Włochy, Pasturo
... kilkakrotnie nakłuwana, aby wspomóc rozwój charakterystycznych pleśni gorgonzoli, które decydują o zielonym zabarwieniu (pleśnienie). Pasta jest jednolita, w kolorze słomkowym, z przebarwieniami spowodowanymi obfitym rozwojem błyszczących zielonych pleśni. Smak wyrazisty, pikantny, charakterystyczny. Średnia waga: 12 kg Minimalny czas dojrzewania: 90 dni...
Włochy, Bergamo
Włochy, Fidenza
...Caciotta z mleka koziego, produkowana wyłącznie z mleka pochodzącego z pastwisk Sardynii. Minimalny czas dojrzewania wynoszący 2 miesiące nadaje jej pikantny i aromatyczny smak.
Włochy, Imperia
...Sos Arrabbiata – sos z papryczką chili. Oferujemy słynny pikantny sos w dość intensywnej i odważnej wersji. Etykieta produktu W zakładce 'Załączniki' znajdziesz etykietę z danymi odżywczymi oraz innymi informacjami o produkcie. Dopasowania Nasz sos Calvi Arrabbiata jest idealny dla najbardziej wymagających podniebień, które kochają mocne smaki pełne aromatu. Sposób przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce (+4°C) i spożyć w ciągu 3 dni. Kod: SUAR 180...
Włochy, Milano
... podniebieniu jest gorzki i przywołuje likiery takie jak gencjana i rabarbar. Zawiera nuty kawy, ziarna kakao i liści tytoniu. POŁĄCZENIA Jego tak charakterystyczny smak pozwala na połączenia z równie gorzkimi produktami, takimi jak karczochy, łodygi, cykoria; pasuje do wykwintnych serów o długim czasie dojrzewania, może być pikantny; do lardo di colonnata. Z rybą, warto spróbować w połączeniu z miecznikiem i tuńczykiem; z deserami, do dekoracji musów czekoladowych, w lodach i w sałatkach owocowych.
Włochy, Radicofani
Produkcja Cacio di Pienza to tradycja, która ma bardzo stare korzenie i była przekazywana z pokolenia na pokolenie aż do dzisiaj. Producenci mleka zebrali się w Cooperativa di Cotignano, wykorzystując i zachowując typowe metody przetwarzania: pozyskiwanie mleka z wyjątkowymi aromatami nadawanymi przez zioła typowe dla pastwisk Val d'Orcia, wyrafinowane techniki dojrzewania i, przede wszystkim, szc...
...Dobro zimowego sezonu tkwi w darach, które ziemia oferuje w najzimniejszych miesiącach. Jednym z nich są brokuły, które są głównym składnikiem tego dania głównego razem z kiełbasą. Ich delikatny smak doskonale równoważy pikantny smak mięsa i rozgrzeje wasze zmysły.
Włochy, Trepuzzi
... łączy go z Angolą. Afrykańskie akcenty w fascynującej mieszance roślin, smak przywołujący podróż w czasie. Gin Mialma Navy Strength to rzemieślniczy gin produkowany we Włoszech. - na oko jest krystaliczny, przezroczysty - otwarcie zapachowe balsamiczne, które szybko przechodzi w słodkie i waniliowe nuty, przerywane suchymi akordami - pikantny w ustach, z świeżym i zdecydowanym finiszem...
Włochy, Castellamare
Włochy, Rivoli
...To przyjemnie pikantna majonez o bogatym i apetycznym smaku. Doskonały majonez „Biobontà” wzbogacony jest o hojną ilość najlepszego zielonego pieprzu: spotkanie smaków. Intensywnie aromatyczny zielony pieprz nadaje sosowi wyrazisty, przyjemnie pikantny akcent.
Włochy, Dorgali
... nowy wymiar Twoim przepisom. Jego pikantny i przyprawowy smak podkreśla aromat dań głównych i wspaniale komponuje się z chlebem carasau lub chlebem wiejskim, oferując sensoryczną podróż przez tradycyjne i zapomniane smaki. Czy to w plastrach, w wiórkach, czy w kostkach, ten ser reprezentuje doskonałą równowagę między tradycją a innowacją, dodając charakteru każdemu stołowi.
Włochy, Forlì
... (Triticum aestivum) ziarno jest bardziej wydłużone, przezroczyste i, jak sugeruje nazwa, „twarde”. Zazwyczaj towarzyszy duszonym mięsom i/lub gotowanym warzywom. Może być pikantny, gdy podawany z harissą (używaną głównie w Tunezji). W Włoszech natomiast couscous przygotowuje się w rejonie Trapani na Sycylii; gotuje się go na parze w specjalnym glinianym garnku, ale w przeciwieństwie do magrebskiego, przyprawa to bulion z zupy rybnej.
Włochy, Nave
...Kieliszek ma piękny, intensywny kolor bursztynowy, z wyraźnymi mahoniowymi refleksami. Kremowe nuty słodkich owoców w nosie łączą się z wspomnieniami drewna sandałowego, tworząc piękny bukiet zapachowy. Na podniebieniu jest jednocześnie słodki i pikantny, charakteryzujący się aromatami fiołków i skórki pomarańczowej. Ciepłe, głębokie i aromatyczne wykończenie. Pojemność: 0,70 l Kod: 90374 Kategoria: Whisky Zawartość alkoholu: 40% vol...
Włochy, Carovigno
...Oliwa z oliwek extra virgin Novello 2023 justpugliafactory jest produkowana pod koniec października i na początku listopada. Uzyskuje się ją z wczesno dojrzewających odmian zielonych i czarnych oliwek. Zapach jest bogaty w warzywne aromaty. Gorzki i pikantny smak są dobrze zbalansowane. Novello justpugliafactory to filtrowana oliwa z oliwek extra virgin, która nie została dekantowana. 100% włoska oliwa z oliwek extra virgin najwyższej kategorii.
Włochy, Acerra
...Miscela Classico Miscela 50% Arabica 50% Robusta. Crema brązowa. Słodki, pikantny, zrównoważony. Średnie palenie. Odpowiedni dla tych, którzy preferują zrównoważony smak z dodatkiem słodkich i pikantnych nut. Dzięki średniemu paleniu i odpowiedniemu połączeniu Arabiki i Robusty stworzyliśmy kawę łatwą do picia, dla każdego. N.B. Kapsułki kawy Cortese kompatybilne z Dolce Gusto są pakowane w torby zawierające 10 kapsułek. MISCELA:CLASSICO...
Włochy, Castelfidardo
...Oliwa z oliwek extra virgin o owocowym smaku z nutą świeżych zielonych migdałów. Złożony i wyrafinowany smak z roślinnymi akcentami karczocha, sałaty i migdała. Ma dobrze zbalansowany i harmonijny pikantny posmak. Idealna do pieczeni mięsnych, zup z roślin strączkowych, bruschetty z pieczonego chleba z solą, pomidorami, czosnkiem i rukolą.
Włochy, S.spirito Di Bari
...1. KREM Z RAPE I MIGDAŁAMI Delikatny krem z rzepy i migdałów, idealny do waszych dań głównych lub do smarowania na kromce chleba! 2. KREM Z RAPE I BOBEM Delikatny krem z rzepy i bobu, idealny do waszych dań głównych lub do smarowania na kromce chleba! KREM Z RAPE Delikatny krem z rzepy, idealny do waszych dań głównych. KREM Z RAPE I PAPRYCZKĄ CHILI Lekko pikantny, ten krem z rzepy i papryczką chili.
Włochy, Pontecagnano Faiano
...Roślina pochodząca z Chin, charakteryzuje się ciemnozielonymi liśćmi oraz białym, mięsistym łodygą. Posiada świeży, pikantny smak z delikatnym posmakiem musztardy. Jest źródłem witamin, bardzo odporna na niskie temperatury i można ją spożywać zarówno na surowo, jak i na ciepło. Odmiana baby leaf. Możliwość wykorzystania do przygotowania mieszanki sałat. Dostępna w czarnych skrzynkach lub w termozgrzewanych opakowaniach styropianowych o wadze 500 g i 1 kg.
Włochy, Mirabella Imbaccari
...Ten produkt pochodzi z papryczek o wydłużonym kształcie i typowym, żywym czerwonym kolorze, których uprawa w jałowej glebie ogrzewanej gorącym sycylijskim słońcem nadaje im szczególnie intensywny i pikantny aromat oraz smak. Po zebraniu i starannym wyselekcjonowaniu w czerwcu, gdy osiągnęły optymalny stopień dojrzałości, papryczki są krojone na małe kawałki i suszone na gorącym sycylijskim słońcu...
Włochy, Sassello
...Pasta harissa to mieszanka papryki, kolendry, chili, oliwy z oliwek i czosnku. Ten pikantny dodatek może być używany do wzbogacania sosów na bazie pomidorów i jest doskonałym uzupełnieniem wielu potraw inspirowanych Marokiem. Sos harissa ma ładny połysk i dobrą głębię. Wspaniała bogata tekstura, gładka i solidna, z dobrą przyczepnością. Smaki są bardzo dobrze zbalansowane z odpowiednim poziomem ostrości, co pozwala na wydobycie głównych składników. Pyszny aromat pieczonej papryki. Pyszny ostry sos pochodzący z Afryki Północnej. Produkt ma trwałość 30 miesięcy i dostępnych jest kilka formatów.
... smakiem, pikantny i z długotrwałym odczuciem tonów roślinnych. Olej z oliwek Coratina należy smakować i doceniać za unikalne i niepowtarzalne smaki oraz aromaty, które uwalnia. Jest wiele potraw, które doskonale komponują się z tym olejem o wyrazistym i zdecydowanym smaku. W kuchni zaleca się go do przyprawiania warzyw i mięsa z grilla, grzybów borowików, ale także do zup z mieszanych roślin strączkowych, sałatkowych pomidorów, a w szczególności do serów sezonowych. Olej Coratina może się również pochwalić najwyższym poziomem kwasu oleinowego, który przeciwdziała złemu cholesterolu.
... godzin od dostarczenia, przy użyciu procesów mechanicznych (ekstrakcja na zimno); taki sposób pozwala uzyskać oliwę extra virgin o wyższej jakości. Na pierwszy rzut oka, nasza oliwa, produkowana wyłącznie w rejonie FARNESE, ma kolor szmaragdowej zieleni z złotymi refleksami i emanuje owocowym zapachem przypominającym dojrzałą oliwkę tuż po zbiorze. Cieszy się wyrazistym smakiem, z nutami karczocha. Po spróbowaniu pozostawia w ustach przyjemnie pikantny i gorzkawy posmak z migdałowymi akcentami. Jest bogata w witaminę E, polifenole i inne przeciwutleniacze.
Włochy, Città Di Castello
... truflowy, puree truflowe, pastę z czarnych oliwek, sos pikantny, pomidory z truflami lub grzybami. Oferujemy również suszone trufle w słoikach. Dla gastronomii doskonałe borowiki i mrożone trufle. Wina z Umbrii i Toskanii. Od 1990 roku Tartufi Bianconi produkuje specjalności truflowe oraz przyprawy truflowe, takie jak olej truflowy i risotto. Mamy również suszone/mrożone grzyby i trufle. Oferujemy...
Włochy, Capaccio Paestum
Gospodarstwo rolne Palma specjalizuje się w produkcji ziół aromatycznych i znajduje się u bram Parku Narodowego Cilento. Rośliny aromatyczne to pasja, ale nie tylko dla tych, którzy je produkują: oregano, szałwia, mięta, laurowe… każda roślina aromatyczna ma różne cechy: smak może być słodki, lekko gorzki, pikantny, delikatny. W każdym przypadku, na stole, zioło aromatyczne może zrobić różnicę...
... profesjonalność w poszukiwaniu odpowiednich receptur umożliwiła stworzenie serii unikalnych produktów o ich charakterystyce: - Majonez - Sos Tonnata - Sos Różowy - Sos Tatar - Sos Pikantny - Sos Musztardowy - Sos Ketchup.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania