... 24°C, co pozwala na optymalną ekstrakcję aromatów, koloru i tanin. Wino jest odciekane po 15 do 20 dniach przed fermentacjąmalolaktyczną.
Degustacja
Z ciemnoczerwonym kolorem, to wino otwiera się intensywnym owocowym bukietem z przyprawowymi nutami charakterystycznymi dla dobrze dojrzałych Cabernet Sauvignon. W ustach taniny są miękkie i ciepłe. Struktura jest szeroka z nutami leśnych owoców i...
...fermentacjamalolaktyczna w zbiornikach.
Dojrzewanie: 60% w beczkach, 25% w zbiornikach inox, i 15% w amforach.
Degustacja: Granatowa barwa o pięknej intensywności, nos z nutami czarnej porzeczki, fiołka, wzbogacony mentolowymi aromatami, piękna złożoność aromatyczna.
Słodki, z dużą okrągłością i słodyczą, delikatne, aksamitne i eleganckie taniny, aromaty czerwonych i czarnych owoców z piękną świeżością.
... de Laforest
Winifikacja: Maceracja przedfermentacyjna w temperaturze 8-10 °C
Fermentacja alkoholowa
Maceracja od 3 do 5 tygodni
Fermentacjamalolaktyczna w beczkach
Winifikacja integralna na podstawie selekcji parceli, ręczne przetłaczanie
Dojrzewanie: 10 do 14 miesięcy, 30% nowych beczek
Mieszanka: 60% Merlot, 30% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon...
...
Winifikacja według parceli
Długie wino w kadziach przez 3 tygodnie
Fermentacjamalolaktyczna w kadziach
Starzone w francuskich beczkach dębowych przez 12 miesięcy
GRAPE VARIETIES
50% Cabernet Sauvignon
50% Merlot
DESCRIPTION
Z wyraźnie rubinowym kolorem, czerwone wino Château Lalande ujawnia zachwycający bukiet czerwonych owoców i kakao w nosie, z nutami tostowanego drewna. Na podniebieniu otwiera się gładkim i okrągłym atakiem, ewoluując w owocowe nuty z delikatnie złagodzonymi taninami. Wspaniałe wino z Saint-Julien.
...Degustacja
Wino lekkie, bardzo oryginalne, łatwe do picia, z wyraźnymi nutami porzeczki. W ustach świeżość przyniesiona przez Persana.
Winifikacja
Maceracja przez 15 dni, a następnie delikatne tłoczenie przez 3 godziny. W kadzi przeprowadzona fermentacjamalolaktyczna. Starzenie na osadzie przez 12 miesięcy w starych beczkach.
Dopasowanie jedzenia do wina: wędliny, mięsa grillowane
Rada...
...Saint-Georges-Saint-Emilion
Assemblage :
Merlot - Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc
Potencjał do starzenia :
Około 10 lat
Winifikacja :
Bioochrona na początku zbiorów. Kontrolowana fermentacja alkoholowa w temperaturze. Spontaniczna fermentacjamalolaktyczna. Bardzo mało napowietrzania, aby skoncentrować aromaty.
... macerowanie skórkowe. Tłoczenie. Fermentacja alkoholowa z kontrolą temperatury, fermentacjamalolaktyczna zablokowana. Tradycyjna winifikacja w zbiornikach inox, kontrolowane temperatury. Zawartość alkoholu 12,5% vol. Alergeny (siarczyny) Zawiera siarczyny. To różowe wino będzie idealne na spotkania z przyjaciółmi, w towarzystwie grillowanych potraw i warzywnych tians.
... fitosanitarna opiera się na
dokładnej obserwacji roślin i dużej reaktywności.
Vendange : Zbiory ręczne w ażurowych skrzynkach po 20 kg. Winogrona
są rygorystycznie sortowane w winnicy, na początku etapu złotego,
i wolne od wszelkiej pleśni.
Vinification et élevage : Prasowanie pneumatyczne frakcyjne. Tylko
serca cuvées są zachowywane. Odrzucane są odpadki i przycinanie.
Fermentacja alkoholowa i malolaktyczna w zbiornikach ze stali nierdzewnej.
Temperatura serwowania: 8-10 °C...
...Kultura biologiczna. Zbiory mechaniczne. Całkowite zbiory, fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, fermentacjamalolaktyczna, klarowanie. Starzenie w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, mieszanie, lekkie filtrowanie, techniczny korek z korka. Gleby gliniasto-wapienne, gleby żwirowe.
Oko
Kolor czerwony, żywy, z rubinowymi refleksami.
Nos...
... beczkach z francuskiego dębu (25% nowych), gdzie przechodzi całą fermentację alkoholową. Fermentacjamalolaktyczna nie jest celowo poszukiwana, aby zachować świeżość. Podczas 10-miesięcznego dojrzewania na osadzie, wino jest regularnie mieszane, aby nadać mu więcej ciała. Ta praca „po burgundzku” sprawia, że ta cuvée jest winem do starzenia.
Degustacja: Ładny, kwaskowaty nos z tostowymi, maślanymi nutami i orzechami, hojny i złożony smak, który zaspokoi wszystkie pragnienia.
...CÉPAGES
Chardonnay 100%
VINIFICATION
Po zbiorze winogron i ich prasowaniu, fermentacja alkoholowa odbywa się naturalnie z użyciem drożdży dzikich: 30% w beczkach dębowych i 70% w zbiornikach inox z regulacją temperatury. Ten długi i naturalny proces nada winu większą złożoność. Fermentacjamalolaktyczna również przebiega naturalnie. Starzenie trwa około 12 miesięcy i odbywa się, podobnie jak...
...CÉPAGES : 100 % PINOT NOIR
VINIFIKACJA : Częściowa fermentacjamalolaktyczna.
Starzenie w piwnicy przez 5 lat.
ASSEMBLAGE : 15 % wina rezerwowego
solera perpetuel.
DOSAGE : 10 g/l
DEGUSTACJA : Ta cuvée czysty Pinot Noir prezentuje aromaty łączące białe kwiaty i cytrusy. Atak w ustach, okrągły i miękki, oparty na owocach w kompotach i wanilii, ujawnia drewniane nuty na finiszu.
Ten szampan najlepiej smakuje jako aperitif oraz w trakcie całego posiłku.