...Dzięki tradycyjnej metodzie, melasa z białych jeżyn uzyskuje miodowy i bursztynowy kolor. Rozwija karmelowe i miodowe aromaty, przypominające koncentrat czarnych wiśni, bez dodatku cukru, barwników, zagęszczaczy czy konserwantów.
Nasz producent wyciska owoce, aby uzyskać sok. Następnie jest on gotowany w kotle i redukowany przez kilka godzin.
Zastosowanie:
Melasa z białych jeżyn jest naturalnie...
...Przetwarzanie i pochodzenie. Ten cukier trzcinowy to 100% naturalny cukier z Kolumbii. Cukier trzcinowy jest wytwarzany z trzciny cukrowej. Sok z tej trzciny jest gotowany, krystalizowany, mielony na cukier i przesiewany. W przypadku cukru trzcinowego brakuje jednego etapu w procesie produkcji, ponieważ nie jest on rafinowany. Oprócz tego brązowego/złotego cukru trzcinowego istnieją także inne...
Le Coustelous z dumą oferuje swoje produkty gastronomiczne z Południowego Zachodu, z szczególną uwagą na słynny cassoulet z Castelnaudary.
Dbamy o jakość naszych składników i współpracujemy z lokalnymi producentami, aby zaoferować Wam to, co najlepsze. Eksportujemy nasze produkty do Europy, Stanów Zjednoczonych i Francji, do delikatesów, winiarni oraz sklepów specjalistycznych w dziedzinie gastro...
...Konserwy Guintrand
Te konserwy są przygotowywane z małego orkiszowego z Mont Ventoux, który jest myty, moczony, a następnie gotowany w jak najbardziej naturalny sposób, w wodzie. Jest doprawiony oliwą z oliwek, bazylią i czosnkiem.
Składniki: mały orkisz (57%), oliwa z oliwek (13%), cebula, bazylia (11%), czosnek (8%), sól, sok z cytryny w koncentracie, pieprz.
...Cenny, edelsoczysty specjał, wyprodukowany w Szwajcarii. Zapakowany w eleganckie pudełko z piękną satynową wstążką. Starannie zagęszczony sok truskawkowy i jabłkowy (na każdy litr soku truskawkowego przetwarza się 8 kilogramów truskawek!) jest długo dojrzewany z białym winem, które leżakowało przez lata w dębowych beczkach, a następnie ponownie gotowany, aż osiągnie optymalną konsystencję, jak w przypadku balsamico. Z wspaniałym zapachem i smakiem truskawek oraz delikatną kwasowością. Nadaje się również jako ocet do picia. Idealny do wykwintnych vinaigrett i sosów, do deserów.
Waga: 0,4 KG...
...Cantine Brusa Spa, obecnie Brusa 1888, to włoska firma specjalizująca się w pochodnych winogron i innych składnikach owocowych.
W 2018 roku firma zakończyła działalność winiarską, aby skupić się wyłącznie na przetwarzaniu pochodnych winogron.
Portfolio firmy obejmuje:
-koncentrat soku z winogron białych/czerwonych,
-sok z winogron NFC,
-cukier winogronowy,
-must gotowany (używany w...