, Eleftherio
...Feta (grecki Φέτα, féta, "plasterek") to solony biały ser produkowany w Grecji z mleka owczego lub z mieszanki mleka owczego i koziego. Jest to kruchy, dojrzewający ser, zwykle produkowany w blokach, o lekko ziarnistej teksturze.
Pasujące produkty
Ser feta to smak natury
Ser feta to smak natury
Inne Produkty
Ser kozi - z Grecji
Ser kozi - z Grecji
Francja, Marseille
...typowy ser z centrum i południa Włoch oraz wysp, wytwarzany z całego mleka owczego, świeżego i koagulowanego przy użyciu podpuszczki roślinnej lub zwierzęcej (baraniej lub koziej), solony i aromatyczny, jeśli dojrzewa przez kilka miesięcy, z charakterystycznym pikantnym smakiem, jeśli przyprawianie trwało dłużej; Dostępne są różne odmiany: pecorino Romano, pecorino Sarde, pecorino toscano i pecorino Sicilien.
Hiszpania, Totanes
... minimum 15% mleka owczego. Produkcja odbywa się przez cały rok. Rozróżniamy ser półtwardy od twardego na podstawie okresu dojrzewania. Pierwszy ma okres dojrzewania od jednego do trzech miesięcy, jest to masa prasowana, zwarta, ale nie zamknięta, z małymi pustkami w całym przekroju i o kolorze słomkowym na tle kości słoniowej, dzięki mieszance trzech rodzajów mleka. Ser twardy dojrzewa od trzech do sześciu miesięcy. Wszystkie nasze sery są wytwarzane bez dodatków spożywczych i są wolne od lizozymu, natamycyny i sorbinianów. Bezglutenowe.
Włochy, Marciano Della Chiana
...Pecorino Toscano DOP Stagionato to tradycyjny ser, charakteryzujący się twardą konsystencją uzyskaną z pasteryzowanego mleka owczego, z dodatkiem podpuszczki i soli. Pecorino Toscano DOP Stagionato ma minimalny czas dojrzewania wynoszący 120 dni i jest polecany do wzbogacania potraw tradycyjnej kuchni włoskiej.
Turcja, Istanbul
... potrzebami współczesności. Skład: Mieszanka mleka owczego i koziego, zawierająca niewielką ilość mleka w zależności od pory roku. Produkowany z użyciem kultury Shirdan i soli Kemah. Zawiera co najmniej 45% tłuszczu mlecznego w suchej masie. Ser Erzincan Tulum po zakończeniu etapu dojrzewania jest mieszany z koperkiem, migdałami i czarnuszką. Formuje się w małe kulki.
Polska, Pieniazkowice
Zakład przetwórstwa mleka Ryszarda Smolenia, znajduje się w Pieniążkowicach, w województwie małopolskim. Działalność prowadzimy nieprzerwanie od 2005 roku. Zajmujemy się produkcją i sprzedażą naturalnych serów górskich. Oferujemy sery zarówno z mleka owczego, jak i krowiego. Zachęcamy do skosztowania gałek, serków i korbaczy w wersji naturalnej oraz wędzonej. Mamy też ser naturalny w ziołach, a...
Francja, Hélette
... są naturalne: owczy AOP Ossau-Iraty 12 miesięcy dojrzewania, owczy AOP Ossau-Iraty 12 miesięcy dojrzewania na desce drewnianej, owczy AOP Ossau-Iraty z surowego mleka 5-6 miesięcy dojrzewania, owczy AOP Ossau-Iraty 4 miesiące dojrzewania, tomette Petit Agour z surowego mleka z papryką, tomme z mleka krowiego baskijskiego, tomme z mleka krowiego i owczego, cegła owcza, owczy z papryką z Espelette, tomme z mleka koziego i owczego, owczy AOP Ossau-Iraty z surowego mleka z papryką z Espelette, tomme kozia. Dom Agour oferuje sery całe, pół sery, w porcjach, pokrojone w plastry.
...Producent serów z mleka krowiego. Producent serów z mleka koziego: mini kozi ser regionalny, crottin z koziego mleka... Producent serów z mleka owczego: owczy ser formowany... Producent crottinów z Chavignol... Francuski producent deserowych śmietanek. Producent konfitury mlecznej z solą z Guérande;...
Hiszpania, Villamayor De Calatrava
Jesteśmy Quesos Finca La Cruz, producentami rzemieślniczego sera z czystego mleka owczego. Nasze produkty są wytwarzane z czystego mleka od naszych własnych owiec, co pozwala na uzyskanie jednorodnego rezultatu pod względem jakości, aromatu i tekstury. Dodatkowo, są pakowane próżniowo i zamykane lnianą szmatką, aby zapewnić lepsze odwadnianie.
Jesteśmy producentem sera feta z mleka koziego, owczego i krowiego od 1957 roku. Produkujemy w warunkach higienicznych w nowoczesnych zakładach zgodnie z normami TSE, Tureckim Kodeksem Żywnościowym, ISO 9001 i HACCP. Zapraszamy do naszej fabryki.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play