Hiszpania, Alcora
...Wysokiej jakości trufle czarne uprawiane w Hiszpanii! Trufla czarna to grzyb hipogeiczny, co oznacza, że rośnie i rozwija się pod ziemią. Znana naukowo jako Tuber melanosporum, jej odkrycie sięga tysięcy lat wstecz. W rzeczywistości była spożywana przez starożytnych Egipcjan, Rzymian i Greków, którzy przypisywali jej właściwości lecznicze i afrodyzjakalne. Trufle czarne są łatwe do rozpoznania...
Hiszpania, Peñalba, Segorbe
...Segortrufa sprzedaje trufle czarne, znane również jako Tuber Melanosporum, to grzyb, który znajduje się pod ziemią (hipogeum), ma zewnętrzny wygląd czarnawy lub szary z fioletowymi odcieniami. Ma nieregularny kształt, skórka jest bardzo cienka i pokryta brodawkami. Mierzy od 3 do 12 cm średnicy i waży od 20 do 200 gramów, chociaż wyjątkowo mogą przekraczać 600 gramów. Jego ciało jest mięsiste i...
Hiszpania, Olba (teruel)
Hiszpania, Dicastillo-Deikastelu (Navarra-Nafarroa)
... platerak ontzeko erabili behar dira. Hidroxitirosolaren antiinflamatorio-aktibitateak indartzen du alergia-kontrako gaitasun jakin batek, tuber melanosporum-aren extractei egotzita. boilurra Gordinik kontsumitu (elikagai hotzetan edo egosi ondoren gehituta). Tanta batzuk nahikoak dira boilur-zapore atsegina lortzeko.
Francja, Bidart
...Doskonałość w Koszu Prezentowym. Świeża Trufla czarna "Tuber Mélanosporum", jakość Extra, pochodzenie Francja, od Maison Caudalie, oferuje całą intensywność swojego aromatu, bez transformacji ani obróbki. Staranny wybór naszych najpiękniejszych trufli, prezentowany w koszu prezentowym o wadze 50 lub 100G. Wszystkie nasze przesyłki są transportowane w kontrolowanej temperaturze; jakość to wartość, z którą Maison Caudalie nie idzie na kompromis!
Włochy, Castellazzo Bormida (al)
...Il Tuber Melanosporum VITT Extra reprezentuje najwyższą jakość czarnego trufla, znanego z doskonałej formy oraz potężnego i złożonego aromatu. Ten trufel, zbierany na terenach firmy oraz przez najlepszych truflarzy w Włoszech, charakteryzuje się gładką i regularną czarną skórką oraz ciemnym miąższem z białymi żyłkami. Intensywny i bogaty aromat, z nutami ziemi, czekolady i przypraw, sprawia, że jest idealny do dań haute cuisine. Kategoria Extra gwarantuje trufle o większych rozmiarach i nienagannym wyglądzie, idealne dla tych, którzy szukają najwyższej jakości.
Hiszpania, El Toro
...Czarna trufla Tuber Melanosporum. Różne jakości (ekstra, pierwsza, druga, przemysłowa itp.)...
Hiszpania, La Pobla De Benifassà
...Wyjątkowa oliwa z oliwek extra virgin o aromacie czarnej trufli, trufli z Périgord, Tuber melanosporum Vittad. Mieszanka odmian Farga, Aragonesa, Nana, Regues i Llumeta, zbieranych w odpowiednim momencie dojrzałości. Mieszana i macerowana w odpowiednich proporcjach z czarną truflą, uzyskuje się tę oliwę o intensywnym smaku z mineralnymi nutami. Proces produkcji jest tradycyjny, jak to robiono...
Francja, Concarneau
...Trufla czarna zimowa (Tuber Melanosporum) jest powszechnie znana w światowej kuchni jako trufle „Perigord”, a w Włoszech jako „Nero Pregiato”. Uważana jest za króla czarnych trufli. Zwykle ma kształt zaokrąglony, ale może być również nieregularna lub lobkowana, zazwyczaj osiąga rozmiar do 10 cm (3,9 cala). Charakteryzuje się małymi piramidalnymi wierzchołkami i czarno-brązową skórką; miąższ czarnej trufli zimowej początkowo jest biały, a następnie ciemnieje. Przenikają go białe żyły, które z wiekiem stają się brązowe.
Francja, Malataverne
... bardzo pożądane przez smakoszy. Trufla czarna, znana również jako trufla z Périgord, po łacinie Tuber melanosporum, występuje wyłącznie w glebach wapiennych na głębokości od 1 do 15 cm u podstawy drzew zwanych truflowymi (dęby, leszczyny, lipy, grab...). Rozwija się wiosną i rośnie od sierpnia, osiągając dojrzałość kilka miesięcy później. Jest wtedy zbierana (mówi się, że jest „wykopywana”) zazwyczaj przy pomocy psa truflowego, świni lub much.
...Świeża czarna trufla Tuber melanosporum Vitt. ważąca ponad 20 gramów...
Włochy, Firenze
... konkurencyjnych cenach. W ciągu roku, w okresach zbiorów, Valtrebbia Tartufi dostarcza szeroką gamę odmian: trufla biała (Tuber Magnatum Pico), trufla czarna letnia (Tuber Aestivum), trufla czarna uncinata (Tuber Uncinatum Vit), trufla czarna szlachetna (Tuber Melanosporum Vit) oraz trufla marzuolo (Tuber Albidum). Obecnie firma zarządza 30 hektarami mikoryzowanych tartufai i planuje rozszerzenie do 100...
Francja, Valréas
...wyselekcjonowane od lokalnych producentów: - BIO oliwa z oliwek extra virgin (Gard) - BIO miód akacjowy (Alpy Górnej Prowansji) - Trufla Tuber Melanosporum (Prowansja) - Sól (Guérande) - Delikatesy - Świeże trufle - Specjalności z truflami - Wyprodukowano we Francji - Czarna trufla - Vaucluse - BIO oliwa z oliwek - BIO miód akacjowy - Certyfikacja ECOCERT - Gastronomia - Gastronomia - Zestawy prezentowe...
Bułgaria, Montana
... caesarea, Boletus luteus, Boletus badius, Craterellus cornucopioides, Boletus edulis, Craterellus tubaeformis, Tuber melanosporum. Boczniak, shiitake, nelkenschwindling, smardz, mairitterling, kurka, letni borowik, letnia trufla, kaiserkopf, maślak, borowik szlachetny, jesienny trąbnik, borowik (herrenpilz), trąbka, zimowa trufla.
Hiszpania, Teruel
Jesteśmy firmą zajmującą się produkcją i sprzedażą świeżej trufli czarnej, a także produktów wytwarzanych z trufli czarnej. Trufla czarna (Tuber Melanosporum Vitt.). Dysponujemy najlepszym opakowaniem na rynku. Nasze trufle podróżują w rekordowym czasie, w optymalnych warunkach, zapewniając maksymalną świeżość. Oferujemy Państwu nasze doświadczenie w branży, aby dostarczyć najlepsze trufle i produkty z trufli. Bez dodatków zapachowych, 100% trufla czarna. Oferujemy produkt doskonałej jakości, z rygorystycznymi kontrolami jakości. Jesteśmy do Państwa dyspozycji.
Hiszpania, Barca (soria)
W TrufGourmet zajmujemy się produkcją, sprzedażą i dystrybucją trufli czarnej, Tuber Melanosporum, znanej również jako trufla z Périgord. Posiadamy własne plantacje oraz współpracujemy z partnerami w głównych obszarach truflowych Hiszpanii (Kastylia i León, Aragonia oraz Kastylia-La Mancha), co gwarantuje produkcję najwyższej jakości, z pełnym bezpieczeństwem żywnościowym i w konkurencyjnej cenie...
Hiszpania, Valencia
Truffalia Gourmet S.L. to walencjańska firma zajmująca się trufikulturą i żywnością gourmet, z ekologicznego i zrównoważonego punktu widzenia. Posiadamy na własność ponad 70.000 m2 plantacji dębów trufowych (Quercus Ilex) w gminach El Toro (Castellon) i Andilla (Walencja), które graniczą z regionem Sarrion (Teruel). Gleba, wysokość i lokalizacja sprawiają, że nasza świeża czarna trufla (tuber melanosporum) charakteryzuje się niezrównaną czystością i jakością. Hiszpania stanowi 40% światowej produkcji czarnej trufli, a nasz region uznawany jest za najlepszy w kraju.
Francja, Puymeras
... Melanosporum: ta słynna trufla, znana również jako "Czarny Diament Kuchni", jest zdecydowanie najbardziej ceniona przez smakoszy. Dziś to ona przynosi sławę Domowi Plantin. Połączenie delikatnego aromatu i chrupiącej tekstury nadaje jej wyjątkowy smak i charakter. Flagowy produkt w gamie trufli w konserwie, Trufla Czarna 1. Ebullition, gdy jest dobrze przygotowana, ujawnia aromat niemal tak intensywny jak świeża trufla i zachwyca najbardziej wyrafinowane podniebienia.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play