...Capocollo Calabrese uzyskuje się z obróbki górnej części karku wieprzowego oraz części barku. Mięso jest solone i starannie masowane ręcznie, a następnie pakowane w naturalne jelito i dojrzewa przez ponad 90 dni w kontrolowanej temperaturze i wilgotności. W trakcie solenia dodawane są przyprawy i zioła charakterystyczne dla kalabryjskiej receptury, w tym niezastąpiony mielony chili.
Kategoria: Wędliny kalabryjskie
WAGA: 500/550g
Waga: 0.550 kg
Składniki: Mięso wieprzowe, Sól, Aromaty naturalne i przyprawy
Cukry: dextroza i sacharoza
Przeciwutleniacze: E301
Konserwanty: E250-E252...
...Robimy to z całą starannością, jaką zasługuje jeden z najpopularniejszych wędlin na stołach naszych rodzin. Tylko świeże nogi, ważące ponad 15 kg, ciężkich włoskich świń, solone i aromatyzowane mieszanką ziół. Starannie odkostnione, aby nie uszkodzić włókien mięśniowych, szynka jest powoli gotowana na parze w temperaturze około 68°. To nasz prosty przepis: mięso wysokiej jakości i dbałość o proces produkcji. Tylko w ten sposób szynka gotowana będzie miękka i kusząca, słodka, nigdy kwaśna.
...Salami pozyskiwane z anatomicznej części brzucha wołowego, jest solone przez krótki czas, następnie myte w bieżącej wodzie, przyprawiane pieprzem i naturalnymi ziołami, dojrzewane i naturalnie wędzone.
SKŁADNIKI: mięso wołowe certyfikowane halal, sól, pieprz (słodki lub ostry). Konserwanty E 250, E 252, E 300, przyprawy i naturalne aromaty.
CECHY: bez laktozy i innych produktów mlecznych...
Z troską i pasją hodujemy gęsi i kaczki w regionie Marche; pozwalamy im swobodnie pasąć się bez ograniczeń przestrzennych: na ziemi, pod słońcem, w deszczu i jedząc trawę; sprzedajemy świeże mięso gęsi, kaczki, jaja, mięsosolone, wędliny i inne specjały do restauracji, rzeźni i klientów indywidualnych. W pełnym cyklu (od zapłodnienia jaja do dorosłego zwierzęcia) zajmujemy się naszymi produktami, zapewniając najwyższą jakość i niskie ceny.