... rozpoczęciu kariery w finansach w Londynie, Stéphane Destrade postanowił wrócić do rodzinnej posiadłości, którą całkowicie odnowił i zrestrukturyzował od 2009 roku. Stéphane Destrade praktykuje zrównoważoną uprawę opartą na uważnej obserwacji winorośli. Podwójne cięcie guyot, orka, obsiewanie jednego rzędu na dwa, formowanie i odformowywanie, ręczne usuwanie pędów i liści, a następnie zielone zbiory...
... jest starannie pielęgnowana przez właściciela: zielone zbiory, poszanowanie natury (bez herbicydów), zrównoważona uprawa, ręcznezbiory, selekcja optyczna, dojrzewanie w beczkach.
Dojrzewanie: 10 miesięcy w beczkach.
Degustacja: Barwa o fioletowym blasku, głęboki purpur, o żywej intensywności; Nos potężny, nuty dojrzałych owoców czarnych połączone z wyraźnymi, ale kontrolowanymi aromatami drewnianymi, co zapewnia przyszłą złożoność; Pełne i bogate, ujawnia dojrzałą i elegancką materię, gęstą strukturę opartą na mocnych i żywych taninach.
...%, cabernet franc 15%
Certyfikaty środowiskowe:
HVE 3 od 2017 roku
i ISO 14001 (SME des vins de Bordeaux) od 2015 roku
Techniki uprawy:
uprawa racjonalna, gleby orane lub porośnięte trawą, cięcie winorośli w systemie guyot mieszanym, prace ręczne dostosowane do każdej działki
Zbiory: mechaniczne z wieloma selekcjami: dojrzałość i wielkość jagód, selekcja działkowa
Winiarstwo: tradycyjne z łagodną i kontrolowaną maceracją w zbiornikach betonowych z regulacją temperatury
Dojrzewanie: 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu, z czego 40% nowych...
...Czerwony papryka ekologiczna to odmiana słodkiej papryki o nazwie łacińskiej Capsicum Annuum. Papryka należy do rodziny psiankowatych. FRDP od wielu lat rozwija łańcuchy dostaw rolniczych w Hiszpanii. Zbiory są ręczne i pozwalają na kilka przejść, aby zebrać papryki w odpowiedniej dojrzałości. Po przyjęciu do fabryki świeże papryki są pozbawiane nasion, myte, krojone, blanszowane, a następnie mrożone IQF.
Papryka czerwona pochodząca z rolnictwa ekologicznego: 100%
Całkowita energia: 30 Kcal 127 kJ
Błonnik pokarmowy: 2,9 g
Białko: 1,2 g
Sól: 0,04 g...
...Czerwone wino apelacja Saint-Julien
ORIGINE
Należące do słynnej rodziny Meffre, Château Lalande czerwone wino znajduje się w Saint-Julien de Beychevelle wzdłuż bardzo renomowanej Drogi Wielkich Win. Do momentu zakupu w 1964 roku, jego winnica była częścią Château Lagrange, Grand Cru Classé z 1855 roku. Zamek zajmuje 15,5 hektara.
VINIFICATION
Ograniczone plony
Ręcznezbiory w optymalnej...
...Zbioryręczne, sortowane trzykrotnie: przy załadunku, przy odbiorze i w piwnicy. Winifikacja tradycyjna, maceracja Beaujolaise trwająca około 8 dni w zbiorniku z regulacją temperatury przed prasowaniem.
NOTATKI DEGUSTACYJNE
Intensywna, purpurowa, błyszcząca i klarowna barwa z żywymi fioletowymi refleksami. Nos, bardzo otwarty i ekspresyjny, ujawnia nuty czarnych owoców, takich jak jeżyna i...
...":"ręcznezbiory. Winifikacja, prowadzona w sposób parcelarny, odbywa się w zbiornikach inox i drewnianych z regulacją temperatury. Starzenie trwa od 14 do 20 miesięcy w beczkach dębowych (60 do 100% nowych, reszta w beczkach rocznych).","Millésime":"2015.","Domaine":"Château Grand Mayne.","Culture":"zrównoważona."}...
...Wino Pomarańczowe
Skład:
Roussanne
Potencjał do starzenia:
Około 5 lat
Winifikacja:
Ta cuvée jest inspirowana tradycją gruzińskich win białych z maceracji. Zbiory są ręczne, a następnie białe winogrona poddawane są maceracji. Po odciśnięciu, wino trafia do amfory z gresu i dojrzewa w tym naczyniu przez rok.
... plony.
Zbiory: ręczne.
Winifikacja:
Tradycyjna metoda Beaujolais, pół-węglowa,
w całości. Z maceracją średnio 8 dni.
Dojrzewanie w zbiornikach przez 6 do 8 miesięcy.
Degustacja:
Wino, które nie udaje!
Nos jest naznaczony charakterystycznymi aromatami
piwonii i wiśni. W ustach jest solidne, mięsiste.
Taniny są obecne, ale nie są szorstkie.
Okrągłość odmiany prezentuje się tutaj z piękną głębią.
... fitosanitarna opiera się na
dokładnej obserwacji roślin i dużej reaktywności.
Vendange : Zbioryręczne w ażurowych skrzynkach po 20 kg. Winogrona
są rygorystycznie sortowane w winnicy, na początku etapu złotego,
i wolne od wszelkiej pleśni.
Vinification et élevage : Prasowanie pneumatyczne frakcyjne. Tylko
serca cuvées są zachowywane. Odrzucane są odpadki i przycinanie.
Fermentacja alkoholowa i malolaktyczna w zbiornikach ze stali nierdzewnej.
Temperatura serwowania: 8-10 °C...
...Kultura biologiczna. Zbioryręczne i mechaniczne. Całkowite odszypułkowanie, fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, wykorzystanie drożdży dzikich. Dojrzewanie w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, techniczny korek z korka. Gleby gliniasto-wapienne.
Oko
Kolor fioletowy, intensywny, z fioletowymi refleksami.
Nos
Delikatne aromaty czarnej...
...zbioryręczne, fermentacja odbywa się w sposób tradycyjny pod kontrolą temperatury, pigeage rano i wieczorem przez cały czas fermentacji. Następnie wino dojrzewa w dębowych beczkach przez 12 miesięcy.
Nos: owoce czarne, szczególnie czarna wiśnia i słodkie przyprawy.
Usta: okrągłe atakowanie z piękną słodyczą, taniny są jedwabiste, a finisz jest owocowy i apetyczny.
Ogólne wrażenie: to wino...
...CÉPAGES
Chardonnay 50%
Pinot Noir 20%
Gamay 20%
Aligoté 10%
VINIFIKACJA
Wydajność jest ograniczona do 50 hl/ha. Zbioryręczne. Nasza cuvée Baron Maxime Crémant de Bourgogne jest produkowana w kontrolowanej temperaturze, aby zapewnić prawidłowy przebieg winifikacji.
Pozwalamy winu dojrzewać na osadzie przez minimum 12 miesięcy, co pozwala na naturalne wytwarzanie bąbelków. Ta powolna produkcja...
... dostaw (zbioryręczne lub mechaniczne)
• Brak ruchomych części mechanicznych (ani śrub, ani taśm...)
• Brak miażdżenia zbiorów
• Zapewnione bezpieczeństwo i uproszczone czyszczenie
• Zredukowana konserwacja i utrzymanie mechaniczne
Charakterystyka techniczna:
Pojemność 30hl - 40hl - 50hl - 60hl - 80hl - 100hl - 125hl - 150hl
Zmienny przepływ od 2 do 100 t/h w zależności od modeli.
... ręczne od wieków, aby zapewnić jakość i rzemieślniczy charakter zbiorów.
Nadużywanie alkoholu jest niebezpieczne dla zdrowia, napoje alkoholowe należy spożywać z umiarem. Sprzedaż napojów alkoholowych osobom poniżej 18 roku życia jest zabroniona.
...Jesteśmy laboratorium kosmetyków naturalnych i ekologicznych z Montpellier, które produkuje kremy z dzikich roślin pochodzących z lasu, którego nosimy nazwę "SETTARA". Zbiory są ręczne, a drzewa rosną w stanie dzikim. Używamy naszych własnych olejów roślinnych (olej z nasion figi kaktusowej, olej z oliwek, olej z pistacji lentiskowej…), które nadają naszym kremom wysokiej jakości właściwości...