... Barwa: jasnoróżowa z łososiowymi refleksami Nos: lekki z nutami świeżych owoców czerwonych. Usta: gładkie, lekkie i kwaskowate z delikatnymi bąbelkami i intensywnymi aromatami truskawki i maliny. Przyjemne i smakowite różowe brut! POŁĄCZENIA POTRAW I WIN Star Bubbles Brut Rosé, wino idealne na aperitif, będzie doskonałym towarzyszem dla ryb i białego mięsa. Doskonale skomponuje się również z przekąskami na bazie warzyw, mini-ciastkami lub gazpacho. Serwować w temperaturze od 6 do 8°C...
... chrupiącej tekstury, ta sól morska wysokiej jakości stanowi idealną bazę dla naszego dzieła. Czerwone Wino Wysokiej Jakości: Infuzja czerwonego wina dodaje aromatycznej głębi, tworząc symfonię smaków w każdym ziarnie soli. Świeże Szalotki: Starannie wybrane szalotki wnoszą pyszny, subtelny akcent cebulowy do tej mieszanki. Zalecane Użycie: Grillowane Mięsa: Obficie posypuj swoje steki, grillowane potrawy i drób, aby uzyskać eksplozję smaków. Wyszukane Sałatki: Dodaj szczyptę, aby podkreślić smak swoich sałatek. Referencja:SEL0016...
Francja, Caromb
...Cépages : 100% Caladoc Age des vignes : 15 ans Terroir : Argilo-calcaire Vendange : Machine Dégustation : • Robe : Czerwony głęboki, refleksy fioletowe • 1er nez : Owoce czerwone • 2ieme nez : Nuty przyprawowe • En bouche : Owoce czerwone, równowaga i świeżość • Caudalie longue Accord mets/vins : Potrawy regionalne, mięsa, wędliny Garde : 4 à 5 ans Vinification : Eraflage/Foulage. Plan de macération 10 jours à 24° pour conserver la fraîcheur et le fruit. Marc pressé et ajouté au jus de goutte. FML sur lies fines dans l’hiver jusqu’à mise en bouteille.
Francja, Roubia
... aromaty owoców czerwonych, subtelne aromaty wanilii, subtelne aromaty drewna. Usta Wyszukany, mocny, jedwabisty, subtelne taniny, elastyczny, dobrze zbudowane ciało, dobra intensywność. Dopasowanie potraw i wina Czerwone mięsa, Czerwone mięsa w sosie, Polędwica wołowa, Tournedos, Sery krowie Temperatura serwowania: 16° - 17° Kolor: Czerwony Szczep: Syrah Alkohol: 14% Objętość: 75 cl (Butelka)...
Francja, Lys Haut Layon
...Terroir: Gleba gliniasta z żwirem na łupkach Sytuacja: Wysoki layon Winifikacja Fermentacja alkoholowa i dojrzewanie odbywają się w beczkach przez rok. Degustacja w temperaturze między 10 a 12°C Oko: Żółty Nos: Owocowy, dżemowy, morele Usta: Aromaty owoców żółtych i nuty owoców kandyzowanych Potencjał starzenia: 5 lat Równowaga: Wytrawne Dopasowanie potraw i wina: Ryby w sosie, małże św. Jakuba, mięsa białe i sery z gotowanych mas. Homar po amerykańsku, homar w śmietanie i kurczak w sosie białym. Cięcie: Guyot podwójny Wysokość: 100 do 120 m...
Francja, Brissac Loire Aubance
... kolorze, granatowym. Nos delikatny, aromaty owoców czerwonych, czarnej porzeczki i agrestu. Przyjemna i zrównoważona struktura. POŁĄCZENIE POTRAW/WINA: Wędliny, mięsa czerwone, łagodne sery. TEMPERATURA SERWISU: Między 15 a 17°C. Kartonik z 6 butelkami po 75cl...
Francja, Saint Cannat
... odrobiną Syrah dla owoców i przypraw. Pozwól mu oczarować twój nos i zaskoczyć twoje kubki smakowe, będzie idealnym partnerem dla sera koziego lub grillowanego mięsa czerwonego lub w sosie. Dowód w kieliszku! Idealnie podawany w temperaturze 12°C-14°C...
Francja, Brue Auriac
...porzeczki i jeżyny, delikatnie wzbogacone słodkimi przyprawami i wanilią. Następnie rozwija się w kierunku pikantnych przypraw i różowych jagód. W ustach atak jest okrągły i mięsisty, z nutami przyprawowymi, a następnie przechodzi w smakowite nuty czarnych owoców i nuty drewniane, które wspierają piękne i długie zakończenie. POŁĄCZENIE POTRAW-WINA: Mięsa czerwone, mięsa w sosie, grzyby, sery SERWIS: 18-20°C PRZECHOWYWANIE: Do picia teraz lub będzie się poprawiać przez następne 5 lat...
Francja, Malataverne
... czerwonego wina z daniem głównym Należy wiedzieć, że czerwone wino idealnie komponuje się z czerwonymi mięsami, duszonymi potrawami, zapiekankami mięsnymi, niektórymi rybami, drobiem, pomidorami, pizzą i wieloma innymi potrawami. Mięso to idealne danie, aby wydobyć najlepsze butelki podczas posiłku. Mięso takie jak kaczka, jagnięcina czy wołowina mogą być podawane z wysokiej jakości winem Bordeaux, aby wydobyć aromaty mięsa. Gotowany pomidor to składnik, który idealnie komponuje się z czerwonym winem.
Francja, Paris
...Semolina z pszenicy durum, Jaja 30%, Proszek z buraka czerwonego, Wino Barolo DOCG 2%. Może zawierać śladowe ilości małży. Dla około 3/4 osób. 6/7 minut gotowania w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Odcedzić i doprawić. Zalecamy sos truflowy (białe lub czarne), do mięsa, do warzyw. Czerwone wino (Barolo, Nebbiolo d'Alba, Dolcetto d'Alba) lub białe wino (Roero Arneis, Gavi di Gavi) z tego samego regionu będą idealnie pasować. Ean13:3701511702359 Referencja:TagliatelleBioVinItalie1...
Francja, Issy-Les-Moulineaux
...Wino: Cuvée Croizillon to Cahors pełen przyjemności, z aromatyką rozwijającą się na soczystych czerwonych i czarnych owocach (wiśnia, śliwka, jeżyna, truskawka) i z miękkimi taninami. Całość jest szczególnie radosna i zachwyca swoją słodyczą. Malbec, który zaprasza do dzielenia się z przyjaciółmi i doskonale uzupełni Twoje aperitify, wędliny i mięsa. Doskonałe wino na spotkania z przyjaciółmi w...
Francja, Auxerre
...Oko czerwono-fioletowa, ciemna i intensywna, odcienie fioletowe Nos małe czarne owoce, biały pieprz, przyprawy Usta aromaty małych czarnych owoców, delikatne i zwarte taniny w młodości Winifikacja Maceracja semicarbonique. Po fermentacji wino dojrzewa w zbiornikach ze stali nierdzewnej aż do butelkowania. Dopasowanie do potraw czerwone mięsa, dziczyzna, mięsa z grilla, tapas Rada...
Francja, Parnac
...Kręgi i strukturalne Cahors Intensywne i doskonale zrównoważone. Głęboki, świecący czerwony, bardzo aromatyczny (jeżyna, humus...), z dobrze zbalansowanymi taninami i pięknym końcowym wrażeniem w ustach. Serwować dekantowane (lub otwarte kilka godzin wcześniej) przed degustacją w temperaturze około 15-16°. Sugerowane połączenie: pieczony drób, grillowane mięsa, ryba w sosie czerwonego wina. Nagrody: • Srebrny medal na Concours Mondial de Bruxelles 2013.
Francja, La Chapelle Heulin
Domaine Basse-Ville jest usytuowane w sercu apelacji Muscadet Sèvre et Maine, w urokliwej gminie La Chapelle-Heulin. Zależy nam na rozwoju współpracy z importerami, hurtownikami, winiarniami i restauratorami. Położenie u podnóża masywu Armorykańskiego, w wyjątkowej lokalizacji, nadaje naszym winom unikalną osobowość, dzięki wyjątkowemu terroirowi łupków, który nadaje naszym Muscadet wspaniałą...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play