Francja, Bordeaux
... naturalną fermentacją alkoholową, kontrolą temperatury, długą maceracją (18 dni) oraz 2 remontażami dziennie przez cały czas fermentacji. Te działania pozwalają maksymalnie wydobyć jakość owoców: kolor, aromaty i strukturę. Następnie wino dojrzewa w dębowych beczkach, z których jedna trzecia to nowe drewno, przez 12 miesięcy. Degustacja Na pierwszy rzut oka, wino z Château de la Haute Libarde...
Francja, Moncoutant Sur Sèvre
... powolnej fermentacji białego czosnku, procesu dziedziczonego z tradycji japońskiej. Dojrzewanie czosnku wygładza jego ostry smak i zwiększa stężenie przeciwutleniaczy (polifenoli i flawonoidów). CholéCardyl® jest przeznaczony dla wszystkich osób mających tendencję do podwyższonego poziomu cholesterolu i pragnących utrzymać normalną funkcję serca.
Francja, Monteux
ARSILAC, firma z siedzibą w Monteux, specjalizuje się od 2006 roku w handlu, sprzedaży komisowej i pośrednictwie w zakresie sprzętu przemysłowego, a w szczególności zbiorników ze stali nierdzewnej, cystern stalowych oraz zbiorników z włókna szklanego. Odkryj naszą gamę zbiorników ze stali nierdzewnej 304 i 316, idealnych do przechowywania i/lub mieszania wszelkich cieczy w różnych dziedzinach, ta...
Francja, Cénac
...Zbiory przeprowadzane ręcznie, fermentacja odbywa się w sposób tradycyjny pod kontrolą temperatury, z delikatnym mieszaniem rano i wieczorem przez cały czas trwania fermentacji. Następnie wino dojrzewa w dębowych beczkach przez 12 miesięcy. Nos: dojrzałe owoce w syropie, połączone z nutami wanilii i palonego drewna. Usta: doskonale zbalansowane, oferuje okrągłość i tłustość, opiera się na...
Francja, Lys Haut Layon
...Osadzenie - Codzienne monitorowanie fermentacji - Kontrola temperatury na poziomie 16° C - Przelewanie - Filtracja. Butelkowanie i wytwarzanie bąbelków w naszych piwnicach troglodycznych z minimalnym starzeniem przez 12 miesięcy. Ciśnienie: 5 do 6 barów. Notes de dégustation : Przyjemny nos lekko amylowy, świeży i aromatyczny atak w ustach. Drobne i eleganckie bąbelki. Accords : Vouvray będzie towarzyszyć Twoim chwilom radości podczas aperitifu, ale także Twoim posiłkom z rybą lub białym mięsem dla Brut oraz do deserów.
Francja, Saint Cannat
...WINIFIKACJA Bezpośrednie tłoczenie i fermentacja z kontrolą temperatury – mieszanie osadów na koniec fermentacji. DEGUSTACJA Jasnożółta barwa z zielonkawymi refleksami. W smaku wyczuwalne aromaty cytrusowe (cytryna, grejpfrut) oraz nuty roślinne (bukszpan, jaśmin). Idealne jako aperitif, do sałatek lub grillowanych ryb. Wino najlepiej podawać w temperaturze między 8°C a 10°C.
...> położonym na płaskowyżu Macheron Odpowiedzialne rolnictwo: Kluczowe hasło winnicy „być w kontakcie z naturą, obserwować przed działaniem lub interwencją”: ograniczenie zabiegów, stosowanie wyłącznie nawozów organicznych, prace w glebie, usuwanie pędów i kontrola plonów. Zbiory: Ręczne Winifikacja Tłoczenie pneumatyczne, lekkie klarowanie w niskiej temperaturze. Rozpoczęcie fermentacji w zbiornikach...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play