Krojony nożem szynka Bellota 50% rasy iberyjskiej - KROJONY
Wydłużony i smukły kawałek, z cienką łodygą. Prezentuje ciemnoróżowy-magenta kolor, intensywny smak, niezwykły zapach, z różnymi infiltracjami marmurkowego tłuszczu, gładki i błyszczący.
Nasze szynki charakteryzują się słodyczą (bardzo mało słone), co nadaje im delikatny smak i czasem dojrzewania od 28 do 36 miesięcy.
Proces produkcji: Rozbiór na gorąco, schłodzenie, cięcie w kształcie V, solenie, naturalne suszenie, odpoczynek w piwnicy, krojenie nożem i pakowanie.
Składniki: Szynka Bellota 50% Rasa Ibérica
Waga netto: 100 g.
Warunki dystrybucji i transportu: W temperaturze pokojowej nie ma ograniczeń. Jeśli jest pakowana próżniowo, w temperaturze poniżej 5ºC. Do spożycia zalecana temperatura to 15º-18ºC.
Proces produkcji: Rozbiór na gorąco, schłodzenie, cięcie w kształcie V, solenie, naturalne suszenie, odpoczynek w piwnicy
Składniki: Szynka Bellota 50% Rasa Ibérica
Waga netto: 100 g.