Turcja, Erzurum
... różnymi gotowymi do użycia podłożami, takimi jak agar krwawy i agar EMB. Najczęściej stosowanym rodzajem podłoża do określonych celów jest Agar Krwawy, który zapewnia niezbędne warunki do wzrostu wielu mikroorganizmów. Innym powszechnie stosowanym podłożem jest Agar EMB, który umożliwia izolację różnych mikroorganizmów bakteryjnych. Agar to ogólny termin dla substancji przypominającej żelatynę...
Francja, Bernin
... nadawania tekstury produktom (siekancom, galaretkom, terrinom, flanom, sosom, polewom, glazurze…), które mają być spożywane na zimno lub podgrzewane. Ponieważ nie jest rozkładany przez enzymy mikroorganizmów, AGAR BIO może również nadawać teksturę produktom żywym (produktom mlecznym, serom wegańskim…).
Francja, Ducy-Sainte-Marguerite
...Nasze galaretki jabłkowe powstają poprzez ekstrakcję soku z naszych jabłek pochodzących z rolnictwa ekologicznego, a następnie poprzez prostą obróbkę cieplną. Pektyna obecna w owocach umożliwia żelowanie produktu. Agar-agar dodatkowo wzmacnia działanie pektyny. Nasze galaretki są pakowane w słoiki o pojemności 310g. waga brutto: 535g Waga kartonu 12: 6,5kg...
... (E425); - Guma ksantanowa (E415); - Alginiany sodu (E401); - CMC (E466); - Agar-agar (E406); - Pektyna (E440). Środki zagęszczające kontrolują wilgotność i zapewniają strukturę, przepływ, stabilność oraz jakość jedzenia w produktach spożywczych.
Polska, Brzozów
... wegańskiej jako zamiennik żelatyny. Rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni Celsjusza, podczas gdy zagęszcza w temperaturze 32-35 stopni. Nie musisz więc wkładać go do lodówki. Aby uzyskać średnią twardość żelu, stosuje się proporcję: 1 płaska łyżeczka agaru na 1 szklankę płynu. Agar należy rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody i dodać do wrzącej wody, gotować przez kilka minut. Agar może być również używany do produkcji dżemu. Dodaj 1-1,5 łyżeczki agaru do 1,5 kg owoców i 500 g cukru.
Portugalia, Aguda
...AGAR Capinadeira o szerokości 0,8 m to maszyna zaprojektowana w celu ułatwienia pracy przy czyszczeniu terenów zielonych. Wykonana z blachy o grubości 4 mm, wzmocniona wzdłużnie i poprzecznie, jest w stanie wytrzymać najcięższe warunki. Dodatkowo, posiada wbudowany wałek przegubowy, co zwiększa bezpieczeństwo sprzętu. Różnicowy jest zanurzony w oleju, co pozwala na zmniejszenie tarcia i...
Francja, Grasse
...Zagęszczacze, środki żelujące, środki zakwaszające, konserwanty... Istnieje kilka kategorii dodatków stosowanych w przemyśle spożywczym. Często są to produkty pochodzenia naturalnego, takie jak Agar Agar, który pozyskiwany jest z różnych rodzajów alg. Niezbędne w nowoczesnej, kreatywnej kuchni, szczególnie w kuchni molekularnej, wielu profesjonalistów korzysta z teksturizerów, aby udoskonalić i...
Niemcy, Heidelberg
...mediów hodowlanych. Zastosowanie: Oznaczenia, hodowla komórkowa, dyfuzja immunologiczna. Grupa produktów: Agar, Media. Cukry. Nr CAS: [9002-18-0] Temperatura przechowywania: 10-25°C EINECS: 232-658-1 Warunki wysyłki: w temperaturze otoczenia. Synonim: Kobe I Gum Agar-Agar Aga. Wygląd: biały do kremowego proszku. MW: 110-160 kDa. Nr CAS: [9002-18-0] Kod: 1329...
Niemcy, Buxtehude
...Agar-Agar (E406) jest bezsmakowy i bardzo dobrym środkiem żelującym, który jest niezależny od otaczającego medium.
Francja, Paris
...Subtelne połączenie świeżego łososia i wędzonego łososia w połączeniu ze świeżymi liśćmi koperku sprawia, że ten produkt jest klasykiem, którego nie można przegapić. Składniki: Łosoś świeży 44%, łosoś wędzony, śmietana, bulion rybny, cebula, oliwa z oliwek, koperek, sól, agar-agar, biały pieprz. Waga netto: 90 g...
Francja, Yssingeaux
...Agar Agar Alginat sodu Karagen Mąka guarowa Żelatyna w proszku Żelatyna Cryogel w proszku Guma arabska Guma ksantanowa Mąka karobowa HM Pektyna...
Francja, Astaffort
...TERRINE LEŚNA WEGETALNA. 100g Nie, nie i nie! Gwarantujemy, że w tym pięknym słoiku nie ma mięsa, tylko dobre składniki roślinne i mieszanka grzybów o delikatnej intensywności. Zamknij oczy, jesteś w środku leśnego podszycia. SKŁADNIKI: olej kokosowy (35%), woda, białko sojowe, drożdże piwne bio, grzyby, musztarda, olej rzepakowy, sól, agar agar, mąka z nasion chia bio, tamari bio, czarny pieprz, ocet xeres, przyprawy, czosnek, koncentrat pomidorowy, miso jęczmienne, cebula.
Polska, Wrocław
...Składniki: syrop glukozowo-fruktozowy, czekolada 25% (cukier, masa kakaowa, masło kakaowe, tłuszcz roślinny (palmowy), tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyna (sojowa) i E 476; aromat), cukier, woda, tłuszcz roślinny (tłuszcz palmowy, częściowo utwardzony tłuszcz palmowy, emulgator: E471), odtłuszczone mleko w proszku, środek żelujący: agar, albumina wysokopieniąca (białko jaja, stabilizator: E...
Francja, Cavignac
... sam w sobie praktycznie nie dostarcza kalorii. To nie wszystko, ponieważ agar-agar również wiąże wolne rodniki, odpowiedzialne za starzenie się komórek. Zalecenia dotyczące stosowania: 2 do 4 kapsułek dziennie do połknięcia z dużą szklanką wody, przyjmować jako uzupełnienie zróżnicowanej i zrównoważonej diety. Nie przekraczać zalecanej dziennej dawki. Nie pozostawiać w zasięgu małych dzieci. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla światła, ciepła i wilgoci. Jak w przypadku każdego suplementu diety, przed jego spożyciem skonsultuj się z profesjonalistą w dziedzinie zdrowia.
Niemcy, Hamburg
...Czerwona alga, z której pozyskuje się surowiec Agar Agar, oferuje wiele pozytywnych właściwości. Między innymi zawarte w niej, rozpuszczalne w gorącej wodzie, hydrokoloidy zapewniają wysoką gęstość żelu podczas żelowania i zagęszczania. Umożliwia to w zastosowaniach przemysłowych szczególnie stabilne i termorewersybilne żele.
...Prosto „morze” od najlepszych Lecker’s Bio Żelatyn z alg morskich doskonale nadaje się do przygotowywania galaretek, kremów, dżemów i ciast, ale także do potraw wytrawnych, takich jak galarety w aspiku. Wegańska alternatywa dla żelatyny! Jest przy tym neutralny w smaku, wolny od konserwantów i w 100% roślinny. Składniki: Agar Agar* *=z kontrolowanej produkcji ekologicznej Alergeny: brak Wegetariańskie: Tak Wegańskie: Tak...
Niemcy, Garstedt
... bezbarwny kolor. Jest elastyczny w stanie wilgotnym i kruchy w stanie suchym. Proszek Agar-Agar jest biały do żółtawo-białego lub jasnego żółtego. Siłę żelu można standaryzować poprzez dodatek dekstrozy i maltodekstryn lub sacharozy. Właściwości: - termorewersyjny - stabilny w pH - odporny na temperatury do 90 °C - żeluje po schłodzeniu - wegetariański - odpowiedni dla diety wegańskiej - odpowiedni...
Hiszpania, Barcelona
...AE-MP usprawnia operacyjny przepływ pracy w laboratoriach mikrobiologicznych i hodowli tkanek roślinnych, które przygotowują agar lub media hodowlane. Jedno urządzenie integruje przygotowanie, sterylizację i dozowanie wysokiej jakości mediów hodowlanych z doskonałą powtarzalnością między partiami. AE-MP zostały zaprojektowane w celu skrócenia całkowitego czasu pracy i dostarczenia dużych ilości sterylnych mediów hodowlanych dzięki efektywnemu systemowi grzewczemu i szybkiemu procesowi chłodzenia na końcu procesu sterylizacji. Skontaktuj się z nami już teraz lub odwiedź naszą stronę internetową.
Niemcy, Hamburg
... więc bez obaw używać w swoich słodkich przepisach. Użyj go w domowej roboty dżemach, polej swoje ciasta i torty pysznym lukrem lub zagęść zupy i sosy w całkowicie naturalny sposób. Cechy produktu: Bezglutenowy, Bez laktozy, Wegański Oznakowanie żywności: E406 Produkcja: Agar Agar jest pozyskiwany ze ścian komórkowych czerwonych alg.
Niemcy, Hamburg
...Środek żelujący, w którym obce materiały, pigmentowane części i sole zostały zredukowane do minimum. Bacto Agar jest używany do przygotowywania mikrobiologicznych pożywek hodowlanych. Cena promocyjna USA: 1 lb (454g)...
Francja, Pont-De-Labeaume
...Na bazie bardzo wysokiej jakości szafranu, galaretka, która zaskakuje na serach. Jako wykończenie na mięsach, takich jak pierś kaczki, podkreśla smak, nie przytłaczając go. Można ją również łączyć z deserami kremowymi lub mlecznymi: ciasto ryżowe, twaróg… Wizualnie, to bardzo piękny produkt, ponieważ znamiona pozostają w zawiesinie w galaretce. Skład: cukier trzcinowy bio, sok z cytryny, znamiona szafranu, agar-agar. Przechowywanie: 3 lata. Słoik 215g.
...Oferujemy: Agar Agar Karagen Żelatyna itd. Gliceryna Guma guar Guma karobowa Mannitol Pektyna Sorbitol Tragakant Ksantan...
Niemcy, Bohmte
...Wysokiej jakości i odwracalna (15-20 razy) masa do dublowania na bazie agar-agar w wiadrze 6 kg bezpośrednio od producenta do wytwarzania modeli, mas osłonowych, gipsu oraz technologii odlewania tworzyw sztucznych. Do dublowania modeli do produkcji protez całkowitych i częściowych oraz prac odlewniczych w połączeniu z masami osłonowymi na bazie fosforanów. Po stopieniu i schłodzeniu do temperatury przetwarzania 45 ºC można ją ciągle przetwarzać.
Francja, Montereau Fault Yonne
...Dla każdego mężczyzny, który lubi się perfumować, Swiss Arabian stworzył ten męski zapach Attar Al Ghutra. Rzeczywiście, ta woda perfumowana ma nutę głowy z pięknym zapachem mandarynki, skóry i szafranu. Następnie w nucie serca znajdują się kadzidło, jaśmin i paczula. W nucie bazy dominują ambra, zamsz, drzewo sandałowe, skóra i agar. Jeśli więc jesteś mężczyzną, który uwielbia perfumy, zwłaszcza na zimę, bez wahania wybierz Attar Al Ghutra. Perfumy: 100 ml...
... przynosząc korzyści Twojej skórze. SKŁADNIKI INCI: Aqua (woda), masło butyrospermum parkii (shea)*, glicerol, trigliceryd kaprylowy/kaprynowy, węglan dikaprylowy, alkohol cetearylowy, alkohol arachidylowy, olej z nasion helianthus annuus (słonecznik), olej z owoców olea europaea (oliwka)*, chondrus crispus (agar), glukozyd cetearylowy.
Niemcy, Linden
...Systec Mediaprep, preparatory urządzenia do mediów (preparator mediów hodowlanych i sterylizator) w 7 różnych rozmiarach (od 10 do 20 litrów) zbudowane jako autoklaw wyłącznie do produkcji mediów hodowlanych, zoptymalizowane do przygotowania, sterylizacji i sterylnego napełniania sterylnych cieczy (np. media hodowlane Agar, woda peptonowa oraz roztwory buforowe lub inne sterylne cieczy). www.systec-lab.com...
Niemcy, Wörrstadt
Firma UD CHEMIE GmbH została założona w 1984 roku przez Uwe L.F. Dubberke. Firma rodzinna, z siedzibą główną w rheinhesskim Wörrstadt, rozwijała się wraz z wyzwaniami rynku, przekształcając się z partnera umownego międzynarodowych producentów surowców jakościowych w manufakturę przetwórczą dla funkcjonalnych, precyzyjnie dostosowanych i zgodnych ze specyfikacjami mieszanek płynnych i suchych dla ...
Niemcy, Hamburg
Serdecznie witamy w Willy Benecke. Firma została założona w 1954 roku przez Willy'ego Benecke. Zajmuje się handlem i produkcją naturalnych gum i żywic dla przemysłu spożywczego oraz różnych innych dziedzin. Położona w centrum hanzeatyckiego miasta Hamburg, dysponuje globalną siecią logistyczną oraz ponad 20 przedstawicielstwami zagranicznymi. 7.000 m2 powierzchni magazynowej, własne laboratorium ...
Zajmujemy się wypożyczaniem agregatów prądotwórczych na terenie całego kraju. Działamy 24 h / dobę przez 7 dni w tygodniu, co daje gwarancję, że nawet w nocy, brak prądu nie spowoduje dużych strat dla firmy czy przedsiębiorstwa. Dzięki naszej wypożyczalni generatorów elektrycznych już nigdy nie zabraknie Państwu prądu. Nasza wypożyczalnia agregatów prądotwórczych zapewnia także zasilanie podczas ...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play