Francja, Soreze
TOM PRESS oferuje profesjonalistom cały sprzęt do konserwacji, przetwarzania żywności i gotowania: N°1 dla pasjonatów rękodzieła. TOM PRESS projektuje i dystrybuuje ponad 5 000 referencji sprzętu i produktów do konserwacji, gotowania i przetwarzania żywności. Dzięki temu sprzętowi możesz produkować i przetwarzać owoce i warzywa, mięsa i ryby, nabiał, zboża oraz samodzielnie przygotować swoją wędl...
Francja, Issy-Les-Moulineaux
... do każdej okazji! Domaine: Dwaj bracia Charles-Henry i Emmanuel Fourny stoją na czele winnicy Veuve Fourny od 1993 roku. Reprezentują oni 5. pokolenie rodzinne tej wspaniałej posiadłości, której winnice znajdują się głównie w Vertus (Côte des Blancs). Gleby są wapienne, kredowe, a winiarstwo jest bardzo mało interwencyjne (drożdże dzikie, niskie dosowanie realizowane wyłącznie z cukru...
... duch odzwierciedla się dzisiaj w tym winie. WINEMAKING Zbierane ręcznie w optymalnej dojrzałości Winiarstwo zgodnie z metodami specyficznymi dla apelacji: Tłoczenie, pierwsza fermentacja, proces musowania i druga fermentacja w butelce Starzenie na osadzie przez minimum 12 miesięcy GRAPES Merlot Cabernet Franc TASTING Villa Bordeaux Rosé prezentuje jasnoróżowy kolor z delikatnymi, lekko rubinowymi refleksami. Nos oferuje eleganckie nuty czarnej porzeczki i dżemowych owoców.
Francja, Saint-Martin-Du-Vivier
...Szampan jest ostatecznym symbolem luksusu i celebracji na całym świecie. Produkowany wyłącznie w regionie Szampanii we Francji, ten prestiżowy win musujący jest wytwarzany według tradycyjnej metody, z drugą fermentacją w butelce, która nadaje mu drobne bąbelki i unikalny charakter. Ikoniczne szczepy, takie jak Chardonnay, Pinot Noir i Pinot Meunier, wnoszą do szampana bogaty bukiet aromatyczny...
Francja, Roubia
...CÉPAGES 20% Grenache Blanc 20% Ugni Blanc 20% Marsanne 20% Roussane, 20% Clairette Degré 13° VINIFICATION Zbiór mechaniczny pozwala nam na szybkie zbieranie winogron w chłodny poranek, aby zachować wszystkie aromaty. Fermentacja w zbiornikach inox w niskiej temperaturze oraz dojrzewanie na osadzie przez 10 miesięcy, aby nadać winu pełnię. DÉGUSTATION Jasnozłota barwa, srebrzyste refleksy...
Francja, Saint-Sulpice-De-Faleyrens
...Szampan Assemblage : Chardonnay Potencjał do starzenia : Około 4 lata Winiarstwo : Zbiór ręczny, delikatne i stopniowe tłoczenie, fermentacja alkoholowa w zbiornikach inox, mieszanie cuvées, a następnie dodanie likieru do tirage. Dojrzewanie przez 15 miesięcy i degorżowanie przed dodaniem likieru do dozowania.
Francja, La Roche-Des-Arnauds
...Mamy tutaj przerobioną rudość, która lekko zabarwiła się dzięki swojemu delikatnemu efektowi od płatków ryżowych. Imbir doskonale współgra z ryżem dzięki swojej legendarnej harmonii. Prawie pieprzny, można odnieść wrażenie, że jest tu mieszanka cytrusów, ale nie, imbir zajmuje miejsce pod kołdrą, ale cieszymy się, że tam jest! I korzystamy z tego! Moja dziewczyna pięknie się prezentuje z tym: Małżeństwo: smażone potrawy ogólnie, mięso lub ryba w towarzystwie pikantnego i/lub mocnego sosu. Naprawdę, moja dziewczyna pasuje wszędzie, to niesamowite; z makijażem lub bez. :p...
Francja, Les Riceys
...CÉPAGES : 100 % PINOT NOIR VINIFIKACJA : Różowe uzyskane przez macerację. DEGUSTACJE : Rzadkie wino o unikalnym smaku. Nos zaskakuje, jest bogaty i złożony z nutami małych czerwonych owoców i przypraw. Jego delikatny, dobrze zbalansowany smak łączy świeżość z finezją. To wino do posiłków, doskonale komponuje się z białym mięsem i serami. MEDAL : 1 gwiazdka w Przewodniku Hachette des Vins 2021...
Francja, Lys Haut Layon
...Terroir: Gleba gliniasta żwirowa na łupkach Situacja: Haut layon Winifikacja Winifikacja odbywa się zgodnie z metodą tradycyjną. Fermentacja w butelce przeprowadzana jest z naturalnymi cukrami winogron. Degustacja w temperaturze od 6 do 8°C Oko: Jasnożółty Nos: Owoce żółte Usta: Delikatne i złożone aromaty przypominające dojrzałą brzoskwinię i nektarynę. Żywe, niemal nerwowe atakowanie. Usta...
Francja, Saint Cannat
... fermentacja, w 30% w beczkach dębowych, a pozostałe w zbiornikach inox z regulacją temperatury. Wino jest butelkowane w zamku, a następnie odpoczywa w butelce przed wysyłką. DÉGUSTATION Ta cuvée Pouilly-Fuissé ma jasną, błyszczącą złotą barwę. Jej nos, bardzo otwarty, wyraża nuty głogu, kwiatu akacji i cytrusów, a także delikatny akcent przypraw. Atak w ustach jest świeży, lekko kwaskowaty, a stopniowo tworzy uczucie okrągłości. Obecna jest nuta kandyzowanych cytrusów.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play