...Blada, krystaliczna barwa z srebrnymi refleksami. Złożona, świeże owoce i owoce o białym miąższu (gruszka, brzoskwinia), nuty krzemienia. Podniebienie jest rzeźbione, bardzo aromatyczne, intensywne, kwaskowate i mineralne.
...Bois des Fées Rosé
AOP Coteaux d'Aix-en-Provence
Różowe wino organiczne
Odmiany winogron
Syrah 60% - Cabernet Sauvignon 30% i Grenache 10%.
Degustacja
Podniebienie jest mocne i złożone.
- Tekstura: ekspresywna i ciepła.
- Aromaty: melon, brzoskwinia winna i świeże czerwone owoce.
- Finisz: crescendo na nutach grejpfruta i cukru jęczmiennego,
z ładną żywotnością.
Dopasowanie do potraw:
- Homar w sosie armorikańskim.
- Smażone przegrzebki w sosie cytrusowym.
- Kaczka w plastrach z sosem żurawinowym.
- Kuchnia japońska.
- Charlotte z czerwonymi owocami.
... winifikację i gazację, wszystko jest realizowane, aby zapewnić Państwu winoświeże i wysokiej jakości.
DÉGUSTATION
Robe: jasny, klarowny i błyszczący żółty.
Nez: delikatny z kwiatowymi i owocowymi aromatami.
Bouche: kwaskowate i o pięknej świeżości, gdzie nuty cytrusów i owoców egzotycznych splatają się z delikatnymi bąbelkami. Ekspresywne i lekkie brut blanc, które wciąż potrafi zaskoczyć!
... chrupiącej tekstury, ta sól morska wysokiej jakości stanowi idealną bazę dla naszego dzieła.
Czerwone Wino Wysokiej Jakości: Infuzja czerwonego wina dodaje aromatycznej głębi, tworząc symfonię smaków w każdym ziarnie soli.
Świeże Szalotki: Starannie wybrane szalotki wnoszą pyszny, subtelny akcent cebulowy do tej mieszanki.
Zalecane Użycie:
Grillowane Mięsa: Obficie posypuj swoje steki, grillowane potrawy i drób, aby uzyskać eksplozję smaków.
Wyszukane Sałatki: Dodaj szczyptę, aby podkreślić smak swoich sałatek.
Referencja:SEL0016...
... pieprzowej. Wino ma mocne wejście z wyraźną strukturą i owocowością na rezerwie.
Szczepy: Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (30%)
Producent: Marquis de Saint-Estèphe (spółdzielnia) w Saint-Estèphe (33180)
Formaty i opakowania: Butelka (75cl) - Karton 6 - 2019...
...Zbiorniki betonowe z regulacją temperatury
Dojrzewanie: 5% nowych beczek, 47,5% beczek po jednym winie, 47,5% beczek po dwóch winach
Degustacja: To wino o dużym charakterze i przyprawach; jest pieprzne i świeże w nosie z ładnym atakiem czarnych owoców i lukrecji. W ustach tekstura jest kremowa, z dobrą objętością i dobrze zintegrowanymi taninami. Finisz jest długi z pikantnym i czekoladowym smakiem.
...CÉPAGES : 50% Merlot ; 50% Cabernet Sauvignon
SITUATION : Sainte Terre
CULTURE ET ÉLEVAGE : Uprawa racjonalna, ręczne usuwanie liści,
zbiór w zieleni. Winifikacja w zbiornikach inox z regulacją temperatury w niskich
temperaturach. Etykieta HVE 3
DÉGUSTATION :
To wino oferuje piękny, klarowny i błyszczący różowy kolor. Subtelne
aromy świeżych owoców ujawniają się w nosie. Piękna intensywność aromatyczna
łączy się z żywotnością i okrągłością w ustach. Urokliwe wino, dobrze
skonstruowane, ładnie owocowe, świeże i lekkie.
...IGP chardonnay cuvée O'Vent domaine du moulin de l'Horizon
Kolor: Biały
Szczep: 100% Chardonnay
Winifikacja: Delikatne tłoczenie pneumatyczne i schłodzone klarowanie. Kontrolowana fermentacja alkoholowa w temperaturze między 16 a 17 °C.
Dojrzewanie: W zbiorniku.
Butelkowanie: W winnicy.
Objętość: 75 cl
Degustacja: Świeże i lekkie Chardonnay z piękną mineralnością, bardzo orzeźwiające wino.
Starzenie: 1 do 2 lat.
Dopasowanie potraw i win: Idealne na aperitif z muszlami św. Jakuba
Objętość: 75 cl
Kolor: Biały...
...IGP Mont Baudile 2022 (34 Hérault)
butelką 75cl
13%/vol
Syrah, Grenache, Carignan
- Notatka degustacyjna :
Kolor jest rubinowy z fioletowymi refleksami, aksamitny i głęboki.
"Wino przyjemności, pełne okrągłości, elastyczne i owocowe"
Świeże z owocowymi nutami na pierwszym nosie, a następnie w drugiej kolejności nuty przyprawowe.
- Winiarz :
Szacunek dla Natury i pracy Człowieka przenika odważnych winiarzy.
Ich odpowiedzialne i przejrzyste zachowanie widać poprzez uzyskiwanie etykiet i certyfikatów, które są gwarancją ich woli.
... odszypułkowywany, aby uniknąć wprowadzenia tanin i goryczy przez szypułki podczas długiej maceracji (4 do 5 tygodni) w trakcie fermentacji. Wino jest następnie dojrzewane przez prawie dwa lata w zbiornikach ze stali nierdzewnej.
Degustacja: Piękny rubinowy kolor i bardzo owocowy bukiet (czarna wiśnia, jeżyna i borówka). Świeże i ziemiste w smaku, to wino o podwójnej osobowości, stąd jego nazwa. Dla miłośników młodych, mineralnych win z charakterem!
Rocznik dostępny: 2014 w butelce; wkrótce 2020 i 2021.
... aromatów.\n\nDÉGUSTATION\nBardzo jasny i błyszczący różowy kolor z delikatnymi refleksami łososiowymi.\nNos prezentuje delikatne aromaty świeżych owoców białych, melona i brzoskwini, z nutami kwiatu pomarańczy. Usta są świeże, okrągłe i delikatne.\nTo różowe wino można degustować samodzielnie lub w towarzystwie świeżej sałatki z mozzarellą i pomidorami, sashimi z łososia, grillowanych kotletów cielęcych lub łagodnych świeżych serów.\nSerwować w temperaturze 10-12°C."}...
...CEPAGE : Chenin i Grolleau gris.
TERROIR : Gliniasto-piaszczysty.
WINIFIKACJA I DOJRZEWANIE : Winogrona zbierane starannie ręcznie w skrzynkach. Winifikacja według metody tradycyjnej. Fermentacja i leżakowanie na osadzie przez minimum 12 miesięcy w piwnicy.
APPELLATION : AOP Crémant de Loire.
NOTY DEGUSTACYJNE : Delikatne bąbelki na tle jasnożółtej barwy. Aromaty kwiatowe i owocowe oraz nuty brioche. Usta świeże i eleganckie.
DOPASOWANIE POTRAW/WINA : Świąteczne aperitify, koktajle i desery.
TEMPERATURA SERWISU : Między 7 a 9°C.
Kartony po 6 butelek 75cl...
...Legenda głosi, że fenickie statki, niesione regularnymi wiatrami „morskiej bryzy”, przybyły na wybrzeże Morza Śródziemnego w VI wieku p.n.e. Przywiozły ze sobą wiedzę o uprawie winorośli i winiarstwie. Należy podawać schłodzone (około 6 do 8°C) podczas codziennych posiłków w gronie przyjaciół, grillowania i dużych letnich sałatek. Owocowe i świeże, różowe wino jest, co prawda, idealne na aperitif...
...60% Carignan
30% Syrah
10% Grenache Noir
To wino z Carignan, Syrah i Grenache Noir, zbierane w optymalnej dojrzałości, pochodzi ze starych winorośli rosnących na glebach gliniasto-piaszczystych, u podnóża Albères i szczytu Canigou. Nos z aromatami czerwonych owoców, takich jak czarna porzeczka i agrest. W ustach wino jest gładkie, świeże, owocowe i apetyczne. Można je degustować już przy aperitifie, z grillowanymi potrawami, w towarzyskiej kuchni lub na szybki posiłek.
Certyfikacja: bio...
...Świeże, lekkie i owocowe czerwone wino.
Pochodzące z dominującej mieszanki Merlot, to wino jest idealne do wprowadzenia w świat czerwonych win z Bordeaux. Z szczególną uwagą na zachowanie owocowości i aromatów pierwotnych, Merlot oferuje harmonię i okrągłość, aby zadowolić każde podniebienie.
Kolor: Czerwony
AOC: Bordeaux Supérieur
Winnice: Gleba ilasto-piaszczysta
Winiarstwo: Część dojrzewa w zbiornikach inox, a część w beczkach
Nagrody i medale: Złoto/Srebro/Bronz w Los Angeles...
...czekolady, cedru i przypraw.
Podczas wstrząsania dominuje dojrzały owoc.
W ustach atak jest na pięknej gęstości, bardzo okrągły, z potężnymi i delikatnymi taninami.
Nutki drewniane, waniliowe i pestek wiśni wyrażają się na pięknej długości „Château Les Dames de la Renardière 87/100 Rocznik 2008 Wino czerwone – Bordeaux supérieur Kolor granatowy, refleksy rubinowe.
Nos rozwinięty na ładnych małych owocach czerwonych w syropie (truskawka, porzeczka, malina), z nutą grillowaną i przyprawową.
Usta miękkie, świeże, z otulonymi taninami, z precyzyjnymi aromatami.
Styl chrupiący,...
...Jak sama nazwa wskazuje, ta cuvée to pyszny 100% Malbec, daleki od bordoskich klisz, gdzie drewno czasami dominuje. Tutaj w ustach wyróżniają się piękne świeże czarne owoce, które mieszają się z pysznymi nutami przypraw. Wino przyjemności, ale z pięknym charakterem i bardzo dużą intensywnością. Dziękujemy Pani Chevrier!
Objętość: 75cl
Typ: Wino czerwone
Szczep: 100% Malbec
AOC: Blaye Côtes de Bordeaux
Starzenie: Do picia już teraz i do przechowywania do 2025 roku
Temperatura serwowania: 16-18°C...
...doskonała równowaga, mineralny charakter, który podkreśla inne aromaty, zaskakujące białe wino, które zachwyci Twoje podniebienie.
Degustacja: Jasnożółta barwa. Owocowe aromaty. Świeże i owocowe.
Winifikacja: Winifikacja i dojrzewanie w ceramicznej amforze.
Dopasowanie jedzenia do wina: skorupiaki, ryby i mięsa białe.
Zawartość alkoholu: 13%.
Czas przechowywania: 3 do 7 lat.
Opakowanie: Karton z 6 butelkami po 75cl.
Domaine: Domaine San Gavino.
Aplikacja: Wyspa Piękności.
Rocznik: 2019.
Szczep: Vermentinu.
Uprawa: Zrównoważona.
Etykieta: Chroniona Nazwa Geograficzna.
...Złoty medal na Wielkim Konkursie w Colmar
Intensywny i ekspresyjny nos z nutami owocowymi oraz aksamitnym i solidnym finiszem. Idealny na przystawkę, zimne bufety i białe mięso.
Zrównoważone, świeże i miękkie wino białe. Harmonizuje z większością potraw.
Idealny rocznik.
Szczepy: 100% Pinot Auxerrois
Opady: 550 mm/rok
Wiek: 50 lat
Dojrzewanie: 8 do 9 miesięcy w starych beczkach
Alkohol: 12%
Cukier: 4,1 g/L
Kwasowość całkowita: 3,5
Temperatura serwowania: 8 – 10°C
Potencjał starzenia: 5 lat...
...Winoświeże, lekko dymne i cytrusowe. To klasyczny Tariquet, ale w stylu Balaran, czyli od niezależnego winiarza i winorośli w konwersji na bio.
Domaine: DOMAINE D'ESCAUSSES
Appellation: GAILLAC
Région: SUD-OUEST
Couleur: Białe
Cépages: Muscadelle – Sauvignon – Loin de l'Oeil
Mode de culture: Konwersja na bio
Caractère: Wytrawne
Contenance: 75cl
Millésime: 2020...
... odprowadzania soku ze stali nierdzewnej
- Moc elektryczna: 16,5 kW
- Waga netto: 8500 kg
Połączenia
Sok: wyjście Ø 100, gwint MACON + nakrętka z kołkiem do mocowania
Pneumatyczne: na zaworze zatrzymującym z gwintem żeńskim (1'' 1/4 BSP)
- Ze stali nierdzewnej
- Świeże zbiory, wino z wytłoków
- Program obrotu klatki kontrolowany przez proces napełniania
WYMIARY
- Zestaw nóg - Wysokość 1 m 50
- Długość: 8000 mm
- Szerokość: 2950 mm
- Wysokość bez przedłużeń 2750 mm
prasa do wina
prasy pneumatyczne do wina
PRASY DLA PRZEMYSŁU WINNEGO...
...zbiory przeprowadzane ręcznie, fermentacja odbywa się w sposób tradycyjny pod kontrolą temperatury, z delikatnym mieszaniem rano i wieczorem przez cały czas trwania fermentacji. Następnie wino dojrzewa w dębowych beczkach przez 12 miesięcy.
Nos Złożony. Na początku świeże owoce, a następnie rozwijają się nuty malin i kakao.
Usta Strukturalne i złożone, taniny są miękkie i eleganckie, z...
...Mieszanka Mourvèdre, Grenache i Piquepoul. Wytrawne różowe, jasny łososiowy kolor, wino gastronomiczne, proste, owocowe, pełne i jedwabiste na podniebieniu, łatwe do picia, ale pozostaje suche i świeże.
... czosnku czarnego różnią się w zależności od czasu suszenia i przypominają nieco aromaty octu balsamicznego.
Ma optymalny czas przydatności do spożycia wynoszący 1 rok, ale w Japonii niektórzy przechowują go przez 10 lat. Podobnie jak dobre wino, z wiekiem nabiera wartości, jeśli chcesz zatrzymać proces dojrzewania, przechowuj go w lodówce.
A w kuchni?
W ustach uwalnia się wspaniała słodycz, lekko kwaśna, która przypomina lukrecję, należy do smaków Umami.
Jego smak jest tak delikatny, że możesz go kosztować w całości, czysty i nieprzetworzony, o każdej porze.
... zaangażowanym firmom zajmowania wiodącej pozycji w swoich dziedzinach w Francji i na arenie międzynarodowej. Strategia klastra TERRALIA opiera się na: wielosektorowym podejściu do rozwijania synergii w wielu wspólnych wyzwaniach innowacyjnych dla sektorów: Owoce i Warzywa, świeże i przetworzone (w tym sektor oliwny); Winiarstwo i wino; Zboża i produkty zbożowe, w szczególności pszenica durum i ryż.