...ORIGINE Vin Rouge Cabernet Sauvignon Bordeaux Le Château Cazeau jouit d’une magnifique chartreuse girondine dont les origines remontent au 16e siècle. Il est idéalement situé à Gornac au cœur de l’Entre-Deux-Mers, à seulement quelques kilomètres à l’est de Sauveterre de Guyenne. Son vignoble de plus de 300 hectares bénéficie d’une situation exceptionnelle sur des coteaux argilo-calcaires...
Francja, Saint Emilion
...%, cabernet franc 15% Certyfikaty środowiskowe: HVE 3 od 2017 roku i ISO 14001 (SME des vins de Bordeaux) od 2015 roku Techniki uprawy: uprawa racjonalna, gleby orane lub porośnięte trawą, cięcie winorośli w systemie guyot mieszanym, prace ręczne dostosowane do każdej działki Zbiory: mechaniczne z wieloma selekcjami: dojrzałość i wielkość jagód, selekcja działkowa Winiarstwo: tradycyjne z łagodną i kontrolowaną maceracją w zbiornikach betonowych z regulacją temperatury Dojrzewanie: 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu, z czego 40% nowych...
Francja, Rennes
Założona w Rennes w 2011 roku, nasza firma specjalizuje się w dystrybucji win ekologicznych, biodynamicznych i bezsiarkowych przeznaczonych dla profesjonalistów. W ścisłej współpracy z winiarzami zaangażowanymi w praktyki ekologiczne, oferujemy Państwu gamę autentycznych i smacznych win. Na przestrzeni lat rozszerzyliśmy naszą działalność, aby obecnie oferować bardziej zróżnicowaną paletę usług.
Francja, Bordeaux
...Gładki atak, dobra struktura tanin, harmonijna tekstura. Przyjemna objętość, świeże i aromatyczne usta (owoce czarne, lekka nuta grillowania na finiszu). Szczepy: Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (40%) Producent: Rodzina Perrin w Martillac (33650) Formaty i opakowania: Butelka (75cl) - Karton po 6 - 2019...
Francja, Laissac
... można przechowywać w szafce przez kilka miesięcy. Pop i gotowe! Wystarczy otworzyć Popinę według własnych upodobań! Przed i po otwarciu: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Wędliny zawarte w Popinach nie zawierają konserwantów, dlatego zaleca się ich szybkie spożycie po otwarciu. Petit Pont czerwone: Szczep 60% Grenache, 25% Cinsault, 15% Cabernet Sauvignon. Zestaw wykonany w czarnej, magnetycznej pudełku LUB w tekturowej walizce, w zależności od dostępności. Pochodzenie: Laissac, Aveyron...
Francja, Banyuls Dels Aspres
...Gleby: Limono-Wapienne Złoty medal od Gilberta i Gaillarda Winifikacja: Zbiór bezszypułkowy, długa maceracja w zbiornikach inox, a następnie dojrzewanie w dębowych beczkach. Kolor błyszczący, czerwony granat Intensywny i bogaty bukiet, aromaty grillowane, waniliowe i lukrecjowe, towarzyszące dojrzałym owocom, takim jak śliwka suszona. W ustach taniny są jedwabiste i dobrze zintegrowane. Skład winogron: 100% Cabernet Sauvignon Gleby: Limono-Wapienne...
Francja, Brissac Loire Aubance
...MILLESIME : 2020 CEPAGE : Cabernet franc. TERROIR : Limony gliniaste. VINIFICATION ET ELEVAGE : Winogrona zbierane w odpowiedniej dojrzałości. Maceracja przez 24 godziny w niskiej temperaturze, aby wydobyć kolor. Fermentacja w zbiornikach inox w niskiej temperaturze, aby zachować aromatyczny potencjał owoców i ich świeżość. APPELLATION : AOP Cabernet d'Anjou. NOTES DE DEGUSTATION : Apetyczna...
Francja, Auxerre
Francja, Caudiès De Fenouillèdes
...Nazwa: IGP Côtes Catalanes Szczep: 50% Cabernet Sauvignon – 50% Merlot. Gleba: Winogrona pochodzą z gleb równiny aluwialnej w Caudiès, składających się z iłów oraz znacznej ilości kamieni różnego rodzaju (kwartzy, otoczaków granitowych, bloków wapiennych, łupków…), transportowanych przez rzekę. Produkcja: Winogrona zbierane są w zaawansowanej dojrzałości, co umożliwia nam kwasowość wynikająca...
Francja, Le Puy Ste Reparade
...Grande Cuvée Rouge AOP Coteaux d'Aix-en-Provence Czerwone 'Wino biologiczne' Szczepy Syrah 60% - Cabernet Sauvignon 40% Starzenie przez 24 miesiące w nowych beczkach dębowych, dojrzewanie w butelce przez 1 rok. Degustacja Intensywnie rubinowa barwa, potężny, złożony i delikatny bukiet. Intensywne i strukturalne usta: - Tekstura: piękna materia z jedwabistymi taninami - Aromaty: dojrzałe owoce...
... się do starzenia i dojrzewania w drewnie. Aromaty roślinne tej odmiany ustępują miejsca znacznie przyjemniejszym i bardziej złożonym aromatom, gdy dojrzałość jest zadowalająca. Z drugiej strony, winifikowany samodzielnie, Cabernet-Sauvignon N często brakuje tłustości i okrągłości. Zdolności uprawowe i agronomiczne Cabernet-Sauvignon N to odmiana o późnym pączkowaniu, silna (pędy o dużej średnicy w warunkach żyznych), która wytwarza bardzo długie pędy (wydłużone międzywęźla) i której wici lignifikują.
...Wino to alkohol, który należy degustować w odpowiednich kieliszkach, nie w zwykłej szklance do wody, ale w kieliszku do wina Cabernet. Podczas szczególnej okazji (wesele, targi, urodziny) zaproponuj swoim klientom wyśmienite wino w spersonalizowanym kieliszku z Twoim logo. Szczególnie delikatny i elegancki, ten spersonalizowany kieliszek ma pojemność 37 cl, idealną do docenienia każdego smaku...
Francja, Saint-Sulpice-De-Faleyrens
...Bordeaux Assemblage : 100% Cabernet Sauvignon Potentiel de garde : Około 7 lat Vinifications : Fermentacja w zbiornikach inox z regulacją temperatury w okolicach 25°. Czas maceracji (15 do 25 dni) będzie ustalany w zależności od rocznika i potencjału każdej działki. Wina dojrzewają i są starzone przez 12 miesięcy. Regularne zlewanie dostarczy niezbędnego tlenu do połączenia tanin drewna i wina.
Francja, Boulogne-Billancourt
...Wina z Kanonkop są znane w całej Afryce Południowej z powodu swojej jakości, czystości i finezji. Cabernet sauvignon z posiadłości jest ciemny, z niezwykle złożonymi aromatami takimi jak wilgotny tytoń, przyprawy dębowe, sos z jeżyn, herbata chai i świeża ziemia. Podniebienie jest równie zróżnicowane - można dostrzec nuty słodkiej maliny i wiśni z palonymi ziarnami kawy. Tanniny są bezpośrednie i zrównoważone. Idealnie pasuje do potraw w sosie lub do pięknego kawałka wołowiny.
Francja, Cénac
...Clairet, okrągłe, eleganckie, owocowe, przyjemne w smaku. Aby cieszyć się nim przez cały posiłek, od przystawek po dania główne. Serwować dobrze schłodzone. Produkt: Château du Garde AOC Bordeaux Clairet Powierzchnia: 2 ha Szczep: 80% Merlot, 20% Cabernet Terroir: gleba gliniasto-wapienna Wygląd: klarowne, błyszczące, kolor granatowy Nos: owocowy i ekspresyjny Usta: tłuste, owocowe i długie...
Francja, Saint Cannat
... dojrzewane oddzielnie w zbiornikach przez kilka miesięcy z subtelnym wykończeniem drewnianym, które ma miejsce przed butelkowaniem. DEGUSTACJA Ciemna barwa z fioletowymi refleksami. Cabernet Sauvignon o aromatach mięty, owoców czerwonych, dojrzałej papryki, nut dymnych i lekko grillowanych. Usta mięsiste, apetyczne, dobrze zbudowane, z dużą ilością owoców. To wino doskonale pasuje do czerwonych mięs, pizzy. Wino to najlepiej serwować w temperaturze między 14°C a 16°C.
Francja, Mazion
...{"PACKAGING":"750 ml","rouge boisé et charpenté":"długi w ustach","Conseils":"Pasuje do wszystkich posiłków, szczególnie do czerwonych mięs i serów, serwować w temperaturze między 16 a 18 °C.","Cépages":"80% MERLOT, 20% CABERNET SAUVIGNON","REGION de PRODUCTION":"Bordeaux","grand vin de bordeaux":"kartony po 6","Sol":"gleba argilo-wapienna","NOTES":"Nos otwiera się na nuty czerwonych owoców, atak...
Francja, Bordeaux
...Historia: Osiedleni na lewym brzegu Dordogne, Duboisowie przekroczyli rzekę i uprawiają winorośl w regionie Libournais od trzech pokoleń. Prowadzą cztery winnice: Bozelle, Monbrun (AOC Pomerol), Clos du Roy (Lalande de Pomerol) oraz Bel Air La Gravière (Saint Emilion Grand Cru). Skład winogron: 85% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon. Winifikacja: Pochodząca z najlepszych parceli w Château, ta cuvée...
Francja, Issy-Les-Moulineaux
... przypraw (pieprz, cynamon, lukrecja). Ikoniczne wino, które można cieszyć się już teraz lub pozostawić do dojrzewania w piwnicy przez długie lata. Pojemność: 75cl Typ: Wino czerwone Szczepy: 80% Sangiovese, 10% Merlot i 10% Cabernet-sauvignon DOCG: Chianti Classico Riserva (Włochy, Toskania) Starzenie: Do picia już teraz i do przechowywania do 2037 roku Temperatura serwowania: 16-18°C...
Francja, Poitiers
...Na podniebieniu staje się to bardziej wyraźne z czerwonymi owocami, wciąż towarzyszącymi przyprawami. Finisz jest nieco bardziej suchy i taninowy pod wpływem Cabernet Sauvignon. Jeszcze jeden łyk.
Francja, Pantin
...Cuvée jednocześnie bardzo eleganckie i apetyczne. 80% Merlot. 20% Cabernet Sauvignon. Bardzo piękny purpurowy kolor. Złożony bukiet, ujawniający nuty konfitur z owoców czerwonych, przypraw, kokosa i wanilii. Drewno jest zintegrowane i zachęcające. W ustach ten rocznik ujawnia się na delikatnych taninach, długiej i subtelnej strukturze, pozostawiając trwałe, złożone owocowe nuty wiśni, wanilii i kakao. Zdjęcie nie jest umowne - Mogą obowiązywać opłaty za pakowanie - prosimy o kontakt. Dopasowanie potraw do wina: - Aperitif - Magret z kaczki - Mięso w...
Francja, Lys Haut Layon
...Saumur BRUT lub 1/2 sec AOP Metoda Tradycyjna VINIFIKACJA: Nasz Saumur Brut jest wytwarzany zgodnie z metodą tradycyjną. Wino to korzysta następnie z długiego dojrzewania na osadzie przez 24 miesiące w naszych podziemnych piwnicach: ten wybór jakościowy pozwala nam uzyskać dużą finezję bąbelków i aromatyczną elegancję. Ta oryginalna mieszanka Chenin Blanc, Cabernet Franc i Chardonnay oferuje...
Francja, Soing-En-Sologne
...Sympatyczna cuvée z winnicy, Médoc, który pije się na owocowo, Wino dla przyjaciół. Winnica: CHÂTEAU HOURBANON Appelacja: MÉDOC Region: BORDEAUX Kolor: Czerwony Szczepy: Cabernet Sauvignon: 60% / Merlot Noir: 40% Sposób uprawy: Bio Charakter: Lekki/Owocowy Objętość: 75cl Rocznik: 2015 Waga: 1 kg...
Francja, Cissac Medoc
Francja, Saint-Loubes
...Eleganckie i mocne czerwone wino. Pochodzące z mieszanki z przewagą Cabernet-Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc i Petit Verdot, cuvée "Tradition" jest prestiżowym winem zamku. Po klasycznej bordoskiej winifikacji z długą maceracją, wina są w całości dojrzewane w nowych dębowych beczkach przez 12 do 18 miesięcy. Odkrywamy w nim nuty waniliowe, palone i przyprawowe, co pozwala mu uzyskać znaczący...
Francja, PARIS
...SANTA JULIA - MENDOZA ARGENTINA - 2021 - 75 CL - 14,5% CABERNET SAUVIGNON - 18000 TETRA PACKS - WINO CZERWONE...
Francja, Chalonnes Sur Loire
... ISVV (Bordeaux) potwierdza, że proces Bucher Inertys znacząco redukuje rozpuszczony tlen w winach i zmienia ich charakter organoleptyczny. Według Philippe'a Darrieta, profesora, dyrektora jednostki badawczej OEnologie ISVV Bordeaux: „Wina z czerwonego wytłoku (Merlot i Cabernet Sauvignon) produkowane w 2014 i 2013 roku (Merlot) poprzez prasowanie w gazie obojętnym wyrażają bardziej subtelne aromaty...
Domaine de la Terre et du Soleil: Twoja Winiarska Ucieczka Szacunek dla Natury W Domaine de la Terre et du Soleil łączymy pasję do winiarstwa z szacunkiem dla natury. Od trzech pokoleń nasza rodzina angażuje się w zrównoważoną produkcję wina, stosując ekologiczne metody, aby produkować autentyczne wina. Wino do Dzielenia Nasze wina są stworzone, aby dzielić się nimi i delektować w dobrym towarzy...
Francja, Pujols
... w pierwszych latach, ale również można je przechowywać przez dłuższy czas. Wina czerwone produkowane są na 25 hektarach, głównie z Merlotu, ale także z Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon. Powierzchnie Sauvignon Blanc i wkrótce Semillon są dedykowane produkcji naszego wina białego. Nie wahaj się z nami skontaktować, aby uzyskać więcej informacji!
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play