... chrupiącej tekstury, ta sól morska wysokiej jakości stanowi idealną bazę dla naszego dzieła. Czerwone Wino Wysokiej Jakości: Infuzja czerwonego wina dodaje aromatycznej głębi, tworząc symfonię smaków w każdym ziarnie soli. Świeże Szalotki: Starannie wybrane szalotki wnoszą pyszny, subtelny akcent cebulowy do tej mieszanki. Zalecane Użycie: Grillowane Mięsa: Obficie posypuj swoje steki, grillowane potrawy i drób, aby uzyskać eksplozję smaków. Wyszukane Sałatki: Dodaj szczyptę, aby podkreślić smak swoich sałatek. Referencja:SEL0016...
... Barwa: jasnoróżowa z łososiowymi refleksami Nos: lekki z nutami świeżych owoców czerwonych. Usta: gładkie, lekkie i kwaskowate z delikatnymi bąbelkami i intensywnymi aromatami truskawki i maliny. Przyjemne i smakowite różowe brut! POŁĄCZENIA POTRAW I WIN Star Bubbles Brut Rosé, wino idealne na aperitif, będzie doskonałym towarzyszem dla ryb i białego mięsa. Doskonale skomponuje się również z przekąskami na bazie warzyw, mini-ciastkami lub gazpacho. Serwować w temperaturze od 6 do 8°C...
Francja, Roubia
... aromaty owoców czerwonych, subtelne aromaty wanilii, subtelne aromaty drewna. Usta Wyszukany, mocny, jedwabisty, subtelne taniny, elastyczny, dobrze zbudowane ciało, dobra intensywność. Dopasowanie potraw i wina Czerwone mięsa, Czerwone mięsa w sosie, Polędwica wołowa, Tournedos, Sery krowie Temperatura serwowania: 16° - 17° Kolor: Czerwony Szczep: Syrah Alkohol: 14% Objętość: 75 cl (Butelka)...
Francja, Caromb
...Cépages : 100% Caladoc Age des vignes : 15 ans Terroir : Argilo-calcaire Vendange : Machine Dégustation : • Robe : Czerwony głęboki, refleksy fioletowe • 1er nez : Owoce czerwone • 2ieme nez : Nuty przyprawowe • En bouche : Owoce czerwone, równowaga i świeżość • Caudalie longue Accord mets/vins : Potrawy regionalne, mięsa, wędliny Garde : 4 à 5 ans Vinification : Eraflage/Foulage. Plan de macération 10 jours à 24° pour conserver la fraîcheur et le fruit. Marc pressé et ajouté au jus de goutte. FML sur lies fines dans l’hiver jusqu’à mise en bouteille.
Francja, Lys Haut Layon
...Terroir: Gleba gliniasta z żwirem na łupkach Sytuacja: Wysoki layon Winifikacja Fermentacja alkoholowa i dojrzewanie odbywają się w beczkach przez rok. Degustacja w temperaturze między 10 a 12°C Oko: Żółty Nos: Owocowy, dżemowy, morele Usta: Aromaty owoców żółtych i nuty owoców kandyzowanych Potencjał starzenia: 5 lat Równowaga: Wytrawne Dopasowanie potraw i wina: Ryby w sosie, małże św. Jakuba, mięsa białe i sery z gotowanych mas. Homar po amerykańsku, homar w śmietanie i kurczak w sosie białym. Cięcie: Guyot podwójny Wysokość: 100 do 120 m...
Francja, Brissac Loire Aubance
... kolorze, granatowym. Nos delikatny, aromaty owoców czerwonych, czarnej porzeczki i agrestu. Przyjemna i zrównoważona struktura. POŁĄCZENIE POTRAW/WINA: Wędliny, mięsa czerwone, łagodne sery. TEMPERATURA SERWISU: Między 15 a 17°C. Kartonik z 6 butelkami po 75cl...
Francja, Saint Cannat
... odrobiną Syrah dla owoców i przypraw. Pozwól mu oczarować twój nos i zaskoczyć twoje kubki smakowe, będzie idealnym partnerem dla sera koziego lub grillowanego mięsa czerwonego lub w sosie. Dowód w kieliszku! Idealnie podawany w temperaturze 12°C-14°C...
Francja, Brue Auriac
...porzeczki i jeżyny, delikatnie wzbogacone słodkimi przyprawami i wanilią. Następnie rozwija się w kierunku pikantnych przypraw i różowych jagód. W ustach atak jest okrągły i mięsisty, z nutami przyprawowymi, a następnie przechodzi w smakowite nuty czarnych owoców i nuty drewniane, które wspierają piękne i długie zakończenie. POŁĄCZENIE POTRAW-WINA: Mięsa czerwone, mięsa w sosie, grzyby, sery SERWIS: 18-20°C PRZECHOWYWANIE: Do picia teraz lub będzie się poprawiać przez następne 5 lat...
Francja, Parnac
...Kręgi i strukturalne Cahors Intensywne i doskonale zrównoważone. Głęboki, świecący czerwony, bardzo aromatyczny (jeżyna, humus...), z dobrze zbalansowanymi taninami i pięknym końcowym wrażeniem w ustach. Serwować dekantowane (lub otwarte kilka godzin wcześniej) przed degustacją w temperaturze około 15-16°. Sugerowane połączenie: pieczony drób, grillowane mięsa, ryba w sosie czerwonego wina. Nagrody: • Srebrny medal na Concours Mondial de Bruxelles 2013.
Francja, Paris
...Semolina z pszenicy durum, Jaja 30%, Proszek z buraka czerwonego, Wino Barolo DOCG 2%. Może zawierać śladowe ilości małży. Dla około 3/4 osób. 6/7 minut gotowania w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Odcedzić i doprawić. Zalecamy sos truflowy (białe lub czarne), do mięsa, do warzyw. Czerwone wino (Barolo, Nebbiolo d'Alba, Dolcetto d'Alba) lub białe wino (Roero Arneis, Gavi di Gavi) z tego samego regionu będą idealnie pasować. Ean13:3701511702359 Referencja:TagliatelleBioVinItalie1...
Francja, Issy-Les-Moulineaux
...Wino: Cuvée Croizillon to Cahors pełen przyjemności, z aromatyką rozwijającą się na soczystych czerwonych i czarnych owocach (wiśnia, śliwka, jeżyna, truskawka) i z miękkimi taninami. Całość jest szczególnie radosna i zachwyca swoją słodyczą. Malbec, który zaprasza do dzielenia się z przyjaciółmi i doskonale uzupełni Twoje aperitify, wędliny i mięsa. Doskonałe wino na spotkania z przyjaciółmi w...
Francja, Malataverne
... czerwonego wina z daniem głównym Należy wiedzieć, że czerwone wino idealnie komponuje się z czerwonymi mięsami, duszonymi potrawami, zapiekankami mięsnymi, niektórymi rybami, drobiem, pomidorami, pizzą i wieloma innymi potrawami. Mięso to idealne danie, aby wydobyć najlepsze butelki podczas posiłku. Mięso takie jak kaczka, jagnięcina czy wołowina mogą być podawane z wysokiej jakości winem Bordeaux, aby wydobyć aromaty mięsa. Gotowany pomidor to składnik, który idealnie komponuje się z czerwonym winem.
Francja, Auxerre
...Oko czerwono-fioletowa, ciemna i intensywna, odcienie fioletowe Nos małe czarne owoce, biały pieprz, przyprawy Usta aromaty małych czarnych owoców, delikatne i zwarte taniny w młodości Winifikacja Maceracja semicarbonique. Po fermentacji wino dojrzewa w zbiornikach ze stali nierdzewnej aż do butelkowania. Dopasowanie do potraw czerwone mięsa, dziczyzna, mięsa z grilla, tapas Rada...
Francja, La Chapelle Heulin
Domaine Basse-Ville jest usytuowane w sercu apelacji Muscadet Sèvre et Maine, w urokliwej gminie La Chapelle-Heulin. Zależy nam na rozwoju współpracy z importerami, hurtownikami, winiarniami i restauratorami. Położenie u podnóża masywu Armorykańskiego, w wyjątkowej lokalizacji, nadaje naszym winom unikalną osobowość, dzięki wyjątkowemu terroirowi łupków, który nadaje naszym Muscadet wspaniałą...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania