... Merlot. Wszystko jest robione, aby zapewnić Wam wino wysokiej jakości, które szanuje typowość swojego szczepu. DEGUSTACJA Barwa: intensywna czerwień z fioletowymi refleksami. Nos: ekspresyjny z nutami konfitu z owoców czerwonych. Usta: hojne, okrągłe i mięsiste z aromatami świeżych owoców podkreślonymi nutą słodkich przypraw. Gourmetowy Merlot na życzenie! POŁĄCZENIA POTRAW I WIN Star Merlot doskonale komponuje się z talerzem wędlin, grillowanymi potrawami, białymi mięsami w sosie, fish and chips oraz serami o wyrazistym smaku.
Francja, Bordeaux
... To wino o błyszczącym czerwonym kolorze wyraża apetyczne i intensywne aromaty, z nutami owoców czerwonych (truskawka, malina, czereśnia), wspieranymi akcentami lukrecji, skóry, suszonej śliwki oraz przypraw. W ustach jest eleganckie i mocne, aksamitne i hojne, z mocą i złożonością. Alkohol: 14% obj. Szczepy: Merlot (75%), Cabernet Franc (20%), Cabernet Sauvignon (5%) Producent: Marka AG Vins Formaty i opakowania: Butelka (75cl) - Karton 6 - 2022...
Francja, Saint Emilion
...Winifikacja Kultura raisonnée, ręczne usuwanie liści, zbiór zielony. Winifikacja w zbiornikach inox z regulacją temperatury. Maceracja przez 15-20 dni w zbiorniku. Starzenie w nowych beczkach (100%) przez 12 miesięcy. 2016: Méd d’Or G & G 2019 / WINE ENTHUSIAST 90/100 „Własność rodziny Rivière, to wino nosi imię właściciela zamku z XVI wieku. Wykonane w 90% z merlota, jego hojne aromaty...
Francja, Roubia
... czarnej porzeczki, subtelne aromaty wiśni, hojne aromaty owoców czerwonych. Usta Intensywne, jedwabiste, lekkie nuty czarnej porzeczki, hojne nuty wiśni, hojne nuty owoców czerwonych, eleganckie taniny, delikatne taniny, okrągłe, dobrze zbudowane, dobra intensywność, długa trwałość. Dopasowanie potraw i wina Grillowane mięsa czerwone, mięsa białe, ptactwo, drób, sery krowie. Temperatura serwowania: 16° - 18° Kolor: Czerwony Szczep: Grenache, Mourvèdre, Syrah Alkohol: 14,5% Objętość: 75 cl (Butelka)...
Francja, Saint Cannat
...\nTASTING NOTES\nIntrygujący nos czerwonych i czarnych owoców z przyprawowymi i tostowymi nutami.\nSzeroki, solidny i pełny smak z dojrzałymi, śródziemnomorskimi aromatami. Hojne wino, które łączy koncentrację, moc i świeżość z delikatnym aromatem.\nSerwowane idealnie w temperaturze między 16 a 18°C, to wino będzie doskonałe z grillowanym medalionem wołowym z kurkami, drobiem lub nawet dziczyzną. Będzie również dobrze komponować się z egzotyczną kuchnią, taką jak kurczak chop suey, pikantne dania i oczywiście z ładną deską serów!"}...
Francja, Banyuls Dels Aspres
...Encépagement: Merlot - Marselan Medal złoty od Gilberta i Gaillarda Robe Granat, Nos wyraża się nutami dojrzałych owoców czarnych, a następnie nutami lukrecji. Usta są hojne i aksamitne. Encépagement: Merlot - Marselan Gleby: Gliniasto-Wapienne...
Francja, Issy-Les-Moulineaux
...Wino: Cuvée Roble to klasyk, który doskonale oddaje cechy hiszpańskiej apelacji Ribera del Duero. Składające się w 100% z winogron Tempranillo, to pyszne wino emanuje potężnymi aromatami czarnych owoców (cassis, wiśnia, jeżyna), pięknym drewnem, które dodaje waniliowej nuty, oraz smakowitymi przyprawami (pieprz, cynamon). Jego hojne i intensywne ciało doskonale komponuje się z czerwonym mięsem! Pojemność: 75cl Typ: Wino czerwone Szczep: Tempranillo DO: Ribera del Duero, Kastylia i León Starzenie: Do picia już teraz i do przechowywania do 2030 roku Temperatura serwowania: 16-18°C...
Francja, Cissac Medoc
...Młode, Château LAMOTHE CISSAC Vieilles Vignes ma głęboki purpurowy kolor. Duża złożoność aromatyczna z piękną równowagą między bogactwem owoców a nowym drewnem. Aromaty goździków, przypraw i jasnego tytoniu. Wspaniałe wino do leżakowania, hojne i potężne, posiadające wiele elegancji. Potrzebuje czasu, aby się rozwinąć.
Francja, Soussans
...Piękna ciemna sukienka prawie czarna z delikatnymi refleksami mandarynkowymi. Otwarte, złożone nos z aromatami prażonych migdałów i kakao. Mocne i hojne atak. Elegancka i pełna uroku struktura. Prawie mineralne wykończenie wzbogacone nutą lukrecji, otwarte, rozwinięte zakończenie. Wino, które z pewnością oczaruje miłośnika rozwiniętych win, ale może cierpliwie czekać w piwnicy tego, kto będzie miał mądrość, aby poczekać. Nasze porady: Dekantować ½ godziny przed podaniem; temperatura serwowania 17°C.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania