Litwa, Kaunas
...masło kakaowe wydobywa się jako pierwsze w stanie naturalnym, zachowując pełny smak kakao. Dalszy proces jest przeprowadzany w celu uzyskania odtłuszczonego masła kakaowego, aby mogło być używane w produkcji czekolady bez wpływu na zapach i smak czekolady. Masło kakaowe jest używane do produkcji czekolady, zarówno samodzielnie, jak i w połączeniu z masą kakaową. Oprócz zastosowania w żywności, masło kakaowe jest wykorzystywane w produktach farmaceutycznych i kosmetycznych ze względu na swoje właściwości przeciwutleniające i lubrykacyjne.
Bułgaria, Otets Paisievo
...Masło kakaowe (Theobroma cacao) INCI: Masło z nasion Theobroma cacao Masło kakaowe to jasnobeżowy tłuszcz, który jest pozyskiwany z ziaren kakao i jest używany do produkcji czekolady, a także niektórych produktów kosmetycznych i farmaceutycznych. Masło kakaowe ma smak i zapach kakao. Masło kakaowe zawiera naturalne przeciwutleniacze i jest bogate w witaminę E. Masło kakaowe łagodzi i nawilża...
Niemcy, Frankfurt Am Main
...Jest to produkt uzyskany w wyniku gorącego ekstrakcji prażonych i posiekanych nasion (ziaren) Theobroma cacao. Ma jasnokremowy kolor. Do zastosowań spożywczych i kosmetycznych. Żywność: Masło kakaowe jest używane do produkcji czekolady. Kosmetyki: Bogate w niezbędne kwasy tłuszczowe, pomaga zwalczać działanie słońca, pochłaniając promieniowanie UV. Dzięki wysokiemu poziomowi lanoliny działa jako nawilżacz dla skóry, nawilżając ją i redukując utratę wody, co opóźnia pojawienie się zmarszczek. MOQ: 20 kg...
Francja, Clichy
...Masło kakaowe to naturalny tłuszcz pozyskiwany z ziaren kakao (Theobroma cacao), tego samego owocu, który jest używany do produkcji czekolady. Jest znane ze swojej gładkiej tekstury, niskiej temperatury topnienia oraz delikatnego zapachu kakao. Masło kakaowe jest szeroko stosowane w przemyśle spożywczym, kosmetycznym i farmaceutycznym.
Hiszpania, Sabadell
...Pochodzi z tłoczenia likieru kakaowego lub pasty i jest podstawowym składnikiem w produkcji czekolady oraz wyrobów cukierniczych. Jest również stosowany w sektorze kosmetycznym. Zobacz trzy (3) opcje 100% odtłuszczonego masła oraz dwie (2) opcje masła naturalnego, dostępne zgodnie z Twoimi wymaganiami. Prezentacja: • Bloki (stałe) 25 kg • Płyn w dużych zbiornikach (Tanki) Aby uzyskać więcej informacji o naszych produktach, kartach danych technicznych i/lub dystrybucji, prosimy o kontakt z naszym zespołem sprzedaży. Z przyjemnością Cię obsłużymy i przedstawimy opcje dostosowane do Twoich potrzeb.
Polska, Brzozów
... erytrytol jako substancja słodząca.Tłuszcz shea (nazywany również masłem shea lub masłem karite) kojarzy nam się z pielęgnacja ciała jednak tłoczony z orzechów drzewa masłosza afrykańskiego, olej shea jest od dawna ceniony przez ludzi na całym świecie, wykorzystującym masło shea chociażby do produkcji zdrowej czekolady. Olej shea nadaje kremom podobnie kremową, jedwabistą konsystencje co olej palmowy, ale jest lepsze z uwagi na ochronę naturalnego środowiska zagrożonych wyginięciem gatunków.Masło shea używane jest jako alternatywa masła przez wegan i w przeciwieństwie do masła z mleka krowiego m...
Francja, Merville
...Karmelki specjalności to duża rodzina karmelków, które mogą obejmować karmel mleczny, karmel z solonym masłem, wegański, o obniżonej zawartości cukru... Te karmelki oferują unikalną teksturę i smak każdego produktu. W formie pasty lub kawałków, różne składniki mogą być używane do ich produkcji (miód, mleko, śmietana, czekolada, masło, tłuszcze roślinne...) . Odpowiadają na trendy clean label i...
Niemcy, Bad Bentheim
... przywieźli kakao do Europy. W połowie XVII wieku stało się popularnym napojem. Poprzez kolonie różnych krajów europejskich wprowadzono drzewa kakaowe do Azji i Afryki Zachodniej, ponieważ w Europie rosło zapotrzebowanie na czekoladę. Ziarno kakaowe jest surową podstawą produkcji czekolady. Te ziarna kakaowe pochodzą z tropikalnych klimatów Ameryki Południowej (Ekwador). Drzewo Theobroma cacao jest święte dla Majów i Azteków. Ziarna kakaowe z drzewa są zbierane ręcznie, a surowe ziarna są następnie oczyszczane w naturalnej wodzie i kontynu…...
Francja, Loire Authion
...nierozpuszczalny w wodzie. Naturalne masło kakaowe jest pozyskiwane z ziaren kakao i ma bogaty, przyjemny aromat czekolady. Produkt ten charakteryzuje się wysoką stabilnością na utlenianie, ponieważ jest naturalnie bogaty w przeciwutleniacze. Może być używane do produkcji balsamów, kremów do masażu, mydeł... ...
Francja, Faverolles-Sur-Cher
...Piernik z kawałkami czekolady 250g, Miód z regionu Centrum 50%, mąka pszenna i żytnia z Sologne, jajka, masło, kawałki czekolady 5%, proszek do pieczenia, sól, przyprawy: anyż gwiazdkowy, cynamon, kardamon, goździki. Zawiera gluten. Możliwe śladowe ilości orzechów. Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła. Energia 1292 KJ / 309 Kcal tłuszcze 0.5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.1 g...
Francja, Saint Orens De Gameville
...Kakao użyte do produkcji tej czekolady gorzkiej Grand Cru z Kolumbii jest uprawiane w dolinie Magdalena, w sercu regionu Santander, na północnym wschodzie kraju. Ta czekolada gorzka Grand Cru ma profil kakaowy, taninowy i ujawnia głównie aromaty suszonych owoców oraz owoców czerwonych. Czekolada ta wyraża wszystkie swoje aromaty zarówno podczas degustacji solo, jak i w przygotowaniu domowych...
Niemcy, Niederkrüchten
...Jakość: wyrafinowana INCI-nazwa: Theobroma Cacao Seed Butter Pochodzenie: Meksyk, Afryka, Indonezja Zastosowanie: kosmetyki Cechy szczególne: Dzięki temperaturze topnienia w zakresie temperatury ciała doskonale nadaje się do kremów i maści, które mają szybko się wchłaniać. Większość masła kakaowego jest jednak przetwarzana w przemyśle cukierniczym do produkcji czekolady lub nugatu. W farmacji ma obecnie raczej drugorzędne znaczenie, kiedyś był głównym składnikiem czopków.
Polska, Szczecin
Witaj w czekoladowej hurtowni. Specjalizujemy sie w sprzedazy hurtowej produktów z przerobu ziarna kakaowego. W ofercie : ziarno kakaowe surowe i prazone, ziarno nibs, łuska kakaowa, proszki kakaowe naturalne i alkalizowane, błonnik kakaowy, czekolady do formowania i oblewania, miazga kakaowa, masło kakaowe, polewy i masy czekoladopodobne. Zapraszamy do współpracy - oferujemy produkty dobrej jakości za zawsze korzystną cenę. Towar produkcji krajowej oraz importowany tylko od dobrych i sprawdzonych dostawców.
Niemcy, München
Specjalista od masła, tłuszczów i olejów. Portfolio produktów SAUMWEBER obejmuje wszystkie standardowe i specjalne tłuszcze oraz oleje do żywienia ludzi. Na życzenie możemy również opracować i dostarczyć specjalne produkty zgodnie z Twoimi indywidualnymi wymaganiami.
Hiszpania, Barcelona
W CACAO VENEZUELA DELTA zajmujemy się sprzedażą ziaren kakao, produktów czekoladowych oraz pochodnych kakao z różnych regionów (Wenezuela, Ekwador, Madagaskar, Ghana i inne). Nasze ziarna kakao, produkty czekoladowe oraz pochodne kakao są uznawane przez Wielkich Mistrzów Czekolady za najlepsze kakao na świecie. Specjalizujemy się w dostarczaniu surowców do produkcji czekolad premium, które...
Belgia, Dendermonde
Grupa DE BRANDT, do której należy De Brandt Dairy International i Food Logistics, jest firmą rodzinną działającą w produkcji i komercjalizacji masła, koncentratu masła i oleju masłowego. Dzięki naszej specjalistycznej wiedzy na temat tłuszczów mlecznych, z biegiem lat staliśmy się uprzywilejowanym partnerem wielu europejskich firm spożywczych. Z wiedzą i jakością, połączoną z wysokim poziomem...
Belgia, Gosselies
... procesu. Do ich produkcji używane są tylko składniki najwyższej jakości oraz 100% czyste masło kakaowe. Doskonałość, różnorodność kształtów i wyjątkowa delikatność smaków przyczyniły się do krajowej i międzynarodowej renomy jego produktów, które zawsze są wytwarzane z największym poszanowaniem tradycji, jakości i obsługi. Czekolady BRUYERRE nie zawierają konserwantów. Aby zaspokoić najbardziej odważne gusta miłośników czekolady, mistrzowie czekolady nieustannie poszukują nowych połączeń smakowych. Bruyerre, czyli pasja do czekolady.
Turcja, Izmir
... nieodłącznym priorytetem naszej polityki bezpieczeństwa żywności.” Smak… Intensywna, wilgotna i miękka struktura z ciemnej czekolady, z lekko chrupiącą skórką, szczegóły wzbogacające ten intensywny smak czekolady… W zależności od Twojego wyboru, mogą to być całe orzechy, orzeszki ziemne lub wiśnie i leśne owoce… Na koniec dodajemy nadzienie karmelowe, masło orzechowe lub ciasto red velvet… Po zjedzeniu jednego kawałka Brownies by Limburgia, twierdzimy, że słodycze...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców lub twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz ze sklepu App Store

App StoreGoogle Play