Francja, Bordeaux
... 24°C, co pozwala na optymalną ekstrakcję aromatów, koloru i tanin. Wino jest odciekane po 15 do 20 dniach przed fermentacją malolaktyczną. Degustacja Z ciemnoczerwonym kolorem, to wino otwiera się intensywnym owocowym bukietem z przyprawowymi nutami charakterystycznymi dla dobrze dojrzałych Cabernet Sauvignon. W ustach taniny są miękkie i ciepłe. Struktura jest szeroka z nutami leśnych owoców i...
Francja, Bordeaux
...fermentacja malolaktyczna w zbiornikach. Dojrzewanie: 60% w beczkach, 25% w zbiornikach inox, i 15% w amforach. Degustacja: Granatowa barwa o pięknej intensywności, nos z nutami czarnej porzeczki, fiołka, wzbogacony mentolowymi aromatami, piękna złożoność aromatyczna. Słodki, z dużą okrągłością i słodyczą, delikatne, aksamitne i eleganckie taniny, aromaty czerwonych i czarnych owoców z piękną świeżością.
Francja, Saint Emilion
... de Laforest Winifikacja: Maceracja przedfermentacyjna w temperaturze 8-10 °C Fermentacja alkoholowa Maceracja od 3 do 5 tygodni Fermentacja malolaktyczna w beczkach Winifikacja integralna na podstawie selekcji parceli, ręczne przetłaczanie Dojrzewanie: 10 do 14 miesięcy, 30% nowych beczek Mieszanka: 60% Merlot, 30% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon...
... Winifikacja według parceli Długie wino w kadziach przez 3 tygodnie Fermentacja malolaktyczna w kadziach Starzone w francuskich beczkach dębowych przez 12 miesięcy GRAPE VARIETIES 50% Cabernet Sauvignon 50% Merlot DESCRIPTION Z wyraźnie rubinowym kolorem, czerwone wino Château Lalande ujawnia zachwycający bukiet czerwonych owoców i kakao w nosie, z nutami tostowanego drewna. Na podniebieniu otwiera się gładkim i okrągłym atakiem, ewoluując w owocowe nuty z delikatnie złagodzonymi taninami. Wspaniałe wino z Saint-Julien.
Francja, Auxerre
...Degustacja Wino lekkie, bardzo oryginalne, łatwe do picia, z wyraźnymi nutami porzeczki. W ustach świeżość przyniesiona przez Persana. Winifikacja Maceracja przez 15 dni, a następnie delikatne tłoczenie przez 3 godziny. W kadzi przeprowadzona fermentacja malolaktyczna. Starzenie na osadzie przez 12 miesięcy w starych beczkach. Dopasowanie jedzenia do wina: wędliny, mięsa grillowane Rada...
Francja, Saint-Sulpice-De-Faleyrens
...Saint-Georges-Saint-Emilion Assemblage : Merlot - Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc Potencjał do starzenia : Około 10 lat Winifikacja : Bioochrona na początku zbiorów. Kontrolowana fermentacja alkoholowa w temperaturze. Spontaniczna fermentacja malolaktyczna. Bardzo mało napowietrzania, aby skoncentrować aromaty.
Francja, Malataverne
... macerowanie skórkowe. Tłoczenie. Fermentacja alkoholowa z kontrolą temperatury, fermentacja malolaktyczna zablokowana. Tradycyjna winifikacja w zbiornikach inox, kontrolowane temperatury. Zawartość alkoholu 12,5% vol. Alergeny (siarczyny) Zawiera siarczyny. To różowe wino będzie idealne na spotkania z przyjaciółmi, w towarzystwie grillowanych potraw i warzywnych tians.
Francja, Lys Haut Layon
... fitosanitarna opiera się na dokładnej obserwacji roślin i dużej reaktywności. Vendange : Zbiory ręczne w ażurowych skrzynkach po 20 kg. Winogrona są rygorystycznie sortowane w winnicy, na początku etapu złotego, i wolne od wszelkiej pleśni. Vinification et élevage : Prasowanie pneumatyczne frakcyjne. Tylko serca cuvées są zachowywane. Odrzucane są odpadki i przycinanie. Fermentacja alkoholowa i malolaktyczna w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Temperatura serwowania: 8-10 °C...
Francja, Roubia
...Kultura biologiczna. Zbiory mechaniczne. Całkowite zbiory, fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, fermentacja malolaktyczna, klarowanie. Starzenie w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, mieszanie, lekkie filtrowanie, techniczny korek z korka. Gleby gliniasto-wapienne, gleby żwirowe. Oko Kolor czerwony, żywy, z rubinowymi refleksami. Nos...
Francja, Caudiès De Fenouillèdes
... beczkach z francuskiego dębu (25% nowych), gdzie przechodzi całą fermentację alkoholową. Fermentacja malolaktyczna nie jest celowo poszukiwana, aby zachować świeżość. Podczas 10-miesięcznego dojrzewania na osadzie, wino jest regularnie mieszane, aby nadać mu więcej ciała. Ta praca „po burgundzku” sprawia, że ta cuvée jest winem do starzenia. Degustacja: Ładny, kwaskowaty nos z tostowymi, maślanymi nutami i orzechami, hojny i złożony smak, który zaspokoi wszystkie pragnienia.
Francja, Saint Cannat
...CÉPAGES Chardonnay 100% VINIFICATION Po zbiorze winogron i ich prasowaniu, fermentacja alkoholowa odbywa się naturalnie z użyciem drożdży dzikich: 30% w beczkach dębowych i 70% w zbiornikach inox z regulacją temperatury. Ten długi i naturalny proces nada winu większą złożoność. Fermentacja malolaktyczna również przebiega naturalnie. Starzenie trwa około 12 miesięcy i odbywa się, podobnie jak...
Francja, Les Riceys
...CÉPAGES : 100 % PINOT NOIR VINIFIKACJA : Częściowa fermentacja malolaktyczna. Starzenie w piwnicy przez 5 lat. ASSEMBLAGE : 15 % wina rezerwowego solera perpetuel. DOSAGE : 10 g/l DEGUSTACJA : Ta cuvée czysty Pinot Noir prezentuje aromaty łączące białe kwiaty i cytrusy. Atak w ustach, okrągły i miękki, oparty na owocach w kompotach i wanilii, ujawnia drewniane nuty na finiszu. Ten szampan najlepiej smakuje jako aperitif oraz w trakcie całego posiłku.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania