Francja, Saint-Bris-Le-Vineux
... kopalne) całą gęstość i mineralność, które charakteryzują nasze Montagny 1er Cru "Les Coères". WINIFIKACJA I DOJRZEWANIE Zbiory winogron w idealnej dojrzałości. Tłoczenie pneumatyczne w celu zachowania jakości soków. Osadzenie starannie zaplanowane, aby ujawnić złożoność tego terroiru. Fermentacje (alkoholowa, malo-mlekowa) oraz dojrzewanie na drożdżach w zbiornikach ze stali nierdzewnej z...
Francja, Bordeaux
... regulację temperatury oraz grawitacyjne dostarczanie winogron. Tylko naturalnie obecne na jagodach drożdże wywołują fermentację. Przez cały proces winifikacji i dojrzewania, profesjonalny enolog zapewnia nadzór. Nienaganna kontrola stanu sanitarno-epidemiologicznego pozwala znacznie zmniejszyć ilość siarki potrzebnej do dobrej konserwacji wina. Szczepy: Merlot (95%), Cabernet Franc (5%) Producent: Rodzina Schmid-Haguenin w Saint-Germain-de-la-Rivière (33240) Formaty i opakowania: Butelka (75cl) - Karton 6 - 2019...
Francja, Roubia
...Kultura biologiczna. Nocne zbiory. Fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, Tłoczenie. Dojrzewanie w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, Dojrzewanie na osadzie, Techniczny korek z korka. Gleby gliniasto-wapienne. Oko Kolor różowy, jasny, różowe refleksy. Nos Owocowy, intensywny, subtelne aromaty cytrusowe, lekkie aromaty świeżych owoców...
Francja, Soreze
...Wysokiej jakości, 40-litrowa beczka do zbioru winogron z rotomouldingu, odporna na wstrząsy, zimno i wilgoć. Kolory mogą się różnić w zależności od dostawy: zielony, żółty, czerwony, brązowy REF:BACHOT40 Materiał główny: plastik Kolor: zielony Wyprodukowano w: Europie Długość: 48 cm Szerokość: 33 cm Wysokość: 50 cm Waga netto: 3,695 kg...
Francja, Auxerre
...":"ręczne zbiory. Winifikacja, prowadzona w sposób parcelarny, odbywa się w zbiornikach inox i drewnianych z regulacją temperatury. Starzenie trwa od 14 do 20 miesięcy w beczkach dębowych (60 do 100% nowych, reszta w beczkach rocznych).","Millésime":"2015.","Domaine":"Château Grand Mayne.","Culture":"zrównoważona."}...
Francja, Cognac
...CEPAGE : Ugni blanc SOL : Argilo-calcaire ELABORATION : Po zbiorach winogron, zbiory są najpierw winifikowane. Następnie uzyskane wino jest destylowane metodą charentaise, co oznacza podwójną destylację. Ta mieszanka składa się z różnych destylatów z naszego terroiru, z których najstarszy dojrzewał co najmniej 10 lat w dębowej beczce, z destylatami z Grandes Champagnes, które mają co najmniej 25...
Francja, Cénac
...Zbiory odbywają się wcześnie rano, aby zachować owocowy smak i świeżość winogron. Maceracja skórkowa trwa od 10 do 12 godzin w zbiorniku inox z regulacją temperatury i obojętnym środowiskiem. Fermentacja w niskiej temperaturze (16-18°C). Starzenie na osadzie. Efekt tej winifikacji nadaje naszemu winu białemu owocowość, okrągłość, tłustość i elastyczność. Usta: przyjemny początek, jedwabista i...
Francja, Saint-Sulpice-De-Faleyrens
...Bordeaux Clairet Assemblage : Cabernet Sauvignon Potencjał do starzenia : Około 7 lat Winiarstwo : Zbiory winogron w optymalnej dojrzałości aromatycznej. Winogrona są zgniatane i odszypułkowane, a następnie umieszczane w zbiorniku. Po 24 do 48 godzinach maceracji, w zależności od rocznika, sok jest już zabarwiony przez skórkę winogron. Zbiornik jest "odciekany": usuwamy 10% soku, który...
Francja, Bordeaux
... jest starannie pielęgnowana przez właściciela: zielone zbiory, poszanowanie natury (bez herbicydów), zrównoważona uprawa, ręczne zbiory, selekcja optyczna, dojrzewanie w beczkach. Dojrzewanie: 10 miesięcy w beczkach. Degustacja: Barwa o fioletowym blasku, głęboki purpur, o żywej intensywności; Nos potężny, nuty dojrzałych owoców czarnych połączone z wyraźnymi, ale kontrolowanymi aromatami drewnianymi, co zapewnia przyszłą złożoność; Pełne i bogate, ujawnia dojrzałą i elegancką materię, gęstą strukturę opartą na mocnych i żywych taninach.
Francja, Saint-Vérand
...bardzo krótkie, pozwala na kontrolowanie plonów. Winifikacja: Zbiory: ręczne. Metoda: tradycyjna Beaujolais, półwęglowa, w całości w kiściach. Maceracja: 6 do 10 dni. Dojrzewanie: w zbiornikach. Degustacja: Wino dobrze rozpoznawalne. Piękny purpurowy kolor. Nos z bardzo typowymi aromatami fiołka i piżma. W ustach wino jest pełne i gładkie. Finisz jest długi i intensywnie owocowy.
Francja, Guingamp
...Różne zadania w dziedzinie rolnictwa, zarówno przy zbiorze owoców, jak i zbiorze warzyw przez cały rok. Przycinanie winorośli, a także zbiory winogron. Przycinanie sadów. Prace w zieleni. Również w przestrzeni zielonej do następujących prac w urbanistyce, wszelkie przestrzenie rekreacyjne z roślinnością. Przestrzenie publiczne lub półpubliczne znajdujące się w obszarach miejskich lub podmiejskich.
Francja, Saint Cannat
... optymalną ilość koloru, aromatów i tanin. Fermentacja malolaktyczna oraz końcowe mieszanie odbywają się później, zimą. Szczególnie ten rocznik 2018 dojrzewał przez 5 lat w zbiornikach betonowych przed butelkowaniem.","Mourvèdre 15 %":"Mourvèdre 15 %","TASTING NOTES":"NOTATKI DEGUSTACYJNE","WINEMAKING":"WINEMAKING","GRAPE VARIETIES":"ODMIANY WINOGRON","Grenache 75 %":"Grenache 75 %","The wine has a...
Francja, Chalonnes Sur Loire
... dostaw (zbiory ręczne lub mechaniczne) • Brak ruchomych części mechanicznych (ani śrub, ani taśm...) • Brak miażdżenia zbiorów • Zapewnione bezpieczeństwo i uproszczone czyszczenie • Zredukowana konserwacja i utrzymanie mechaniczne Charakterystyka techniczna: Pojemność 30hl - 40hl - 50hl - 60hl - 80hl - 100hl - 125hl - 150hl Zmienny przepływ od 2 do 100 t/h w zależności od modeli.
Francja, Orange
...wyróżniają się zdolnością do oddawania ciepła zgromadzonego w ciągu dnia gronom winogron. Ten zestaw warunków gwarantuje optymalną dojrzałość i winogrona wysokiej jakości. Nie wahaj się z nami skontaktować w celu uzyskania dodatkowych informacji.
Francja, Floressas
...Winnica CHATEAU DE CHAMBERT znajduje się w równej odległości od Atlantyku, Pirenejów i Morza Śródziemnego. Korzysta z wiatru d'autan, który odgrywa korzystną rolę we wrześniu i październiku, pomagając w zakończeniu dojrzewania winogron i umożliwiając zdrowe i późne zbiory. Historyczna odmiana winorośli Cahors, MALBEC, stanowi 80% winnicy. CHATEAU DE CHAMBERT wprowadziło zrównoważone rolnictwo, przyjazne dla środowiska, rolnictwo biodynamiczne i rozpoczęło proces certyfikacji Ecocert już w 2009 roku. W ten sposób CHATEAU DE CHAMBERT jest największą winnicą ekologiczną w AOC CAHORS.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play