Francja, Issy-Les-Moulineaux
... do każdej okazji! Domaine: Dwaj bracia Charles-Henry i Emmanuel Fourny stoją na czele winnicy Veuve Fourny od 1993 roku. Reprezentują oni 5. pokolenie rodzinne tej wspaniałej posiadłości, której winnice znajdują się głównie w Vertus (Côte des Blancs). Gleby są wapienne, kredowe, a winiarstwo jest bardzo mało interwencyjne (drożdże dzikie, niskie dosowanie realizowane wyłącznie z cukru...
Francja, Soreze
TOM PRESS oferuje profesjonalistom cały sprzęt do konserwacji, przetwarzania żywności i gotowania: N°1 dla pasjonatów rękodzieła. TOM PRESS projektuje i dystrybuuje ponad 5 000 referencji sprzętu i produktów do konserwacji, gotowania i przetwarzania żywności. Dzięki temu sprzętowi możesz produkować i przetwarzać owoce i warzywa, mięsa i ryby, nabiał, zboża oraz samodzielnie przygotować swoją wędl...
Francja, Roubia
... dojrzewaniu w zbiorniku, aby zharmonizować cały potencjał beczek.\n\nDÉGUSTATION\nCzerwone wino o intensywnej i głębokiej barwie. Nos jest złożony, z nutami małych czerwonych owoców, piernika i wanilii. Usta są mocne, rasowe, wspierane przez delikatnie otulone taniny. O wyjątkowej długości i głębi, dojrzałe małe czerwone owoce, biały pieprz, blond tytoń i nuty tostowe hojnie strukturyzują to wino.\nACCORD METS-VINS\nStek z sarny w sosie grand veneur.\nTournedos Rossini z sezonowymi warzywami.\nSerowarnia Xavier poleca Cantal.\n\nContenance (L): 0,75\nPoids brut (Kg): 1,5\nDegré Alcool (%): 14,5"}...
Francja, Saint-Sulpice-De-Faleyrens
...Szampan - Côte des Bar Assemblage : Pinot Noir - Chardonnay - Pinot Meunier Vieillissement sur latte : 12 lat Vinifications : Tradycyjne prasowanie szampańskie, fermentacja alkoholowa w emaliowanych i stalowych zbiornikach, mieszanie roczników, a następnie dodanie likieru do tirage. Dojrzewanie przez 15 miesięcy i dégorgement przed dodaniem likieru do dozowania.
Francja, La Roche-Des-Arnauds
...Mamy tutaj przerobioną rudość, która lekko zabarwiła się dzięki swojemu delikatnemu efektowi od płatków ryżowych. Imbir doskonale współgra z ryżem dzięki swojej legendarnej harmonii. Prawie pieprzny, można odnieść wrażenie, że jest tu mieszanka cytrusów, ale nie, imbir zajmuje miejsce pod kołdrą, ale cieszymy się, że tam jest! I korzystamy z tego! Moja dziewczyna pięknie się prezentuje z tym: Małżeństwo: smażone potrawy ogólnie, mięso lub ryba w towarzystwie pikantnego i/lub mocnego sosu. Naprawdę, moja dziewczyna pasuje wszędzie, to niesamowite; z makijażem lub bez. :p...
Francja, Saint-Martin-Du-Vivier
...Szampan jest ostatecznym symbolem luksusu i celebracji na całym świecie. Produkowany wyłącznie w regionie Szampanii we Francji, ten prestiżowy win musujący jest wytwarzany według tradycyjnej metody, z drugą fermentacją w butelce, która nadaje mu drobne bąbelki i unikalny charakter. Ikoniczne szczepy, takie jak Chardonnay, Pinot Noir i Pinot Meunier, wnoszą do szampana bogaty bukiet aromatyczny...
... duch odzwierciedla się dzisiaj w tym winie. WINEMAKING Zbierane ręcznie w optymalnej dojrzałości Winiarstwo zgodnie z metodami specyficznymi dla apelacji: Tłoczenie, pierwsza fermentacja, proces musowania i druga fermentacja w butelce Starzenie na osadzie przez minimum 12 miesięcy GRAPES Merlot Cabernet Franc TASTING Villa Bordeaux Rosé prezentuje jasnoróżowy kolor z delikatnymi, lekko rubinowymi refleksami. Nos oferuje eleganckie nuty czarnej porzeczki i dżemowych owoców.
Francja, Les Riceys
...CÉPAGES : 100 % PINOT NOIR VINIFIKACJA : Różowe uzyskane przez macerację. DEGUSTACJE : Rzadkie wino o unikalnym smaku. Nos zaskakuje, jest bogaty i złożony z nutami małych czerwonych owoców i przypraw. Jego delikatny, dobrze zbalansowany smak łączy świeżość z finezją. To wino do posiłków, doskonale komponuje się z białym mięsem i serami. MEDAL : 1 gwiazdka w Przewodniku Hachette des Vins 2021...
Francja, Lys Haut Layon
...Terroir: Gleba gliniasta żwirowa na łupkach Situacja: Haut layon Winifikacja Winifikacja odbywa się zgodnie z metodą tradycyjną. Fermentacja w butelce przeprowadzana jest z naturalnymi cukrami winogron. Degustacja w temperaturze od 6 do 8°C Oko: Jasnożółty Nos: Owoce żółte Usta: Delikatne i złożone aromaty przypominające dojrzałą brzoskwinię i nektarynę. Żywe, niemal nerwowe atakowanie. Usta...
Francja, Saint Cannat
... fermentacja, w 30% w beczkach dębowych, a pozostałe w zbiornikach inox z regulacją temperatury. Wino jest butelkowane w zamku, a następnie odpoczywa w butelce przed wysyłką. DÉGUSTATION Ta cuvée Pouilly-Fuissé ma jasną, błyszczącą złotą barwę. Jej nos, bardzo otwarty, wyraża nuty głogu, kwiatu akacji i cytrusów, a także delikatny akcent przypraw. Atak w ustach jest świeży, lekko kwaskowaty, a stopniowo tworzy uczucie okrągłości. Obecna jest nuta kandyzowanych cytrusów.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania