Gospodarstwo rolne CASERE jest doskonale zintegrowane w obszarze D.O.C. Lison - Pramaggiore, położonym w gminie San Stino di Livenza (Wenecja). Szczególna konfiguracja terenu pozwoliła na uzyskanie produktu wysokiej jakości zarówno w winach białych, jak i czerwonych, co zaowocowało aż ośmioma jakością reprezentowanymi w Konsorcjum Dobrowolnym Win doc Lison - Pramaggiore. Dzięki długiemu doświadcze...
...Biały pieprz ma intensywną, okrągłą ostrość. Aby w pełni wydobyć jego aromat, powinieneś przyprawić nim dopiero gotowe potrawy.
Idealnie pasuje do jasnego mięsa, ale doskonale komponuje się również z warzywami i rybami.
Zawartość: 40,00 g
Numer artykułu: 102879...
... chrupiącej tekstury, ta sól morska wysokiej jakości stanowi idealną bazę dla naszego dzieła.
Czerwone Wino Wysokiej Jakości: Infuzja czerwonego wina dodaje aromatycznej głębi, tworząc symfonię smaków w każdym ziarnie soli.
Świeże Szalotki: Starannie wybrane szalotki wnoszą pyszny, subtelny akcent cebulowy do tej mieszanki.
Zalecane Użycie:
Grillowane Mięsa: Obficie posypuj swoje steki, grillowane potrawy i drób, aby uzyskać eksplozję smaków.
Wyszukane Sałatki: Dodaj szczyptę, aby podkreślić smak swoich sałatek.
Referencja:SEL0016...
...
Barwa: jasnoróżowa z łososiowymi refleksami
Nos: lekki z nutami świeżych owoców czerwonych.
Usta: gładkie, lekkie i kwaskowate z delikatnymi bąbelkami i intensywnymi aromatami truskawki i maliny.
Przyjemne i smakowite różowe brut!
POŁĄCZENIA POTRAW I WIN
Star Bubbles Brut Rosé, wino idealne na aperitif, będzie doskonałym towarzyszem dla ryb i białego mięsa. Doskonale skomponuje się również z przekąskami na bazie warzyw, mini-ciastkami lub gazpacho. Serwować w temperaturze od 6 do 8°C...
... iberyjskie, sól, czosnek, oregano i konserwanty, białe wino, pakowane w naturalną osłonkę jelitową.
Waga netto: 0,350 g.
Warunki dystrybucji i transportu: W temperaturze pokojowej nie ma żadnych ograniczeń. Jeśli jest pakowane próżniowo w temperaturze poniżej 5ºC. Zalecana temperatura do spożycia to 15º-18ºC.
Proces produkcji: Wybór, mielenie, wyrabianie, pakowanie, dojrzewanie, krojenie i pakowanie.
Składniki: Chude mięso wieprzowe iberyjskie, papryka D.O la Vera (Cáceres), sól, czosnek, oregano i konserwanty.
Waga netto: 0,350 g.
... różnych potrawach, takich jak sosy, musy rybne, wino ryżowe, czerwony tofu, marynowane warzywa, solone mięsa itp.
Anegdota: Czerwona drożdż ryżowa jest obecna w farmakopei chińskiej od czasów dynastii Ming (1368-1644), nazywano ją „ryżem długowieczności”. Substancją czynną czerwonej drożdży ryżowej jest monakolina K. Ryż, źródło tej substancji, jest intensywnie uprawiany na całym świecie, a szczególnie w Chinach, dlatego warto wybrać czerwoną drożdż ryżową...
... ananasa, maliny i owocu marakui. Z własną osobowością, świeży i słodki jednocześnie, bardzo łatwy do picia.
Produkcja: Młode wino roku, macerowane z ekstraktami skórki winogron, wiśni, malin i owocu marakui.
Klimat: Ekstremalny klimat kontynentalny z długimi i zimnymi zimami, ciepłymi latami z dużym kontrastem temperatur między dniem a nocą oraz bardzo krótkimi porami przejściowymi.
...Cépages : 100% Caladoc
Age des vignes : 15 ans
Terroir : Argilo-calcaire
Vendange : Machine
Dégustation :
• Robe : Czerwony głęboki, refleksy fioletowe
• 1er nez : Owoce czerwone
• 2ieme nez : Nuty przyprawowe
• En bouche : Owoce czerwone, równowaga i świeżość
• Caudalie longue
Accord mets/vins :
Potrawy regionalne, mięsa, wędliny Garde : 4 à 5 ans
Vinification :
Eraflage/Foulage.
Plan de macération 10 jours à 24° pour conserver la fraîcheur et le fruit.
Marc pressé et ajouté au jus de goutte.
FML sur lies fines dans l’hiver jusqu’à mise en bouteille.
...Terroir: Gleba gliniasta z żwirem na łupkach
Sytuacja: Wysoki layon
Winifikacja
Fermentacja alkoholowa i dojrzewanie odbywają się w beczkach przez rok.
Degustacja w temperaturze między 10 a 12°C
Oko: Żółty
Nos: Owocowy, dżemowy, morele
Usta: Aromaty owoców żółtych i nuty owoców kandyzowanych
Potencjał starzenia: 5 lat
Równowaga: Wytrawne
Dopasowanie potraw i wina: Ryby w sosie,
małże św. Jakuba, mięsa białe i sery z gotowanych mas.
Homar po amerykańsku, homar w śmietanie i kurczak w sosie białym.
Cięcie: Guyot podwójny
Wysokość: 100 do 120 m...
... kolorze, granatowym. Nos delikatny, aromaty owoców czerwonych, czarnej porzeczki i agrestu. Przyjemna i zrównoważona struktura.
POŁĄCZENIE POTRAW/WINA: Wędliny, mięsa czerwone, łagodne sery.
TEMPERATURA SERWISU: Między 15 a 17°C.
Kartonik z 6 butelkami po 75cl...
... odrobiną Syrah dla owoców i przypraw.
Pozwól mu oczarować twój nos i zaskoczyć twoje kubki smakowe, będzie idealnym partnerem dla sera koziego lub grillowanego mięsa czerwonego lub w sosie. Dowód w kieliszku!
Idealnie podawany w temperaturze 12°C-14°C...
...porzeczki i jeżyny, delikatnie wzbogacone słodkimi przyprawami i wanilią. Następnie rozwija się w kierunku pikantnych przypraw i różowych jagód. W ustach atak jest okrągły i mięsisty, z nutami przyprawowymi, a następnie przechodzi w smakowite nuty czarnych owoców i nuty drewniane, które wspierają piękne i długie zakończenie.
POŁĄCZENIE POTRAW-WINA: Mięsa czerwone, mięsa w sosie, grzyby, sery
SERWIS: 18-20°C
PRZECHOWYWANIE: Do picia teraz lub będzie się poprawiać przez następne 5 lat...
...Cena: 16,99 € (z VAT w obowiązującej stawce)
Nazwa: Wino Verde DOC
Rocznik: 2017
Zawartość alkoholu: 13 % obj.
Opis: Posiada jasną słomkową barwę, z aromatem cytrusów i delikatnymi nutami przypraw… które przenoszą nas w odległe krainy… wanilia i cynamon… To złożone wino, o dobrej strukturze w ustach, trwałe i bardzo przyjemne w degustacji.
Harmonizacje: Doskonałe do potraw z białego mięsa, takich jak kurczak i kaczka, pieczone ryby oraz intensywne sery. Należy podawać w temperaturze od 10 do 12°C.
... nosem.
Zalecana temperatura podania: 18 ℃
Zalecane połączenia: Mięsa o wysokiej konsystencji: czerwone, dziczyzna, jagnięcina segureńska. Pasuje do wędlin iberyjskich, pasztetów i bardzo dojrzałych serów o intensywnym smaku.
Chroniona Nazwa Pochodzenia Wino Jakości z Granady.
Anchurón znajduje się w hiszpańskiej prowincji Granada. Winnice rozciągają się na zboczach Sierra Nevada, w Parku Naturalnym...
...Wino: 100% Arneis.
Winifikacja: fermentacja w beczkach z francuskiego dębu i akacji.
Dojrzewanie: przebywanie „sur lies” w beczkach aż do następnych zbiorów.
Kolor: intensywny żółty słomkowy.
Zapach: elegancki i złożony, z nutami dojrzałych owoców doskonale połączonymi z akacjowym miodem i słodkimi przyprawami.
Smak: wyrazisty i pełny, z długim i utrzymującym się finiszem.
Zawartość alkoholu: ±13,5%.
Dopasowanie kulinarne:
idealne do przystawek, delikatnych dań głównych, potraw rybnych i białego mięsa.
Serwować w temperaturze około 8°C.
...
Bukiet: Delikatny, bardzo charakterystyczny
Smak: Dobre taniny i struktura, miękki i otulający
Temperatura podawania (Celsjusz): 16° - 18° C
Zalecane: Czerwone mięsa, dzik, pikantne sery,
mięsa, jagnięcina, sos mięsny, mięso z grilla, wołowina,
kiełbasa, sery.
...Kręgi i strukturalne Cahors
Intensywne i doskonale zrównoważone. Głęboki, świecący czerwony, bardzo aromatyczny (jeżyna, humus...), z dobrze zbalansowanymi taninami i pięknym końcowym wrażeniem w ustach.
Serwować dekantowane (lub otwarte kilka godzin wcześniej) przed degustacją w temperaturze około 15-16°.
Sugerowane połączenie: pieczony drób, grillowane mięsa, ryba w sosie czerwonego wina.
Nagrody:
• Srebrny medal na Concours Mondial de Bruxelles 2013.
...Wino uzyskane z mieszanki winogron Negroamaro (50%), Cabernet (25%) i Syrah (25%) uprawianych w formie alberello. Obszar produkcji: Salento, między prowincjami Brindisi a Lecce.
Po sześciu miesiącach w beczkach, proces dojrzewania kontynuuje się w butelce.
W zapachu wyczuwalne są owocowe nuty jagód, czerwonej porzeczki i wiśni w likierze, przyprawione cynamonem, goździkami i pieprzem, z wyraźną nutą balsamiczną.
Dzięki elegancji swoich tanin, wino doskonale komponuje się z daniami głównymi na bazie mięsa, takimi jak straccetti w sosie wołowym, mięsem z grilla, jak wołowina i żeberka jagnięce.
...Axtschlag Wióry Wędzarnicze to wióry do aromatyzowania potraw na grillu.
Nadają się do grilli gazowych, drewnianych i elektrycznych.
Dąb aromatyzowany winem czerwonym zapewnia kulinarne doświadczenie wędzenia i nadaje potrawom szlachetny aromat wina. Szczególnie dobrze nadaje się do mięsa, ryb i warzyw.
Rodzaje drewna: Wino - Dąb
Waga: 1 kg...
...min. -18°C, po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie. Informacja dla alergików: zawiera gluten, mleko, jaja, soję. Produkt mięsny do spożycia po ugotowaniu. Wyprodukowano w Szwajcarii z mięsa szwajcarskiego.
...Semolina z pszenicy durum, Jaja 30%, Proszek z buraka czerwonego, Wino Barolo DOCG 2%. Może zawierać śladowe ilości małży. Dla około 3/4 osób.
6/7 minut gotowania w dużej ilości wrzącej, osolonej wody.
Odcedzić i doprawić.
Zalecamy sos truflowy (białe lub czarne), do mięsa, do warzyw.
Czerwone wino (Barolo, Nebbiolo d'Alba, Dolcetto d'Alba) lub białe wino (Roero Arneis, Gavi di Gavi) z tego samego regionu będą idealnie pasować.
Ean13:3701511702359
Referencja:TagliatelleBioVinItalie1...
...Wino: Cuvée Croizillon to Cahors pełen przyjemności, z aromatyką rozwijającą się na soczystych czerwonych i czarnych owocach (wiśnia, śliwka, jeżyna, truskawka) i z miękkimi taninami. Całość jest szczególnie radosna i zachwyca swoją słodyczą. Malbec, który zaprasza do dzielenia się z przyjaciółmi i doskonale uzupełni Twoje aperitify, wędliny i mięsa. Doskonałe wino na spotkania z przyjaciółmi w...
... czerwonego wina z daniem głównym Należy wiedzieć, że czerwone wino idealnie komponuje się z czerwonymi mięsami, duszonymi potrawami, zapiekankami mięsnymi, niektórymi rybami, drobiem, pomidorami, pizzą i wieloma innymi potrawami. Mięso to idealne danie, aby wydobyć najlepsze butelki podczas posiłku. Mięso takie jak kaczka, jagnięcina czy wołowina mogą być podawane z wysokiej jakości winem Bordeaux, aby wydobyć aromaty mięsa. Gotowany pomidor to składnik, który idealnie komponuje się z czerwonym winem.
...Oko
czerwono-fioletowa, ciemna i intensywna, odcienie fioletowe
Nos
małe czarne owoce, biały pieprz, przyprawy
Usta
aromaty małych czarnych owoców, delikatne i zwarte taniny w młodości
Winifikacja
Maceracja semicarbonique. Po fermentacji wino dojrzewa w zbiornikach ze stali nierdzewnej aż do butelkowania.
Dopasowanie do potraw
czerwone mięsa, dziczyzna, mięsa z grilla, tapas
Rada...
...Intensywny rubinowy kolor z pięknymi fioletowymi niuansami; smakuje jak śliwka, rodzynka, miód i mięta.
Szczególnie polecane do picia z orzechami; suszonymi warzywnymi potrawami; rybami w sosie; mięsem, takim jak kaczka lub królik; kawałkami mięsa; serem i niektórymi deserami.